Προς το περιεχόμενο

Monitor upgrade: Odyssey G9

christtt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω μετά από 4 χρόνια να κάνω αναβάθμιση στο build μου ξεκινώντας από το monitor μου.
 Αυτή την στιγμή έχω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/31565838/Xiaomi-Mi-Curved-2021-Ultrawide-VA-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD-3440x1440-144Hz-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html    και σκέφτομαι να πάω σε αυτό : https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-49-ls49cg950euxen_4392787

Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το κτήνος αν αξίζει τα λεφτά του; Είναι σε αρκετά καλή προσφορά.

Επίσης αυτήν την στιγμή είμαι με RTX 2080 8gb και είμαι φουλ ευχαριστημένος με την απόδοση της.
Είναι αναγκαστικό ότι θα πρέπει να αναβαθμίσω και την κάρτα ή θα παλεύεται και με αυτήν που έχω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τα parts μου:
M/b : Msi B450 Tomahawk

Cpu: Ryzen 5 3600

Ram: G.Skill 16gb 3200

Graphics: Evga RTX 2080

Τροφοδοτικό: Corsair RM 750i

Επεξ/σία από christtt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αν χρειάζεται να αναβαθμίσεις είναι συνάρτηση του τι παιχνιδια παίζεις. Σίγουρα θα έχεις λιγότερα fps από αυτά που είχες. Αν ήσουν στο όριο είναι πιθανό. 

• Like 1

5 ώρες πριν, tzavardin είπε

Το αν χρειάζεται να αναβαθμίσεις είναι συνάρτηση του τι παιχνιδια παίζεις. Σίγουρα θα έχεις λιγότερα fps από αυτά που είχες. Αν ήσουν στο όριο είναι πιθανό. 

Σκέφτομαι για 4070 super ή ti  απλά ελπίζω να μην έχω θέμα με το τροφοδοτικό . Θα είναι κομπλέ τα 750w ?

Εγώ έχω ήδη τη super σε 2k και τα παίζει όλα μια χαρά και με rt. Η super ti νομίζω θα είναι καλύτερη επιλογή για το μέλλον αν θες να παίξεις aaa games με δεδομένο ότι πας πρακτικά πάνω από 2k και τα έξτρα gb ram θα χρειαστούν σε heavy τίτλους. Στο cyberpunk ας πούμε τα 12 είναι ήδη bottleneck όταν πας πάνω από 2k. 

Τώρα για το psu και στις δύο κάρτες προτείνει 750 αν θυμάμαι καλά η nvidia. Αφού έχεις ήδη το rm750i πιστεύω δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση είτε στη μία πας είτε στην άλλη. Όμως πιστεύω χρειάζεσαι αναβάθμιση στον επεξεργαστή. Ιδανικό θα ήταν να βάλεις έναν 5800x3d, ο 3600 θα τα βρει σκούρα με αυτές τις κάρτες. Ίσως και  ο 5600 να είναι μια λύση. Αλλά θα έβλεπα κάποια benchmarks στο yt με τον κάθε ένα από αυτούς στην ανάλογη ανάλυση με τις δύο αυτές κάρτες για να καταλάβω το μέγεθος του bottleneck προτού αγόραζα. 

• Like 1

8 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Εγώ έχω ήδη τη super σε 2k και τα παίζει όλα μια χαρά και με rt. Η super ti νομίζω θα είναι καλύτερη επιλογή για το μέλλον αν θες να παίξεις aaa games με δεδομένο ότι πας πρακτικά πάνω από 2k και τα έξτρα gb ram θα χρειαστούν σε heavy τίτλους. Στο cyberpunk ας πούμε τα 12 είναι ήδη bottleneck όταν πας πάνω από 2k. 

Τώρα για το psu και στις δύο κάρτες προτείνει 750 αν θυμάμαι καλά η nvidia. Αφού έχεις ήδη το rm750i πιστεύω δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση είτε στη μία πας είτε στην άλλη. Όμως πιστεύω χρειάζεσαι αναβάθμιση στον επεξεργαστή. Ιδανικό θα ήταν να βάλεις έναν 5800x3d, ο 3600 θα τα βρει σκούρα με αυτές τις κάρτες. Ίσως και  ο 5600 να είναι μια λύση. Αλλά θα έβλεπα κάποια benchmarks στο yt με τον κάθε ένα από αυτούς στην ανάλογη ανάλυση με τις δύο αυτές κάρτες για να καταλάβω το μέγεθος του bottleneck προτού αγόραζα. 

Είσαι ωραίος!! Ακριβώς αυτό θα σε ρωτούσα αν θα την παλέψει ο cpu.

Πιστεύω ο 5800x3d θα κουμπώσει ωραία.

Επίσης έχω διαθέσιμα και 2 ντιμακια ραμ απο εναν φιλο ιδια με αυτα που εχω, οπότε θα παω στα 32gb σύνολο.

Το τελευταίο ερώτημα είναι, με ολα αυτα θα ειναι κομπλέ η μητρική μου; Είναι συμβατή με cpu gpu κλπ ?

Επίσης μου διαφεύγει τι σημαίνει bottleneck τι είναι αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, christtt είπε

Είσαι ωραίος!! Ακριβώς αυτό θα σε ρωτούσα αν θα την παλέψει ο cpu.

Πιστεύω ο 5800x3d θα κουμπώσει ωραία.

Επίσης έχω διαθέσιμα και 2 ντιμακια ραμ απο εναν φιλο ιδια με αυτα που εχω, οπότε θα παω στα 32gb σύνολο.

Το τελευταίο ερώτημα είναι, με ολα αυτα θα ειναι κομπλέ η μητρική μου; Είναι συμβατή με cpu gpu κλπ ?

Επίσης μου διαφεύγει τι σημαίνει bottleneck τι είναι αυτο;

Η tomahawk έχει το vrm για να πάρει 5800x3d χωρίς πρόβλημα. Αλλά οπωσδήποτε πριν βγάλεις τον 3600 πρέπει να αναβαθμίσεις bios σε κάποιο, version που να υποστηρίζει τον 5800x3d. Στο site της msi λέει να βάλεις αυτό: 7C02v1I . Είναι το προτελευταίο που έχει βγει. Το τελευταίο υποτίθεται είναι beta αν και βγήκε πέρσι. 

Για τις ram αν έχει ακριβώς  τις ιδιες ο φιλος ολα οκ. Αν οχι, τουλαχιστον δες ότι είναι ίδιου χρονισμού και Cas μπας και τρέξουν στο ίδιο xmp. 

Bottleneck υπάρχει όταν ένα υποσύστημα του υπολογιστή καθυστερεί κάποιο άλλο. Στην περιπτωσή μας υποθετικά  ο 3600 δε θα μπορει να επεξεργαστει αρκετες πληροφοριες ετσι ωστε η 4070 ti super να δώσει τα fps που μπορει. 

Αυτό αναλογα τη χρήση που έχουμε στον υπολογιστή είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Κάθε εφαρμογή θα τερματίζει ή την κάρτα γραφικών ή τον επεξεργαστή. Απλά στο gaming θέλουμε να έχουμε έναν επεξεργαστή που να μπορεί να πάει την κάρτα μας κοντά στο 100%. Άμα είναι να χάσουμε 20 και 30% fps γιατί να μην παίρναμε μια φτηνότερη κάρτα να πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγω θα σου προτεινα να αφησεις πλεον τις ξεπερασμενες τεχνολογιες και να παρεις ενα oled ultrawide.

Αφου εισαι διατεθειμενος να δωσεις τοσα λεφτα γιατι να τα χαλασεις στο VA,γιατι τετοιο εγκλημα?

Επεξ/σία από optimus prime
  • Like 2

37 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Η tomahawk έχει το vrm για να πάρει 5800x3d χωρίς πρόβλημα. Αλλά οπωσδήποτε πριν βγάλεις τον 3600 πρέπει να αναβαθμίσεις bios σε κάποιο, version που να υποστηρίζει τον 5800x3d. Στο site της msi λέει να βάλεις αυτό: 7C02v1I . Είναι το προτελευταίο που έχει βγει. Το τελευταίο υποτίθεται είναι beta αν και βγήκε πέρσι. 

Για τις ram αν έχει ακριβώς  τις ιδιες ο φιλος ολα οκ. Αν οχι, τουλαχιστον δες ότι είναι ίδιου χρονισμού και Cas μπας και τρέξουν στο ίδιο xmp. 

Bottleneck υπάρχει όταν ένα υποσύστημα του υπολογιστή καθυστερεί κάποιο άλλο. Στην περιπτωσή μας υποθετικά  ο 3600 δε θα μπορει να επεξεργαστει αρκετες πληροφοριες ετσι ωστε η 4070 ti super να δώσει τα fps που μπορει. 

Αυτό αναλογα τη χρήση που έχουμε στον υπολογιστή είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Κάθε εφαρμογή θα τερματίζει ή την κάρτα γραφικών ή τον επεξεργαστή. Απλά στο gaming θέλουμε να έχουμε έναν επεξεργαστή που να μπορεί να πάει την κάρτα μας κοντά στο 100%. Άμα είναι να χάσουμε 20 και 30% fps γιατί να μην παίρναμε μια φτηνότερη κάρτα να πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Αααα δεν τον ήξερα καθόλου αυτό και είναι πολύ σημαντικό !!

Έψαξα μόλις και είδα ένα site (pc-builds.com) σου βγάζει και ποσοστό... Στο σύστημα που έχω τώρα βγάζει 12.2% στην cpu. Αυτό για να καταλάβω είναι ένα normal ποσοστό; Και φαντάζομαι όσο πιο χαμηλό το ποσοστό τόσο καλύτερα έτσι ;

Μόλις τώρα, optimus prime είπε

Eγω θα σου προτεινα να αφησεις πλεον τις ξεπερασμενες τεχνολογιες και να παρεις ενα oled ultrawide.

Αφου εισαι διατιθεμενος να δωσεις τοσα λεφτα γιατι να τα χαλασεις στο VA,γιατι τετοιο εγκλημα?

Με τραβάνε οι παραπάνω ίντσες επειδή έχω χώρο στο γραφείο μου και είμαι ήδη με 34αρι uw και θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο...

Βέβαια δεν εχω δει ποτέ oled αλλα εχω ακούσει ότι ειναι αλλη εμπειρία.

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο κάλο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, christtt said:

Έψαξα μόλις και είδα ένα site (pc-builds.com) σου βγάζει και ποσοστό... Στο σύστημα που έχω τώρα βγάζει 12.2% στην cpu. Αυτό για να καταλάβω είναι ένα normal ποσοστό; Και φαντάζομαι όσο πιο χαμηλό το ποσοστό τόσο καλύτερα έτσι ;

Με τραβάνε οι παραπάνω ίντσες επειδή έχω χώρο στο γραφείο μου και είμαι ήδη με 34αρι uw και θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο...

Βέβαια δεν εχω δει ποτέ oled αλλα εχω ακούσει ότι ειναι αλλη εμπειρία.

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο κάλο ;

Εαν δεν εχεις δει Oled μπες σε ενα Πλαισιο και δες μια απο κοντα.

Αφου λοιπον θα την δεις και θα μεινεις με το στομα ανοιχτο εγω θα σου προτεινα 2 τεμαχια (με προτιμηση παντα στο Allienware) τα οποια ειναι μεσα στο budget σου αλλα ειναι ιδιες ιντσες με αυτο που εχεις..

Samsung Odyssey G8 OLED HDR Curved Gaming Monitor 34" QHD 3440x1440 175Hz με Χρόνο Απόκρισης 0.1ms GTG | Skroutz.gr

DELL MONITOR ALIENWARE CURVED AW3423DWF 34'' 165Hz 0.1ms Quantum Dot-OLED HDMI, DisplayPort, Height Adjustable, 3YearsW, AMD FreeSync Premium Pro | Dell Technologies Exclusive Store (exclusivestores.gr)

• Like 1

12 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Εαν δεν εχεις δει Oled μπες σε ενα Πλαισιο και δες μια απο κοντα.

Αφου λοιπον θα την δεις και θα μεινεις με το στομα ανοιχτο εγω θα σου προτεινα 2 τεμαχια (με προτιμηση παντα στο Allienware) τα οποια ειναι μεσα στο budget σου αλλα ειναι ιδιες ιντσες με αυτο που εχεις..

Samsung Odyssey G8 OLED HDR Curved Gaming Monitor 34" QHD 3440x1440 175Hz με Χρόνο Απόκρισης 0.1ms GTG | Skroutz.gr

DELL MONITOR ALIENWARE CURVED AW3423DWF 34'' 165Hz 0.1ms Quantum Dot-OLED HDMI, DisplayPort, Height Adjustable, 3YearsW, AMD FreeSync Premium Pro | Dell Technologies Exclusive Store (exclusivestores.gr)

Αν πάω σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείς ότι χρειάζεται και η αναβάθμιση του υπόλοιπου set-up (cpu-gpu) ή μπορώ να συνεχίσω με τα parts που είμαι τώρα;

Ναι δεν έχω θέμα στα Games που παίζω τώρα...

Σαν oled δεν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ή δεν έχει καμία σχέση ?

Όσο τις κοιτάω μάλλον κλείνω προς το Allienware που έστειλες αν είναι να μην πάω σε παραπάνω ιντσες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, christtt said:

Ναι δεν έχω θέμα στα Games που παίζω τώρα...

Σαν oled δεν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις ή δεν έχει καμία σχέση ?

Όσο τις κοιτάω μάλλον κλείνω προς το Allienware που έστειλες αν είναι να μην πάω σε παραπάνω ιντσες...

Οχι φιλε μου,οι απαιτησεις ειναι αλληλενδετες με την αναλυση και οχι με τον τυπο του πανελ..

Ασε τωρα τις βιαστικες αποφασεις και κανε αυτο που σου ειπα,βρες ενα μαγαζι κοντα σου και πηγαινε δες μια Oled απο κοντα..

Και μετα παρε το Allienware ναι..

• Like 1

5 ώρες πριν, christtt είπε

Έψαξα μόλις και είδα ένα site (pc-builds.com) σου βγάζει και ποσοστό... Στο σύστημα που έχω τώρα βγάζει 12.2% στην cpu. Αυτό για να καταλάβω είναι ένα normal ποσοστό; Και φαντάζομαι όσο πιο χαμηλό το ποσοστό τόσο καλύτερα.

Ναι, αυτή είναι η λογική. Αλλά μην εμπιστεύεσαι τα bottleneck calculators. Συνήθως υπερβάλλουν ή σου δίνουν νούμερο από παιχνίδι ου δε σε ενδιαφέρει. Να βλέπεις benchmark στο yt πως πάει ο τάδε επεξεργαστής που θες με την κάρτα που θες στο τάδε παιχνίδι που οντως παιζεις ή θα παιξεις και να συγκρίνεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, christtt είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω μετά από 4 χρόνια να κάνω αναβάθμιση στο build μου ξεκινώντας από το monitor μου.
 Αυτή την στιγμή έχω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/31565838/Xiaomi-Mi-Curved-2021-Ultrawide-VA-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD-3440x1440-144Hz-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html    και σκέφτομαι να πάω σε αυτό : https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-49-ls49cg950euxen_4392787

Έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το κτήνος αν αξίζει τα λεφτά του; Είναι σε αρκετά καλή προσφορά.

Επίσης αυτήν την στιγμή είμαι με RTX 2080 8gb και είμαι φουλ ευχαριστημένος με την απόδοση της.
Είναι αναγκαστικό ότι θα πρέπει να αναβαθμίσω και την κάρτα ή θα παλεύεται και με αυτήν που έχω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τα parts μου:
M/b : Msi B450 Tomahawk

Cpu: Ryzen 5 3600

Ram: G.Skill 16gb 3200

Graphics: Evga RTX 2080

Τροφοδοτικό: Corsair RM 750i

https://www.exclusivestores.gr/products/detail/209-80-DEMSAW3423DF/dell-monitor-alienware-curved-aw3423dwf-34-165hz-01ms-quantum-dot-oled-hdmi-displayport-height-adjustable-3yearsw-amd-freesync-premium-pro/

va 49αρι 1440P δεν ειναι και τπτ ουαου ,απλα θα κουνας το κεφαλι περα δωθε χωρις λογο :P

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...