Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν 2-3 χρόνια είχα την ατυχία να εργαστώ σε μία ''επιχείρηση'', αποχωρώντας μετά από 2 εβδομάδες διότι το περιβάλλον ήταν άθλιο (ρατσιστικές διακρίσεις, απειλές κτλπ). Η επιχείρηση έχει πλέον κλείσει και οι εργαζόμενοι έχασαν μισθούς μηνών.
Δεν μου καταβλήθηκε ο μισθός και προφανώς έκανα καταγγελία στην επιθεώρηση, όχι για το οικονομικό αλλά για το ηθικό κομμάτι του θέματος.
Ο ''εργοδότης'' έφαγε πρόστιμο μετά από έλεγχο και επειδή δεν παρεβρέθηκε στην εργατική διαφορά, ενώ εγώ υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά και έλαβα πριν μία εβδομάδα το έντυπο κλήσης από εισαγγελέα. 
Επειδή είμαι εντελώς άσχετος από δικαστήρια θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις:

1) Αυτό το χαρτί που έχω στα επισυναπτόμενα σημαίνει πως δεν θα γίνει η δίκη τότε, αλλά ότι ο εισαγγελέας θα με εξετάσει στο γραφείο του, σωστά;

2) Χρειάζεται να βρω δικηγόρο ή μπορώ να εκπροσωπήσω και μόνος μου τον εαυτό μου; Ουσιαστικά το μόνο που θα πω είναι ότι δεν έλαβα το μισθό μου, δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω λεφτά χωρίς λόγο αλλά αν πρέπει θα το κάνω.

3) Στις υποθέσεις όπως η δικιά μου χρειάζεται να ξέρω κάτι συγκεκριμένο; Φαντάζομαι ό,τι με ρωτήσει ο εισαγγελέας/δικαστής θα πρέπει να το απαντήσω, αλλά κάθε tip είναι ευπρόσδεκτο. 

4) Υπάρχει ειδική άδεια που μπορώ να πάρω στην τωρινή εργασία μου; Περίπου πόσες ώρες θα χρειαστεί να παραμείνω;

Όποιος μπορούσε να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων!

Question.jpg.9d1fd704ccdfb29d1fab216d0133a277.jpg

Δημοσ.

1) Όχι. Είσαι ένας απ' τους μάρτυρες στη δίκη.

2) Όχι δε χρειάζεται. Είσαι απλώς ένας μάρτυρας.

3) Άμα είστε πολλοί μπορεί να μην σας καλέσουν όλους στην έδρα. Θα απαντάς ότι σε ρωτάνε εισαγγελέας, δικαστής και συνήγοροι.

4)Δεν προβλέπεται άδεια για τον ιδιωτικό τομέα αλλά μπορείς να λείψεις και να πληρωθείς κανονικά.  Ώρες που μπορείς να παραμείνεις είναι από τις 9 μέχρι τις 15.00. Παίζει τι αριθμό έχει η δίκη στο πινάκιο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Nabuko είπε

1) Όχι. Είσαι ένας απ' τους μάρτυρες στη δίκη.

2) Όχι δε χρειάζεται. Είσαι απλώς ένας μάρτυρας.

3) Άμα είστε πολλοί μπορεί να μην σας καλέσουν όλους στην έδρα. Θα απαντάς ότι σε ρωτάνε εισαγγελέας, δικαστής και συνήγοροι.

4)Δεν προβλέπεται άδεια για τον ιδιωτικό τομέα αλλά μπορείς να λείψεις και να πληρωθείς κανονικά.  Ώρες που μπορείς να παραμείνεις είναι από τις 9 μέχρι τις 15.00. Παίζει τι αριθμό έχει η δίκη στο πινάκιο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δηλαδή θα γίνει κανονικό δικαστήριο; 
Βέβαια το πιο πιθανό είναι να πάρει αναβολή...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

δηλαδή θα γίνει κανονικό δικαστήριο; 

Ναι

6 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Βέβαια το πιο πιθανό είναι να πάρει αναβολή...

Αυτό είναι κακό για σένα γιατί θα τραβηχτείς ξανά την επόμενη φορά. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ναι

Αυτό είναι κακό για σένα γιατί θα τραβηχτείς ξανά την επόμενη φορά. 

Δεν θέλω να σε ζαλίζω και με συγχωρείς, μου κάνει εντύπωση όμως που εγώ υπέβαλα τη μήνυση μέσω επιθεώρησης και θα είμαι ένας απλός μάρτυρας.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι ο κύριος κατήγορος; Ή όπως λέγεται τέλος πάντων.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

μου κάνει εντύπωση όμως που εγώ υπέβαλα τη μήνυση μέσω επιθεώρησης και θα είμαι ένας απλός μάρτυρας.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι ο κύριος κατήγορος;

Δεν υπέβαλλες καμία μήνυση εσύ. Και πίστεψέ με καλύτερα που είσαι απλός μάρτυρας γιατί γλιτώνεις πολλά έξοδα. Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει ακόμα και έτσι. 

• Thanks 2
Δημοσ.
1 hour ago, Gatoskylo8 said:

Δεν θέλω να σε ζαλίζω και με συγχωρείς, μου κάνει εντύπωση όμως που εγώ υπέβαλα τη μήνυση μέσω επιθεώρησης και θα είμαι ένας απλός μάρτυρας.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι ο κύριος κατήγορος; Ή όπως λέγεται τέλος πάντων.

Ποινικό είναι το δικαστήριο. Αν κανείς μήνυση θα γίνει και αστικό.

μιν αγχώνεσαι, θα  πας εκεί και θα πεις σε ότι σε ρωτήσουν την αληθεια.

φτανοντας έξω από την αίθουσα θα δεις τι αριθμό έχει η δίκη σου. Αν είναι πχ 25η στη σειρά πιθανόν να πάρει ανάβολη. Μπορεί και όχι! Κάποιες φορές δεν εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι στις προηγούμενες δικές και περνάνε γρήγορα τα νούμερα.

οι δικαστές είναι ψαρωτικοι και αυστηροί με όλους. Μάρτυρες, κατηγορούμενους, ακροατήριο, αστυνομικούς κλπ. Μην ψαρώνεις. Ακόμα και το ύψος της έδρας συντελεί στο να αισθανθείς μειονεκτικά.

τελος, φρόντισε να μην αργήσεις. Η περιοχή δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να περάσεις έλεγχο, να βρεις το κτήριο κλπ 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Στα πολιτικά δικαστήρια δεν γίνεται μήνυση, αλλά αγωγή.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

μιν αγχώνεσαι, θα  πας εκεί και θα πεις σε ότι σε ρωτήσουν την αληθεια.

φτανοντας έξω από την αίθουσα θα δεις τι αριθμό έχει η δίκη σου. Αν είναι πχ 25η στη σειρά πιθανόν να πάρει ανάβολη. Μπορεί και όχι! Κάποιες φορές δεν εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι στις προηγούμενες δικές και περνάνε γρήγορα τα νούμερα.

οι δικαστές είναι ψαρωτικοι και αυστηροί με όλους. Μάρτυρες, κατηγορούμενους, ακροατήριο, αστυνομικούς κλπ. Μην ψαρώνεις. Ακόμα και το ύψος της έδρας συντελεί στο να αισθανθείς μειονεκτικά.

τελος, φρόντισε να μην αργήσεις. Η περιοχή δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να περάσεις έλεγχο, να βρεις το κτήριο κλπ 

Σε ευχαριστώ πολύ που κάθισες και μου έγραψες τη διαδικασία.
Δεν έχω κάτι να φοβάμαι αφού εγώ είμαι το θύμα, όμως σίγουρα είναι ψυχοφθόρο και αγχωτικό, ειδικά αν σκεφτείς πως ένας άνθρωπος όπως εγώ δεν έχει καμία σχέση με αυτά.
Ότι θα πάρει αναβολή είναι σχεδόν βέβαιο, όμως για αυτό ευθύνεται και το δικαστικό σύστημα που τις δίνει τόσο εύκολα και περνάνε τα χρόνια.
Όποτε και να γίνει όμως εγώ θα είμαι εκεί, όχι για τα λεφτά που μου έφαγε, αλλά επειδή εξαπάτησε εμένα και δεκάδες άλλους.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Λίγο off topic, μια φορά χρειάστηκε να παραβρεθώ σε τέτοια διαδικασία(εκδίκαση νόμου κατσέλη) πριν κάμποσα χρόνια, και ένιωσα τόσο μειονεκτικά όσο ποτέ στην ζωή μου.... Ο δικηγόρος της άλλης πλευράς μιλούσε απαξιωτικά, η πρόεδρος σε κοιτούσε με ένα βλέμμα σαν ήσουν κάνας δολοφόνος, μην πω χειρότερα. Ενιωσα ένοχος μόνο απο τον τρόπο αντιμετώπισης. Τι να πω...

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...