Προς το περιεχόμενο

Ebay και eu tax directive dac7

fava

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Χρησιμοποιώ το ebay εδώ και αρκετά χρόνια για να αγοράζω διάφορα. Τελευταία πρόεκυψαν και κάποιες πωλήσεις από φωτογραφικά είδη που είχα και επιθυμούσα να τα δώσω.

Ωστόσο, μόλις έλαβα ένα μύνημα από το ebay πως λόγω του eu tax directive dac7, οφείλω να δηλώσω το ΑΦΜ μου. Απ΄ όσο καταλαβαίνω η οδηγία προβλέπει την ενημέρωση των φορολογικών αρχών του κράτους μέλους για τις συναλλαγές (πωλήσεις δηλαδή). Δεν γνώριζα λεπτομέρειες, αλλά η ενημέρωση αποτελεί υποχρέωση του ebay όταν ξεπεράσεις το ποσό των 2000 ευρώ ή των 30 αγοραπωλησιών σε ένα έτος. Ανήκω στην 1η περίπτωση και η ερώτηση μου είναι (εφόσον γνωρίζει κάποιος);

Μετά την ενημέρωση από το ebay, ακολουθεί φορολόγηση από αρμόδια υπηρεσία;

Αν ναι τι ποσοστό είναι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ΑΦΜ σου (και η πλήρης ταυτοποίηση) χρειάζεται στο eBay προκειμένου να συμμορφωθεί με τις δικές του υποχρεώσεις αναφοράς, οι οποίες στην ελληνική έννομη τάξη εισήχθησαν στον ν. 4170/2013, Κεφάλαιο Η', Παράρτημα V. Για αναφορά πρόκειται, όχι ακόμη για φορολόγηση· δες σχετικά τι έχω γράψει εδώ:

4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατί έχεις επαγγελματικό αφμ;

Η υποχρέωση αναφοράς των δηλωτέων πωλητών δεν περιορίζεται μόνον σε επαγγελματίες, αλλά αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

23 ώρες πριν, Zazula είπε

Ο ΑΦΜ σου (και η πλήρης ταυτοποίηση) χρειάζεται στο eBay προκειμένου να συμμορφωθεί με τις δικές του υποχρεώσεις αναφοράς, οι οποίες στην ελληνική έννομη τάξη εισήχθησαν στον ν. 4170/2013, Κεφάλαιο Η', Παράρτημα V. Για αναφορά πρόκειται, όχι ακόμη για φορολόγηση· δες σχετικά τι έχω γράψει εδώ:

Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...