Προς το περιεχόμενο

Monitor upgrade: Odyssey G9

christtt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To συγκεκριμένο VA panel εμφανιζει πολλά προβλήματα στην ένωση των 2 panel (εχει 2 μεσα το monitor) το οποιο ειναι ακριβως στην μεση και κανει μια κάθετη γραμμή. Εαν διαβάσεις στο reddit οι περισσότεροι χρήστες έχουν πρόβλημα με την Samsung γιατι δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα για αντικατάσταση μέσω εγγύησης. Επίσης θα πρέπει να στείλεις το monitor σου αυτούς. 

Εγω εχω Alienware 34 και μια 24 inches στο πλαι για να εχω και το μεγάλο desktop αλλα και φανταστικά χρώματα στην 34αρα οταν παιζω. Τελος η Alienware εχει onsite RMA, το οποιο σημαίνει ότι έρχονται και το παραλαμβάνουν απο τον χώρο σου

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι η Dell έχει άλλα επίπεδα αξιοπιστίας και ειδικά στα monitors δεν το ρισκάρεις αν μπορείς να επιλέξεις.

Θα πάω σίγουρα να δω από κοντά το Alienware ώστε να δω αν αξίζει τελικά την διαφορά περίπου 800€ που θα μου βγει όταν πουλήσω την Xiaomi που έχω. 

Γενικά έχει νόημα να περιμένω να βγεί κάτι καλύτερο; Πρόκειται να ανακοινωθεί κάποιο αξιόλογο monitor σε αυτήν την κατηγορία με καλύτερα χαρακτηριστικά;

Επίσης, το Alienware υπάρχει περίπτωση να παίξει σε προσφορά ή δεν μπαίνουν ποτέ αυτά;

11 minutes ago, christtt said:

Η αλήθεια είναι ότι ξέρω ότι η Dell έχει άλλα επίπεδα αξιοπιστίας και ειδικά στα monitors δεν το ρισκάρεις αν μπορείς να επιλέξεις.

Θα πάω σίγουρα να δω από κοντά το Alienware ώστε να δω αν αξίζει τελικά την διαφορά περίπου 800€ που θα μου βγει όταν πουλήσω την Xiaomi που έχω. 

Γενικά έχει νόημα να περιμένω να βγεί κάτι καλύτερο; Πρόκειται να ανακοινωθεί κάποιο αξιόλογο monitor σε αυτήν την κατηγορία με καλύτερα χαρακτηριστικά;

Επίσης, το Alienware υπάρχει περίπτωση να παίξει σε προσφορά ή δεν μπαίνουν ποτέ αυτά;

μολις βγηκε αυτο το μοντέλο. Η Dell παντα κανει προσφορες σε black friday και οι 34αρες ειναι παντα μεσα στις προσφορές τους

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, christtt said:

Δυσκολα να βρεις το Allienware σε μαγαζι να το δεις απο κοντα,εγω σου ειπα να πας να δεις ενα οποιοδηποτε oled/qd oled ετσι ωστε να παρεις μια ιδεα πως ειναι τα πανελ αυτα..

26 minutes ago, cyberguy said:

μολις βγηκε αυτο το μοντέλο.

Δεν εχει βγει τωρα το Allienware,εχει χρονιασει...

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 1

13 minutes ago, optimus prime said:

Δυσκολα να βρεις το Allienware σε μαγαζι να το δεις απο κοντα,εγω σου ειπα να πας να δεις ενα οποιοδηποτε oled/qd oled ετσι ωστε να παρεις μια ιδεα πως ειναι τα πανελ αυτα..

Δεν εχει βγει τωρα το Allienware,εχει χρονιασει...

για τις οθονες 10 μηνες θεωρούνται καινούργιο μοντέλο, δεν ειναι CPU να αλλαζει καθε χρονο

• Like 1

6 minutes ago, cyberguy said:

για τις οθονες 10 μηνες θεωρούνται καινούργιο μοντέλο, δεν ειναι CPU να αλλαζει καθε χρονο

Καθε χρονο βγαινουν νεα μοντελα,δεν ξερω με τι λογικη εσυ σκεφτεσαι..

Φοραει πανελ 1ης γενιας και ηδη εχουμε μπει στην 3η....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι OLED ακόμα φαίνεται να έχουν θέμα με το burn-in, τουλάχιστον για όσους θέλουν 100% ξένοιαστη χρήση στα πάντα. Το RTINGS δεν παύει να αναφέρει τον κίνδυνο αυτό στα μειονεκτήματα σχεδόν όλων. Κάποιοι χρήστες έχουν την ειλικρίνεια να το επισημάνουν και να το αποδείξουν:

https://www.skroutz.gr/s/31651815/Gigabyte-Aorus-FO48U-OLED-HDR-Gaming-Monitor-47-5-4K-3840x2160-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Spoiler

20230328105035_a26528b5.jpeg

Ενώ τα λιγότερων(αλλά εξίσου ακριβά) ιντσών μοντέλα έχουν μέτρια έως κακή διατηρήσιμη συνολική φωτεινότητα. Συνήθως αρκετά κάτω από 200cd/m2. Καταστροφικός συνδυασμός με το από πάνω για όποιον δουλεύει σε φωτεινό δωμάτιο(ή και με παράθυρο από πίσω) και αναγκάζεται να ανεβάσει το brightness.

Αυτά βέβαια για κάποιον που δεν αλλάζει συχνά οθόνες και αναζητάει ώριμο προϊόν για κάθε χρήση.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεχασες να αναφερεις ομως οτι οι προστασιες για το Burn in εχουν βελτιωθει τοσο που εαν συμβει κατα κυριο λογο ευθυνεται σε κακη χρηση γιατι πιθανοτητα εχουν απενεργοποιηθει απο τον χρηστη οι προστασιες αυτες.

Το μοντελο που προταθηκε στο παιδι δινει 250 nits μινιμουμ...

Η φωτογραφια που ανεβασες ειναι κατα 90% απο εναν χρηστη ο οποιος θα επαιζε το συγκεκριμενο παιχνιδι επαναλαμβανομενα για αρκετες ωρες χωρις να κανει Pixel refresh,γιατι εαν εκανε τακτικα οπως προτεινει ο κατασκευαστης δεν θα του ειχε μεινει το αποτυπωμα αυτο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, optimus prime είπε

Ξεχασες να αναφερεις ομως οτι οι προστασιες για το Burn in εχουν βελτιωθει τοσο που εαν συμβει κατα κυριο λογο ευθυνεται σε κακη χρηση γιατι πιθανοτητα εχουν απενεργοποιηθει απο τον χρηστη οι προστασιες αυτες.

Σωστά ! 

Έχουν τόσες πολλές προστασίες πλέον τα πάνελ που για να γίνει burn in πρέπει να έχεις πρώτα κάψει εσύ εγκέφαλο η να θες να κάνεις ζημιά στο πάνελ .

Πρέπει να το προσπαθήσεις 

Επεξ/σία από azazil1190

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ενώ τα λιγότερων(αλλά εξίσου ακριβά) ιντσών μοντέλα έχουν μέτρια έως κακή διατηρήσιμη συνολική φωτεινότητα. Συνήθως αρκετά κάτω από 200cd/m2. Καταστροφικός συνδυασμός με το από πάνω για όποιον δουλεύει σε φωτεινό δωμάτιο(ή και με παράθυρο από πίσω) και αναγκάζεται να ανεβάσει το brightness.

Αυτά βέβαια για κάποιον που δεν αλλάζει συχνά οθόνες και αναζητάει ώριμο προϊόν για κάθε χρήση.

Να πω καπου εδω οτι δουλευω το μονιτορ με την  φωτεινοτητα στο 20% για να μην στραβωνομαι. Σε 100% window εχουν sustained πανω απο 200nits  ,230-250 περιπου. Επισης ολα τα qd oled που εχουν κυκλοφορησει φετος εχουν εγγυηση Burn in

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

16 ώρες πριν, optimus prime είπε

Η φωτογραφια που ανεβασες ειναι κατα 90% απο εναν χρηστη ο οποιος θα επαιζε το συγκεκριμενο παιχνιδι επαναλαμβανομενα για αρκετες ωρες χωρις να κανει Pixel refresh,γιατι εαν εκανε τακτικα οπως προτεινει ο κατασκευαστης δεν θα του ειχε μεινει το αποτυπωμα αυτο...

Το Pixel Refresh είναι κάτι που εσύ πρέπει να θυμάσαι να το κάνεις; Δεν είναι, μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης, όλα αυτοματοποιημένα και carefree; Είναι ακραίο ακόμα να παίζεις σερί 7 ώρες ένα game(άλλοι κλείνουν 24ωρα) με fixed HUD elements, όπως το Hogwarts που έτρεχε αυτός; Σε 39 ώρες σύνολο το έπαθε. Δεν είναι πολύ έστω και για τέρμα φωτεινότητα. Με χαμηλή φωτεινότητα δλδ τι θα γινόταν σε πολύωρη καθημερινή δουλειά γραφείου ή browsing; Το μοντέλο του δε είναι πρόσφατο όπως όλα τα OLED monitors. Μιλάμε για εμβρυϊκή αγορά με λίγα μοντέλα και πτωτική τάση τιμών.

3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Να πω καπου εδω οτι δουλευω το μονιτορ με την  φωτεινοτητα στο 20% για να μην στραβωνομαι. Σε 100% window εχουν sustained πανω απο 200nits  ,230-250 περιπου. Επισης ολα τα qd oled που εχουν κυκλοφορησει φετος εχουν εγγυηση Burn in

Όντως υπάρχουν κάποια με γύρω στα 200-250nits sustained. Δεν τα εμφανίζει όλα με "OLED" keyword στο skroutz. Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν τα sustained που γράφει το RTINGS είναι για αόριστο διάστημα ή για κάποια λεπτά/δευτερόλεπτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, pirmen56 said:

Το Pixel Refresh είναι κάτι που εσύ πρέπει να θυμάσαι να το κάνεις; Δεν είναι, μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης, όλα αυτοματοποιημένα και carefree; Είναι ακραίο ακόμα να παίζεις σερί 7 ώρες ένα game(άλλοι κλείνουν 24ωρα) με fixed HUD elements, όπως το Hogwarts που έτρεχε αυτός; Σε 39 ώρες σύνολο το έπαθε. Δεν είναι πολύ έστω και για τέρμα φωτεινότητα. Με χαμηλή φωτεινότητα δλδ τι θα γινόταν σε πολύωρη καθημερινή δουλειά γραφείου ή browsing; Το μοντέλο του δε είναι πρόσφατο όπως όλα τα OLED monitors. Μιλάμε για εμβρυϊκή αγορά με λίγα μοντέλα και πτωτική τάση τιμών.

Εαν το επαθε οντως σε τετοιο μικρο χρονικο διαστημα ειχε προβληματικο πανελ η το μονιτορ του για καποιον λογο δεν εκανε pixel refresh,ουτε αυτοματο αλλα ουτε χειροκινητο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Όντως υπάρχουν κάποια με γύρω στα 200-250nits sustained. Δεν τα εμφανίζει όλα με "OLED" keyword στο skroutz. Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν τα sustained που γράφει το RTINGS είναι για αόριστο διάστημα ή για κάποια λεπτά/δευτερόλεπτα.

Για αοριστο ,ολα τα qd oleds εχουν πανω απο 200nits ,τα παλια woled επεφταν κατω απο 200. Το μονο μειον που βρισκω εγω στο δικο μου ειναι το text fringing ,θελει λιγο καιρο να το συνηθισεις. Παντως δοκιμασα και το μονιτορ να το βαλω ακριβως μπροστα στην μπαλκονοπορτα να το βαραει ο ηλιος και η φωτεινοτητα ηταν οκ ,βεβαια εκει εχεις θεμα με το μαυρο αλλα  ουτε με εναι ips η va θα μπορουσες να κανεις το ιδιο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...