Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για τον ακόλουθο?

Θα μετράει ας πούμε ραδιενέργεια στο περιβάλλον σε περίπτωση που υπάρχει κάπου ατύχημα κλπ? 

Μετρητης Ραδιενεργειας Habotest Ht629 Nuclear Radiation Detector - Οργανα μετρησης (TLS.141600) (e-shop.gr)

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θα μετρά και ας μην έχει γίνει ατύχημα, υπάρχει και η φυσική ραδιενέργεια του περιβάλλοντος

• Like 2
Δημοσ.

Θα το βάζετε και κολλητά σε τρόφιμα, λαχανικά  κ.λ.π. όπως κάναμε μετά το Τσερνομπίλ.

Δημοσ.
1 hour ago, tutuyo said:

πως ξερεις οτι βγαζει σωστες τιμες?

θελω να πω ειναι καλιμπραρισμενα αυτα του εμποριου? 

Άμα σκάσεις μύτη στο εργαστήριο ραδιοφυσικής του πανεπιστημίου με αυτό το μαραφέτι για βαθμονόμηση, μάλλον θα εκπλαγούν και, αν δεν πέσουν κάτω από τα γέλια, θα σε πάρουν στα σοβαρά και θα σε βοηθήσουν.

• Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχει κανείς άποψη για τον ακόλουθο?

Θα μετράει ας πούμε ραδιενέργεια στο περιβάλλον σε περίπτωση που υπάρχει κάπου ατύχημα κλπ? 

Μετρητης Ραδιενεργειας Habotest Ht629 Nuclear Radiation Detector - Οργανα μετρησης (TLS.141600) (e-shop.gr)

Τι σου χρειάζεται;

Δημοσ.

Παρτο και ας μη σου χρειαστει οταν χρειαστει και αν δεν θα το βρισκεις ή θα κοστιζει μια περιουσια ....εγω εχω  τσιμπησει ενα απο το aliexpress

• Confused 1
Δημοσ.

Μην πετάτε τα λεφτά σας για διάφορα όργανα και μπλιμπλικια που κυκλοφορούν στις πλατφόρμες σε φθηνή τιμή. Εχουνε σφάλματα και είναι αναξιόπιστα, είτε μιλάμε για μετρητές ραδιενέργειας, είτε ακτινοβολιας, είτε μετρητές ήχου. Θέλετε ακριβό όργανο από γνωστά ονόματα του κάθε χώρου για να πείτε ότι λαμβάνετε κάποια αξιόπιστη μέτρηση. 

• Like 5
Δημοσ.

έχει νόημα να πάρεις ένα σοβαρό και ακριβό μηχάνημα αν πραγματικά το χρειάζεσαι, εγώ έχω ένα σοβιετικό δοσίμετρο από αυτά που κυκλοφορήσαν για το ευρύ κοινό μετά το τσερνόμπιλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Τι σου χρειάζεται;

Δεν μου χρειάζεται και τόσο! 

Έχω αφιερώσει άπειρες ώρες όμως, τον προηγούμενο αιώνα, μελέτης στο αντικείμενο και μου έχει μείνει απωθημένος ένας μετρητής ! Οκ, δεν ήθελα τέτοιον, αλλά αφού βγήκε τώρα κ είναι κ προσιτός να το συζητήσουμε. 

Αν δουλεύει οπότε, δεν με χαλάει να κάτσω να ασχοληθώ λίγο να θυμηθώ τα παλιά. 

2 ώρες πριν, nvel είπε

έχει νόημα να πάρεις ένα σοβαρό και ακριβό μηχάνημα αν πραγματικά το χρειάζεσαι, εγώ έχω ένα σοβιετικό δοσίμετρο από αυτά που κυκλοφορήσαν για το ευρύ κοινό μετά το τσερνόμπιλ

Τα οποία θέλουν διακρύβωση μετά από τόσα χρόνια για να δουλέψουν σωστά! 

7 ώρες πριν, tutuyo είπε

Όταν το πάρεις είναι. Ένα θέμα είναι, μέχρι πότε θα είναι! 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, tutuyo said:

κατά πόσο καλά καλιμπραρισμένα είναι δεν ξέρω.

Αν θες σοβαρό όργανο μέτρησης, με εργαστηριακή πιστοποίηση ISO, ξεπερνάς για πλάκα το χιλιάρικο..

Υ.Γ. Έχει τύχει να εργάζομαι σε κέντρο ερευνών που ασχολούνται με ακτινοβολίες και χημικά.
Υ.Γ.2. Καλιμπράρισμα με πιστοποίηση κάνεις ανά Χ χρόνια (ανάλογα την περίπτωση), για να θεωρείται η μέτρηση έγκυρη.

• Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, tutuyo said:

Τα καλιμπραρεις με λίγο americium, πρέπει να έχω κάπου φυλαγμένο 

• Haha 3
Δημοσ.
11 hours ago, czarjuly said:

Παρτο και ας μη σου χρειαστει οταν χρειαστει και αν δεν θα το βρισκεις ή θα κοστιζει μια περιουσια ....εγω εχω  τσιμπησει ενα απο το aliexpress

οταν χρειαστει θα εχεις βγαλει ηδη λεπια , τριτο χερι και ουρα γοργονας.

• Like 1
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...