Προς το περιεχόμενο

Νέο pc μεχρι 800€ (χωρίς οθόνη)

JamesHow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θα ήθελα να μου προτείνετε μια σύνθεση μέχρι 800€ (χωρίς οθόνη).

Γενική χρήση αλλά να σηκώνει και κανένα σύγχρονο game αξιοπρεπώς. 

Κατά προτίμηση αν γίνεται από ένα απτά μεγάλα καταστήματα (e-shop, cosmodata, you) για να μου κάνουν την συναρμολογηση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση των Windows εσύ, μπορείς να γλιτώσεις κάποια λεφτά.

Παράδειγμα:

α) Παίρνεις συναρμολογημένο το σύστημα και αγοράζεις με 6-8€ κλειδί Windows και κάνεις εγκατάσταση.

β) Αγοράζεις και τα Windows από το κατάστημα (100+€) και πιθανή χρέωση για εγκατάστασή τους στο σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vagos1821 είπε

Καλησπέρα, μια πρόταση απο cosmodata :

image.png.2b191c941d7d1ddf9f80a62240d54050.png

image.png.f7f01dd0642f51dc9d7ea9db3833e335.png

..

a3.PNG.5dca7f72c44498834bb1fc0a00d37ac9.PNG

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.επεξεργαστής και τροφοδοτικό ανεβήκαν σε τιμές αλλά μου φαίνεται αρκετά κομπλέ και θα πάω σε αυτό το σύστημα.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να πάω σε κουτί γιατί θέλω να βάλω ένα dvd-rw (και δεν είμαι φαν των RGB);

Επίσης (αν και θα πάει πιο πίσω μάλλον) έχεις να προτείνεις κάποια κάρτα ασυρμάτου δικτύου ή έστω σε ανταπτορα;

Και παλι ευχαριστω πολυ.

υγ. Να πω ότι στο κουτί εκτός του ssd  θέλω να βάλω και  τουλάχιστον έναν απτούς δυο hdd που είχα σε παλιό μηχάνημα.

Επεξ/σία από JamesHow

Υπάρχει αυτό το κουτί με θέση για dvd έχει και χώρο για 2 σκληρούς δίσκους, αλλά  έχει προεγκατεστημένο μόνο ένα ανεμιστήρα πίσω. Μάλλον θέλει να βάλεις άλλους δύο 120mm ανεμιστήρες μπροστά εάν παίζεις παιχνίδια.

Έγω χρησιμοποιώ αυτόν το αντάπτορα 5 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στις 4/4/2024 στις 8:11 ΜΜ, Chris2756 είπε

Ριξε μια ματια και σε αυτο, περνει εναν οδηγο δισκου και φαινεται ευρυχωρο

CoolerMaster Masterbox MB600L V2

Στις 4/4/2024 στις 6:53 ΜΜ, vagos1821 είπε

Υπάρχει αυτό το κουτί με θέση για dvd έχει και χώρο για 2 σκληρούς δίσκους, αλλά  έχει προεγκατεστημένο μόνο ένα ανεμιστήρα πίσω. Μάλλον θέλει να βάλεις άλλους δύο 120mm ανεμιστήρες μπροστά εάν παίζεις παιχνίδια.

Έγω χρησιμοποιώ αυτόν το αντάπτορα 5 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλήμερα, τώρα μπόρεσα να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο και έτσι όπως ξεστηνα τον παλιό μου ρθε μια ιδέα /απορία 

Αυτό είναι το παλιό μου κουτί 

https://www.e-shop.gr/thermaltake-vb6000bws-swing-window-black-p-PER.650596

Ταιριάζει; Αξίζει να βάλω αυτό και να εξοικονόμησω λεφτά για να βάλω κάτι καλύτερο στο μηχάνημα; 

Ή καλύτερα να πάω σε καινούργιο κουτί; 

3 ώρες πριν, JamesHow είπε

Φιλε αν το κουτι που εχεις σου αρεσει και χωρα ανετα αυτα που θα βαλεις, το κρατας. Ειδα περνει μονο δυο 12αρηδες ανεμιστηρες, αν με καποια πατεντα μπορεις να βαλεις δυο 14αρηδες, θα βοηθησεις αρκετα την ψυξη του.

• Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, JamesHow είπε

Καλήμερα, τώρα μπόρεσα να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο και έτσι όπως ξεστηνα τον παλιό μου ρθε μια ιδέα /απορία 

Αυτό είναι το παλιό μου κουτί 

https://www.e-shop.gr/thermaltake-vb6000bws-swing-window-black-p-PER.650596

Ταιριάζει; Αξίζει να βάλω αυτό και να εξοικονόμησω λεφτά για να βάλω κάτι καλύτερο στο μηχάνημα; 

Ή καλύτερα να πάω σε καινούργιο κουτί; 

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ κουτι για τα σημερινά δεδομένα

4088_2.jpg      PER.650596.jpg

Από αερισμό έχει λιγότερο από τον ελάχιστο.

image.png.6dc8b6d5891a56306d6d8159ff2fd49c.png

Το πίσω fan (fan1) ειναι το μοναδικό που στέλνει αέρα στο κουτι.

Υπάρχει μια θεση για fan2 εμπρος αλλά αδυνατώ να καταλάβω που υπάρχουν γρύλιες μπροστά ώστε να φέρει τον αέρα.

Πανω, μπροστά και κάτω είναι εντελώς κλειστό.

Στο πλάι εχει κατι τρυπούλες εκεί που είναι το χερούλι.

Επάνω δεν έχει καν γλύλιες εξαερισμού για το PSU το οποίο αναγκαστικά στέλνει τον αέρα στο εσωτερικό.

Που πάει ο θερμός αέρας απο το κουτί εαν το fan1 φερνει φρέσκο αέρα?

Από πού έρχεται φρέσκος αέρας εαν το fan1 αντιστραφεί και στέλνει ζεστο αέρα έξω?

Λεπτομέρεια, αλλα θα δωσεις 800ευρω και δεν θαα εχεις μια USB3.0 θυρα μπροστα? Εδω μιλάμε για USB3.0 2x2 πια διαθεσιμη εκει.

Ακόμη και εαν το clearance που υπάρχει για GPU είναι μεγαλύτερο από 200mm που ειναι το μήκος της RTX 3050 Dual που εχει προταθεί (πρεπει να επιλεγεί πρωτα η GPU και μετά να αποφασιστεί το κουτι ωστε να χωράει) ολα τα συστήματα εκεί μέσα θα βράζουν ακόμα και σε idle κατάσταση.

Ειναι ενα ξεκάθαρο OXI για το υπάρχον κουτι απο εμένα.

Προσωπικά θα αγοραζα ενα ομορφο κουτακι και θα εβαζα ενα εξωτερικό drive. Γύρω στα 20 ευρω εχουν.

dvd write external - Οδηγοί Οπτικών Μέσων Εξωτερικoί | Skroutz.gr

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2

Σωστα τα λες SeNNinhA,  αλλα αν υπαρχει οικονομικο θεμα, με ενα τρυπανακι και υπομονη, σε αυτο το κουτι μπορουν να μπουν 4 ανεμιστηρες με σητα για την σκονη.  Τα 50-100 Ε του κουτιου τα βαζεις καπου αλλου και αργοτερα περνεις ενα κουτακι της προκοπης. 

26 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Σωστα τα λες SeNNinhA,  αλλα αν υπαρχει οικονομικο θεμα, με ενα τρυπανακι και υπομονη, σε αυτο το κουτι μπορουν να μπουν 4 ανεμιστηρες με σητα για την σκονη.  Τα 50-100 Ε του κουτιου τα βαζεις καπου αλλου και αργοτερα περνεις ενα κουτακι της προκοπης. 

Θα δώσεις 800 ευρώ για το σύστημα και θα τσιγκουνευτεις τα 40-50 ευρώ ενός κουτιού?

Τι τρυπανακι μου λες? Σουρωτήρι θα πρέπει να το κάνεις το συγκεκριμένο. Κανονικά θα πρέπει να κόψεις κομμάτια λαμαρίνες. Έχει μηδενικό αερισμό. Βαλε κόστος για σίτες κολλες και άλλα αξεσουάρ... Και στο τέλος θα είναι και τσίρκο.

Μπορείς να το κάνεις σωστά αλλά θα σου κοστίσει σε υλικά, σπρευ κλπ. Εάν ξέρεις να το κάνεις.

Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό αλλά είναι απλά η γνώμη μου.

Σεβομαι την γνωμη σου γιατι ειναι παντα τεκμηριομενη. Εγω θα το εκανα, με μηδενικο κοστος, αλλα εχω ολα τα εργαλεια και υλικα που χρειαζονται και μου αρεσουν τα μονταρισματα. Το βλεπω απο την πλευρα του μπαρμπαμαστορα. Θα εβαζα λοιπον 100Ε σε καλυτερη καρτα γραφικων, επεξεργαστη κτλ και αργοτερα οταν εχω την οικονομικη ευκαιρια θα αγοραζα ενα καλο συνγχρονο κουτι. Κι εννοω ενα κουτι των 100-150 Ε που θα το ειχα για χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Σεβομαι την γνωμη σου γιατι ειναι παντα τεκμηριομενη. Εγω θα το εκανα, με μηδενικο κοστος, αλλα εχω ολα τα εργαλεια και υλικα που χρειαζονται και μου αρεσουν τα μονταρισματα. Το βλεπω απο την πλευρα του μπαρμπαμαστορα. Θα εβαζα λοιπον 100Ε σε καλυτερη καρτα γραφικων, επεξεργαστη κτλ και αργοτερα οταν εχω την οικονομικη ευκαιρια θα αγοραζα ενα καλο συνγχρονο κουτι. Κι εννοω ενα κουτι των 100-150 Ε που θα το ειχα για χρονια.

Ας πάρει αυτό το κουτάκι (μιας και θελει και το DVD) μεταχειρισμενο με 10 ευρω εαν ειναι να αρχισει κοπτοραπτικη.

Τουλαχιστον αυτό βλεπω σιγουρα ότι εχει 2 θεσεις πανω, μια στο πλαι και μια μεγαλη πισω (για 140mm τις κοβω)

Προτιμώ να του δώσω ενα παλιοτερο δικό μου να βολευτει μεχρι να βρει κατι αλλο εαν ειναι να ξετρυπήσει το μισο κουτι (τουλαχιστον) με αμφιβολα αποτελεσματα.

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...