Προς το περιεχόμενο

Να κάνω αναβάθμιση internet αν δεν την πολυχρειάζομαι ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην παρούσα φάση έχω μια adsl 24αρα σύνδεση με δέσμευση μέχρι το καλοκαίρι. Μου τηλεφώνησαν από την cosmote ότι μου παρέχουν fiber σύνδεση 100άρα που θα κοστίζει 3 ευρώ/μήνα παραπάνω απο οτι δίνω τώρα και μαζί 50 ευρώ δώρο για τους προσεχείς λογαριασμούς (με 24μηνη δέσμευση). Το θέμα είναι αφενός ότι δεν ξέρω αν θα μου προσφέρει τίποτα μια και δεν έχω τηλεόραση μέσα από κει αφετέρου δεν ξέρω τι μερεμέτια θέλει αυτό μέσα στο διαμέρισμα (τρύπες σε τοίχους κλπ)(στο κτίριο έχει μπει η υποδομή στον κοινόχρηστο). Επίσης, αν το βάλει κανείς αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορει να ξαναγυρίσει στο συμβατικό καλώδιο. Με βάση και ότι τα οικονομικά είναι σφιχτά, να το προχωρήσω ή να το βάλω στον πάγο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 minutes ago, mitsos_z said:

Στην παρούσα φάση έχω μια adsl 24αρα σύνδεση με δέσμευση μέχρι το καλοκαίρι. Μου τηλεφώνησαν από την cosmote ότι μου παρέχουν fiber σύνδεση 100άρα που θα κοστίζει 3 ευρώ/μήνα παραπάνω απο οτι δίνω τώρα και μαζί 50 ευρώ δώρο για τους προσεχείς λογαριασμούς (με 24μηνη δέσμευση). Το θέμα είναι αφενός ότι δεν ξέρω αν θα μου προσφέρει τίποτα μια και δεν έχω τηλεόραση μέσα από κει αφετέρου δεν ξέρω τι μερεμέτια θέλει αυτό μέσα στο διαμέρισμα (τρύπες σε τοίχους κλπ)(στο κτίριο έχει μπει η υποδομή στον κοινόχρηστο). Επίσης, αν το βάλει κανείς αυτό, απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορει να ξαναγυρίσει στο συμβατικό καλώδιο. Με βάση και ότι τα οικονομικά είναι σφιχτά, να το προχωρήσω ή να το βάλω στον πάγο ?

Fiber τα λενε ολα. Ειναι οπτικη ή vdsl μεσω χαλκου?

2 λεπτά πριν, TSELIOSTHEBEST είπε

Fiber τα λενε ολα. Ειναι οπτικη ή vdsl μεσω χαλκου?

καλή ερώτηση, αυτό δε σκέφτηκα να το ρωτήσω... μου είπε πάντως (δεν ξέρω αν αληθεύει ή είναι προωθητικό τρικ) ότι από το 2025 θα είναι όλες οι συνδέσεις ετσι

Θα έλεγα για 3€ διαφορά να το βάλεις. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν το χρειάζεσαι αλλά σου δίνει άλλον αέρα σε οτιδήποτε κάνεις στο internet.

Και αφού δίνουν 50€ δώρο σου βγαίνει πρακτικά +1€ το μήνα.

• Like 2

Επισκέπτης

Ένα πραγματάκι που θα σου προσφέρει, πάντως, είναι το upload. Ακόμα κι αν τερματίζεις την ADSL σε ταχύτητα, στέλνεις με 1Mbps. Στην 100άρα θα στέλνεις με 10, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σου βγάζει την πίστη για να στείλεις ένα mail με μεγαλούτσικο συνημμένο, για παράδειγμα. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, το ποσό είναι αμελητέο.

Εφοσον εχεις δυνατοτητα για FTTH δεν υπαρχει συγκριση. Ειναι και δωρεαν η κατασκευη πραγμα που αργοτερα θα αλλαξει και θα εχεις και εξτρα χρεωση…

11 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Εφοσον εχεις δυνατοτητα για FTTH δεν υπαρχει συγκριση. Ειναι και δωρεαν η κατασκευη πραγμα που αργοτερα θα αλλαξει και θα εχεις και εξτρα χρεωση…

αυτό θέλω να ζυγίσω... από τη μια η προωθητική ενέργεια που πιθανόν δε θα ισχύει αργότερα, απ' την άλλη τυχόν μερεμέτια (τρύπες, κανάλια για καλώδια ?) στους τοίχους

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ' όλα, να σιγουρέψουμε ότι μιλάμε για FTTH κι όχι για VDSL; Ο έλεγχος διαθεσιμότητας του OTE τι σου δίνει; Αν είναι VDSL δεν έχει μερεμέτια.

Επεξ/σία από Orestis_G

Fiber ειναι σιγουρα και λογικα θα εχεις τη προσφορα -50 pistosi,μπορεις να κανεις αιτημα για μετατροπη σε fiber και οταν ερθει ο μηχανικος θα σου εξηγησει πως θα περασουν τα καλωδια μεσα στο κτιριο.Αν δεν σου αρεσει αυτο που σου λεει το ακυρωνεις εκεινη τη στιγμη,ειμαι στο ftth του οτε και ετσι γινεται

On 08/04/2024 at 09:53, Orestis_G said:

Ένα πραγματάκι που θα σου προσφέρει, πάντως, είναι το upload. Ακόμα κι αν τερματίζεις την ADSL σε ταχύτητα, στέλνεις με 1Mbps. Στην 100άρα θα στέλνεις με 10, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σου βγάζει την πίστη για να στείλεις ένα mail με μεγαλούτσικο συνημμένο, για παράδειγμα. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, το ποσό είναι αμελητέο.

αν και εφοσον τερματιζεις την 24αρα, παιρνεις 2,5 upload οχι 1.

On 08/04/2024 at 19:12, mitsos_z said:

Στο κτήριο έχουν κάνει την εγκατάσταση με αυτά τα κουτιά σε κάθε όροφο στο διάδρομο

μην το σκεφτεσαι καθολου. Και οι οποιες τρυπες/μερεμετια αξιζουν τον κοπο. Μπορει να μην σου φαινεται "αξιας" η μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα σιγουρα με 2-3€ παραπανω παιρνεις κατι πολυ καλυτερο. Δεν χρειαζεται να πας 500/1000. Μπορεις να πας στα 200 ή 300. Τα 100 τα θεωρώ περιττα αφου υπαρχει δυνατοτητα για παραπανω.

Επισκέπτης
15 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

αν και εφοσον τερματιζεις την 24αρα, παιρνεις 2,5 upload οχι 1.

Γιατί παίρνει 2,5 upload; 24/1 δεν δίνουν οι πάροχοι, το άλλαξαν (έχω VDSL εδώ και κάτι χρόνια);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, Orestis_G said:

Γιατί παίρνει 2,5 upload; 24/1 δεν δίνουν οι πάροχοι, το άλλαξαν (έχω VDSL εδώ και κάτι χρόνια);

δεν το αλλαξαν. Παντα εδιναν το 10%. Οποτε αν την τερματίσεις, δηλαδη 24, παιρνεις 2,4.

Spoiler

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επεξ/σία από Lewnidas1995

Επισκέπτης
10 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

δεν το αλλαξαν. Παντα εδιναν το 10%. Οποτε αν την τερματίσεις, δηλαδη 24, παιρνεις 2,4.

Όχι, η ADSL ήταν σίγουρα 24/1. Αν ψάξεις και παλιότερα θέματα θα το βρεις, κι εγώ αυτό θυμάμαι από παλιότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...