Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, dasos2024 said:

Μα οταν πληρωνω το λογ/σμο του κινητου/ιντερντετ με καρτα δε μου ζητανε καμια εγκριση.

Δεν βάζεις το δάχτυλο σου πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας; Σίγουρα το βάζεις απλά δεν το παρατηρείς γτ είναι αυτόματο. Σε ότι συναλλαγή κάνω σε όλες μου τις τράπεζες ζητάει επιβεβαίωση με δάχτυλο στο τέλος σαν τελευταίο βήμα 

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Δεν βάζεις το δάχτυλο σου πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας; Σίγουρα το βάζεις απλά δεν το παρατηρείς γτ είναι αυτόματο. Σε ότι συναλλαγή κάνω σε όλες μου τις τράπεζες ζητάει επιβεβαίωση με δάχτυλο στο τέλος σαν τελευταίο βήμα 

Οχι, δε βαζω κανενα... δαχτυλο.

Μαλλον μιλας για διαδικασια μεσα απο το ebanking.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Just now, dasos2024 said:

Οχι βεβαια, δε βαζω κανενα... δαχτυλο

Τι να σοτ πω μπορεί να έχεις κάποια διαφορετική ρύθμιση στην ασφάλεια των συναλλαγών σου. Εμένα πάντα βγάζει two factor μέσω της εφαρμογής ακόμα και όταν αγοράζω μέσω google pay που έχω συνδεδεμένες τις κάρτες μου 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giannis808 είπε

Τι να σοτ πω μπορεί να έχεις κάποια διαφορετική ρύθμιση στην ασφάλεια των συναλλαγών σου. Εμένα πάντα βγάζει two factor μέσω της εφαρμογής ακόμα και όταν αγοράζω μέσω google pay που έχω συνδεδεμένες τις κάρτες μου 

δε προλαβες να διαβασει το edit. Mιλας προφανως για πληρωμη μεσα απο το ιντερνετικo περιβαλον της τραπεζας, δλδ μεσα απ το ebanking.

Δημοσ.
2 minutes ago, dasos2024 said:

δε προλαβες να διαβασει το edit. Mιλας προφανως για πληρωμη μεσα απο το ιντερνετικo περιβαλον της τραπεζας, δλδ μεσα απ το ebanking.

Ναι μέσα από το ebanking εννοώ. Για αγορές μου το ζητάει και εκτός αυτού. Για μεταφορές ομοίως μέσω ebanking πάλι ζητάει. Σίγουρα θα σου ζητήσει και εσένα στην πλατφόρμα που θα μπεις για την δωρεά 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giannis808 είπε

Ναι μέσα από το ebanking εννοώ. Για αγορές μου το ζητάει και εκτός αυτού. Για μεταφορές ομοίως μέσω ebanking πάλι ζητάει. Σίγουρα θα σου ζητήσει και εσένα στην πλατφόρμα που θα μπεις για την δωρεά 

Aν πας με χρεωστικη καρτα να πληρωσεις τη κινητη σου μεσα απο το περιβαλον της εταιριας της κινητης, δε θα σου ζητηθει τιποτα. Ουτε καν κλειδαριθμος. Απλα θα περασεις τα στοιχεια και θα σου πουν "Η πληρωμη πραγματοποιηθηκε, ευχαριστουμε".

Δημοσ.
1 minute ago, dasos2024 said:

Aν πας με χρεωστικη καρτα να πληρωσεις τη κινητη σου μεσα απο το περιβαλον της εταιριας της κινητης, δε θα σου ζητηθει τιποτα. Ουτε καν κλειδαριθμος. Απλα θα περασεις τα στοιχεια και θα σου πουν "Η πληρωμη πραγματοποιηθηκε, ευχαριστουμε".

Πολύ ασφαλές ακούγεται 😂

Δημοσ.
54 minutes ago, giannis808 said:

Πολύ ασφαλές ακούγεται 😂

Βασικά η επιβεβαίωση μέσω της εφαρμογής με push notification και επιβεβαίωση με Pin/κωδικο/βιομετρικά στοιχεία, γίνεται μόνο αν και ο δέκτης της πληρωμής προϋποθέτει το 3d Secure από την τράπεζα για την πληρωμή.

Γι'αυτο και οι εταιρείες κινητής που δεν τους νοιάζει οι ασφαλές πληρωμές, αρκεί να πάρουν λεφτά δεν το χρησιμοποιούν και περνάνε οι πληρωμές αβέρτα χωρίς έξτρα πιστοποίηση, πέρα από τα στοιχεία πάνω στη κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, giannis808 είπε

Πολύ ασφαλές ακούγεται 😂

Μπορεί να το έκανε την πρώτη φορά, έγινε "αποθήκευση" των στοιχείων και πλέον δεν του ζητάει τίποτα. Υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές που σε κάνουν ουσιαστικά συνδρομητή με την ικανότητα να σε χρεώνουν on demand, απλώς το κάνουν όταν τους το ζητήσεις εσύ. Σαν πάγια εντολή φαντάσου.

Και όταν πληρώνεις μέσω συνδεδεμένης κάρτας με paypal αυτό γίνεται

Δημοσ.

Βρε λυσα κακια με την διαφορα paypal και χρεωστικης! Αφου δεν κατανοεις τεχνικά και θες καπου να κανεις unlock τα "παραπανω".

Κανε ενα paypal, πραγματικα τι το συζηταμε ακομα. Και βαλε οποια καρτα θες. Η καρτα σου ειναι ασφαλής στο paypal, εφοσον βαλεις και 2fa και κανα κωδικο οχι 123456

EΠίσης οταν κανεις unlock στειλε και σε μας το περιεχομενο 😁

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, dasos2024 είπε

Οk, ειχα την εντυπωση οτι υπαρχουν στο εμποριο προπληρωμενες καρτες.

Υπάρχουν προπληρωμένες κάρτες στο εμπόριο. Πήγαινε σε όποια τράπεζα θες και θα σου δώσει. Απλώς δεν είναι ανώνυμες. Η Revolut επίσης, τεχνικώς η κάρτα της είναι χρεωστική, αλλά θα πρέπει να φορτίσεις από πριν τον λογαριασμό με όσα χρήματα θέλεις, οπότε μπορεί να θεωρηθεί και προπληρωμένη, το ίδιο και με το Paypal, Paysafe κλπ. Δυστυχώς "'έτοιμες" προπληρωμένες κάρτες ώστε να πάρεις μία και να κάνεις την δουλειά σου χωρίς πολλά πολλά, δεν υπάρχουν, και δεν είναι και ανώνυμες, θα πρέπει να κάνεις κάποιου είδους εγγραφή με τα προσωπικά σου στοιχεία. Όπως και να έχει, ο έμπορος με τον οποίο θα κάνεις την συναλλαγή, δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο πέρα από τον αριθμό της κάρτας για να μπορέσει να κάνει την χρέωση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μην βρει που μένεις. Εγώ έχω κάνει αγορές μέχρι και σε τσ@ντοσελίδες και σε στοιχηματικές σελίδες, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε, μένω με άλλα 4 άτομα στο σπίτι, συγγενείς, και κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, great είπε

Βρε λυσα κακια με την διαφορα paypal και χρεωστικης! Αφου δεν κατανοεις τεχνικά και θες καπου να κανεις unlock τα "παραπανω".

Κανε ενα paypal, πραγματικα τι το συζηταμε ακομα. Και βαλε οποια καρτα θες. Η καρτα σου ειναι ασφαλής στο paypal, εφοσον βαλεις και 2fa και κανα κωδικο οχι 123456

EΠίσης οταν κανεις unlock στειλε και σε μας το περιεχομενο 😁

Aς αφησουμε τις σαλτσες και τη μπουρδολογια. Ουτε ο πρωτος ειμαι, ουτε ο τελευταιος που θελει να κανει ενα donation.

2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Υπάρχουν προπληρωμένες κάρτες στο εμπόριο. Πήγαινε σε όποια τράπεζα θες και θα σου δώσει.

Οταν λεω "στο εμποριο" εννοω περιπτερα ή μαγαζια, οχι τραπεζες. Αν προκειται για τραπεζες τοτε υπαρχει ηδη καρτα, γιατι να βγει αλλη? Θεμα ασφαλειας δεν τιθεται, οπως εχω πει.

2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Όπως και να έχει, ο έμπορος με τον οποίο θα κάνεις την συναλλαγή, δεν μπορεί να δει τίποτα άλλο πέρα από τον αριθμό της κάρτας για να μπορέσει να κάνει την χρέωση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μην βρει που μένεις. Εγώ έχω κάνει αγορές μέχρι και σε τσ@ντοσελίδες και σε στοιχηματικές σελίδες, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε, μένω με άλλα 4 άτομα στο σπίτι, συγγενείς, και κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτα.

Δε μιλαμε για εμπορο ουτε για τετοια συναλλαγη, για δωρεα μικροποσου μιλαμε. Ουτε φυσικα ανησυχω αν βρει που μενω ο αμερικανος που εχει το site. Βεβαια το ονομα που αναγραφει η καρτα θα ηθελα να μη μπορει  να το δει, αφου η καρτα που θα χρησιμοποιηθει θα ειναι φιλου. Τα αλλα ατομα που μενουν στο σπιτι και οι συγγενεις τι σχεση μπορει να εχουν? 😄

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dasos2024 είπε

Τα αλλα ατομα που μενουν στο σπιτι και οι συγγενεις τι σχεση μπορει να εχουν?

Ο τρόπος με τον οποίο το λες ότι δεν θέλεις να εμφανίζεται το όνομά σου, σε κάτι τέτοιο πάει το μυαλό μου, ότι δηλαδή κάποιος δεν θέλεις να μάθει ότι πλήρωσες κάτι. Αλλιώς εξήγησέ μας γιατί δεν θες να φαίνεται το όνομά σου και που θες να κάνεις την πληρωμή, ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ο τρόπος με τον οποίο το λες ότι δεν θέλεις να εμφανίζεται το όνομά σου, σε κάτι τέτοιο πάει το μυαλό μου, ότι δηλαδή κάποιος δεν θέλεις να μάθει ότι πλήρωσες κάτι. Αλλιώς εξήγησέ μας γιατί δεν θες να φαίνεται το όνομά σου και που θες να κάνεις την πληρωμή, ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Αντιλαμβανομαι οτι δε καθησες να διαβασεις ολο το θρεντ, ok λογικο, κι εγω το κανω αυτο. Παμε παλι λοιπον:

Θελω να κανω ενα donation μικροποσου σε site του εξωτερικου. Ρωτησα αν υπαρχουν στο εμποριο προπληρωμνες καρτες που θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν χωρις διαδικασιες και στοιχεια, μου ειπανε οχι, οπότε παμε σε κανονικη καρτα, χρεωστικη ή προπληρωμενη. Προσωπικα δε χρησιμοποιω τη καρτα μου στο ιντερνετ απο το φοβο των χακερς του διαδικτυου. Υπαρχει ομως φιλος που δεν εχει τετοια ανησυχια και μπορω να χρησιμοποιησω τη δικη του. Οπότε θα με ενδιαφερε μονο να ξερω αν ο παραληπτης της δωρεας μπορει να δει το ονομα, γιατι δε θα ειναι το δικο μου.

Να παμε τωρα στα ουσιαστικα? η μετατροπη του ποσου σε δολλαρια θα γινει αυτοματα και βασει της τρεχουσας ισοτιμιας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...