Niko Bellic Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά,θα προσπαθήσω να σας τα γράψω οσο πιο συνοπτικά μπορώ. Επειδή λείπω συχνά σε ταξίδια λόγω δουλειάς και χρειάζομαι να κάνω backup μεγάλων αρχείων στο σπίτι,σκέφτομαι να αγοράσω ενα σύστημα NAS για να μπορώ απ όπου βρίσκομαι να του στέλνω οτι αρχεία χρειάζεται χωρίς την ανάγκη να ανεβοκατεβάζω στο Google Drive όπως κάνω τώρα (που πρέπει κάποιος στο σπίτι να ανοίγει τον υπολογιστή για να μπαίνω μέσω anydesk).Και φυσικά αντίστοιχα να τραβάω αρχεία απ' αυτό όποτε χρειαστεί.Στο σπίτι έχω 5G extra sim Cosmote οπότε δεν υπάρχει θέμα ταχύτητας.Δε ξέρω βέβαια με τα public ip κλπ τι γίνεται και εκεί θα ήθελα τη βοήθειά σας.Είδα οτι η Synology εχει το Quick Connect και η WD το MyCloud.Λειτουργούν με το μέγιστο bandwith της γραμμής; Έχω δει αυτές τις 2 περιπτώσεις,ποια η γνώμη σας; https://www.skroutz.gr/s/44237801/Synology-Diskstation-DS223J-NAS-Tower-64TB-HDD-SSD.html https://www.skroutz.gr/s/8424855/Western-Digital-My-Cloud-EX2-Ultra-NAS-Tower-me-2-theseis-gia-HDD.html Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 5 Απριλίου 2024 από Niko Bellic
Λύση kinitos Δημοσ. 6 Απριλίου 2024 Λύση Δημοσ. 6 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) μιας και στο παρελθον δουλεψα με το synology και το εχω ακομα απλα δεν το δουλευω θα σου πω οτι κανεις αυτο που θες ευκολα και σωστα .δεν θα εχεις κανενα θεμα συνδεσημοτητας απλος οταν τραβας τα αρχεια μιας και ειπες μεγαλα θα εχεις ενα θεμα με την ταχυητα μιας και το upload δεν ειναι και μεγαλο εκτος αν εχεις στην περιοχη σου inalan και παρεις 1000/1000 και εισαι κομπλε wd δεν εχω δει καν το λειτουργικο ενω το synology εχει πολλα και ωραια πραγματακια photo - notes - downloader - camera nvr και λοιπα στην ουσια το quick connect ειναι απλα ενας συνδεσμος για να μην ψαχνεις τις ip η ταχυτητα ειναι απο το σημειο το δικο σου On 05/04/2024 at 19:20, Niko Bellic said: Καλησπέρα παιδιά,θα προσπαθήσω να σας τα γράψω οσο πιο συνοπτικά μπορώ. Επειδή λείπω συχνά σε ταξίδια λόγω δουλειάς και χρειάζομαι να κάνω backup μεγάλων αρχείων στο σπίτι,σκέφτομαι να αγοράσω ενα σύστημα NAS για να μπορώ απ όπου βρίσκομαι να του στέλνω οτι αρχεία χρειάζεται χωρίς την ανάγκη να ανεβοκατεβάζω στο Google Drive όπως κάνω τώρα (που πρέπει κάποιος στο σπίτι να ανοίγει τον υπολογιστή για να μπαίνω μέσω anydesk).Και φυσικά αντίστοιχα να τραβάω αρχεία απ' αυτό όποτε χρειαστεί.Στο σπίτι έχω 5G extra sim Cosmote οπότε δεν υπάρχει θέμα ταχύτητας.Δε ξέρω βέβαια με τα public ip κλπ τι γίνεται και εκεί θα ήθελα τη βοήθειά σας.Είδα οτι η Synology εχει το Quick Connect και η WD το MyCloud.Λειτουργούν με το μέγιστο bandwith της γραμμής; Έχω δει αυτές τις 2 περιπτώσεις,ποια η γνώμη σας; https://www.skroutz.gr/s/44237801/Synology-Diskstation-DS223J-NAS-Tower-64TB-HDD-SSD.html https://www.skroutz.gr/s/8424855/Western-Digital-My-Cloud-EX2-Ultra-NAS-Tower-me-2-theseis-gia-HDD.html Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 6 Απριλίου 2024 από kinitos 1
Niko Bellic Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kinitos είπε μιας και στο παρελθον δουλεψα με το synology και το εχω ακομα απλα δεν το δουλευω θα σου πω οτι κανεις αυτο που θες ευκολα και σωστα .δεν θα εχεις κανενα θεμα συνδεσημοτητας απλος οταν τραβας τα αρχεια μιας και ειπες μεγαλα θα εχεις ενα θεμα με την ταχυητα μιας και το upload δεν ειναι και μεγαλο εκτος αν εχεις στην περιοχη σου inalan και παρεις 1000/1000 και εισαι κομπλε wd δεν εχω δει καν το λειτουργικο ενω το synology εχει πολλα και ωραια πραγματακια photo - notes - downloader - camera nvr και λοιπα στην ουσια το quick connect ειναι απλα ενας συνδεσμος για να μην ψαχνεις τις ip η ταχυτητα ειναι απο το σημειο το δικο σου Καλημέρα φίλε μου! Κι εγώ προς τον Synology κλείνω γιατί είδα και καλές κριτικές αλλά και περισσότερα applications.Το Downloader μ άρεσε πολύ γιατί μπορεί να τύχει να μου στείλουν κάποιο wetransfer ενώ είμαι εκτός οπότε με βολεύει να το κατεβάσω απευθείας εκεί. Απο θέμα ταχύτητας δε με πειράζει,inalan δυστυχώς ούτε στον ύπνο μας,το σπίτι μου ειναι Πάτρα.Το 5G στο σπίτι παίζει συνήθως 250-400down / 70-80up οπότε για αρχεία της τάξης των 30-40GB που μπορεί να τραβήξω ή να στείλω θα τη κάνω τη δουλειά μου (εκεί που ταξιδεύω έχω βρει ενα καφε που βρίσκεται απέναντι από κεραία της Cosmote και βαράει περίπου 1000/200, οπότε με το λαπτοπ μεχρι να πιω ενα καφεδακι εχει γίνει η δουλειά 😄) Απλά αυτό με ενδιέφερε,αν δουλευει με το μεγιστο bandwith της γραμμής ή πέρναγε μέσω κανενός server και σερνόταν. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από Niko Bellic
hawkpilot Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλή τύχη αν τραβήξεις από το NAS αρχεία 40GB με 80up... Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από hawkpilot 1
Niko Bellic Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, hawkpilot είπε Καλή τύχη αν τραβήξεις από το NAS αρχεία 40GB με 80up... Γιατί το λες αυτό; Δεν μιλάω για ένα αρχείο των 40gb,μιλάω για αρχεία από 2-10gb που στο σύνολο μπορεί να είναι 30-40gb.Δε το διατύπωσα εγώ σωστά. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από Niko Bellic
hawkpilot Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Niko Bellic said: Γιατί το λες αυτό; Δεν μιλάω για ένα αρχείο των 40gb,μιλάω για αρχεία από 2-10gb που στο σύνολο μπορεί να είναι 30-40gb.Δε το διατύπωσα εγώ σωστά. Υπο ιδανικές συνθήκες 80mbps upstream = 10MB/sec που σημαίνει ότι για να κατεβάσεις αρχείο των 10GB από το NAS θα θέλεις περίπου 20+ λεπτά. Στην πράξη, υπολόγιζε χρόνο της τάξης των 23-25 λεπτών. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από hawkpilot
Niko Bellic Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Υπο ιδανικές συνθήκες 80mbps upstream = 10MB/sec που σημαίνει ότι για να κατεβάσεις αρχείο των 10GB από το NAS θα θέλεις περίπου 20+ λεπτά. Στην πράξη, υπολόγιζε χρόνο της τάξης των 23-25 λεπτών. Δε με πειράζει αυτό καθόλου φίλε μου. Αρκεί να δουλεύει.Δεν είναι ότι καίγομαι να πάρω/στείλω άμεσα αρχεία σε δευτερόλεπτα,αλλά να μπορώ να τα έχω διαθέσιμα χωρίς να πρέπει να μου ανοίγουν το PC στο σπίτι για να κάνω upload/download. 31 λεπτά πριν, kinitos είπε απλα θελει νας λιγο ακριβοτερο Ίσως κάτι τέτοιο; Είδα οτι έχει και 2GB Ram έναντι του αλλου https://www.skroutz.gr/s/40635791/Synology-DiskStation-DS223-NAS-Tower-me-2-theseis-gia-HDD-SSD.html Επεξ/σία 7 Απριλίου 2024 από Niko Bellic
hawkpilot Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Αν δεν ανεβάσεις VMs ή docker containers, τα 2 GB είναι μάλλον αρκετά. Θα σου πρότεινα να πας σε NAS με 4 θέσεις γιατί αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς χώρο. Σε περίπτωση που θες transcoding πρέπει να δώσεις σημασία στον επεξεργαστή (πχ το DS923+ δε θα σου κάνει γιατί δεν έχει ενσωματωμένη GPU). 2
Niko Bellic Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Κατάλαβα.Η χρήση που το θέλω είναι αποκλειστικά για transfer αρχείων οπότε το τελευταίο που έστειλα πιο πάνω (το 223) πιστεύω θα με καλύψει.Ίσως ανέβω και σε 4 θέσεων αν το επιτρέψει το budget.Ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια!
kinitos Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 7 minutes ago, Niko Bellic said: Κατάλαβα.Η χρήση που το θέλω είναι αποκλειστικά για transfer αρχείων οπότε το τελευταίο που έστειλα πιο πάνω (το 223) πιστεύω θα με καλύψει.Ίσως ανέβω και σε 4 θέσεων αν το επιτρέψει το budget.Ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια! και απο εμενα μονο το 4 θεσεις για μελλοντικη αναβαθμιση σε μεγεθος αλλα αυτο το ξερεις εσυ . το τελευταιο που εστειλες νομιζω σε καλυπτει μια χαρα. το καλο με το synology ειναι οτι εχουν ευκολο λειτουργικο μπορεις ευκολα να δωσεις προσβαση σε φακελους μονο και σε ατομα οπως και στις φωτο και λοιπα οποτε βοηθαει και αυτο 1
Niko Bellic Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Με κατατοπίσατε πλήρως παιδιά,σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!
Ntinaras Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 Δημοσ. 7 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, Niko Bellic είπε Κατάλαβα.Η χρήση που το θέλω είναι αποκλειστικά για transfer αρχείων οπότε το τελευταίο που έστειλα πιο πάνω (το 223) πιστεύω θα με καλύψει.Ίσως ανέβω και σε 4 θέσεων αν το επιτρέψει το budget.Ευχαριστώ πάντως πολύ για τη βοήθεια! Εγω πηρα αυτο πριν μερικους μηνες και ειμαι ευχαριστημενος, και του πεταξα πανω 4 14ρηδες, 2 m.2 ssd για cache και 16GB ραμ. Ο επεξεργαστης ειναι αδυναμος παντως... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα