Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να λαμβάνω τις πληροφορίες από μια φόρμα google(Google forms) , σε ένα email ή στο google docs,αλλά θέλω να τις λαμβάνω ξεχωριστά την καθεμία, επίσης να περιέχονται και οι φωτογραφίες που σύναψε ο χρήστης ώστε να μπορώ να κάνω copy paste σε μια ιστοσελίδα με έρευνες,. Μέχρι στιγμής βρήκα τον τρόπο με google sheets αλλά εκεί δεν περιέχονται οι φωτογραφίες πάρα μόνο ένα λινκ για το drive από τις φώτος, επίσης από το Google sheet δεν είμαι τόσο εύκολο να κάνω copy paste τις απαντήσεις, (αφού είναι μέσα σε κελιά) 

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος παρακαλώ πείτε μου 

Δημοσ.

Θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα Google script.

Το workflow είναι:

1. Δημιουργία Google script το οποίο λαμβάνει τα δεδομένα του form

2. Δημιουργείς ένα email format στο Google script, και μπορείς να βάλεις και συγκεκριμένο html body όπου θα γίνονται στο format που θες populate τα δεδομένα, για να κάνεις ακόμα πιο εύκολο το copy paste, και απλά διαχειρίζεσαι το url της φωτογραφίας ως image για να γίνει preview. 

3. Δημιουργείς ένα trigger διαλέγοντας την επιλογή "On submit" , οπότε κάθε φορά που θα συμπληρώνεται το Google form αυτόματα θα σου έρχεται email. 

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και για Google doc, εκεί πρέπει να έχεις όμως δημιουργία νέων doc σε κάθε submit, και αποθήκευση σε συγκεκριμένο φάκελο στο drive, γιατί αν μπαίνουν χύμα θα χαθεί η μπάλα γιατί είναι πολύ δυσκίνητο το UI του Drive. 

Πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα στο Google script να προσθέσεις στα "Services" το "Drive API" αλλιώς δεν θα μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα doc (σε περίπτωση που πας σε αυτό το solution).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/04/2024 at 00:29, Billator said:

Θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα Google script.

Το workflow είναι:

1. Δημιουργία Google script το οποίο λαμβάνει τα δεδομένα του form

2. Δημιουργείς ένα email format στο Google script, και μπορείς να βάλεις και συγκεκριμένο html body όπου θα γίνονται στο format που θες populate τα δεδομένα, για να κάνεις ακόμα πιο εύκολο το copy paste, και απλά διαχειρίζεσαι το url της φωτογραφίας ως image για να γίνει preview. 

3. Δημιουργείς ένα trigger διαλέγοντας την επιλογή "On submit" , οπότε κάθε φορά που θα συμπληρώνεται το Google form αυτόματα θα σου έρχεται email. 

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και για Google doc, εκεί πρέπει να έχεις όμως δημιουργία νέων doc σε κάθε submit, και αποθήκευση σε συγκεκριμένο φάκελο στο drive, γιατί αν μπαίνουν χύμα θα χαθεί η μπάλα γιατί είναι πολύ δυσκίνητο το UI του Drive. 

Πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα στο Google script να προσθέσεις στα "Services" το "Drive API" αλλιώς δεν θα μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα doc (σε περίπτωση που πας σε αυτό το solution).

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά μου φαίνεται κάπως περίπλοκο..

Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να πάρω ένα excel από το google sheets και να ανεβαίνει real time σε ένα λινκ όπου να πηγαίνει σε ένα site, κάπως με embed html, δοκίμασα τον τρόπο που έχει το google sheets αλλά οι μόνο δεν κάνει real time update οταν κάνω refresh αλλά κολλάει κιόλας 

Επεξ/σία από kozanitis_itis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά μου φαίνεται κάπως περίπλοκο..

Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να πάρω ένα excel από το google sheets και να ανεβαίνει real time σε ένα λινκ όπου να πηγαίνει σε ένα site, κάπως με embed html, δοκίμασα τον τρόπο που έχει το google sheets αλλά οι μόνο δεν κάνει real time update οταν κάνω refresh αλλά κολλάει κιόλας 

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, αν θες να κάνεις feed, με σταθερό url, στην ουσία που πρέπει να έχει τα δεδομένα του Google sheet σε XLS format, θα χρειαστεί να κάνεις σε Google script webapp το οποίο όταν κάποιος το κάνει call να κάνει live μετατροπή του αρχείο Google sheet σε XLS / CSV (προτείνω csv για λόγους καλύτερης συμβατότητας), και μετά από την πλευρά του site ένα trigger για να διαβάζει το url αυτό. 

Κάθε φορά που το site θα καλεί τo webapp url, θα δημιουργείται νέο αρχείο (και δεν θα έχεις προβλήματα caching) με τα updated δεδομένα. Φυσικά θα πρέπει να διαχειριστείς με αυτόν τον τρόπο πως θα διαχειρίζεται το file αυτό από το site. 

Ίσως ένα API connection μεταξύ Google sheet (ή του Google form) και του site θα ήταν η καλύτερη long term λύση. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
9 hours ago, Billator said:

On 08/04/2024 at 00:29, Billator said:

Επειδή μου φαίνεται λίγο περίπλοκο και δεν είμαι μέσα σε αυτά, θα ανοίξω ένα νέο τοπικ να ρωτήσω 2 πράγματα για το google sheets τα οποία δεν μπορώ να βγάλω άκρη ούτε από google ούτε από ΑΙ ευχαριστώ πάντως.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...