Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πριν 5 μήνες αγόρασα μπαταριά ΑΑ Αλκαλικές της Panasonic και πριν 1 εβδομάδα τελείωσε η μπαταριά σκεφτικά να το φορτίσω με φορτιστή μπαταρίας που πήρα στα Leroy Merlin και η μπαταριά κράτησε 20 λεπτά χρήσης στο Balance Board μετά από 2 Μέρες μια μπαταριά άρχισε να διαρρέει υγρό. Τώρα σκέφτομαι να πάρω μπαταριά λιθίου ΑΑ μήπως είναι ασφαλέστερο να φορτιστούν με ασφάλεια γιατί σκεφτικά μπαταριά λιθίου χρησιμοποιούν τα κινητά οπότε μπορεί να πετύχει τι μου προτείνεται;

• Haha 6
Δημοσ.

Θες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες,οι απλές δεν φορτίζονται. 

3 λεπτά πριν, erikiorai είπε

Λοιπόν πριν 5 μήνες αγόρασα μπαταριά ΑΑ Αλκαλικές της Panasonic και πριν 1 εβδομάδα τελείωσε η μπαταριά σκεφτικά να το φορτίσω με φορτιστή μπαταρίας που πήρα στα Leroy Merlin και η μπαταριά κράτησε 20 λεπτά χρήσης στο Balance Board μετά από 2 Μέρες μια μπαταριά άρχισε να διαρρέει υγρό. Τώρα σκέφτομαι να πάρω μπαταριά λιθίου ΑΑ μήπως είναι ασφαλέστερο να φορτιστούν με ασφάλεια γιατί σκεφτικά μπαταριά λιθίου χρησιμοποιούν τα κινητά οπότε μπορεί να πετύχει τι μου προτείνεται;

Μην παίζεις γιατί μπορεί να σκάσει καμία στα χέρια σου ή να πάρει φωτιά.

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

.. αγόρασα μπαταριά ΑΑ Αλκαλικές της Panasonic και πριν 1 εβδομάδα τελείωσε η μπαταριά σκεφτικά να το φορτίσω με φορτιστή μπαταρίας ...

Wait, what? :shock:

• Haha 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, erikiorai said:

Οι αλκαλικές μπαταρίες (και όχι μπαταριές, αυτό είναι άλλο) ΔΕΝ φορτίζονται, το γράφουν και πάνω, "may explode or leak if charged".

Εγώ σου προτείνω να διαβάζεις τι γράφουν πάνω οι μπαταρίες.

image.jpeg

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 2
Δημοσ.
41 minutes ago, erikiorai said:

Εδώ θα βρεις λύση στο πρόβλημα σου

https://www.skroutz.gr/c/4585/pyrosvestires.html

• Like 2
  • Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Joshua21 said:

Οι αλκαλικές μπαταρίες (και όχι μπαταριές, αυτό είναι άλλο) ΔΕΝ φορτίζονται, το γράφουν και πάνω, "may explode or leak if charged".

Εγώ σου προτείνω να διαβάζεις τι γράφουν πάνω οι μπαταρίες.

Σωστά το έγραψε. Λίγο ακόμα και θα αποδείκνυε τον πραγματικό της εαυτό η μπαταριΑ!!

52 minutes ago, erikiorai said:

...αγόρασα μπαταριά...σκεφτικά να το φορτίσω με φορτιστή μπαταρίας...μια μπαταριά άρχισε να διαρρέει υγρό..

Επίσης, τώρα που θα τις πετάξεις, ΟΧΙ στα σκουπίδια. Να τις βάλεις σε ένα πλαστικό κουτί να μην τρέχουν να υγρά και να τις πας για ανακύκλωση στους ειδικούς κάδους ΑΦΗΣ.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.

ισως να φορτίσουν αν τις βάλεις στο φουρνο μικροκυμμάτων με λίγο ΤΝΤ απο δίπλα στο πρόγραμμα για 40 λεπτά να γίνουν και λίγο κρίσπι

• Haha 5
Δημοσ.
Στις 4/4/2024 στις 2:11 ΜΜ, NT1G είπε

Wait, what? :shock:

και ομως. Οι αλκαλικες φορτιζουν. Οχι πολλες φορες αλλα φορτιζουν. 2-3-4 φορες ευκολα με καλο φορτιστη. Τις βαζω σε εναν xtar που εχω για τις 21700

• Haha 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, andreaspA είπε

και ομως. Οι αλκαλικες φορτιζουν. Οχι πολλες φορες αλλα φορτιζουν. 2-3-4 φορες ευκολα με καλο φορτιστη. Τις βαζω σε εναν xtar που εχω για τις 21700

Καθόλου πρακτικό όμως και κυρίως επικίνδυνο διότι ρισκάρεις διαρροή/βλάβη λόγω διαφορετικής χημείας. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι φτηνές έτσι και αλλιώς. 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ασφάλεια ζωής και πυρός έχεις κάνει; 

Μπορώ να σου συστήσω έναν καλό ασφαλιστή! 

😄😂🤣

• Haha 10
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Και να γίνεται αυτό, γιατί να μην πάρεις δηλαδή τις κλασσικές επαναφορτιζόμενες που δεν έχουν κίνδυνο να σκάσουν με τέτοια πειράματα;

• Like 2
Δημοσ.

ΜΟΝΟ επαναφορτιζόμενες σε φορτιστές. Αλκαλικές και Λιθίου (π.χ. Energizer) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φορτιστούν, ειδικά οι λιθίου...

• Like 1
Δημοσ.
On 07/04/2024 at 15:14, andreaspA said:

πλεον οι επαναφορτιζομενες ειναι πιο φτηνες και απο αλκαλικες

On 04/04/2024 at 13:55, erikiorai said:

μαλλον η λεξη επαναφορτιζομενες δεν σου λεει κατι?οτι μια μπαταρια ειναι λιθιου δεν την κανει επαναφορτιζομενη

Δημοσ.
Στις 7/4/2024 στις 6:19 ΜΜ, NT1G είπε

Και να γίνεται αυτό, γιατί να μην πάρεις δηλαδή τις κλασσικές επαναφορτιζόμενες που δεν έχουν κίνδυνο να σκάσουν με τέτοια πειράματα;

Γιατί είναι 1.2volt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...