ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα, θελω να κανω format σε λαπτοπ που ειχε αγοραστει καινουργιο απο τα public Το λαπτοπ ειναι αυτο της υπογραφης μου. Ενω βαζω το δισκακι για format οταν φτανω στην εγκατασταση των windows που με ρωταει που θελω να τα εγκαταστησω μου πεταει μηνυμα ¨Δεν βρεθηκαν μοναδες δισκου.Για να αποκτησετε ενα προγραμμα οδηγησης αποθηκευσης καντε κλικ στο κουμπι Φορτωση προγραμματος οδηγησης¨. Παρακαλω πολυ τα φωτα σας μιας και ειναι η πρωτη φορα που πεφτω πανω σε τετοιο προβλημα ενω προσπαθω να κανω φορματ ειτε σε λαπτοπ ειτε σε desktop. Eυχαριστω πολυ Επεξ/σία 3 Απριλίου από ssns
micos000 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Θεωρώ ότι αναφέρεσαι σε windows 10 ή 11, σωστά; Μήπως έχει ενεργή καμία επιλογή στο bios που αποτρέπει την εγκατάσταση; Επεξ/σία 3 Απριλίου από micos000
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 3 λεπτά πριν, micos000 είπε Θεωρώ ότι αναφέρεσαι σε windows 10 ή 11, σωστά; Μήπως έχει ενεργή καμία επιλογή στο bios που αποτρέπει την εγκατάσταση; αυτη την στιγμη το λαπτοπ εχει τα windows 11 Home, ετσι το πηρα με αυτα επανω. Τωρα θελω να του περασω windows 10 αρχικα και μετα να τα αναβαθμισω σε windows 11. Δεν εχω δει κατι στο bios που να αποτρεπει την εγκατασταση τους, αν εχεις κατι στο μυαλο ευχαριστως να το κοιταξω
micos000 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εγώ θα πρότεινα να πας στα 11άρια home ξανά. Δεν υπάρχει λόγος για τα 10άρια σε αυτό το μηχάνημα. Μεν βάλεις pro γιατί θα πρέπει μετά να ψάχνεις για activators. Το δισκάκι πως το έκανες; Μπορεί να έχει πρόβλημα. Προτείνω να κατεβάσεις το iso των 11 μέσω του εργαλείου της ms ή να επιλέξεις να σου ετοιμάσει ένα usb. Αν κατεβάσεις το iso ετοίμασε ένα στικάκι με το ventoy (σαν gpt) και μετά ρίξε μέσα το iso όπως είναι, χωρίς να το αποσυμπιέσεις. Μπορείς να ρίξεις μέσα και άλλα iso αν χωράνε. ΤΟ στικάκι θα έχει δικό του boot menu και θα επιλέγεις πιο iso θέλεις να μπουτάρει. Επεξ/σία 3 Απριλίου από micos000
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Εγώ θα πρότεινα να πας στα 11άρια home ξανά. Δεν υπάρχει λόγος για τα 10άρια σε αυτό το μηχάνημα. Μεν βάλεις pro γιατί θα πρέπει μετά να ψάχνεις για activators. Το δισκάκι πως το έκανες; Μπορεί να έχει πρόβλημα. Προτείνω να κατεβάσεις το iso των 11 μέσω του εργαλείου της ms ή να επιλέξεις να σου ετοιμάσει ένα usb. Αν κατεβάσεις το iso ετοίμασε ένα στικάκι με το ventoy (σαν gpt) και μετά ρίξε μέσα το iso όπως είναι, χωρίς να το αποσυμπιέσεις. Μπορείς να ρίξεις μέσα και άλλα iso αν χωράνε. ΤΟ στικάκι θα έχει δικό του boot menu και θα επιλέγεις πιο iso θέλεις να μπουτάρει. Το δισκακι το εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες, δεν νομιζω πως εχει θεμα μιας και το χρησιμοποιησα στον σταθερο της υπογραφης μου και μετα εγινε αναβαθμιση σε windows 11 χωρις κανενα προβλημα. Δεν ειμαι εμπειρος με τα στικακια για format οποτε αν εχεις να μου προτινεις εναν οδηγο θα το εκτιμουσα
micos000 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Απλά κατεβάζεις το ventoy (το zip), έχει πολύ απλό και λιτό το Interface, το αποσυμπιέζεις και το τρέχεις (ventoy2disk), πας μενού Options->Partition style->GPT (για gpt συσκευές), συνδέεις ένα στικάκι (τουλάχιστον 8άρι), επιλέγεις το στικάκι και πατάς install και σε ένα λεπτό θα είναι έτοιμο. Θα σου κάνει ένα partition με το όνομα iso, εκεί θα βάζεις τα iso που θέλεις χύμα. Αν όλα πάνε καλά και μπουτάρεις από το usb θα δεις αυτήν την εικόνα (τα ονόματα είναι ενδεικτικά) ... όπου και επιλέγεις από ποιο iso θέλεις να μπουτάρεις. 33 λεπτά πριν, ssns είπε Δεν εχω δει κατι στο bios που να αποτρεπει την εγκατασταση τους Μήπως έχει ενεργό το secure boot? Επεξ/σία 3 Απριλίου από micos000 1
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 11 λεπτά πριν, micos000 είπε Απλά κατεβάζεις το ventoy (το zip), έχει πολύ απλό και λιτό το Interface, το αποσυμπιέζεις και το τρέχεις (ventoy2disk), πας μενού Options->Partition style->GPT (για gpt συσκευές), συνδέεις ένα στικάκι (τουλάχιστον 8άρι), επιλέγεις το στικάκι και πατάς install και σε ένα λεπτό θα είναι έτοιμο. Θα σου κάνει ένα partition με το όνομα iso, εκεί θα βάζεις τα iso που θέλεις χύμα. Αν όλα πάνε καλά και μπουτάρεις από το usb θα δεις αυτήν την εικόνα (τα ονόματα είναι ενδεικτικά) ... όπου και επιλέγεις από ποιο iso θέλεις να μπουτάρεις. Ωραια, θα το προσπαθησω. Σε περιπτωση που δεν εχει θεμα το δισκακι μιας και το ειχα χρησιμοποιησει προσφατα τοτε τι κανουμε; Καμια ιδεα;
ice25 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου βαλε 11 . πιθανόν το δισκάκι με το win10 να μην έχει drivers γιατί το μηχάνημα είναι νεότερο , όποτε δεν βλέπει το δίσκο κατά την εγκατάσταση
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 12 λεπτά πριν, ice25 είπε βαλε 11 . πιθανόν το δισκάκι με το win10 να μην έχει drivers γιατί το μηχάνημα είναι νεότερο , όποτε δεν βλέπει το δίσκο κατά την εγκατάσταση εχει χρησιμοποιηθει για να στησει το desktop της υπογραφης πριν 3 μηνες,
micos000 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 48 λεπτά πριν, ssns είπε Ωραια, θα το προσπαθησω. Σε περιπτωση που δεν εχει θεμα το δισκακι μιας και το ειχα χρησιμοποιησει προσφατα τοτε τι κανουμε; Καμια ιδεα; Πρώτα απ' όλα, ποια έκδοση των 10 έχει το dvd; Είναι τουλάχιστον κάποια 21Η1-Η2 ή 22Η1-Η2 ή είναι καμία αρχαιολογία 15ΧΧ ή 16ΧΧ; Από πότε το έχεις;
mphxths Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Και ενας ελεγχος στο BIOS οτι ο δισκος δεν ειναι σε raid mode αλλα σε ahci mode θα ελυνε πολλα προβληματα
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) δοκιμασα με το στικακι και μου πεταει verification failed 0x1a security violation. Ψαξιμο στο ψαξιμο μου βγαζει σχετικα με το bitlocker key. Eξακολουθει να μην μπορει να δει τις μοναδες δισκων οταν παω να κανω την εγκατασταση. Τα bios βλεπουν τον δισκο που υπαρχει μεσα, οταν παω να κανω την καινουργια εγκατασταση των windows δεν φαινεται πουθενα ο δισκος. Επεξ/σία 3 Απριλίου από ssns
micos000 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 24 λεπτά πριν, ssns είπε bitlocker key. Ωχ, κλειδωμένο τον έχεις τον δίσκο με bitlocker; Μπες στα windows και ξεκλείδωσε τον.
ssns Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 4 λεπτά πριν, micos000 είπε Ωχ, κλειδωμένο τον έχεις τον δίσκο με bitlocker; Μπες στα windows και ξεκλείδωσε τον. δεν το εχω κλειδωσει εγω, ετσι το πηρα το λαπτοπ. Το πηρα απο καποιον που το ειχε μονο 1 ημερα του κουτιου. Προλαβε στο set up και τον κλειδωσε; Δοκιμασα με το στικακι σε νεο καινουργιο ssd δισκο που πηρα σημερα αλλα παλι εξακολουθει να μην βλεπει τον καινουργιο δισκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα