IKARIWTHS Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους.Στο σπιτι υπαρχει εγκατεστημενο nvr και ψαχνω τροπο να βλεπω τις καμερες απο εναν υπολογιστη που υπαρχει μόνιμα ανοιχτος και τρεχει linux. Σκεφτομαι οτι ισως ειναι ευκολοτερο με καποιο rtsp viewer (αν υπαρχει κατι τετοιο). Εχει καποιος απο εσας εμπειρια? Θελω να βλεπω ταυτοχρονα 9 καμερες αρα vlc κτλ τα απορρίπτω Επεξ/σία 3 Απριλίου από IKARIWTHS
crispy_mummy Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Αν θες κάτι πολύ basic, είχα γράψει ένα scriptακι πριν μερικά χρόνια που κάνει ακριβώς αυτό χρησιμοποιώντας GStreamer. Ήταν για 4 κάμερες αλλά πιστεύω μπορείς εύκολα να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. #!/bin/sh H264_DEPAY="rtph264depay ! video/x-h264,width=1280,height=720,framerate=30/1" H264_DECODE="avdec_h264" H264_CONVERT="videoconvert ! videoscale ! video/x-raw,width=960,height=540" gst-launch-1.0 -e -v \ rtspsrc location=[RTSP_URL_CAMERA_4] \ ! $H264_DEPAY \ ! $H264_DECODE \ ! $H264_CONVERT \ ! videobox left=-960 top=-540 border-alpha=0 \ ! queue \ ! vmix.sink_4 \ rtspsrc location=[RTSP_URL_CAMERA_3] \ ! $H264_DEPAY \ ! $H264_DECODE \ ! $H264_CONVERT \ ! videobox top=-540 border-alpha=0 \ ! queue \ ! vmix.sink_3 \ rtspsrc location=[RTSP_URL_CAMERA_2] \ ! $H264_DEPAY \ ! $H264_DECODE \ ! $H264_CONVERT \ ! videobox left=-960 border-alpha=0 \ ! queue \ ! vmix.sink_2 \ rtspsrc location=[RTSP_URL_CAMERA_1] \ ! $H264_DEPAY \ ! $H264_DECODE \ ! $H264_CONVERT \ ! queue \ ! vmix.sink_1 \ videomixer name=vmix \ ! autovideosink sync=false
IKARIWTHS Δημοσ. 6 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου Άρα φίλε μου για να φτάσεις να γράφεις script δεν βρήκες κάποια εφαρμογή που να το κάνει ,έτσι δεν είναι ;
mphxths Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 1 hour ago, IKARIWTHS said: Άρα φίλε μου για να φτάσεις να γράφεις script δεν βρήκες κάποια εφαρμογή που να το κάνει ,έτσι δεν είναι ; Προσωπικα χρησιμοποιω vlc , αλλα εχω μια καμερα μονο. Καπου πηρε το ματι μου για το mosaic mode του vlc. Δες εδω τον τυπο τι κανει.
SugarAddicted Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά δες και αυτό. https://zoneminder.com/
crispy_mummy Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Στις 6/4/2024 στις 2:40 ΜΜ, IKARIWTHS είπε Άρα φίλε μου για να φτάσεις να γράφεις script δεν βρήκες κάποια εφαρμογή που να το κάνει ,έτσι δεν είναι ; Όχι ακριβώς, το script το έγραψα διότι ήθελα μία πολύ απλή και ελαφριά λύση καθώς είχα ήδη εμπειρία με το GStreamer λόγο δουλειάς. Αν θες μια πάντως πιο ολοκληρωμένη λύση μπορείς να τσεκάρεις και το ZoneMinder που ανέφερε ο SugarAddicted πιο πάνω. Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει, αλλά το έχω ακουστά σα λογισμικό και ξέρω πως είναι open source και διαθέσιμο για Linux.
IKARIWTHS Δημοσ. 9 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου Καλημέρα σε όλους ,διαβάζω για το zoneminder καλά λόγια αλλά από ότι βλέπω είναι επι πληρωμή
crispy_mummy Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Καλημέρα σε όλους ,διαβάζω για το zoneminder καλά λόγια αλλά από ότι βλέπω είναι επι πληρωμή Νομίζω έχεις μπερδευτεί λίγο. To ZoneMinder είναι open source και το κάνεις self-host σε δικό σου μηχάνημα. Αυτό το οποίο είναι επί πληρωμή είναι το support που παρέχουν ως service, και είναι ο βασικός τρόπος που συντηρούνται πολλά open source projects. Επεξ/σία 9 Απριλίου από crispy_mummy
ice25 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου αν το καταγραφικό έχει chanel zero τότε το ενεργοποιείς και μετά με vlc βλέπεις όλες τις κάμερες σε ενα κανάλι , κατασκευαστής καταγραφικου? πχ αν έχεις hikvision τότε το ivms παίζει σε vine το είχα δοκιμάσει πριν 2 -3 χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα