nikolaos1960 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια,θελω να αγορασω ενα φουρνακι με τα εξης βασικα στοιχεια Πανω απο 1500 watt,40-50 λιτρα,χρονοδιακοπτη... Δεν με ενδιαφερουν σουβλες και αλλα... Να ειναι αξιοπιστο,καλα υλικα κατασκευης,να μην σκουριαζουν τα τοιχωματα... Ειδα κατι τετοιο επωνυμο Blaupunkt με 150 ευρω, βεβαια αλλο τηλεορασεις αλλο φουρνακια! Ειχα ενα first austria καλα πηγαινε,αλλα εχει γινει χαλια,σε 1,5 χρονο και δεν πολυ ψηνει καλα πλεον. Κατι μαρκες united,DSP, thermomax,ardes,samus,albatros,Bakaji,μεχρι100 ευρω που ειναι,αξιζουν? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2024 από nikolaos1960
chios Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 https://www.skroutz.gr/s/45569760/Hausberg-HB9255-Ilektriko-Fournaki-55lt-me-3-Esties-kai-Aera.html Κάτι τέτοιο; 1
andreaspA Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Νομιζω πως η πτωση ποιοτητας σε ολα αυτα είδη ειναι απιστευτη τα τελευταια χρονια. Ειναι ολα σκουπιδια. Εχει γεμισει ο τοπος με οτι κινεζικη σαβουρα φερνει ο καθενας με οτι ταμπελακι γουσταρει! εδω αναβιωσε η Izola ! 2
nikolaos1960 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chios είπε https://www.skroutz.gr/s/45569760/Hausberg-HB9255-Ilektriko-Fournaki-55lt-me-3-Esties-kai-Aera.html Κάτι τέτοιο; Η εταιρεια ειναι καλη? Αυτο θα ηταν τελειο,γιατι δεν θελω και εστιες ,λαθος μου που δεν το εγραψα! Μονο κακο οτι δεν εχει διαστασεις,γιατι αυτο που λες,ηταν πολυ ψηλο δυστυχως! Ευχαριστω! https://www.houseshop.gr/?route=product/product&product_id=165977 2 ώρες πριν, chios είπε Επεξ/σία 2 Απριλίου 2024 από nikolaos1960
nikolaos1960 Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2024 Τελικα αγορασα αυτο... Μου εκανε σαν μεγεθος και ολες οι προδιαγραφες που ηθελα,τωρα,Oτι βγει... https://www.skroutz.gr/s/49408008/Bakaji-02839790-Ilektriko-Fournaki-48lt-CHoris-Esties-Mayro.html
apostolos2 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Στις 3/4/2024 στις 10:00 ΜΜ, nikolaos1960 είπε Τελικα αγορασα αυτο... Μου εκανε σαν μεγεθος και ολες οι προδιαγραφες που ηθελα,τωρα,Oτι βγει... https://www.skroutz.gr/s/49408008/Bakaji-02839790-Ilektriko-Fournaki-48lt-CHoris-Esties-Mayro.html Για πες εντυπώσεις? Ψήνει καλά? Είναι αξιόπιστο καλή κατασκευή?
Petros Electron Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Μιας και λεμε για φουρνακια, εγω εχω βολευτει με ενα τετοιο τα τελευταία 4 χρονια. Τα λένε φουρνακια ρομποτ. Τα βρίσκεις απο 35~40 ευρω και πανω. Εγω και ηλ/κη κουζινα αλλα μιας και ειμαι ενα ατομο δεν με συμφερει να ανάβω ολόκληρο φουρνο πχ για μια μερίδα φαγητού. Με το ρομποτ βολευτικα και ψήνει πολυ γρήγορα και προπάντων οικονομικά. Για 1-2 άτομα ειναι μια χαρά.. Είναι 1450W με χρονοδιακόπτη και θερμοστάτη. Ενα ταψάκι θελει, εχω πάρει αντικολλητικο με επίστρωση πετρας και οτι βαζω εκει και δεν κολλαει αλλα και δεν λερώνει τον καδο με τα υγρα που θα βγαλει το φαι. 17 λίτρα χωράει συνολικα με την προέκταση. Προσοχή μονο αν πάρετε ενα τετοιο να ειναι με αντίσταση και οχι με λάμπα αλογόνου. Έχει μεταλλικά μερη τα οποια κάποια στιγμή σκουριάζουν για αυτο οταν τελειώνετε το ψήσιμο το αφήνετε ανοικτό για να αεριστει και να μην σκουριάσει γρήγορα απο τους υδρατμούς. Στο εμπόριο εχει και καποια επώνυμα που ειναι ανοξείδωτα αλλα εχουν κανα 150-180αρι για έμενα δεν αξίζουν καθοτι με τα λεφτα που εχει αυτο στο διάστημα μιας 10-15ετιας θα παρετε 2-3 απο αυτα αν σας χαλασουν.. Ψηνω απο πατάτες (σαν τηγανίτες τις κανει με ελαχιστο λαδι) και καθε λογής κοψίδια αλλά εχω ψήσει και πιτσα, και καθε λογης σφολιάτες μεχρι και φαγητά φούρνου (γίγαντες, γεμιστά, μουσακά) και ολα έγιναν ωραία. Ακόμα και ψάρια, τσιπούρες γαύρο και σαρδέλες Εχετε το στα υποψη σας αν ειστε 1-2 άτομα ειναι μια χαρά. Επίσης με αυτο ξεπαγώνετε η ζεσταίνετε και το φαι. Γαρδουμπες και παϊδάκια (προβατίνα) και πατάτες ολα στο ρομποτ, (οχι ολα μαζι, χωριστα εγιναν οι πατατες, τα κρεατα και οι πιτες) Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από Petros Electron 2
piccolino Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 5 ώρες πριν, Petros Electron είπε Μιας και λεμε για φουρνακια, εγω εχω βολευτει με ενα τετοιο τα τελευταία 4 χρονια. Τα λένε φουρνακια ρομποτ. Τα βρίσκεις απο 35~40 ευρω και πανω. Εγω και ηλ/κη κουζινα αλλα μιας και ειμαι ενα ατομο δεν με συμφερει να ανάβω ολόκληρο φουρνο πχ για μια μερίδα φαγητού. Με το ρομποτ βολευτικα και ψήνει πολυ γρήγορα και προπάντων οικονομικά. Για 1-2 άτομα ειναι μια χαρά.. Είναι 1450W με χρονοδιακόπτη και θερμοστάτη. Ενα ταψάκι θελει, εχω πάρει αντικολλητικο με επίστρωση πετρας και οτι βαζω εκει και δεν κολλαει αλλα και δεν λερώνει τον καδο με τα υγρα που θα βγαλει το φαι. 17 λίτρα χωράει συνολικα με την προέκταση. Προσοχή μονο αν πάρετε ενα τετοιο να ειναι με αντίσταση και οχι με λάμπα αλογόνου. Έχει μεταλλικά μερη τα οποια κάποια στιγμή σκουριάζουν για αυτο οταν τελειώνετε το ψήσιμο το αφήνετε ανοικτό για να αεριστει και να μην σκουριάσει γρήγορα απο τους υδρατμούς. Στο εμπόριο εχει και καποια επώνυμα που ειναι ανοξείδωτα αλλα εχουν κανα 150-180αρι για έμενα δεν αξίζουν καθοτι με τα λεφτα που εχει αυτο στο διάστημα μιας 10-15ετιας θα παρετε 2-3 απο αυτα αν σας χαλασουν.. Ψηνω απο πατάτες (σαν τηγανίτες τις κανει με ελαχιστο λαδι) και καθε λογής κοψίδια αλλά εχω ψήσει και πιτσα, και καθε λογης σφολιάτες μεχρι και φαγητά φούρνου (γίγαντες, γεμιστά, μουσακά) και ολα έγιναν ωραία. Ακόμα και ψάρια, τσιπούρες γαύρο και σαρδέλες Εχετε το στα υποψη σας αν ειστε 1-2 άτομα ειναι μια χαρά. Επίσης με αυτο ξεπαγώνετε η ζεσταίνετε και το φαι. Γαρδουμπες και παϊδάκια (προβατίνα) και πατάτες ολα στο ρομποτ, (οχι ολα μαζι, χωριστα εγιναν οι πατατες, τα κρεατα και οι πιτες) Θα συμφωνήσω, είναι πολύ βολικά και μαγειρεύει σχεδόν τα πάντα, 2-3 πραγματάκια δε μου πετυχαίνει, οπότε δε το θεωρώ πρόβλημα. Κρατάνε 2μιση-3 χρόνια όσα έχω πάρει, με συχνή χρήση. Προσοχή μετά το μαγείρεμα όχι απλά να μένει ανοιχτό το καπάκι, αλλά να το σκουπίζετε και με μια πετσέτα εκεί που είναι η αντίσταση, να μη μένει με υδρατμούς για να καθυστερήσει περισσότερο να εμφανιστεί σκουριά (το μόνο σημείο που σκουριάζει). Τα κριτήρια επιλογής μου είναι να έχει αντίσταση, όπως λέει και ο Πέτρος και όχι λάμπα αλογόνου και η καλύτερη τιμή (εννοώ πως αυτό με τα 55 είναι ίδια ποιότητα με αυτό με τα 35 και θα κρατήσουν το ίδιο διάστημα πάνω κάτω) σε όσο το δυνατόν πιο κοντινό κατάστημα για άμεση παραλαβή. 2
Petros Electron Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, piccolino είπε Προσοχή μετά το μαγείρεμα όχι απλά να μένει ανοιχτό το καπάκι, αλλά να το σκουπίζετε και με μια πετσέτα εκεί που είναι η αντίσταση, να μη μένει με υδρατμούς για να καθυστερήσει περισσότερο να εμφανιστεί σκουριά (το μόνο σημείο που σκουριάζει) Εχεις δικιο σε αυτο, το κανω και εγω απλα δεν το εγραψα. Επίσης αφαιρώ που και που και την σήτα που εχει κάτω απο την αντίσταση (3 βιδακια είναι) και την καθαρίζω σχολαστικά. 2-3 φόρες επίσης το εχω λύσει, δεν ειναι κατι το δύσκολο και εχω καθαρίσει και τον ανεμιστήρα την φτερωτή του δηλαδη (η βιδα του εχει ανάποδες βόλτες) που έχει (εχει 2 συνολικά) και την λαμαρίνα που εχει απο πάνω απο την αντίσταση, και βαζω και λιγο σπρέι επαφών εκει στον άξονα του μοτέρ που γυρίζει τις 2 φτερωτές απο τους ανεμιστήρες.. ισως για αυτο μου εχει κρατήσει μέχρι και σήμερα. Και ενα αλλο τιπ είναι να βάζετε το δαχτυλίδι προέκτασης σε μερικά φαγητά γιατι "πιτσιλάνε" την αντίσταση οπως ψήνονται αν ειναι πολυ κοντά της. Για το θεμα τιμής εχεις δίκιο όλα λίγο πολυ το ιδιο ειναι, ιδιο εργοστάσιο προφανώς και αλλάζουν τις ονομασίες. Τα τελευταία χρονιά εχουν βγει και αυτες οι φριτέζες αέρος που στην ουσια ειναι σχεδόν το ιδιο πραγμα με το αυτο το φουρνακι αλλα πολύ ποιο ακριβές και με λιγότερο χώρο, για να παρεις με την ιδια χωρητικοτητα πρεπει να δώσεις αρκετά λεφτα, για εμενα δεν συμφέρει, και δεν βλέπεις και το φαι, ενω στο ρομποτ το βλεπεις οπως ψήνεται. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από Petros Electron 2
piccolino Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 55 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Επίσης αφαιρώ που και που και την σήτα που εχει κάτω απο την αντίσταση (3 βιδακια είναι) και την καθαρίζω σχολαστικά. 2-3 φόρες επίσης το εχω λύσει, δεν ειναι κατι το δύσκολο και εχω καθαρίσει και τον ανεμιστήρα την φτερωτή του δηλαδη (η βιδα του εχει ανάποδες βόλτες) που έχει (εχει 2 συνολικά) και την λαμαρίνα που εχει απο πάνω απο την αντίσταση, και βαζω και λιγο σπρέι επαφών εκει στον άξονα του μοτέρ που γυρίζει τις 2 φτερωτές απο τους ανεμιστήρες.. ισως για αυτο μου εχει κρατήσει μέχρι και σήμερα. Και ενα αλλο τιπ είναι να βάζετε το δαχτυλίδι προέκτασης σε μερικά φαγητά γιατι "πιτσιλάνε" την αντίσταση οπως ψήνονται αν ειναι πολυ κοντά της. Για το θεμα τιμής εχεις δίκιο όλα λίγο πολυ το ιδιο ειναι, ιδιο εργοστάσιο προφανώς και αλλάζουν τις ονομασίες. Τα τελευταία χρονιά εχουν βγει και αυτες οι φριτέζες αέρος που στην ουσια ειναι σχεδόν το ιδιο πραγμα με το αυτο το φουρνακι αλλα πολύ ποιο ακριβές και με λιγότερο χώρο, για να παρεις με την ιδια χωρητικοτητα πρεπει να δώσεις αρκετά λεφτα, για εμενα δεν συμφέρει, και δεν βλέπεις και το φαι, ενω στο ρομποτ το βλεπεις οπως ψήνεται. Κι εγώ το κάνω αυτό, μόνο που δε βάζω σπρέυ. Για το δαχτυλίδι έχεις δίκιο, μένει πιο καθαρό το καπάκι λόγω της απόστασης. Μα αν τα παρατηρήσεις υπάρχουν 2-3 διαφορετικά σχέδια, που και σε αυτά οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και μετά απλά αλλάζει το όνομα που γράφουν. Όταν μου χάλασε το τελευταίο ρομποτάκι πήρα air fryer για δοκιμή (αλλά ψιλοετοιμάζομαι να πάρω και ρομποτάκι πάλι). 4μιση λίτρα χωρητικότητα το πήρα στα 70 ευρώ περίπου σε προσφορά. Φτιάχνεις εννοείται λιγότερα απ ότι στο ρομποτάκι, αλλά είναι βολικό. Κάνεις 2 μερίδες πατάτες, ψήνεις κανένα κρεατικό-ψάρι, κανένα τοστάκι, από πίτσες-πίτες κατεψυγμένες 2-3 κομμάτια τα ψήνει μια χαρά, ζεσταίνεις φαγητό, σε φορμάκια μικρά γίνεται και κανένα κεϊκάκι ή λίγα μπισκοτάκια στα γρήγορα. Το εύκολο είναι στο καθάρισμα, το δοχείο που βάζεις το φαγητό καλύπτει όλο το εσωτερικό της συσκευής και λερώνεται μόνο η αντίσταση, αυτή μια φορά τη βδομάδα με το βετέξ αν την κάνεις είναι έτοιμη. Το δοχείο είναι σα να πλένεις μια μικρή κατσαρόλα, τίποτα ιδιαίτερο. Για οικογένεια δε θα την έβρισκα βολική, εκτός αν είναι να ζεστάνεις μια μερίδα φαγητό ή να κάνεις ένα τοστ. Κι αυτό επειδή ρυθμίζεις χρόνο και θερμοκρασία και είναι ασφαλής για μεγαλύτερους ανθρώπους που μπορεί να ξεχνάνε ή πιτσιρίκια που θα ξεχαστούν στο τικ τοκ, θα κλείσει μόνο του τουλάχιστον, σε αντίθεση με την τοστιέρα πχ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα