dpolal Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Billator είπε Έχεις μήπως δοκιμάσει και προτείνεις κάποιο σωστό πολύμπριζο και σταθεροποιητή; Να βάλω 1-2 καλά set τουλάχιστον εκεί που έχω υπολογιστες / nas / servers, το να σβήσουν δεν πειράζει το να καούν πειράζει Για αυτό δεν ξέρω αν αξίζει UPC γιατί δεν με ενδιαφέρει το uptime αλλά να μην καεί ο εξοπλισμός. Αν σου σκάσει το λειτουργικό όμως μια χαρά θα κλαίς μετά για τις ώρες που θα χρειαστείς να το ξαναστήσεις. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα καλό UPS για υπολογιστή και NAS. Μια φορά θα το αγοράσεις και μετά κάθε 3 περίπου χρόνια θα αλλάζεις τις μπαταρίες του. Και μην πέφτεις στην παγίδα του uptime, είναι κοινό πρόβλημα όσων δεν γνωρίζουν. Το uptime χρειάζεται ΜΟΝΟ για να κάνεις ασφαλές shutdown, τίποτα παραπάνω. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από dpolal
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Luciddream είπε Θα πρέπει να λέμε και τι ακριβώς είναι η αστάθεια δικτύου. Εγώ πήρα σταθεροποιητή τάσης και τον έχω στην ντουλάπα, γιατί δεν κάνει για αυτό που τον ήθελα. Στο σπίτι μου έχω μετρήσει την τάση να αυξομοιώνεται μέχρι και 10volt μέσα σε 5-10 λεπτά αλλά δεν ασχολείται ο σταθεροποιητής τάσης με αυτά τα μικροποσά. Γενικά η τάση στο σπίτι μου έχω δει να παίζει από 218v μέχρι 236v, και όταν χρησιμοποιούν το ανσανσέρ πέφτει 4-5v. Ηλεκτρολόγο έφερα δύο φορές για να βρει τι γίνεται, δεν κατέληξε κάπου, ο ΔΕΔΔΗΕ μου άλλαξε καλώδια από κολώνα μέχρι την πολυκατοικία, δεν άλλαξε κάτι, τον ξαναέφερα, μου λέει όλα καλά. Υπάρχει υποτίθεται ένα ISO που ακολουθεί ο ΔΕΔΔΗΕ και νομίζω τέτοιες αυξομοιώσεις δεν επιτρέπονται για πολλές φορές μέσα στην μέρα... άλλα άντε βγάλε άκρη. Εγώ τα παράτησα δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα αφού δεν ξέρουν και οι ίδιοι. Στο γραφείο της δουλειάς που μέτρησα σχεδόν μέσα σε 6 ώρες να έπεσε 1volt η τάση το πολύ. Οπως τα λες. Εχει να κανει με το δικτυο και την περιοχη που εισαι. Αλλες περιοχες εχουν πιο σταθερη παροχη και αλλες πολυ χάλια. Επίσης ολα εχουν να κάνουν με τις συσκευες που εχει πανω και τις ανοχές που δίνει ο κάθε κατασκευαστής για αυτές. Το συνήθες εύρος είναι 220V-240V οπότε εσύ είσαι μέσα στο πλαίσια ούτως ή άλλως. Ναι. Μπορεί ενας σταθεροποιητής τάσης να ασχοληθεί και με μικρότερες διακυμάνσεις (εαν ειναι απαραίτητο) αλλα πας σε αλλα μοντελα, τυπο και φυσικά κόστος. Σε ενα σπίτι ειναι απαραίτητο. Τις περισσοτερες φορες όχι. Σε ενα νοσοκομείο πχ? Σε πολλά μηχανήματα και χώρους ναι. Πρεπει να επενδυσεις σε κατι τοσο ακριβο? Αναλόγως τις διακυμανσεις που εχεις, την συχνότητα εμφάνισης τους, την ευαισθησία του εξοπλισμού σου, την κρισιμοτητα λειτουργιας του εξοπλισμού και το κόστος του εξοπλισμου. Σε υπερταση ζορίζεται ο εξοπλισμός λόγω της υψηλότερης τασης. Σε υπόταση ζοριζεται παλι γιατι περναει περισσοτερο ρευμα και αναπτύσονται μεγαλύτερες θερμοκρασιες. Τα περισσοτερα συγχρονα τροφοδοτικά δεν εχουν θεματα με τις διακυμανσεις. Λειτουργουν σε εξαιρετικά μεγάλο ευρος τασεων (110-260V συνηθως). Η πλακα ειναι οτι αν και μιλάμε κατα βαση για υπολογιστές, τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τα κλιματιστικά ειναι αυτά που ωφελούνται περισσοτερο απο μια σωστή τάση. Ειδικά το ψυγείου που ειναι 24/7 σε λειτουργία. Επίσης τα τροφοδοτικά των PC κανουν εξομαλυνση των τασεων που δινουν στα κυκλωματα απ όσο ξέρω. Γι αυτο ολα αυτα δεν ειναι copy-paste. Θελει ελεγχο και επιλογη αναλογα με τις αναγκες του καθενος στην συγκεκριμενη περιοχη και εγκατασταση. Βελτιστα συζητήστε το με ενα σοβαρό γνώστη ηλεκτρολογο εγκαταστασεων ή ηλεκτρολογο μηχανικο. 3 ώρες πριν, Billator είπε Έχεις μήπως δοκιμάσει και προτείνεις κάποιο σωστό πολύμπριζο και σταθεροποιητή; Να βάλω 1-2 καλά set τουλάχιστον εκεί που έχω υπολογιστες / nas / servers, το να σβήσουν δεν πειράζει το να καούν πειράζει Για αυτό δεν ξέρω αν αξίζει UPC γιατί δεν με ενδιαφέρει το uptime αλλά να μην καεί ο εξοπλισμός. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρές καταναλώσεις στο σύνολο, στο max να τρέχουν όλα στα 500-600W, δεν ξεπερνάμε σίγουρα τα 600W (σε περίπτωση που παίζει ρόλο και το φορτίο). PS. Δεν μπορώ να το ζητάω σε κάθε ιδιοκτήτη δυστυχώς, να μου πεις είναι επένδυση για το σπίτι τους, ε δεν τους νοιάζει τους περισσότερους. Βέβαια για να μην τους αδικώ (σε αυτούς που έτυχα), ότι πρόβλημα έτυχε να είχα το πλήρωσαν, με λίγο ζόρι κάποιοι, αλλά μιλάμε για έξοδα συντήρησης και όχι αναβάθμισης. Δεν εχω χρησιμοποιήσει σταθεροποητη γιατι εχω γενικά σωστή ταση δικτυου στην περιοχή μου. Αλλα το σκεφτομαι τελευταια να το ελεγξω πρωτα και θα δω. Οι περισσοτεροι σταθεροποιητες τασης εχουν και surge protection οποτε δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις πολυπριζο (οχι οτι θα κανει κακο μια δευτερη προστασια. σαφεστατα θα το προτεινα). Οτιδηποτε επωνυμο δεν νομιζω ότι θα αποτελεί λάθος επιλογη. Τα καλα επωνυμα δίνουν και αρκετα μεγαλη χρηματική εγγυηση καλυψης εξοπλισμου σε περιπτωση αστοχιας αλλα προσοχη στους ορους. Πρεπει το συνολο της εγκαταστασης να ειναι συμφωνα με τις προδιαγραφες αλλιως εννοειται οτι δεν μπορει να ισχυσει η εγγυηση. Παρολα αυτα ειναι ενα θετικό σημειο πριν την επιλογη. Δες σε APC, EATON, SIEMENS, LEGRAND, MUSTEK... Οπως ειπα και παραπανω ο σταθεροποιητης δεν ειναι surge protection. Προστατευει μακροπροθεσμα απο φθορα και καταπονηση των κυκλωματων λογω υπερτασης/υποτασης. Υπολογιστε παντα ενα +20% παραπανω απο την ισχυ που χρειαζεστε. Σε μια παλιοτερη μου αναζητηση σχετικά με το θεμα ειχα πετυχει πολυ καλές κριτικες σε αυτο το μοντελο με τους χρηστες να λενε για διαρκεια ζωης πανω απο 10ετια (καποιος τον εχει 20 χρονια) και με πλήρη αποτελεσματικότητα ακόμη και σε κεραυνους (που δεν ειναι η βασική δουλεια του). Βγαζει μονο εξοδους τυπου PC ομως οποτε θα χρειαστεις ανταπτορες. APC LE1200I Compact Σταθεροποιητής Τάσης 1200VA με 4 Πρίζες Ρεύματος | Skroutz.gr
magictoboggan Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 8 hours ago, SeNNinhA said: Το βασικό σου πρόβλημα είναι τα κρουστικα φορτία λόγω των επαναφορων της τάσης του δικτύου μετά από κάθε διακοπή και η αστάθεια του δικτύου. Κανένας δεν γνωρίζει το μέγεθος των κρουστικων φορτίων κατά την επαναφορά. Δεν είναι κάθε φορά τα ίδια. Το σωστό θα ήταν Τ2 προστασία στον πίνακα και ένα καλό πιστοποιημενο και ποιοτικο πολυπριζο με response time <=1ms Εάν δεν βάλεις προστασία Τ2 στον πίνακα τότε θέλεις ένα πολυπριζο με όσο το δυνατόν περισσότερα Joules στο surge protection του με response time και πάλι <=1ms. Σε αυτή την περίπτωση ρισκάρεις για όποια κρουστικό φορτία μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να αναλάβει το πολυπριζο σου. Για την αστάθεια του δικτύου πας σε ένα σταθεροποιητη τάσης. Κάνουν καλύτερη δουλειά από UPS σε σταθεροποιητη τασης, αντέχουν πολύ περισσότερο σε χρήση, και είναι πολύ φθηνοτεροι. Μπορείς και να πας σε λύση UPS όπου πρεπει να διαλέξεις μοντέλο που θα σου παρέχει αδιάλειπτη σταθεροποιηση τάσης. Σε αυτή την περίπτωση κερδίζεις σε δυνατότητα παροχής ενέργειας σε διακοπή ρεύματος, χάνεις κάπως σε σταθεροποιηση τάσης και θα σου κοστίσει εννοειται περισσότερο. Εφόσον έχει UPS έλεγξε εάν σου κάνει αδιάλειπτη σταθεροποιηση τάσης σωστά. Εάν κάνει δεν έχεις λόγο για νέα αγορά. Δεν εμπιστεύομαι σε καμία περίπτωση φθηνές κατασκευές σε οποιαδήποτε συσκευή προστασίας. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εσωτερικές μπαταρίες των UPS αλλά όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα προστασίας. Όπως δεν εμπιστεύεστε no-name τροφοδοτικά και θέλετε ποιοτικά και γιαπωνέζικους πυκνωτές έτσι και εδώ. Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή αναβάθμισα τον υπολογιστή το UPS δεν μπορεί πλέον να σηκώσει τα watt στην μπαταρία του. Έχει όμως μια είσοδο για surge only protection και έχω βάλει και μια πρίζα ασφαλείας πριν το UPS. Η πρίζα ασφαλείας που έχω βάλει είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/21246257/Well-Voltage-Protector-Moni-Exoteriki-Priza-Reymatos-Asfaleias-Leyki-20230-005.html Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως θα ήταν προτιμότερο να αντικαταστήσω το UPS που έχω με ένα σταθεροποιητή τάσης αφού δε χρειάζομαι την μπαταρία του UPS. Θα είχα κάποια επιπλέον προστασία;
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 12 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή αναβάθμισα τον υπολογιστή το UPS δεν μπορεί πλέον να σηκώσει τα watt στην μπαταρία του. Έχει όμως μια είσοδο για surge only protection και έχω βάλει και μια πρίζα ασφαλείας πριν το UPS. Η πρίζα ασφαλείας που έχω βάλει είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/21246257/Well-Voltage-Protector-Moni-Exoteriki-Priza-Reymatos-Asfaleias-Leyki-20230-005.html Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως θα ήταν προτιμότερο να αντικαταστήσω το UPS που έχω με ένα σταθεροποιητή τάσης αφού δε χρειάζομαι την μπαταρία του UPS. Θα είχα κάποια επιπλέον προστασία; Από τις κριτικές που βλέπω καλό φαίνεται να ειναι. Surge protection ειναι. Tα χαρακτηριστικά του δεν τα βλεπω πουθενα βεβαια (Joules, ms). Ο σταθεροποιητης τασης ειναι αλλο πράγμα. Εχει βεβαια και surge protection αλλα δεν θα ελεγα να παρεις εναν για να κανει την δουλειά του surge protection. Μην μπερδευουμε τα πραγματα. Εαν η πριζα οπως φαινεται δουλευει σωστά θα σε προστατεψει εως τα max Joules ενεργειας που οριζουν οι προδιαγραφες της και με τον χρόνο αντίδρασης που οριζουν και παλι οι προδιαγραφες της (ms). Εαν συμβεί να υπαρξει γεγονος υπερτασης με περισσοτερα Joules ή να εκτονωθει πιο γρήγορα τότε δεν θα σε προστατεψει. Αλλα πιθανα ούτε και το UPS ή ο σταθεροποιητης τάσης δεν θα σε προστατεψουν. Βλεπω πιο λογικό (μιας και ειναι και φθηνο) να βαλεις αλλο ενα τετοιο το ενα πανω στο αλλο στην πριζα ωστε να σε προστατεψει με περισσοτερα Joules ισως. Για τον σταθεροποιητη τασης να ξεκινησουμε απο το ερωτημα εαν εχεις σοβαρες και συχνες διακυμανσεις τασης στην περιοχή σου. 1
magictoboggan Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 1 minute ago, SeNNinhA said: Από τις κριτικές που βλέπω καλό φαίνεται να ειναι. Surge protection ειναι. Tα χαρακτηριστικά του δεν τα βλεπω πουθενα βεβαια (Joules, ms). Ο σταθεροποιητης τασης ειναι αλλο πράγμα. Εχει βεβαια και surge protection αλλα δεν θα ελεγα να παρεις εναν για να κανει την δουλειά του surge protection. Μην μπερδευουμε τα πραγματα. Εαν η πριζα οπως φαινεται δουλευει σωστά θα σε προστατεψει εως τα max Joules ενεργειας που οριζουν οι προδιαγραφες της και με τον χρόνο αντίδρασης που οριζουν και παλι οι προδιαγραφες της (ms). Εαν συμβεί να υπαρξει γεγονος υπερτασης με περισσοτερα Joules ή να εκτονωθει πιο γρήγορα τότε δεν θα σε προστατεψει. Αλλα πιθανα ούτε και το UPS ή ο σταθεροποιητης τάσης δεν θα σε προστατεψουν. Βλεπω πιο λογικό (μιας και ειναι και φθηνο) να βαλεις αλλο ενα τετοιο το ενα πανω στο αλλο στην πριζα ωστε να σε προστατεψει με περισσοτερα Joules ισως. Για τον σταθεροποιητη τασης να ξεκινησουμε απο το ερωτημα εαν εχεις σοβαρες και συχνες διακυμανσεις τασης στην περιοχή σου. Ο συνδυασμός που έχω κάνει (πρίζα ασφαλείας και surge only στο ups) είναι διότι η πρίζα ασφαλείας (αν θυμάμαι καλά) έχει άμεσο χρόνο απόκρισης αλλά λίγα joule (γύρω στα 40) και το ups έχει αρκετά joule (310) αλλά μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης. Μένω στο βόρειο τομέα Αττικής και διακυμάνσεις παρατηρώ μερικές φορές το καλοκαίρι. Γενικότερα δεν έχω διακυμάνσεις.
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 1 λεπτό πριν, magictoboggan είπε Ο συνδυασμός που έχω κάνει (πρίζα ασφαλείας και surge only στο ups) είναι διότι η πρίζα ασφαλείας (αν θυμάμαι καλά) έχει άμεσο χρόνο απόκρισης αλλά λίγα joule (γύρω στα 40) και το ups έχει αρκετά joule (310) αλλά μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης. Μένω στο βόρειο τομέα Αττικής και διακυμάνσεις παρατηρώ μερικές φορές το καλοκαίρι. Γενικότερα δεν έχω διακυμάνσεις. Είσαι σίγουρος για τα νούμερα? 40 και 310 joules είναι λίγα για να θεωρηθούν σοβαρή προστασία Προς απλή σύγκριση 918 joules έχει αυτό και είναι πολύ basic https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-1-83m_162763/ Ενώ αυτό έχει 2690 joules https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-8-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-3m_162771/
magictoboggan Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, SeNNinhA said: Είσαι σίγουρος για τα νούμερα? 40 και 310 joules είναι λίγα για να θεωρηθούν σοβαρή προστασία Προς απλή σύγκριση 918 joules έχει αυτό και είναι πολύ basic https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-1-83m_162763/ Ενώ αυτό έχει 2690 joules https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-8-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-3m_162771/ Για το UPS είμαι σίγουρος. Για την πρίζα ασφαλείας θυμάμαι ότι είχε σίγουρα λιγότερα Joule από το UPS. Edit. Η πρίζα ασφαλείας είναι στα 80 Joule. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2024 από magictoboggan
mccrush2006 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Εγω εχω ενα UPS της Εaton με ΑVR (auto voltage regulator), βγαζει παντα σταθερη ταση οτι και να γινει. Τωρα βεβαια εχω μετακομισει στην Γερμανια και δεν εχω τετοια θεματα με αυξομειωσεις, κεραυνους η διακοπες ρευματος. Αλλα θα ελεγα φτιαξε τον ηλεκτρολογικο σου πινακα σωστα βαλε και αντικεραυνικο και παρε και ενα καλο ups με AVR να προστατεψεις τον εξοπλισμο που θες. Ολα τα ηλεκτρονικα κυκλωματα καταπονουνται στις αλλαγες τασης που ειναι φυσικα η μη σταθερη ταση και η απωλεια (διακοπες ρευματος). Κατι που πολλοι υτο εχουν καταλαβει λαθος, το ups δεν σταθεροποιητης τασης ( απλα καποια εχουν και σταθεροποιητη τασης), δινουν κανονικα το ρευμα που εχει η πριζα απλα αμα χαθει τοτε γυρναει και δινει απο τις μπαταριες.
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, magictoboggan είπε Για το UPS είμαι σίγουρος. Για την πρίζα ασφαλείας θυμάμαι ότι είχε σίγουρα λιγότερα Joule από το UPS. δες το ως εξής: 1000 joules = 1 κρουστικό χτύπημα 1000V = 5 χτυπήματα 200V κλπ Επίσης τα MOVs που κάνουν την δουλειά και τρώνε τις φάπες και γερνάνε με την χρηση και φθείρονται με κάθε φάπα. Λένε ότι σε απλή χρήση θέλουν άλλαγμα καθε περίπου 3 χρόνια. Σε έντονη λειτουργία καθε 6 μήνες. Κάποια μοντέλα έχουν και ενδεικτικό λαμπάκι. Αυτό είναι κάπως on-off αλλά δεν σου δείχνει την κόπωση των MOVs ούτε και τον βαθμό προστασία τους λόγω αυτής. Υπάρχουν επίσης όπως σε όλα τα ηλεκτρονικά πολλά σημεία που μια ποιοτική κατασκευή υπερτερεί. Εάν το ψάξετε θα βρειτε πολλές λεπτομέρειες. Προσοχή γιατί η προστασία λειτουργεί μέσω της γείωσης. Μην τα κούμπωσετε σε τίποτε home made μπαλαντεζες χωρίς γείωση. Λέω εγώ γιατί έχω δει και τέτοια. Απαντώντας στην απορία σου θα έλεγα να πάρεις ένα ποιοτικό πολυπριζο ασφάλειας με περισσοτερα joules. Τα 1000 θεωρείται το ελάχιστο ενώ τα 2000+ το προτεινόμενο. Μέγιστο νομίζω είναι τα 5100 για Τ3 προστασίες. 1
magictoboggan Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 24 minutes ago, SeNNinhA said: Απαντώντας στην απορία σου θα έλεγα να πάρεις ένα ποιοτικό πολυπριζο ασφάλειας με περισσοτερα joules. Τα 1000 θεωρείται το ελάχιστο ενώ τα 2000+ το προτεινόμενο. Μέγιστο νομίζω είναι τα 5100 για Τ3 προστασίες. Με μια μικρή έρευνα που έκανα τα περισσότερα είναι 600 Joule. Τα μόνα που βρήκα πάνω από 600 είναι αυτά: της Eurolamp στα 1300 Joules: https://www.skroutz.gr/s/10051139/Eurolamp-Polyprizo-Asfaleias-3-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-1-5m-Mayro-147-62105.html της APC στα 1836 Joules: https://www.skroutz.gr/s/6196443/APC-Polyprizo-Asfaleias-6-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-2m-Leyko-PM6-GR.html Έχεις να προτείνεις κάποιο με 2000+ Joules;
SeNNinhA Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 18 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Με μια μικρή έρευνα που έκανα τα περισσότερα είναι 600 Joule. Τα μόνα που βρήκα πάνω από 600 είναι αυτά: της Eurolamp στα 1300 Joules: https://www.skroutz.gr/s/10051139/Eurolamp-Polyprizo-Asfaleias-3-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-1-5m-Mayro-147-62105.html της APC στα 1836 Joules: https://www.skroutz.gr/s/6196443/APC-Polyprizo-Asfaleias-6-THeseon-me-Diakopti-kai-Kalodio-2m-Leyko-PM6-GR.html Έχεις να προτείνεις κάποιο με 2000+ Joules; Εάν ψάξεις θα βρεις. Σου έβαλα και πριν εντελώς ενδεικτικά 2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Είσαι σίγουρος για τα νούμερα? 40 και 310 joules είναι λίγα για να θεωρηθούν σοβαρή προστασία Προς απλή σύγκριση 918 joules έχει αυτό και είναι πολύ basic https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-1-83m_162763/ Ενώ αυτό έχει 2690 joules https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-8-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-3m_162771/ Αλλά κοίτα και τα Eaton εάν βρεις Σε πριζακι με 1110 joules https://www.cosmodata.gr/product/335207/fotismos-sistimata-asfalias/asfalia-revmatos/polipriza-prizes-antaptores/priza-asfalias-eaton-pb1td-1-x-schuko 1
antouann Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Δημοσ. 9 Απριλίου 2024 Εγώ είχα πάρει για το PC και τα περιφεριακά ένα πολύμπριζο Brennenstuhl αλλά δε βρίσκω πουθενά joule rating. https://www.brennenstuhl.com/en-DE/products/extension-leads/premium-protect-line-60.000a-extension-lead-with-surge-protection-8-way-3m-h05vv-f-3g1-5 Έκανα καλά ή....;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα