Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μ ήρθε ο φάκελος, ψήφισα ήδη !

Πόσο χαρτί θα γλυτώναμε αν ήταν έτσι και στα εκλογικά κέντρα σε 1 σελίδα και να είχαν βιβλιαράκια για όποιον θέλει ή μέσα στο παραβάν ένα μεγάλο χαρτί!

Επεξ/σία από Manefs23
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Manefs23 είπε

Εμένα μ ήρθε ο φάκελος, ψήφισα ήδη !

Πόσο χαρτί θα γλυτώναμε αν ήταν έτσι και στα εκλογικά κέντρα σε 1 σελίδα και να είχαν βιβλιαράκια για όποιον θέλει ή μέσα στο παραβάν ένα μεγάλο χαρτί!

Είχε στο φάκελο όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται; Που στέλνεις τον φάκελο;

Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, txcellas είπε

Είχε στο φάκελο όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται; Που στέλνεις τον φάκελο;

Ναι τα πάντα, είχε ένα μικρο βιβλιαράκι. 

Στην ουσία έχει ένα φάκελο σαν και αυτόν που ρίχνουμε στην κάλπη. Και εναν αλλον φακελο που θα παραδώσουμε ο οποιος ειναι μοναδικος με στοιχεια μου, κωδικό κλπ. που μέσα εκεί θα βάλω τον κλασικό φάκελο. (σε μπέρδεψα; 😂)

Υπάρχει ένα χαρτί που απο την μια πλευρά επιλέγεις πολιτικό κόμμα, και απο την άλλη έχει 42 κουτάκια, και επιλέγεις το νο. του υποψηφίου που θες απο το κόμμα που έχεις επιλέξει. Δηλαδή αντί για Χ ψηφοδέλτια, μακριές χαρτούρες, τώρα έχεις μόνο ένα Α4.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Speculoos είπε

Τι εννοείς; Ότι χρειάζεται απλά υπογραφή αυτού που τον παρέλαβε; Στο Βέλγιο πρέπει να είσαι ο ιδιος αλλιώς δεν στον δίνουν. Ούτε της γυναίκας μου δεν μπορούσα να πάρω. Μάλιστα στο delivery management μπορούσα ή να αλλάξω μέρα παράδοσης ή να το παραλάβω από συγκεκριμένο DHL point το οποίο δεν ήταν τα μαγαζάκια της γειτονιάς αλλά 5 συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. 

Στις λύσεις που προσφέρεις πάντως αντί για επιστολική να σκεφτούμε αυτό που κάνουν οι Βέλγοι που επιτρέπουν την ψήφο δια αντιπροσώπου. Με μια υπεύθυνη δήλωση σου λέω ότι μπορείς να ψηφίσεις για μένα και σε εμπιστεύομαι ότι θα ρίξεις ο,τι σου είπα. 😄

Εννοώ ότι ο courier έρχεται στην πόρτα, παραδίδει τον φάκελο και απλά ζητάει μια υπογραφή στο ταμπλετ του. Δεν ελέγχει ποιος υπογράφει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Manefs23 είπε

Ναι τα πάντα, είχε ένα μικρο βιβλιαράκι. 

Στην ουσία έχει ένα φάκελο σαν και αυτόν που ρίχνουμε στην κάλπη. Και εναν αλλον φακελο που θα παραδώσουμε ο οποιος ειναι μοναδικος με στοιχεια μου, κωδικό κλπ. που μέσα εκεί θα βάλω τον κλασικό φάκελο. (σε μπέρδεψα; 😂)

Υπάρχει ένα χαρτί που απο την μια πλευρά επιλέγεις πολιτικό κόμμα, και απο την άλλη έχει 42 κουτάκια, και επιλέγεις το νο. του υποψηφίου που θες απο το κόμμα που έχεις επιλέξει. Δηλαδή αντί για Χ ψηφοδέλτια, μακριές χαρτούρες, τώρα έχεις μόνο ένα Α4.

Όχι κατάλαβα τι λες αλλά ρωτάω άλλο. Τον φάκελο τον πας πίσω στην μεταφορική όταν τελειώσεις με την ψηφοφορία; Έρχονται τον παίρνουν; Πως γινεται;

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, txcellas είπε

Όχι κατάλαβα τι λες αλλά ρωτάω άλλο. Τον φάκελο τον πας πίσω στην μεταφορική όταν τελειώσεις με την ψηφοφορία; Έρχονται τον παίρνουν; Πως γινεται;

Έρχονται 

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, bomberb17 είπε

Εννοώ ότι ο courier έρχεται στην πόρτα, παραδίδει τον φάκελο και απλά ζητάει μια υπογραφή στο ταμπλετ του. Δεν ελέγχει ποιος υπογράφει.

Οταν παραλαμβάνεις φάκελο δίνεις ένα pin. O φάκελος που παραδίδεις ειναι μοναδικός, έχει τα στοιχεία σου απ εξω. Αν φοβάσαι μην σου "κλέψουν" την ψήφο είναι καθαρά θέμα δικό σου. Συν οτι οταν παραδίδεις ξαναλες ενα pin που εχει ερθει στο κινητό σου. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Manefs23 είπε

Οταν παραλαμβάνεις φάκελο δίνεις ένα pin.

Εγώ δεν έδωσα κανένα pin, μια "μουτζούρα" έβαλα σε ένα τάμπλετ και τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.
On 11/05/2024 at 18:27, Speculoos said:

Στις λύσεις που προσφέρεις πάντως αντί για επιστολική να σκεφτούμε αυτό που κάνουν οι Βέλγοι που επιτρέπουν την ψήφο δια αντιπροσώπου. Με μια υπεύθυνη δήλωση σου λέω ότι μπορείς να ψηφίσεις για μένα και σε εμπιστεύομαι ότι θα ρίξεις ο,τι σου είπα. 😄

Wow. Πραγματικά πολύ κακή ιδέα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αυτό δεν είναι λύση. 

On 11/05/2024 at 18:27, Speculoos said:

Wow. Πραγματικά πολύ κακή ιδέα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αυτό δεν είναι λύση. 

• Haha 1
Δημοσ.
On 12/05/2024 at 01:29, bomberb17 said:

19 hours ago, Manefs23 said:

Οταν παραλαμβάνεις φάκελο δίνεις ένα pin. O φάκελος που παραδίδεις ειναι μοναδικός, έχει τα στοιχεία σου απ εξω. Αν φοβάσαι μην σου "κλέψουν" την ψήφο είναι καθαρά θέμα δικό σου. Συν οτι οταν παραδίδεις ξαναλες ενα pin που εχει ερθει στο κινητό σου. 

Ίσως τελικά οι κουριερ σε κάθε χώρα ακολουθούν διαφορετικές μεθόδους ασφαλούς παραδοσης. Η προσωπική μου εμπειρία στις Βρυξέλλες ήταν ότι χρειαζόταν αποκλειστικά ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο μιας και το βελγικό που είχα δεν τους έκανε και μπορούσες να παραλάβεις μόνο τον δικό σου φάκελο και κανενός άλλου, συγγενή, συζύγου, συγκάτοικου κτλ 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Ίσως τελικά οι κουριερ σε κάθε χώρα ακολουθούν διαφορετικές μεθόδους ασφαλούς παραδοσης. Η προσωπική μου εμπειρία στις Βρυξέλλες ήταν ότι χρειαζόταν αποκλειστικά ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο μιας και το βελγικό που είχα δεν τους έκανε και μπορούσες να παραλάβεις μόνο τον δικό σου φάκελο και κανενός άλλου, συγγενή, συζύγου, συγκάτοικου κτλ 

'Ισως, τι να σας πω! Οι courier στην Ελλάδα (λογικά και στο εξωτερικό) είναι τόσο κουρασμένοι που ψιλοβαριούνται :P πάντως δεν μου εδινε τον φάκελο, χωρίς να του πω το pin, ταυτότητα δεν μου ζήτησε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Speculoos είπε

Ίσως τελικά οι κουριερ σε κάθε χώρα ακολουθούν διαφορετικές μεθόδους ασφαλούς παραδοσης.

Προφανώς και έτσι είναι.

Στις ΗΠΑ το home delivery είναι πάρα πολύ διαδεδομένο και τα πακέτα από τις παραγγελίες από Amazon κλπ. απλά τα αφήνουν έξω από το σπίτι (ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλα πακέτα ή για παραγγελίες μεγάλης αξίας). Προσωπικά εμένα δεν έχει χρειαστεί να υπογράψω σχεδόν ποτέ, ακόμα και για συστημένες επιστολές ή πακέτα με την κάθε εταιρία υπάρχει η επιλογή signature release και ο κούριερ τα αφήνει στην πόρτα χωρίς να χρειάζεται να είμαι σπίτι.

Στη συγκεκριμένη (πολύ σπάνια) περίπτωση χρειάστηκε οπωσδήποτε υπογραφή γιατί ο αποστολέας (το Ελληνικό κράτος) έχει ζητήσει συγκριμένα την απενεργοποίηση της επιλογής signature release από την DHL. Παρόλα αυτά όμως η υπογραφή παραμένει μια απλή υπογραφή και οι κούριερ εδώ δεν τους ενδιαφέρει σε ποιον παραδίδουν.

Επεξ/σία από bomberb17
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, bomberb17 said:

Προφανώς και έτσι είναι.

Στις ΗΠΑ το home delivery είναι πάρα πολύ διαδεδομένο και τα πακέτα από τις παραγγελίες από Amazon κλπ. απλά τα αφήνουν έξω από το σπίτι (ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλα πακέτα ή για παραγγελίες μεγάλης αξίας). Προσωπικά εμένα δεν έχει χρειαστεί να υπογράψω σχεδόν ποτέ, ακόμα και για συστημένες επιστολές ή πακέτα με την κάθε εταιρία υπάρχει η επιλογή signature release και ο κούριερ τα αφήνει στην πόρτα χωρίς να χρειάζεται να είμαι σπίτι.

Στη συγκεκριμένη (πολύ σπάνια) περίπτωση χρειάστηκε οπωσδήποτε υπογραφή γιατί ο αποστολέας (το Ελληνικό κράτος) έχει ζητήσει συγκριμένα την απενεργοποίηση της επιλογής signature release από την DHL. Παρόλα αυτά όμως η υπογραφή παραμένει μια απλή υπογραφή και οι κούριερ εδώ δεν τους ενδιαφέρει σε ποιον παραδίδουν.

Κι εδώ, τουλάχιστον στην περιοχή που μένω, έτσι είναι, αφήνουν τα πακέτα στην είσοδο ή τα δίνουν στη θυρωρό που μας τα μοιράζει. Αν είναι Αμαζον ίσως σε πάρουν τηλέφωνο ή θα σου στείλουν κάποιο μήνυμα. Οτιδήποτε άλλο μένει στην πόρτα< Στην περίπτωση που απαιτείται υπογραφή ή κάποιο είδος ταυτοπροσωπίας, συνήθως όταν παίρνεις κάποιο συστημένο επίσημο γράμμα, αρκεί μια οποιαδήποτε ταυτότητα και μπορεί να το παραλάβει ο οποιοσδήποτε μιας και ο κούριερ τραβάει φωτογραφία την ταυτότητα. Προφανώς το ελληνικό κράτος είχε απενεργοποιήσει όλες αυτές τις μεθόδους παραλαβής.

Δημοσ.
Στις 11/5/2024 στις 6:14 ΜΜ, bomberb17 είπε

Χθες παρέλαβα το φάκελο από την DHL σπίτι (κάτοικος εξωτερικού - ΗΠΑ)

Μόνο εμένα μου χτυπάει άσχημα αυτό? Γιατι να έχει δικαίωμα ψήφου κάποιος μόνιμος κάτοικος εκτός ΕΕ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μόνο εμένα μου χτυπάει άσχημα αυτό? Γιατι να έχει δικαίωμα ψήφου κάποιος μόνιμος κάτοικος εκτός ΕΕ? 

Γιατί πληρώ τις προυποθέσεις του νόμου, είμαι Έλληνας πολίτης και έχω περιουσία και πληρώνω φόρους κανονικά στην Ελλάδα κλπ.

Εξάλλου αυτό είναι το σύνηθες στις χώρες της Δύσης.

https://en.wikipedia.org/wiki/Postal_voting

Επεξ/σία από bomberb17
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...