Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ 2024

Αν αναμονή της ανάρτησης των εκκαθαριστικών εντός του Σαββατοκύριακου

Έχει εκδοθεί για κανέναν;

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν λιγα χρονια, καναμε πρωτα δηλωση εισοδηματος και μετα ενφια.

Πλεον ενφια ειναι πρωτος στη σειρα, κοντα αρχες του χρονου, και επειτα ακολουθει το ε1.

Μπηκα να δω σημερα, δεν αναρτηθηκαν. Οποιος δει οτι αναρτηθηκαν ας ενημερωσει και εδω.

Δημοσ.

Σε ακίνητο που μεταβιβάστηκε από 1/1/24 και μετά ποιος είναι υπόχρεος πληρωμής ΕΝΦΙΑ , φαντάζομαι για το τρέχων έτος ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ενώ για το 25 ο νέος ;

Δημοσ.
6 minutes ago, Dark_Nightfall said:

Σε ακίνητο που μεταβιβάστηκε από 1/1/24 και μετά ποιος είναι υπόχρεος πληρωμής ΕΝΦΙΑ , φαντάζομαι για το τρέχων έτος ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ενώ για το 25 ο νέος ;

Υπόχρεος για τον ΕΝΦΙΑ του 2024 είναι αυτός που ήταν στην ιδιοκτησία του στις 01/01/24.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελαβα ΕΝΦΙΑ διπλασιο απο περυσι. Διατηρηθηκε η εκπτωση 30% επειδη η αντικ. αξια ειναι <100χιλ. αλλα χαθηκε η εκπτωση για το εισοδημα. Απ οτι καταλαβα πρωτα γινεται η εκπτωση της αντικ. αξιας, και μετα στο ποσό που απομενει γινεται η εκπτωση 50% αν εχεις εισοδημα εως 9χιλ.

Πραγματι ειχα εισοδημα >9χιλ. περυσι, αλλα αφορολογητο. Οπότε απορω γιατι δε μου υπολογιστηκε η εκπτωση😕

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαζή ερώτηση. μου έχει 11 μήνες Χ 49.03 Δηλαδή 539,34. Αν εγώ βάλω στο κουτάκι που λέει ποσό για πληρωμή 180€ που μου περισσεύουν αυτή την στιγμή σαν πρώτη δόση το υπόλοιπο που μένει δηλαδή 539,34 - 180 =359.34 το αναπροσαρμόζει μόνο του αυτόματα? δηλαδή 359.34 : 10δόσεις  =35.93€ ??

Δημοσ.

Καλημέρα, μένω στο Βόλο, βλέπω παντού ενημερώσεις ότι αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια και απαλλάσονται του ΕΝΦΙΑ 2024 όσοι μένουν σε πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές. 

Στην οικογένειά μου αναρτήθηκαν κανονικά  τα ποσά χωρίς καμιά απαλλαγή.. Φίλος λογιστής μου είπε ότι έπρεπε να είχαμε κάνει αίτηση στο ΑΡΩΓΗ (για πλημμυροπαθείς) για να πιάσει η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ.

Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο; 

Δημοσ.
2 hours ago, maverick290402 said:

Μια χαζή ερώτηση. μου έχει 11 μήνες Χ 49.03 Δηλαδή 539,34. Αν εγώ βάλω στο κουτάκι που λέει ποσό για πληρωμή 180€ που μου περισσεύουν αυτή την στιγμή σαν πρώτη δόση το υπόλοιπο που μένει δηλαδή 539,34 - 180 =359.34 το αναπροσαρμόζει μόνο του αυτόματα? δηλαδή 359.34 : 10δόσεις  =35.93€ ??

Λογικα θα σου πληρωσει 3 ολοκληρες δοσεις συν ενα κομματι της 4ης

Δημοσ.
2 hours ago, maverick290402 said:

Όχι, δεν θα αναπροσαρμόσει το ποσό δόσεων ούτε αυτόματα ούτε χειροκίνητα, θα παραμείνουν οι ίδιες, απλά θα έχεις πληρωμένες τις 3 πρώτες δόσεις και ένα τμήμα της 4ης.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...