Arkin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Σημερα μετα απο 8 μηνες καθαρισα για πρωτη φορα το monitor. Σκονη δεν ειχε καθολου απλα σημαδια απο κανενα κουνουπι μυγα γενικα ζωυφια. Με ενα πανακι σαν αυτα στο link εγινε η δουλεια ευκολα γρηγορα χωρις ζημιες. Σε ενα μερος εβαλα λιγο νερο και στα μεγαλα σημαδια το ακουμπησα ισα ισα να υγραθει το σημειο. Και με το στεγνο μερος απαλες κινησεις και σε 5 λεπτα ειχε γινει σαν καινουργια και εννοειται μηδεν γρατζουνιες που διαβαζω κτλ. Μην κοιτατε τιποτα αλλο για καθαρισμο glossy qd-oled. https://www.skroutz.gr/s/22736619/AMiO-Pania-Mikroinon-Katharismou-Aytokinitou-30x30cm-4tmch-01046.html?product_id=118474565&sponsored=listing 1
Arkin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, virginkiller είπε Πρώτη φορά; Εγώ έχω καθαρίσει είδη 3 Με τοσα που ειχα διαβασει το φοβομουν. Δεν ειχε τιποτα σοβαρο σκονη δεν πιανει το πανελ με τιποτα. Απλα απο ζωυφια κατι ψηλα εδω και εκει τα οποια εφυγαν αμεσως με το πανακι. Μηδεν σημαδια εννοειται απορω καποιοι στο reddit πως τις καθαριζουν και κανουν γρατζουνιες.
virginkiller Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Με πανακι και απιονισμένο νερό δεν παίζει να κάνεις ζημιά
dimoskoutr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Arkin είπε Με τοσα που ειχα διαβασει το φοβομουν. Δεν ειχε τιποτα σοβαρο σκονη δεν πιανει το πανελ με τιποτα. Απλα απο ζωυφια κατι ψηλα εδω και εκει τα οποια εφυγαν αμεσως με το πανακι. Μηδεν σημαδια εννοειται απορω καποιοι στο reddit πως τις καθαριζουν και κανουν γρατζουνιες. Τα ζωύφια θέλουν να απολαύσουν εικόνα και κάθονται επάνω ή ψάχνουν από κοντά μήπως βρουν burn in; 😛 5
7nisiotis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Alienware AW3423DWF 34" WQHD (3440x1440) 21:9 1800R Écran PC Gaming Incurvé, 165Hz, QD OLED, 0.1ms, AMD FreeSync Premium Pro, 99.3% DCI-P3, HDR400, 2x DisplayPort, 1x HDMI, 5x USB, Garantie 3 ans https://www.amazon.fr/dp/B0BHTDDMDN? 771.37 € από Αμαζον Γαλλίας (τιμή μεταφορικών εντός) Νέο ιστορικό χαμηλό (Ιούλιο ήταν στα 806€) Edit: Φινίτο. Τέλος αποθέματος. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από 7nisiotis 1
music_lover Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Με κονσόλες πως τα πάει η συγκεκριμένη? Παίζει με μπάρες αριστερά δεξιά σαν 27αρα? Και κάτι ακόμα. Όταν αναπαράγεις σε αυτήν την οθόνη μια ταινία 16:9, την βλέπεις full screen χωρίς μπάρες επάνω κάτω?
Arkin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, music_lover είπε Με κονσόλες πως τα πάει η συγκεκριμένη? Παίζει με μπάρες αριστερά δεξιά σαν 27αρα? Και κάτι ακόμα. Όταν αναπαράγεις σε αυτήν την οθόνη μια ταινία 16:9, την βλέπεις full screen χωρίς μπάρες επάνω κάτω? Εχει μπαρες ναι δεν γινεται και διαφορετικα ισως καποτε υποστηριξουν ultrawide και οι κονσολες. Οταν βαζεις ταινια 16:9 την βλεπεις με μπαρες αριστερα δεξια. Οταν βαζεις 2:35:1 που ειναι οι περισσοτερες ταινιες τις βλεπεις full screen με μηδεν μπαρες. Εγω κανω παντου full screen και στο 16:9 περιεχομενο δεν βλεπω ποτε μπαρες μετα απο 7 χρονια το εχω συνηθισει και δεν μου φαινεται καθολου το streching το ειχα συνηθισει βεβαια απο τον πρωτο μηνα. Αντιστοιχα σε 16:9 οθονες στο 2:35:1 περιεχομενο εχεις μπαρες πανω κατω. 1
mandragoraSCR Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Arkin είπε Εγω κανω παντου full screen και στο 16:9 περιεχομενο δεν βλεπω ποτε μπαρες μετα απο 7 χρονια το εχω συνηθισει και δεν μου φαινεται καθολου το streching το ειχα συνηθισει βεβαια απο τον πρωτο μηνα. Εντελώς φιλικά, αλλά έχεις καταλάβει ότι τα βλέπεις όλα παραμορφωμένα έτσι? Και ας το έχεις συνηθίσει τα βλέπεις όλα λάθος. Απλα θεωρω πως ειναι κριμα να εχεις την τελεια οθονη με τα τελεια χρωματα το τελειο μαυρο, ολα τελεια και να παραμορφώνεις την εικονα απο μονος σου
Arkin Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, mandragoraSCR είπε Εντελώς φιλικά, αλλά έχεις καταλάβει ότι τα βλέπεις όλα παραμορφωμένα έτσι? Και ας το έχεις συνηθίσει τα βλέπεις όλα λάθος. Απλα θεωρω πως ειναι κριμα να εχεις την τελεια οθονη με τα τελεια χρωματα το τελειο μαυρο, ολα τελεια και να παραμορφώνεις την εικονα απο μονος σου Ναι δεν με ενοχλει απεχθανομαι τις μαυρες μπαρες οσο τιποτα οποτε σε 16:9 περιεχομενο παιζει streching το προτιμω 1 εκατομμυριο φορες απο τις μπαρες αριστερα δεξια. Ολα τα χρονια με τις ταινιες 2:35:1 ειχαμε πανω κατω μπαρες τωρα εδω ειμαστε κομπλε και πηγαμε στο 16:9 με μπαρες. Να φανταστεις μου φαινεται πολυ περισσοτερο περιεργο να δω μια σειρα με μπαρες αριστερα δεξια απο το streching. Προφανως μονο σε 16:9 ολο αυτο στο 99% των ταινιων γεμιζει η οθονη κανονικα με το 2:35:1 2:40:1 και με τα παιχιδια εννοειται. Σειρες ομως που ειναι ολες σε 16:9 εκει παιζει μονιμα streching εδω και 7 χρονια που εχω ultrawide. 1
Porfyras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Kατοχος της συγκεκριμενης οθονης εδω και 2 βδομαδες. Ακομα δεν μπορω να πιστεψω τα χρωματα που εχει. Ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να χωριζει την οθονη στα 2 η και παραπανω ? Δλδ να μπορω να κανω τη δουλεια μου κ διπλα να τρεχει ενα video απο youtube ? Ευχαριστω πολυ
Arkin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Porfyras είπε Kατοχος της συγκεκριμενης οθονης εδω και 2 βδομαδες. Ακομα δεν μπορω να πιστεψω τα χρωματα που εχει. Ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να χωριζει την οθονη στα 2 η και παραπανω ? Δλδ να μπορω να κανω τη δουλεια μου κ διπλα να τρεχει ενα video απο youtube ? Ευχαριστω πολυ Καλορίζικη τα χρώματα είναι τρομερά και 1 χρόνο μετά παλι θα σε εντυπωσιαζουν. Αν είσαι σε windows 11 αυτόματα μόλις πας πάνω δεξιά στη μέγιστοποίηση σε βγάζει αν δεις να χωρίσεις την οθόνη σε πάρα πολλά μέρη και σε διάφορα μεγέθη. Εγώ συνήθως πάντα την έχω στα 3 στο σερφαρισμα αριστερό κομμάτι youtube η cosmote tv στη μέση ένα κεντρικό chrome και δεξιά discord η δεύτερο chrome. Συν viber σε μικρό παράθυρο. Μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα εσύ βάζεις που θα πάει η κάθε εφαρμογή και τα φτιάχνει αυτόματα ούτε να τις ρυθμίζεις εσύ ούτε τίποτα άλλο. 1
Alex21121988 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Αν είστε με ενα μόνιτορ, προτείνω να δοκιμάσετε το groupy και θα έχετε πολλαπλά tabs από ότι πρόγραμμα υπάρχει στο σύστημα σας. You welcome. 😉 Το τρέχω χρόνια το συγκεκριμένο και δεν νομίζω πως μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Έχω από το 2023 το 3423dw και γενικώς το δεύτερο monitor μου είναι portable οπότε παίζω μπάλα κυρίως με το Dellακι. Εκεί το groupy σε συνδυασμό με το multi-window των Win11 το πάει αλλού το θέμα. Μπορεί να είναι ένα gaming monitor αλλά και εργασιακά μου έχει προσφέρει άνεση. Χωρισμένο Anydesk για τις 2 οθόνες που έχω στην δουλειά (οπότε ανοίγω δυο anydesk) και προφανώς groupy με ότι σκατολοϊδι θέλω να τρέχει. Όλα αυτά σε μια οθόνη γιατί μπορεί. Το μόνο κακό που μου έχει συμβεί με το monitor, που ok θα μπορούσε να συμβεί χειρότερο, ειναι το αναπόφευκτο burn in όσο και να το προσέξεις, ε...θα το πάθει εν καιρώ. Σε άλλους είναι μικρό και δύσκολα το παρατηρείς σε άλλους ειναι φουλ έντονο. Είναι και προφανώς πόσες ώρες έχει γράψει το μόνιτορ και προφανώς τα nits που παίζεις. Ακόμα και αυτοί που νομίζουν πως δεν έχουν burn in απλώς δεν το έχουν παρατηρήσει ακόμα. Γενικώς αν γράψει ώρες θα γράψει και burn in..Ειδικα αν το τιμάς το HDR. Αλλιώς τι το πήρες; 😆 Για να δεις αν έχεις burn in γενικώς σε oled/qdled, το ευκολο είναι στο γκρι φόντο και όχι στο άσπρο που το ψάχνουν οι περισσότεροι. Εμένα μου την έκανε το helldivers 2 κάτω αριστερά, μου έχουν μείνει πραγματάκια από το UI του game.. Μην φανταστείτε κάτι φουλ έντονο αλλά είναι υπαρκτό, και θέλει όπως είπα γκρι φόντο για να το παρατηρήσεις. Δεν λέω, ίσως είναι από τα πιο vfm gaming monitors της αγοράς, κυρίως λόγω του ότι έχουν ξεφύγει οι τιμές σε οθόνες με ανάλογα specs, αλλά είναι και λίγο τζόγος η περίπτωση του στο αν θα σου βγάλει χοντρό πρόβλημα με dead pixels ή νεκρό panel μετά από λίγο διάστημα. Έχω υπόλοιπο εγγύησης, θα μπορούσα να ζητήσω αντικατάσταση αλλά με αυτά που έχω διαβάσει για το τι κάνει η Dell σε αυτές τις περιπτώσεις, θα προτιμήσω να ζήσω με αυτό. Αν κάτι θα ζητήσω στα επόμενα oled ή qdled της, ώστε να τους προτιμήσω ξανά, θα είναι να προσθέσει logo dimming που δυστυχώς δεν έχει το 3423dw/dwf. Αυτό θα περιόριζε αρκετά την πιθανότητα του burn in λόγω στατικών εικόνων που αναπόφευκτα θα συναντήσεις σε κάτι που βλέπεις. Αυτά τα ολίγα. 🤣 1 1
virginkiller Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 7 hours ago, Alex21121988 said: Αν είστε με ενα μόνιτορ, προτείνω να δοκιμάσετε το groupy και θα έχετε πολλαπλά tabs από ότι πρόγραμμα υπάρχει στο σύστημα σας. You welcome. 😉 Το τρέχω χρόνια το συγκεκριμένο και δεν νομίζω πως μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Έχω από το 2023 το 3423dw και γενικώς το δεύτερο monitor μου είναι portable οπότε παίζω μπάλα κυρίως με το Dellακι. Εκεί το groupy σε συνδυασμό με το multi-window των Win11 το πάει αλλού το θέμα. Μπορεί να είναι ένα gaming monitor αλλά και εργασιακά μου έχει προσφέρει άνεση. Χωρισμένο Anydesk για τις 2 οθόνες που έχω στην δουλειά (οπότε ανοίγω δυο anydesk) και προφανώς groupy με ότι σκατολοϊδι θέλω να τρέχει. Όλα αυτά σε μια οθόνη γιατί μπορεί. Το μόνο κακό που μου έχει συμβεί με το monitor, που ok θα μπορούσε να συμβεί χειρότερο, ειναι το αναπόφευκτο burn in όσο και να το προσέξεις, ε...θα το πάθει εν καιρώ. Σε άλλους είναι μικρό και δύσκολα το παρατηρείς σε άλλους ειναι φουλ έντονο. Είναι και προφανώς πόσες ώρες έχει γράψει το μόνιτορ και προφανώς τα nits που παίζεις. Ακόμα και αυτοί που νομίζουν πως δεν έχουν burn in απλώς δεν το έχουν παρατηρήσει ακόμα. Γενικώς αν γράψει ώρες θα γράψει και burn in..Ειδικα αν το τιμάς το HDR. Αλλιώς τι το πήρες; 😆 Για να δεις αν έχεις burn in γενικώς σε oled/qdled, το ευκολο είναι στο γκρι φόντο και όχι στο άσπρο που το ψάχνουν οι περισσότεροι. Εμένα μου την έκανε το helldivers 2 κάτω αριστερά, μου έχουν μείνει πραγματάκια από το UI του game.. Μην φανταστείτε κάτι φουλ έντονο αλλά είναι υπαρκτό, και θέλει όπως είπα γκρι φόντο για να το παρατηρήσεις. Δεν λέω, ίσως είναι από τα πιο vfm gaming monitors της αγοράς, κυρίως λόγω του ότι έχουν ξεφύγει οι τιμές σε οθόνες με ανάλογα specs, αλλά είναι και λίγο τζόγος η περίπτωση του στο αν θα σου βγάλει χοντρό πρόβλημα με dead pixels ή νεκρό panel μετά από λίγο διάστημα. Έχω υπόλοιπο εγγύησης, θα μπορούσα να ζητήσω αντικατάσταση αλλά με αυτά που έχω διαβάσει για το τι κάνει η Dell σε αυτές τις περιπτώσεις, θα προτιμήσω να ζήσω με αυτό. Αν κάτι θα ζητήσω στα επόμενα oled ή qdled της, ώστε να τους προτιμήσω ξανά, θα είναι να προσθέσει logo dimming που δυστυχώς δεν έχει το 3423dw/dwf. Αυτό θα περιόριζε αρκετά την πιθανότητα του burn in λόγω στατικών εικόνων που αναπόφευκτα θα συναντήσεις σε κάτι που βλέπεις. Αυτά τα ολίγα. 🤣 Έκανες και pixel refresh ανά 4 ώρες; Η αναβολή. Επίσης έχεις 3 χρόνια burn in εγγύηση
Alex21121988 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, virginkiller said: Έκανες και pixel refresh ανά 4 ώρες; Η αναβολή. Επίσης έχεις 3 χρόνια burn in εγγύηση Το pixel refresh εννοείται καθημερινά καθώς με το που έκλεινα το monitor το κάνει από μόνο του. Δεν το έχω skipαρει ποτέ. Επίσης έχω κάνει τουλάχιστον 3 panel refresh και δεν έφτιαξε κάτι. Το ανέφερα πως έχω εγγύηση και θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω αλλά με αυτά που έχω διαβάσει για την Dell περι αντικατάστασης κτλ, είναι ότι χειρότερο και σε βάζει σε διαδικασία τζόγου. Δηλαδή τώρα έχω ένα ελαφρύ (οχι τόσο ευδιάκριτο) burn in κάτω αριστερά, και αν το αλλάξω "κινδυνεύω" να μου έρθει άλλο monitor με χειρότερα κουσούρια. Υπάρχουν ήδη αρκετά post στο reddit με άτομα που είχαν burn in, τους τα άλλαξε η Dell και τους έστειλε αντικατάσταση refurbished με γρατζουνιές και εμφανή σημάδια μεταχείρισης. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ παραπάνω, θα μείνω με την οθόνη. ΥΓ. Υπάρχουν βιντεάκια που μπορείς να τα τρεξεις αρκετές ώρες ώστε να μειώσεις ή αν είσαι lucky, να εξαφανίσεις το burn in. Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει, καθώς έχουμε και ένα ζωντανό μέσα στο σπίτι που κυκλοφορεί το βράδυ (γατόπαρδος) και θα μου πάθει καμία επιληψία το καψερό. Είναι πολύ έντονο το συγκεκριμένο fix.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα