Προς το περιεχόμενο

Alienware AW3423DWF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας με ένα παρόμοιο monitor που αγόρασα , το aw2725df. Το.πηρα σήμερα και άρχισα να κάνω ρυθμίσεις διαβάζοντας όσα λέτε εδώ . Παρατήρησα το εξής και με έβαλε σε ανησυχίες. Δοκίμασα μερικα wallpapers από το wallpaper engine και διαπίστωσα ότι όταν έτρεχαν σε 60 fps  εμφανιζόταν σε αραιά διαστήματα μια γκρι λωρίδα  στο πάνω μέρος της οθόνης η οποία καμιά φορά ήταν σαν λωριδα τυπου noise ( όπως όταν η τηλεόραση δεν έχει σήμα ). Αυτό.γινετσι πολύ στιγμιαία και πολύ αραιά . Αν ανεβασω τα fps στα Hz της οθόνης παύει να συμβαίνει αυτό . Δεν το παρατήρησα σε στατικές εικόνες. Είναι λογικό ; 

Παραθέτω και μια εικόνα από κάποιον που είχε παρόμοιο πρόβλημα στο reddit. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δική μου περίπτωση αυτή η λωρίδα δνε σταματάει στη μέση αλλά εμφανίζεται κατά μήκος της επάνω πλευράς του πάνελ. 

https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Fhaving-some-flickering-problem-with-new-oled-monitor-v0-wnqi5h7ggiqc1.png%3Fwidth%3D1079%26format%3Dpng%26auto%3Dwebp%26s%3Dfcf302f6c06c90e73209c134b4c613fb0de98006

Επεξ/σία από t3llis
  • Απαντ. 639
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 1:00 ΠΜ, t3llis είπε

Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας με ένα παρόμοιο monitor που αγόρασα , το aw2725df. Το.πηρα σήμερα και άρχισα να κάνω ρυθμίσεις διαβάζοντας όσα λέτε εδώ . Παρατήρησα το εξής και με έβαλε σε ανησυχίες. Δοκίμασα μερικα wallpapers από το wallpaper engine και διαπίστωσα ότι όταν έτρεχαν σε 60 fps  εμφανιζόταν σε αραιά διαστήματα μια γκρι λωρίδα  στο πάνω μέρος της οθόνης η οποία καμιά φορά ήταν σαν λωριδα τυπου noise ( όπως όταν η τηλεόραση δεν έχει σήμα ). Αυτό.γινετσι πολύ στιγμιαία και πολύ αραιά . Αν ανεβασω τα fps στα Hz της οθόνης παύει να συμβαίνει αυτό . Δεν το παρατήρησα σε στατικές εικόνες. Είναι λογικό ; 

Παραθέτω και μια εικόνα από κάποιον που είχε παρόμοιο πρόβλημα στο reddit. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δική μου περίπτωση αυτή η λωρίδα δνε σταματάει στη μέση αλλά εμφανίζεται κατά μήκος της επάνω πλευράς του πάνελ. 

https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Fhaving-some-flickering-problem-with-new-oled-monitor-v0-wnqi5h7ggiqc1.png%3Fwidth%3D1079%26format%3Dpng%26auto%3Dwebp%26s%3Dfcf302f6c06c90e73209c134b4c613fb0de98006

δοκιμασες αλλο καλωδιο ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

δοκιμασες αλλο καλωδιο ?

Ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο . Σκέφτομαι μήπως παίζει ρόλο η κάρτα που έχω , μια Rx 5700 xt . Περιμένω νέο τροφοδοτικό για να βάλω μια 5080 και να δω μήπως διορθωθεί. Όταν αλλάζω στα 240 Hz δεν έχω κανένα πρόβλημα .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, t3llis είπε

Ναι δοκίμασα άλλο καλώδιο . Σκέφτομαι μήπως παίζει ρόλο η κάρτα που έχω , μια Rx 5700 xt . Περιμένω νέο τροφοδοτικό για να βάλω μια 5080 και να δω μήπως διορθωθεί. Όταν αλλάζω στα 240 Hz δεν έχω κανένα πρόβλημα .

Δοκίμασε επίσης διαφορετική θύρα, και στην καρτα γραφικών και στο μόνιτορ αν είναι εφικτό

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, t3llis είπε

Μου κανει λιγο δυσκολο να ειναι θεμα του μονιτορ το συγκεκριμενο  προβλημα ,πιο πολυ φαινεται για θεμα συνδεσης - καρτας

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

Δοκίμασε επίσης διαφορετική θύρα, και στην καρτα γραφικών και στο μόνιτορ αν είναι εφικτό

Το δοκίμασα και αυτό χωρίς αποτέλεσμα.

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μου κανει λιγο δυσκολο να ειναι θεμα του μονιτορ το συγκεκριμενο  προβλημα ,πιο πολυ φαινεται για θεμα συνδεσης - καρτας

Ναι κι εγώ πιστεύω δεν φταίει το μόνιτορ , διαφορετικά θα είχα θέμα και στα 240 Hz. Με το chat gpt που έκανα ολόκληρη συζήτηση θεωρεί 90% ότι φταίει η κάρτα 🤣

Επεξ/σία από t3llis
  • Haha 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, t3llis είπε

Ναι κι εγώ πιστεύω δεν φταίει το μόνιτορ , διαφορετικά θα είχα θέμα και στα 240 Hz. Με το chat got που έκανα ολόκληρη συζήτηση θεωρεί 90% ότι φταίει η κάρτα 🤣

μου εχει τυχει σε αντιστοιχη περιπτωση να αλλαξω 3 καλωδια (καινουρια) και να μην λυθει το θεμα. και τελικα ηταν και τα 3 καλωδια μαπα

αλλα ναι απο την στιγμη που δεν στο κανει στα 240hz μαλλον δεν ειναι καλωδιο

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, t3llis είπε

Ναι κι εγώ πιστεύω δεν φταίει το μόνιτορ , διαφορετικά θα είχα θέμα και στα 240 Hz. Με το chat gpt που έκανα ολόκληρη συζήτηση θεωρεί 90% ότι φταίει η κάρτα 🤣

κατι ξερει το gpt :lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε

μου εχει τυχει σε αντιστοιχη περιπτωση να αλλαξω 3 καλωδια (καινουρια) και να μην λυθει το θεμα. και τελικα ηταν και τα 3 καλωδια μαπα

αλλα ναι απο την στιγμη που δεν στο κανει στα 240hz μαλλον δεν ειναι καλωδιο

Ναι αυτό με καθυσήχασε κι εμένα . Θα δω με τη νέα κάρτα τι θα γίνει . Επίσης μίλησα και με την υποστήριξη της dell η οποία χωρίς βεβαιότητα μου είπε μήπως η κάρτα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό bandwidth που απαιτείται για 360 Hz. Θα δείξει ...

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατι ξερει το gpt :lol:

Τουλάχιστον με καθησύχασε για το διάστημα που περιμένω το νέο τροφοδοτικό. Κανένας δεν μου απαντούσε σε όσα fora έγραψα  🤣

Επεξ/σία από t3llis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε δίκιο τελικά το chat gpt . Λύθηκε το πρόβλημα με την νέα κάρτα γραφικών! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Επεξ/σία από t3llis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...