akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Το pixel refresh εννοείται καθημερινά καθώς με το που έκλεινα το monitor το κάνει από μόνο του. Δεν το έχω skipαρει ποτέ. Επίσης έχω κάνει τουλάχιστον 3 panel refresh και δεν έφτιαξε κάτι. Το ανέφερα πως έχω εγγύηση και θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω αλλά με αυτά που έχω διαβάσει για την Dell περι αντικατάστασης κτλ, είναι ότι χειρότερο και σε βάζει σε διαδικασία τζόγου. Δηλαδή τώρα έχω ένα ελαφρύ (οχι τόσο ευδιάκριτο) burn in κάτω αριστερά, και αν το αλλάξω "κινδυνεύω" να μου έρθει άλλο monitor με χειρότερα κουσούρια. Υπάρχουν ήδη αρκετά post στο reddit με άτομα που είχαν burn in, τους τα άλλαξε η Dell και τους έστειλε αντικατάσταση refurbished με γρατζουνιές και εμφανή σημάδια μεταχείρισης. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ παραπάνω, θα μείνω με την οθόνη. ΥΓ. Υπάρχουν βιντεάκια που μπορείς να τα τρεξεις αρκετές ώρες ώστε να μειώσεις ή αν είσαι lucky, να εξαφανίσεις το burn in. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει, καθώς έχουμε και ένα ζωντανό μέσα στο σπίτι που κυκλοφορεί το βράδυ (γατόπαρδος) και θα μου πάθει καμία επιληψία το καψερό. Είναι πολύ έντονο το συγκεκριμένο fix. Τι εχεις διαβασει για την dell? Εγω εχω κανει αντικατασταση και στα δυο τελευταια μονιτορ και μονο θετικα εχω να πω , κακως δεν χρησιμοποιεις την εγγυηση για εμενα. 1
mandragoraSCR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι εχεις διαβασει για την dell? Εγω εχω κανει αντικατασταση και στα δυο τελευταια μονιτορ και μονο θετικα εχω να πω , κακως δεν χρησιμοποιεις την εγγυηση για εμενα. πλεον η Dell (εδω και καιρο δλδ) δεν σου δινει καινουρια οθονη για αντικατασταση αλλα refurbished 1
akoinonitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε πλεον η Dell (εδω και καιρο δλδ) δεν σου δινει καινουρια οθονη για αντικατασταση αλλα refurbished Και που ειναι ρε συ το προβλημα? Και εμενα refurb ηταν και ηταν εμφανισιακα ολοκαινουρια χωρις μικρο γρατσουνιες στο πανελ που ειχε το καινουριο οταν το ειχα αγορασει ,και το πανελ ειναι καλυτερο απο οτι της πρωτης. Οι αλλες εταιριες δλδ που τις παιρνουν και στις κανουν επισκευη και περιμενεις ποσο καιρο χωρις μονιτορ ειναι προτιμοτερες ας πουμε? Παλι refurbeshed δεν παιρνεις και εκει στην ουσια ? Απλα ειναι το δικο σου και οχι καποιο που ηταν επιστροφη λογω ελαττωματος. Αυτο που μου ηρθε απο την αντικατασταση αν στο εδινα να το ανοιξεις δεν θα καταλαβαινες με τπτ οτι ειναι refurbeshed. Ειναι προτιμοτερο να καθεσαι με burn in και με το σκονισμενο μονιτορ που εχεις 2 χρονια ξερω γω απο το να παρεις ενα που θα ειναι σε κατασταση καινουριου και χωρις burn in? Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
music_lover Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τα μοντέλα της Dell έχουν ή δεν έχουν logo detection? Θέλω να πω ότι ενώ στο μενού τους δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο εντούτοις αρκετοί αναφέρουν ότι το εντόπισαν να λειτουργεί στο background στα νεότερα μοντέλα. Το αναφέρω αυτό γιατί το παλικάρι με την AW3423DW που έπαθε burn in με το Helldivers 2 είπε ότι δεν διαθέτει η οθόνη του logo detection ενώ αναφέρθηκε λίγο καιρό πριν ότι η AW3225QF που επίσης δεν έχει στο μενού φαίνεται να υπάρχει στο background. Μήπως τελικά έχει και η 34αρα αλλά δεν το ξέρουμε η μήπως όντως δεν έχουν καθόλου? Να γιατί κράζω Dell που δεν είναι ξεκάθαρη στο θέμα. Το έχεις? Βάλτο στο μενού να φαίνεται και ας μην με αφήνεις να το πειράξω.
mandragoraSCR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, akoinonitos είπε Και που ειναι ρε συ το προβλημα? Και εμενα refurb ηταν και ηταν εμφανισιακα ολοκαινουρια χωρις μικρο γρατσουνιες στο πανελ που ειχε το καινουριο οταν το ειχα αγορασει ,και το πανελ ειναι καλυτερο απο οτι της πρωτης. Οι αλλες εταιριες δλδ που τις παιρνουν και στις κανουν επισκευη και περιμενεις ποσο καιρο χωρις μονιτορ ειναι προτιμοτερες ας πουμε? Παλι refurbeshed δεν παιρνεις και εκει στην ουσια ? Απλα ειναι το δικο σου και οχι καποιο που ηταν επιστροφη λογω ελαττωματος. Αυτο που μου ηρθε απο την αντικατασταση αν στο εδινα να το ανοιξεις δεν θα καταλαβαινες με τπτ οτι ειναι refurbeshed. Ειναι προτιμοτερο να καθεσαι με burn in και με το σκονισμενο μονιτορ που εχεις 2 χρονια ξερω γω απο το να παρεις ενα που θα ειναι σε κατασταση καινουριου και χωρις burn in? οπως εσυ ειχες θετικη εμπειρια απο το σερβις τους ετσι και καποια αλλα παιδια ειχαν αρνητικη εμπειρια. οποτε ολη η διαδικασια ενεχει καποια ρισκα. προσωπικα δεν τους εχω χαρειαστει ακομα Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από mandragoraSCR 1
Alex21121988 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Aν θέλει να μπει στην διαδικασία εννοείται είναι ελεύθερος ο καθένας να ρίξει το ζάρι με το cs του κάθε brand εκεί έξω. Εγώ προσωπικά δεν ψήνομαι να ασχοληθώ διότι πιστεύω στο high chance να μου έρθει κάτι χειρότερο να αντιμετωπίσω. Όταν το αγόρασα τον Ιανουάριο του 23 μου ήρθε ένα άρτιο monitor, που ακόμα και τα new ones είχαν για πολλούς θέματα με γρατζουνιές πάνω στην οθόνη κτλ, διότι η Dell επέλεξε τρισάθλιο packaging για την οθόνη. Αυτά που βγαίνουν στα reddit και άλλα forum είναι μόνο ένα ποσοστό που μπήκε στην διαδικασία να τα ποστάρει υπόψιν. Ο καθένας λέει τα δικά του. Άλλοι έχουν burn in αλλά δεν το έχουν παρατηρήσει, άλλοι έχουν θέμα με την τροφοδοσία και θεωρούν ας πούμε φυσιολογικό να πρέπει να βγάζουν την οθόνη από την πρίζα συχνά ώστε να επανέλθει. (συμβαίνει και αυτό) Και αυτούς πες, δεν τους πιστεύεις. Εδώ είχαμε άτομα με dead pixels που εννοείται η Dell δεν τους τα άλλαζε γιατί δεν ήταν κοντά το ένα με το άλλο ή δεν είχαν συμπληρώσει ικανό αριθμό ώστε να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση. Οπότε τι να κάτσω να πω, ότι είναι άριστοι επειδή σε κάποιες περιπτώσεις εξυπηρέτησαν και στάθηκαν τυχεροί όσο πήραν ένα άρτιο μόνιτορ και όχι κανένα refurbished χρέπι; Anw, μιλάμε ναι μεν για ένα monitor με καλά specs, το έχω ευχαριστηθεί όσο κανένα άλλο, είναι accurate af στα χρώματα του, αλλά τα προβλήματα που μπορεί να σου βγάλει είναι αρκετά. Οσο και να το προσέξεις, είναι και θέμα τύχης. Εγώ δηλαδή έπαθα αυτό το μικρό burn in λόγω HDR και στατικού UI ενός game, κατα τα άλλα το πρόσεχα και το προσέχω με τις κλασσικές μεθόδους, autohide mouse, autohide taskbar, κατάμαυρο φόντο, εννοείται ποτέ διαχρονικά πεταμένα shorcuts στο desktop. Εννοείται όχι ανοιχτό το HDR όταν κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός gaming/movies. Παρόλα αυτά το έπαθε, άλλοι δεν το έπαθαν, ενδεχομένως θα το πάθουν αργότερα, τίποτα δεν κρατά για πάντα. Επίσης όλα τα QDLED/ OLED εν καιρώ έχουν και color degradation, είναι μοιραίο, είναι η τεχνολογία τους έτσι, δεν κρατάει το panel τo ίδιο image quality. 3
Alex21121988 Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 μμ On 29/12/2024 at 14:53, music_lover said: Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τα μοντέλα της Dell έχουν ή δεν έχουν logo detection? Θέλω να πω ότι ενώ στο μενού τους δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο εντούτοις αρκετοί αναφέρουν ότι το εντόπισαν να λειτουργεί στο background στα νεότερα μοντέλα. Το αναφέρω αυτό γιατί το παλικάρι με την AW3423DW που έπαθε burn in με το Helldivers 2 είπε ότι δεν διαθέτει η οθόνη του logo detection ενώ αναφέρθηκε λίγο καιρό πριν ότι η AW3225QF που επίσης δεν έχει στο μενού φαίνεται να υπάρχει στο background. Μήπως τελικά έχει και η 34αρα αλλά δεν το ξέρουμε η μήπως όντως δεν έχουν καθόλου? Να γιατί κράζω Dell που δεν είναι ξεκάθαρη στο θέμα. Το έχεις? Βάλτο στο μενού να φαίνεται και ας μην με αφήνεις να το πειράξω. Για το AW3225QF δεν γνωρίζω, ο κατασκευαστής δεν το αναφέρει κάπου πάντως. Συνήθως στα monitors/tvs που το έχουν, εννοείται πως αναφέρεται ξεκάθαρα στα settings και το επιλέγεις αν το θέλεις ή όχι. Τώρα να τρέχει στον αυτόματο; Who knows. Eγώ πιστεύω πως αν λειτουργούσε δεν θα είχα πάθει burn in στο συγκεκριμένο σημείο. Υπόψιν πως στο Hd2 δεν μπορούσα να κάνω το UI να είναι dynamic όπως επιλέγω σε άλλα games. In other news, Στην LG C1 που έχω αντίστοιχα, δεν έχω κανένα τέτοιο φαινόμενο και παίζει πολλές ώρες daily από τότε που την πήρα (τέλος του 21 την πήρα) με πολλές φορές να την ξεχνάει η σύζυγος σε pause screen σε games, movies, series, οπότε θα είχε γίνει η ζημιά αν δεν λειτουργούσε το logo dimming εκεί imo. Το μοναδικό που μου έχει κάνει η C1 ήταν ένα sleepy pixel που ευτυχώς το επανέφερα με ένα panel refresh. Δεν μου το ξαναπέταξε από τότε. Στο 3423dw έχω δοκιμάσει διάφορα video fixes που τα αφήνεις πολλές ώρες σε 100% brightness μήπως επανέλθει, έχω κάνει αρκετά panel refresh επίσης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Την έχω ξεκουράσει επίσης για μια ολόκληρη ημέρα. Οπότε το παντρεύτηκα αυτό, δεν θα ασχοληθώ άλλο, δεν είναι ευτυχώς ενοχλητικό, όπως έχω γράψει, το διακρίνεις δύσκολα και μόνο σε γκρι χρώμα. 3
Agony Δημοσ. χθες στις 01:56 πμ Δημοσ. χθες στις 01:56 πμ Στις 29/12/2024 στις 4:19 ΜΜ, Alex21121988 είπε Aν θέλει να μπει στην διαδικασία εννοείται είναι ελεύθερος ο καθένας να ρίξει το ζάρι με το cs του κάθε brand εκεί έξω. Εγώ προσωπικά δεν ψήνομαι να ασχοληθώ διότι πιστεύω στο high chance να μου έρθει κάτι χειρότερο να αντιμετωπίσω. Όταν το αγόρασα τον Ιανουάριο του 23 μου ήρθε ένα άρτιο monitor, που ακόμα και τα new ones είχαν για πολλούς θέματα με γρατζουνιές πάνω στην οθόνη κτλ, διότι η Dell επέλεξε τρισάθλιο packaging για την οθόνη. Αυτά που βγαίνουν στα reddit και άλλα forum είναι μόνο ένα ποσοστό που μπήκε στην διαδικασία να τα ποστάρει υπόψιν. Ο καθένας λέει τα δικά του. Άλλοι έχουν burn in αλλά δεν το έχουν παρατηρήσει, άλλοι έχουν θέμα με την τροφοδοσία και θεωρούν ας πούμε φυσιολογικό να πρέπει να βγάζουν την οθόνη από την πρίζα συχνά ώστε να επανέλθει. (συμβαίνει και αυτό) Και αυτούς πες, δεν τους πιστεύεις. Εδώ είχαμε άτομα με dead pixels που εννοείται η Dell δεν τους τα άλλαζε γιατί δεν ήταν κοντά το ένα με το άλλο ή δεν είχαν συμπληρώσει ικανό αριθμό ώστε να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση. Οπότε τι να κάτσω να πω, ότι είναι άριστοι επειδή σε κάποιες περιπτώσεις εξυπηρέτησαν και στάθηκαν τυχεροί όσο πήραν ένα άρτιο μόνιτορ και όχι κανένα refurbished χρέπι; Anw, μιλάμε ναι μεν για ένα monitor με καλά specs, το έχω ευχαριστηθεί όσο κανένα άλλο, είναι accurate af στα χρώματα του, αλλά τα προβλήματα που μπορεί να σου βγάλει είναι αρκετά. Οσο και να το προσέξεις, είναι και θέμα τύχης. Εγώ δηλαδή έπαθα αυτό το μικρό burn in λόγω HDR και στατικού UI ενός game, κατα τα άλλα το πρόσεχα και το προσέχω με τις κλασσικές μεθόδους, autohide mouse, autohide taskbar, κατάμαυρο φόντο, εννοείται ποτέ διαχρονικά πεταμένα shorcuts στο desktop. Εννοείται όχι ανοιχτό το HDR όταν κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός gaming/movies. Παρόλα αυτά το έπαθε, άλλοι δεν το έπαθαν, ενδεχομένως θα το πάθουν αργότερα, τίποτα δεν κρατά για πάντα. Επίσης όλα τα QDLED/ OLED εν καιρώ έχουν και color degradation, είναι μοιραίο, είναι η τεχνολογία τους έτσι, δεν κρατάει το panel τo ίδιο image quality. Κατά την γνώμη μου , έχω να πω ότι μην στεναχωριέσαι είναι απόλυτα φυσικό να πάθεις burn in και εγώ όταν αγόρασα το μόνιτορ το ήξερα ότι αργά η γρήγορα και burn in θα πάθει και color degradation και θα χάσουν σε φωτεινότητα σιγά σιγά και κάνα dead pixel θα δεις είναι θέμα χρόνου και λοταρίας πάνελ, για αυτό και πλέον δεν βάζω καμία προστασία και δεν επιβαρύνω το πάνελ με manual panel refresh . Απόλαυσε το όπως είναι και μετά το πουλάς η παίρνεις άλλο. Τώρα για το package έχεις δίκιο κανένα μόνιτορ από τα 3 που έχω αγοράσει από Dell και Alienware δεν είχε ζελατίνα και αυτό με χάλασε και εμένα, όταν μου άλλαξαν εντός εγγύησης την Alienware( όχι Oled) στο Mall ήρθε ένα refurbished με γρατζουνισμενη οθόνη και flicker μου την άλλαξαν ξανά και μετά από πίεση και άνοιγμα στο κατάστημα τους πριν την παραλάβω ήταν οκ. Ένα άλλο κακό (κατά την γνώμη μου) είναι η τοποθέτηση τροφοδοτικού μέσα στο πάνελ που έχει η Alienware μέγα λάθος και λόγο θερμοκρασίας και λόγο coil wine , η θερμοκρασία είναι μεγάλος εχθρός ειδικά στα Oled panel ,αν και από ότι είδα τουλάχιστον έχουν βάλει ένα μικρό ανεμιστήρα στο τροφοδοτικό... Αλλά ποιος ο λόγος ? Ας το είχαν εξωτερικό τούβλο μακριά από την οθόνη , όπως στην Samsung G8 φαντασου ότι μετά από 4 ώρες ζεματαει . Εγώ είμαι της άποψης απόλαυσε χωρίς να την προσέχεις και άλλαζε την εντός εγγύησης. Στην πρώτη LG OLED b8 την προσεχα και έβγαλε πρόβλημα με την λήξη εγγύησης την επόμενη C8 έκανα μια ωραία 5 έτη και ο Μανόλοπουλος μου άλλαξε πάνελ δύο φορές και μια tcon . Εκεί κατάλαβα και την τεράστια διαφορά στην φωτεινότητα το παλιό πάνελ με το νέο ήταν καμιά σχέση. Στις 5/1/2025 στις 10:05 ΜΜ, Alex21121988 είπε Στην LG C1 που έχω αντίστοιχα, δεν έχω κανένα τέτοιο φαινόμενο και παίζει πολλές ώρες daily από τότε που την πήρα (τέλος του 21 την πήρα) με πολλές φορές να την ξεχνάει η σύζυγος σε pause screen σε games, movies, series, οπότε θα είχε γίνει η ζημιά αν δεν λειτουργούσε το logo dimming εκεί imo. Το μοναδικό που μου έχει κάνει η C1 ήταν ένα sleepy pixel που ευτυχώς το επανέφερα με ένα panel refresh. Δεν μου το ξαναπέταξε από τότε. Πως γίνεται να την αφήνεις σε pause screen και να δουλεύει το logo dimmer σε LG TV OLED ? Στις δικές μου αν πατήσεις pause screen σε ταινίες και σειρές, μετά από λίγο χρόνο μπαίνει σε black screen saver αυτόματα . Δλδ θα ήταν και ανούσιο σε pause screen να δουλεύει το logo dimmer αφού εκτός από τα logo είναι στατική όλη η εικόνα . Μήπως εννοείς την ξεχνάει να παίζει συνεχόμενα πολλές ώρες ,έχοντας απενεργοποίηση το auto off ? 1
Alex21121988 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 6 hours ago, Agony said: Πως γίνεται να την αφήνεις σε pause screen και να δουλεύει το logo dimmer σε LG TV OLED ? Στις δικές μου αν πατήσεις pause screen σε ταινίες και σειρές, μετά από λίγο χρόνο μπαίνει σε black screen saver αυτόματα . Δλδ θα ήταν και ανούσιο σε pause screen να δουλεύει το logo dimmer αφού εκτός από τα logo είναι στατική όλη η εικόνα . Μήπως εννοείς την ξεχνάει να παίζει συνεχόμενα πολλές ώρες ,έχοντας απενεργοποίηση το auto off ? Για την τροφοδοσία είμαι 100% σύμφωνος, θα έπρεπε να έχει ένα brick έξω από το monitor. Και πιστεύω πως είναι και βασικός λόγος που η οθόνη freezάρει σε αρκετούς users randomly. https://www.dell.com/community/en/conversations/alienware-desktops/aw3423dw-freezing-anytime-the-screen-has-to-reconnect/647fa12af4ccf8a8de65aa24 Στο άλλο που με ρωτάς, σε κάποια games που παίζει η σύζυγος for some reason δεν τα διαβάζει η τηλέοραση μου ότι υπάρχει στατική εικόνα ώστε να μπει γενικώς σε local dimming mode, έχει μείνει κάποιες φορές ακόμα και με full brightness (εκεί μας σώζει το logo dimming) οπότε κατάλαβες. Σε λίγα games το έχω παρατηρήσει. Μπορεί και να επηρεάζει πως στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένα της Παναγιάς τα μάτια από συσκευές, PC, PS4,PS5, Switch κτλ. Αυτό πολλές φορές ξυπνάει την τηλέοραση ακόμα και να μην χρησιμοποιώ την συσκευή, λόγω rest mode, λόγω του ότι την έχω extended monitor (ως 2η η τηλεόραση) του υπάρχων συστήματος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα