Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που έχω.
Έχω το σύστημα ήχου 5.1 του τίτλου συνδεδεμένο στο pc, και σε πολλές ταινίες blu-ray όταν παίζω σε 5.1, το κεντρικό ηχείο μερικές φορές κατεβάζει εντελώς το volume με αποτέλεσμα να μην ακούω καθόλου τον διάλογο παρά μόνο να ξέρω ότι υπάρχει λόγω των υποτίτλων που διαβάζω. Μπορεί να το κάνει 1-2 φορές σε μια ολόκληρη ταινία, αλλά τώρα βλέπω το blu-ray του ARMAGEDDON και στα 16 λεπτά διάρκειας που έχω δει ως τώρα το έχει κάνει 3-4 φορές.

Αν το βάλω τον receiver στο stereo ακούγεται ο διάλογος μια χαρά (προφανώς, αφού δε χρησιμοποιείται το κεντρικό ηχείο, άρα δε φταίει το δισκάκι blu-ray).
Έκανα ένα πείραμα που είδα σε άλλο ξένο φόρουμ.
Συνέδεσα άλλο ηχείο στην υποδοχή του κεντρικού, και τότε δεν το έκανε αυτό το πρόβλημα. Άκουγα το διάλογο κανονικά στα σημεία που πριν δεν ακουγόταν τίποτα.
Άρα έχω χαλασμένο κεντρικό ηχείο;
Το θέμα είναι ότι όταν βλέπω παλιές ταινίες σε mono, όπου χρησιμοποιείται μόνο το κεντρικό ηχείο, δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα. Μόνο στο 5.1.

Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει; τί μπορεί να φταίει;

Επεξ/σία από Composer
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Βαλε το κεντρικο στη θεση του μπροστινου να παιζει  μουσικη να δεις το αλλο μπροστινο απομονωσε το

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/4/2024 στις 10:02 ΜΜ, Composer είπε

Άρα έχω χαλασμένο κεντρικό ηχείο;
Το θέμα είναι ότι όταν βλέπω παλιές ταινίες σε mono, όπου χρησιμοποιείται μόνο το κεντρικό ηχείο, δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα. Μόνο στο 5.1.

Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει; τί μπορεί να φταίει;

Ίσως είναι με πολικότητα αντίστροφη της σωστής το center ηχείο σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Με τον ενισχυτη σβηστό, να αποσυνδέσεις το center από τον ενισχυτή και να συνδέσεις τα δύο καλώδια του center σου αντίστροφα.

Αυτό δηλαδή που προηγουμένως πήγαινε στο μαύρο βάλε το στο κόκκινο και αυτό που πήγαινε στο κόκκινο βάλε το στο μαύρο. Το μόνο το οποίο χρειάζεται προσοχή είναι τα δύο καλώδια να μην αγγίζουν καθόλου  μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/5/2024 στις 5:44 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Ίσως είναι με πολικότητα αντίστροφη της σωστής το center ηχείο σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Με τον ενισχυτη σβηστό, να αποσυνδέσεις το center από τον ενισχυτή και να συνδέσεις τα δύο καλώδια του center σου αντίστροφα.

Αυτό δηλαδή που προηγουμένως πήγαινε στο μαύρο βάλε το στο κόκκινο και αυτό που πήγαινε στο κόκκινο βάλε το στο μαύρο. Το μόνο το οποίο χρειάζεται προσοχή είναι τα δύο καλώδια να μην αγγίζουν καθόλου  μεταξύ τους.

Φοβάμαι να το κάνω αυτό. Αν γίνει τίποτα και αχρηστευτεί το ηχείο;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα έχει θέμα ο ενισχυτής (το τελικό στάδιο που οδηγεί το κεντρικό κανάλι).

Από θερμοκρασία πως είναι ο ενισχυτής; δεν τον έχεις κουκουλώσει ελπίζω σε στενό ράφι;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/6/2024 στις 2:24 ΠΜ, HardwareZone είπε

Από θερμοκρασία πως είναι ο ενισχυτής; δεν τον έχεις κουκουλώσει ελπίζω σε στενό ράφι;

όχι, είναι στο πάτωμα κάτω από το γραφείο που έχω τον υπολογιστή. Παίρνει αέρα από παντού.

Δημοσ.

Έβαλες το ηχείο σε άλλη θέση να δεις αν το κάνει και εκεί; (οι πιθανότητες λένε πως δεν θα το κάνει αλλού, και θα είναι προβληματική η έξοδος για το κεντρικό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...