txcellas Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους!! Μολις εκανα αιτηση για Επιστολικη Ψηφο για τις ευρωεκλογες τωρα τον Ιουνιο. https://epistoliki.ypes.gov.gr/login Απο οτι ειδα εχει διορια μεχρι τελη Απριλιου. Εχω μια ερωτηση αν ειχε καποιος γνωση απο παλαιοτερα η γενικα γνωριζει. Μας στελνουν το φακελο με τα ψηφοδελτια στη διευθυνση που δηλωσαμε και μετα για να τα παραδοσουμε πισω συμπληρωμενα πηγαινουμε καπου σε καποιο εκλογικο κεντρο ή ερχονται παλι απο την ιδια διευθυνση για να τα παραλαβουν; Δεν ανεφερε κατι! Επανέρχομαι, το Ai έδωσε την απάντηση.. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από txcellas 1
fmarkos Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 28 λεπτά πριν, txcellas είπε Εχω μια ερωτηση αν ειχε καποιος γνωση απο παλαιοτερα Από παλαιότερα αυτό που μπορεί να ξέρει κάποιος είναι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα επιστολικής ψήφου. Λογικά μέσα στον φάκελο θα έχει οδηγίες, όποτε περίμενε να σου έρθει για να δεις τι γίνεται.
ioankav Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistoliki-psifos/epistol-psf-sychnes-erotiseis Αναφορά σε κείμενο -Πώς ψηφίζω: Ο εκλογέας διαβάζει προσεκτικά το έντυπο των οδηγιών που του περιήλθε με τον φάκελο επιστολικής ψήφου. Συμπληρώνει την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έγχαρτα ή ηλεκτρονικά μέσω gov.gr και γράφει τα στοιχεία του στον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου. Επιλέγει τον συνδυασμό που επιθυμεί και τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές ή ψηφίζει λευκό. Βάζει το ψηφοδέλτιο στον ειδικό φάκελο ψηφοφορίας, τον κλείνει και τον βάζει στον φάκελο επιστροφής. Σε περίπτωση που έχει συμπληρώσει την αίτηση –υπεύθυνη δήλωση έγχαρτα την βάζει στον φάκελο επιστροφής, μαζί με φωτοαντίγραφο ελληνικής ταυτότητας, ελληνικού διαβατηρίου ή ελληνικού διπλώματος οδήγησης. Αποστέλλει τον φάκελο προς την προσυμπληρωμένη διεύθυνση του κέντρου διαλογής επιστολικής ψήφου στην Ελλάδα. 1
Pintsie Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 "Η Διεύθυνση Αποστολής Εκλογικού Υλικού είναι ίδια με τη Διεύθυνση Διαμονής" Εδώ, τι εννοεί ακριβώς; Εάν μένω εκεί που ζήτησα να σταλεί ο φάκελος;
gorge18 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Εγω πίστευα οτι θα ειναι κατι του τυπου μπαινω με τα στοιχεια taxis, μου βγαζει την λιστα και ψηφίζω. Ελλάδα 4.0 Με μια πλατφόρμα και μια επιβεβαίωση μεσο κινητού θα γινόταν δουλειά. Και μη πει κανεις οτι δεν θα ειναι ανώνυμη η ψηφος μετα. Γιατι τωρα με τα χαρτια και την διεύθυνση τι ειναι ;
The_Judas Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Εγω πίστευα οτι θα ειναι κατι του τυπου μπαινω με τα στοιχεια taxis, μου βγαζει την λιστα και ψηφίζω. Ελλάδα 4.0 Με μια πλατφόρμα και μια επιβεβαίωση μεσο κινητού θα γινόταν δουλειά. Και μη πει κανεις οτι δεν θα ειναι ανώνυμη η ψηφος μετα. Γιατι τωρα με τα χαρτια και την διεύθυνση τι ειναι ; Αλλο η επιστολικη ψηφος αλλο οι ηλεκτρονικες εκλογες. καμια χωρα δεν ειναι ετοιμη για τελειως ηλεκτρονικες εκλογες. Ποσο μαλλον τωρα που υπαρχει ακραια πολωση. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2024 από The_Judas
CHRISpros Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, gorge18 είπε Και μη πει κανεις οτι δεν θα ειναι ανώνυμη η ψηφος μετα. Γιατι τωρα με τα χαρτια και την διεύθυνση τι ειναι ; Λογικά ο φάκελος επιστροφής δεν αναγράφει στοιχεία αποστολέα. Και όταν παραλαμβάνεται, θεωρητικά πάλι, μπαίνει μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους και ανοίγεται τη μέρα των εκλογών.
ioankav Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 9 ώρες πριν, Pintsie είπε "Η Διεύθυνση Αποστολής Εκλογικού Υλικού είναι ίδια με τη Διεύθυνση Διαμονής" Εδώ, τι εννοεί ακριβώς; Εάν μένω εκεί που ζήτησα να σταλεί ο φάκελος; Ναι, πρώτα συμπληρώνεις τη διεύθυνση διαμονής, και στο επόμενο βήμα τη διεύθυνση που θες να αποσταλεί το υλικό. Εάν είναι η ίδια, απλά επιλέγεις το κουτάκι για να συμπληρωθούν αυτόματα τα πεδία.
mindreader Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Αρα, η ψηφος παραμενει, με ΕΝΤΥΠΟ ψηφοδελτιο. Κανονικη αυτοπροσωπη παρουσία στην κάλπη. Σωστα;
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 11 λεπτά πριν, mindreader είπε Αρα, η ψηφος παραμενει, με ΕΝΤΥΠΟ ψηφοδελτιο. Κανονικη αυτοπροσωπη παρουσία στην κάλπη. Σωστα; Aφού στέλνεις τον φάκελο με το ταχυδρομείο πως είναι αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη; 1
mindreader Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Aφού στέλνεις τον φάκελο με το ταχυδρομείο πως είναι αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη; Α οκ, το ψαχνω, δεν το καταλαβα. Καποιοι μου ελεγαν οτι ψηφιζεις ηλεκτρονικα, λεω δεν γινεται ρε παιδια, υπαρχει ολοκληρη συζητηση ανα τον κοσμο για αυτο το ζητημα. Μετα εψαξα και ειδα οτι υπαρχει οντως στην διαδικασια, εντυπο. Ετσι υπεθεσα οτι θα υπαρχει και καλπη. Αλλα δεν ειναι ετσι. Υπαρχει εντυπο, αλλα δεν υπαρχει καλπη. Παντως, δεν ειναι 'ηλεκτρονικη ψηφοφορια'.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, mindreader είπε Α οκ, το ψαχνω, δεν το καταλαβα. Καποιοι μου ελεγαν οτι ψηφιζεις ηλεκτρονικα, λεω δεν γινεται ρε παιδια, υπαρχει ολοκληρη συζητηση ανα τον κοσμο για αυτο το ζητημα. Μετα εψαξα και ειδα οτι υπαρχει οντως στην διαδικασια, εντυπο. Ετσι υπεθεσα οτι θα υπαρχει και καλπη. Αλλα δεν ειναι ετσι. Υπαρχει εντυπο, αλλα δεν υπαρχει καλπη. Παντως, δεν ειναι 'ηλεκτρονικη ψηφοφορια'. για αυτό το λένε επιστολική ψήφος,ψηφίζεις με επιστολή. 1
1comment Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Δημοσ. 23 Απριλίου 2024 Είπα να δοκιμάσω κι εγώ στο σαητ πιο πολύ από περιέργεια και όταν βάζω τα στοιχεία ταξισνετ βγάζει αυτό. Error 500--Internal Server Error From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.5.1 500 Internal Server Error The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request. 1 1
bomberb17 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Χθες παρέλαβα το φάκελο από την DHL σπίτι (κάτοικος εξωτερικού - ΗΠΑ). Για την παραλαβή του φακέλου χρειάζεται υπογραφή, η επιλογή signature release είναι απενεργοποιημένη, οπότε δεν τον αφήνουν και φεύγουν. Υπάρχουν διαθέσιμες όμως οι επιλογές να γίνει προγραμματισμός παραλαβής μια από τις επόμενες μέρες, όπως και για να γίνει παραλαβή από την DHL. Για την υπογραφή όμως δε χρειάζεται να είναι ο/η ίδιος/α - απλά υπογράφει οποιοσδήποτε ενήλικας και ΔΕΝ ζητάνε ταυτότητα. Ο φάκελος μέσα περιέχει έναν άλλο φάκελο με το ψηφοδέλτιο και τις οδηγίες, καθώς και ένα prepaid shipping label για την επιστροφή του με DHL πάλι. Επίσης χρειάζεται να επισυναφθεί υπεύθυνη δήλωση μέσω του gov.gr ή φωτοτυπία της ταυτότητας. Άποψή μου: αν και είμαι σαφώς υπέρ της ψηφοφορίας εξ'αποστάσεως (ιδιαίτερα για τους κατοίκους εξωτερικού), η παραπάνω διαδικασία δεν είναι 100% αδιάβλητη. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να υπογράψει ο ίδιος ο ψηφοφόρος κατά την παραλαβή του φακέλου, όπως και ότι είναι αποδεκτή μια απλή φωτοτυπία της ταυτότητας (αντί να απαιτείται οπωσδήποτε η υπεύθυνη δήλωση μέσω του gov), δημιουργεί "τρύπες" στη διαδικασία και δίνει τροφή σε αυτούς που είναι αντίθετοι στην επιστολική φήφο που λένε ότι η διαδικασία είναι διαβλητή. Πιστεύω ότι θα πρέπει το Ελληνικό κράτος να κάνει ακόμα πιο τολμηρά βήματα και να ενεργοποιήσει σύστημα e-voting μέσω gov. Φθηνότερο (απορώ πόσο κοστίζει η αποστολή πέρα δώθε φακέλων express στο εξωτερικό στο κράτος), ασφαλέστερο (δε χάνοται φακέλοι - δεν υπάρχει διαβλητότητα) και ταχύτερο (δε χρειάζεται καταμέτρηση από ανθρώπους) Επεξ/σία 11 Μαΐου 2024 από bomberb17 2
Speculoos Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 5 minutes ago, bomberb17 said: Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να υπογράψει ο ίδιος ο ψηφοφόρος κατά την παραλαβή του φακέλου Τι εννοείς; Ότι χρειάζεται απλά υπογραφή αυτού που τον παρέλαβε; Στο Βέλγιο πρέπει να είσαι ο ιδιος αλλιώς δεν στον δίνουν. Ούτε της γυναίκας μου δεν μπορούσα να πάρω. Μάλιστα στο delivery management μπορούσα ή να αλλάξω μέρα παράδοσης ή να το παραλάβω από συγκεκριμένο DHL point το οποίο δεν ήταν τα μαγαζάκια της γειτονιάς αλλά 5 συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. Στις λύσεις που προσφέρεις πάντως αντί για επιστολική να σκεφτούμε αυτό που κάνουν οι Βέλγοι που επιτρέπουν την ψήφο δια αντιπροσώπου. Με μια υπεύθυνη δήλωση σου λέω ότι μπορείς να ψηφίσεις για μένα και σε εμπιστεύομαι ότι θα ρίξεις ο,τι σου είπα. 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα