Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αφου ειναι αδιαφορο για τους περισσοτερους ας μην παρουν ηλεκτρικο. Να πανε να παρουν swift το οποιο ξεκιναει απο 18.500. 

Εσυ βλέπεις ότι δεν γίνεται πόλεμος στα ΜΕΚ για να προωθήσουν τα ηλεκτρικά? Γιατί εκεί είναι το θέμα. Δεν θα σου δίνεται η επιλογή στο μέλλον ΜΕΚ vs EV. Εχουν ανακοινώσει και ημερομηνία το 2035 το οποίο δεν ξέρω αν τηρηθεί στην ΕΕ. Χλωμό το κόβω. Καλά εδώ ο τοπικός κλόουν δήλωσε ότι θα το εφαρμόσουμε από το 2030. Ετσι είναι αν δεν έχετε ψωμί φάτε παντεσπάνι. 🤡

Επεξ/σία από dtk-386
  • Haha 2
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Black Demis είπε

για αρχη αν κάνεις 2 παιδιά χωρίς να εχεις μια δεν σκέφτεσαι για μπροστα (αυτοκίνητο ειναι το λιγοτερο που θα χρειαστει να σκεφτείς) οπως κανουν και στην ελλαδα εξαλου κανουν 2 3 παιδιά και δεν την βγαζουν πέρα και αγοράζουν με 5 6 χιλιαρικα αμαξια 25 χρονών τεράστια μόνο και μόνο για να χωρέσουν όλοι μέσα και το αμάξι σκορπάει κομμάτι κομμάτι στον δρομο........... και οχι αλλη επηλογη δεν εχουν  (αν εξαιρέσουμε να παει να κλέψει)

Άρα, δεν κάνεις παιδιά και μένεις με το swift. 

Αλλά δεν θέλουν όλοι swift γιατί δεν βγάζουν όλοι 700 ευρώ. 

16 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Εσυ βλέπεις ότι δεν γίνεται πόλεμος στα ΜΕΚ για να προωθήσουν τα ηλεκτρικά? Γιατί εκεί είναι το θέμα. Δεν θα σου δίνεται η επιλογή στο μέλλον ΜΕΚ vs EV. Εχουν ανακοινώσει και ημερομηνία το 2035 το οποίο δεν ξέρω αν τηρηθεί στην ΕΕ. Χλωμό το κόβω. Καλά εδώ ο τοπικός κλόουν δήλωσε ότι θα το εφαρμόσουμε από το 2030. Ετσι είναι αν δεν έχετε ψωμί φάτε παντεσπάνι. 🤡

Και καλά κάνουν, γιατί πρέπει να τελειώσει η φάση με τα χρεπια με τα βγαλμένα dpf και τους καταλύτες. 

Όπως κάναν το ίδιο πριν 35 χρόνια με την απόσυρση και τα καταλυτικά. 

Κακώς κάναν και τότε; 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ενα mg4 που κανει 32κ τωρα καινουριο, το παιρνεις 24κ με επιδοτηση.

Τι παιρνεις καινουριο με 24κ σε αυτη τη κατηγορια?

Κινεζικό αυτοκίνητο και να μου το χάριζες θα το πουλούσα και θα πήγαινα να πάρω μικρότερο μεν αλλά γιαπωνέζικο ή ευρωπαϊκό. Θα γεμίσει ο τόπος από αυτά τα MG με τις τιμές που έχουν. Καλή τύχη με την αξιοπιστία τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Ntinaras said:

Αλλά δεν θέλουν όλοι swift γιατί δεν βγάζουν όλοι 700 ευρώ. 

η πλειοψηφία βγάζει δυστιχος +/- 700 με 1000 ευρώ τα οποία ναι μόνο για swift επαρκούν (αν τους δώσουν δάνειο παντα μηλαμε)
αν δεν κατάλαβες αυτό προσπαθώ να πω οτι η πλειοψηφία πρακτικά γειώνεται με τα καινουργια αμαξια και όχι λίγοι που ειχαν χρήμα και αγόραζαν, για αυτούς δεν θα αλλαξει κάτι όσα εδιναν τόσα θα δίνουν απλά με αυτά που εδιναν θα πάρουν κάτι καλύτερο

απο μένα καλό ειναι σαν αποτέλεσμα ειδικα αν απαγορέψουν τελείως τα παλιά αμαξια

σαν αποτέλεσμα θα έχει πολυυυυυυυυ λιγοτερα αμαξια στους δρομους αφου περισσότεροι δεν θα ειναι σε θέση να πάρουν καινούριο και τα παλια δεν θα μπορουν να πουλιούνται πλέον 

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Armoral είπε

Ε οκ αυτό άλλο αυτό και άλλο το πάνε ζήσε αλλού επειδή δε συμφωνείς με τα ηλεκτρικά.

Επεξ/σία από halastar
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να ψήφιζε  αύριο ένα νόμο και να έλεγε.

Θες ηλεκτρικό πάρτο σαν ιδιώτης,  leasing κανονικά στο όνομά σου και σε καμίας εταιρείας το όνομα , δεν έχει καμία σύνδεση με εταιρεία καμία απαλλαγή φόρων, πληρώνεις κανονικά από τη τσέπη σου τα πάντα όπως πληρώνουν και οι υπόλοιποι και δεν γλυτωνεις τίποτε , δεν έχει καμία επιδότηση.

Τότε να βλέπαμε πόσοι θα αγόραζαν ηλεκτρικά με 50 και 60κ.😛

• Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ποια ακριβως ειναι τα #facts?

1. Κοστιζουν πανω κατω οσο ενα αντιστοιχης κατηγοριας ΙΧ. Ενα VW golf ξεκιναει απο τα 30κ. Μαλλον εσυ εχεις στο μυαλο σου αυτοκινητα τυπου fiat panda 999cc με πλαστικα τασια και μηδεν εξοπλισμο. Αν μεχρι εκει φτανει το μπατζετ σου τοτε οκ, αυτο ειναι αλλο προβλημα.

2. Αυτο εχει γινει Debunked απειρες φορες. Οι μπαταριες φθειρονται ελαχιστα. Κατα μεσο ορο 10% ανα 360.000 χλμ. Μαλλον εχεις κολλησει εσυ στη πρωτη γενια των nissan leaf.

3.Η αυτονομια τους ειναι υπεραρκετη για κινηση μεσα στη πολη, και πολλα μοντελα εχουν και πανω απο 500χλμ αυτονομια για σενα που σιγουρα πηγαινεις καθε μερα αθηνα θεσσαλονικη χωρις σταση ουτε για κατουρημα.

4. Εχεις δικιο, ειναι ελαχιστοι οι δημοσιοι

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.b8258ac20e70e7e325c6fa00a4c88bf0.png

5. Ποιες ειναι οι αντικειμενικες δυσκολιες? Οτι πρεπει να τραβηξεις καλωδιο στη πιλοτη? Η μονη δυσκολια που θα εχει καποιος ειναι αν εχει καποιους απο εδω μεσα για γειτονες. 

6. Τεραστιοι οι χρονοι φορτισης, μαλιστα,  σε 15 λεπτα εχεις φορτισει 250+ χλμ. Εγω παντως φορτιζω οσο κοιμαμαι οποτε ο χρονος που χανω για φορτιση ειναι 10 δευτερολεπτα ανα ημερα για να βγαλω το καλωδιο.

7. Υπαρχουν αρκετα μοντελα, σε ολες τις κατηγοριες. Δεν σε καλυπτει ουτε 1?

8. Ειναι χαοτικα καθαροτερα απο καθε αλλο ΙΧ.

9. Μπαταρια δε θα χρειαστει να αλλαξεις ποτε. Ασε που το κοστος ειναι πολυ μικροτερο απο το συνολικο οφελος καυσιμων.

10. Το υδρογονο ειναι η μεγαλυτερη μουφα που εχει υπαρξει ποτε. Ειναι χειροτερο και απο τα ηλεκτρικα και απο τα συμβατικα. Εχει μηδεν πλεονεκτηματα και απειρα μεινεκτηματα.

Άσε που εχω την εντύπωση οτι οδηγώ Mercedes 500άρα που ούτε μπορώ να την αγοράσω ούτε να την ΣΥΝΤΗΡΉΣΩ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Ο κοσμος που παλευει για ενα πιατο φαι εχει την δυναμη καθε 4 χρονια να αλλαξει πολλα πραγματα, επιλεγει να μην αλλαζει τιποτα, οποτε προβλημα του. Ας υποστει τις συνεπειες.

Αφου εσυ δεν θελεις να κυκλοφορεις με 50κ αμαξι, μην κυκλοφορεις, μπορεις να αγορασεις το αυτοκινητο σου χωρις να παρεις την επιδοτηση, δεν σε υποχρεωνει κανεις. 

Να πληρώνεις κι εσύ χωρίς απαλλαγές είναι όλα οκ πάρε και πύραυλο.

Τι συζητάμε ότι μου δικαιολογεί το άρθρο 39α να πάρω συσκευές που κάνουν 1000αρικα χωρίς ΦΠΑ; Αντίθετα με εσένα εγώ δεν θέλω να έχω ευνοϊκή μεταχείριση και να την πληρώνουν οι αδύναμοι.

Αν όμως σε κλέψουν για να πάρουν γάλα και ψωμί (γιατί κατά εκεί πάμε) μην γκρινιάξεις. Σε 4 χρόνια θα ψηφίσεις κάτι άλλο που θα το αλλάξει….

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Τι συζητάμε ότι μου δικαιολογεί το άρθρο 39α να πάρω συσκευές που κάνουν 1000αρικα χωρίς ΦΠΑ; Αντίθετα με εσένα εγώ δεν θέλω να έχω ευνοϊκή μεταχείριση και να την πληρώνουν οι αδύναμοι.

Spoiler

Έχεμ .... Οτιδήποτε αγοράζει μια επιχείρηση με τιμολόγιο, δεν πληρώνει ΦΠΑ. Απλά με το 39α δεν το πληρώνει εκείνη την ώρα, ενώ με τα υπόλοιπα, γίνεται εκκαθάριση στο τέλος του έτους.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχεμ .... Οτιδήποτε αγοράζει μια επιχείρηση με τιμολόγιο, δεν πληρώνει ΦΠΑ. Απλά με το 39α δεν το πληρώνει εκείνη την ώρα, ενώ με τα υπόλοιπα, γίνεται εκκαθάριση στο τέλος του έτους.

Τι να σου πω πάντως ξέρω ότι γίνεται απόδοση του εισπραχθέντος ΦΠΑ από τιμολόγια κάθε 1 ή 3 μήνες. Τώρα ότι απαλλάσσεται για τον άλλο ως έξοδο και στο τέλος φορολογείται για τα καθαρά κέρδη ναι. Κάπως έτσι το ξέρω δεν είμαι λογιστής.

Δημοσ.
3 hours ago, Ntinaras said:

Ο κοσμος που παλευει για ενα πιατο φαι εχει την δυναμη καθε 4 χρονια να αλλαξει πολλα πραγματα, επιλεγει να μην αλλαζει τιποτα, οποτε προβλημα του. Ας υποστει τις συνεπειες.

Η κοτσάνα του αιώνα. Αμα δεν εχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν έχεις καμιά δύναμη και δεν υπάρχει καμιά δημοκρατία.. Κάθε 4 χρόνια υπόσχονται λαγους με πετραχιλια η εκάστοτε αντιπολίτευση για να πάρει ψηφους να βγει να φαει, και την επόμενη μέρα ο λαός παίρνει τον πουλο. Τη μονη δύναμη που έχει είναι να ψηφίσει τους "αλλους" (αυτούς που τιμώρησε πριν) οι οποίοι τωρα υπόσχονται αυτοι λαγους με πετραχιλια. Και ζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.. 

Μη τρώτε το παραμύθι περί αντιπροσωπευτικης δημοκρατίας που μαθαίνετε στο σχολείο. Υπάρχει τόση δημοκρατία οση και στο μεσαίωνα. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, oldnew είπε

Η κοτσάνα του αιώνα. Αμα δεν εχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν έχεις καμιά δύναμη και δεν υπάρχει καμιά δημοκρατία.. Κάθε 4 χρόνια υπόσχονται λαγους με πετραχιλια η εκάστοτε αντιπολίτευση για να πάρει ψηφους να βγει να φαει, και την επόμενη μέρα ο λαός παίρνει τον πουλο. Τη μονη δύναμη που έχει είναι να ψηφίσει τους "αλλους" (αυτούς που τιμώρησε πριν) οι οποίοι τωρα υπόσχονται αυτοι λαγους με πετραχιλια. Και ζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.. 

Μη τρώτε το παραμύθι περί αντιπροσωπευτικης δημοκρατίας που μαθαίνετε στο σχολείο. Υπάρχει τόση δημοκρατία οση και στο μεσαίωνα. 

Αρα καταληγουμε οτι ο Ελληνας ειναι ευχαριστημενος με αυτα που εχει. Και ζει μια χαρα αφου επιλεγει καθε φορα να γινεται το ιδιο.

4 ώρες πριν, Black Demis είπε

η πλειοψηφία βγάζει δυστιχος +/- 700 με 1000 ευρώ τα οποία ναι μόνο για swift επαρκούν (αν τους δώσουν δάνειο παντα μηλαμε)
αν δεν κατάλαβες αυτό προσπαθώ να πω οτι η πλειοψηφία πρακτικά γειώνεται με τα καινουργια αμαξια και όχι λίγοι που ειχαν χρήμα και αγόραζαν, για αυτούς δεν θα αλλαξει κάτι όσα εδιναν τόσα θα δίνουν απλά με αυτά που εδιναν θα πάρουν κάτι καλύτερο

απο μένα καλό ειναι σαν αποτέλεσμα ειδικα αν απαγορέψουν τελείως τα παλιά αμαξια

σαν αποτέλεσμα θα έχει πολυυυυυυυυ λιγοτερα αμαξια στους δρομους αφου περισσότεροι δεν θα ειναι σε θέση να πάρουν καινούριο και τα παλια δεν θα μπορουν να πουλιούνται πλέον 

Κανεις λαθος. 

Η πλειοψηφια που γνωριζεις εσυ παιρνει 700-1000 ευρω. Γιατι προφανως αν κανεις παρεα με το μπαμπη το σουγια και τον κωστα τον γκοτζιλα, λογικο ειναι να συζητατε μονο για μεταχειρισμενα swift και glx.

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα ήθελα να ψήφιζε  αύριο ένα νόμο και να έλεγε.

Θες ηλεκτρικό πάρτο σαν ιδιώτης,  leasing κανονικά στο όνομά σου και σε καμίας εταιρείας το όνομα , δεν έχει καμία σύνδεση με εταιρεία καμία απαλλαγή φόρων, πληρώνεις κανονικά από τη τσέπη σου τα πάντα όπως πληρώνουν και οι υπόλοιποι και δεν γλυτωνεις τίποτε , δεν έχει καμία επιδότηση.

Τότε να βλέπαμε πόσοι θα αγόραζαν ηλεκτρικά με 50 και 60κ.😛

Στις 5/4/2024 στις 2:34 ΜΜ, papoys1 είπε

Ναι ρε παιδιά κάπου αυτή η επιδότηση καταντάει αλητεία. Ακου 8.000 ευρώ επιδότηση;;;; Η ετησια αμοιβή πολλών

Να σου βάζει 24% ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και να επιδοτεί 8.000 ευρώ το κάθε tesla ή δεν ξέρω τι μάρκα γουσταρει ο καθένας. Αυτός που δίνει 42.000 έχει να δώσει και 50.000 . Εχει δίκιο να αγανακτεί ο καθένας που  προσπαθεί να ζήσει με 700 και 800 ευρώ μισθό.

Θες να αποφασισεις τελικα?

Απο τη μια γραφεις οτι αμα κοπει η επιδοτηση δε θα παιρνει κανεις ηλεκτρικο, και χτες εγραφες οτι θα το παιρναν ετσι κι αλλιως ακομα και χωρις επιδοτηση.

Επεξ/σία από Ntinaras
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Θες να αποφασισεις τελικα?

Απο τη μια γραφεις οτι αμα κοπει η επιδοτηση δε θα παιρνει κανεις ηλεκτρικο, και χτες εγραφες οτι θα το παιρναν ετσι κι αλλιως ακομα και χωρις επιδοτηση.

ειπα αυτός που δίνει 42 μπορεί να δώσει και 50 , αλλα ας του πει τα 50 από τη τσέπη σου καθώς και τα  έξοδα και οχι απαλλαγή από την εταιρεία σου , τότε να δούμε πόσοι θα το πάρουν.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Η πλειοψηφια που γνωριζεις εσυ παιρνει 700-1000 ευρω. Γιατι προφανως αν κανεις παρεα με το μπαμπη το σουγια και τον κωστα τον γκοτζιλα, λογικο ειναι να συζητατε μονο για μεταχειρισμενα swift και glx.

https://www.kathimerini.gr/economy/562888165/mesos-misthos-makrys-o-dromos-gia-ta-1-500-eyro/

Λάθος λογική. Και αυτά είναι τα μεικτά...Καθαρά πάνω από 1300-1500 ευρώ παίρνει λιγότερο από το 10% των εργαζομένων. Για να πάρεις αμάξι άνω των 25000 θεωρώ ότι πρέπει να έχεις και μια άνεση του τύπου έχω έναν μισθό 1600+ ευρώ αν δεν έχεις οικογένεια κτλ.

Μισθωτός στην Ελλάδα μόνο από τον μισθό του δύσκολα παίρνει καινούργιο και καλό σχετικά αμάξι. Αν τώρα έχεις δικό σου σπίτι, airbnb ή επιχείρηση και γενικά κάποιο extra εισόδημα τότε ναι μπορείς και άνετα.

Οπότε η πλειοψηφία η δική σου είναι όπως φαίνεται από τα στατιστικά η μειοψηφία. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο μέσος έλληνας δεν μπορεί εύκολα να αγοράσει αμάξι.

Δημοσ.

Kαι φαίνεται εκεί έξω από τον παλαιό στόλο ΙΧ. Αν παρατηρήσετε στα πλαίσια των πινακίδων (γράφει τις εταιρείες Hertz, Leaseplan, Avis κτλ) η πλειοψηφία των νέων είναι leasing είτε λόγω ΕΕ είτε παροχής εταιρικού. Ntinaras προφανώς ο κύκλος σου είναι ευκατάστατος.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...