Agony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Στις 22/10/2024 στις 10:33 ΠΜ, Porfyras είπε Καλησπερα στην ομαδα. Ενδιαφερομαι σοβαρα για την οθονη το προβλημα μου ειναι οτι επειδη δουλευω απο το pc μου θα τη χρησιμοποιω πολλες ωρες καθημερινα 8-10 ωρες θα υπαρχει προβλημα με το oled panel ? Σαν εικονα , αντιθεση, ταχυτητα κτλ κτλ δεν εχει αντιπαλο και θα την απολαυσεις ειδικα σε Games + Ταινιες . Κατα την γνωμη μου ομως για δουλεια θα πρεπει να το ξανα σκεφτείς , αρχικα θα πρεπει να δεις το rhino 3d πως φαινεται με το διαφορετικο Triangle Pixel που εχει το συγκεκριμένο πανελ , εμενα με ενοχλουσε αρκετα στην αρχη πλεον το εχω συνηθίσει,στην δουλεια σου δεν ξερω αν το αντεξεις οποτε δες το απο κοντα . Επισης θα πρεπει να ξερεις οτι εχει Glossy panel το οποιο την ημερα εχει αρκετες αντανακλασεις , το βραδυ χωρις τεχνιτο φωτισμο ειναι αψογο καλυτερο και απο Matte . Θα πρεπει να ξερεις οτι αν φορας γυαλια ορασεως αρκετοι ( ειμαι και εγω ενας απο αυτους ) σε περιεχομενο με μεγαλο Contrast υπαρχει ενας αντικατροπτισμος ενα Blooming που ειναι εντονο ο λογος απο οτι ανακαλυψα ειναι οτι αν το πανελ δεν ειναι antireflective και τα γυαλια που φορας επισης δεν ειναι τοτε υπαρχει αυτο το φαινομενο ( δεν φταιει το πανελ αλλα ο συνδιασμος ) στα λεω απο πριν για να τα ξερεις . Θα πρεπει να την δουλευεις σταθερα σε SDR 250 nits Fullscreen (τερμα δλδ ) για να μην εχεις αυξομειοσεις στην φωτεινοτητα πραγμα που στην δουλεια σου πιστευω θα σε ενοχλουσε . Οσο εχει να κανει με τα Burn in , Oled pixel losing their brightness κτλ , ειναι αναποφευκτο να γινει καποια στιγμή στα 2 η 5 χρονια θα γινει και εχει να κανει με την χρηση και οπως σου ειπαν πολυ σωστα και οι κατοχοι εδω θα πρεπει να ακολουθησεις ολα αυτα τα μετρα ... αν αξιζει ? για εμενα ναι αξιζει 800-1000 ευρο καθε 4-5 χρονια για τετοια ποιοτητα εικονας το αξιζει , επισης θα πρεπει να αναλογιστεις οτι αν θες να την πουλησεις μετα απο χρονια και εκτος εγγυησης καταλαβαινεις οτι δυσκολα θα την αγοραζε καποιος λογο φοβου . Θα με ρωτησεις τωρα και τι να παρω ? Δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι καλο σε ολα δυστυχώς... και αν πας πχ σε IPS δεν θα εχεις τα αρνητικα των Oled , αλλα θα εχεις τα αρνητικα των Ips οπως απουσια μαυρου , light uniformity , glow, κτλ κτλ. Εγω εχω μια Oled + IPS Ultrawide 34" η αληθεια ειναι οτι στα δικα μου ματια η IPS ειναι ποιο ξεκουραστη για δουλεια , αλλα η Oled ειναι κλασεις ανωτερη στην ποιοτητα εικονας ... Δεν ξερω καποιες Oled με antireflactive coating matte panel αν ειναι καλυτερες για δουλεια . Α επισης να ξερεις οτι εγω πχ που καθομαι 6 ωρες την μερα μου βγαζει να κανει συχνα ( Καθαρισμο Πανελ ) ετσι το λεει η Samsung , το σταματαω αρκετες φορες γιατι ειναι κατα την διαρκεια δουλειας η Online gaming , το κατα ποσο κακο κανει στο πανελ αυτο δεν ξερω . Ολα αυτα εμενα δεν με ενοχλουν να σου πω την αληθεια μου, και απλα δεν τα κοιταω ποια , αν κατι ομως θα ηθελα που ειναι καθαρα προσωπικο γουστο ειναι ενα antireflactive coating και ας εχανα αυτη την υπεροχη αντιθεση . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Agony είπε Θα πρεπει να ξερεις οτι αν φορας γυαλια ορασεως αρκετοι ( ειμαι και εγω ενας απο αυτους ) σε περιεχομενο με μεγαλο Contrast υπαρχει ενας αντικατροπτισμος ενα Blooming που ειναι εντονο ο λογος απο οτι ανακαλυψα ειναι οτι αν το πανελ δεν ειναι antireflective και τα γυαλια που φορας επισης δεν ειναι τοτε υπαρχει αυτο το φαινομενο ( δεν φταιει το πανελ αλλα ο συνδιασμος ) στα λεω απο πριν για να τα ξερεις . Καταρχην πολυ αναλυτικος μπραβο Αυτο που λες για τα γυαλια, επειδη φοραω και γω ορασεως αλλα δεν εχω καταλαβει κατι σε blooming. Ομως εχω ολες τις antireflective επιστρωσεις. Μαλλον γιαυτο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Porfyras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Το τσιμπησα τελικα το monitor. Ηθελα να ρωτησα για 4Κ αναλυση πρεπει να αγορασω συγκεκριμενο καλωδιο ή με καλυπτει αυτο που εχει μεσα η οθονη ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Porfyras είπε Το τσιμπησα τελικα το monitor. Ηθελα να ρωτησα για 4Κ αναλυση πρεπει να αγορασω συγκεκριμενο καλωδιο ή με καλυπτει αυτο που εχει μεσα η οθονη ? Αν δεν κανω λαθος δεν ειναι 4k η οθονη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Porfyras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε Αν δεν κανω λαθος δεν ειναι 4k η οθονη. σορρυ 2Κ λαθος λογω κεκτημενης ταχυτητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Λογικα κανει τωρα αν θελεις αγοραζεις καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Porfyras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Λογικα κανει τωρα αν θελεις αγοραζεις καλυτερο. Κάποια προταση μήπως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Porfyras είπε Κάποια προταση μήπως? Δεν εχω καποια προταση αλλα για να σου απαντησει καποιος πρεπει να γραψεις αν θελεις DP η HDMI Εγω δεν θα αλλαζα δεν ειναι της πλακας οθονη να εχει της πλακας καλωδια μεσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Porfyras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν εχω καποια προταση αλλα για να σου απαντησει καποιος πρεπει να γραψεις αν θελεις DP η HDMI Εγω δεν θα αλλαζα δεν ειναι της πλακας οθονη να εχει της πλακας καλωδια μεσα. Εγινε νομιζω με καλυψες Ευχαριστω πολυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
virginkiller Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μην βάλεις HDMI γιατί έχει το 2.0 αντί για 2.1 οπότε έχει λιγότερο b/W. το καλώδιο που έχει μέσα 4.1 DP λέει είναι οπότε θεωρητικά κάνει. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από virginkiller 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Porfyras είπε Κάποια προταση μήπως? αν σε καλυπτει το μηκος του καλωδιου που εχει μεσα η οθονη τοτε χρησιμοποιησε το αφοβα ειναι τελειο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε Καταρχην πολυ αναλυτικος μπραβο Αυτο που λες για τα γυαλια, επειδη φοραω και γω ορασεως αλλα δεν εχω καταλαβει κατι σε blooming. Ομως εχω ολες τις antireflective επιστρωσεις. Μαλλον γιαυτο ? Σε ευχαριστω φιλε μου , ναι δυστυχώς ειναι ο συνδιασμος αν το πανελ δεν εχει antireflective Και δεν εχουν και τα ορασεως σου τοτε υπαρχει προβλημα .. Αν ομως τα ορασεως σου εχουν antireflective επιστρωσεις δεν εχεις απολυτος κανενα προβλημα . Θα παω να αλλαξω ουτος η αλλος τους φακους μου τωρα οποτε θα παρω με antireflective coating... 2 ώρες πριν, Porfyras είπε σορρυ 2Κ λαθος λογω κεκτημενης ταχυτητας Βασικα ολοι λαθος κανουν ... Οταν λεμε 1080p ειναι το 1920χ1080 σωστα ? οταν λεμε 720p ειναι το 1280χ720p ,οταν λεμε 1440p ειναι το 2560χ1440 .... αρα τι ειναι το 3840x2160 ? για εμενα ειναι 2Κ , για ορισμενους αλλους που βλεπουν το μπροστα ειναι 4Κ αλλα αν το λενε αυτο θα πρεπει να το λενε για ολες τις αναλυσεις πχ αν λες το 3840χ2160 4Κ τοτε πρεπει να λες το 1920χ1080 2Κ ... Το 4Κ ειναι ηταν τοτε ενα marketing ονομα για να ακουγεται ποιο εντυπωσιακο . Αρα οταν ενα μονιτορ ειναι 3440χ1440 η θα πρεπει να λεμε οτι ειναι 3Κ η 1440p ultrawide . Κατα την γνωμη μου παντα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandragoraSCR Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 19 λεπτά πριν, Agony είπε Αρα οταν ενα μονιτορ ειναι 3440χ1440 η θα πρεπει να λεμε οτι ειναι 3Κ η 1440p ultrawide . Κατα την γνωμη μου παντα... εμενα μου ακουγεται πιο σωστο το 1440p ultrawide 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Παντα μετρανε την καθετη αναλυση ετσι βγαλει το 1080p κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Παντα μετρανε την καθετη αναλυση ετσι βγαλει το 1080p κλπ. Αν μετρανε μονο την καθετη αναλυση κακος λενε το 3084 χ 2160 4Κ , θα πρεπει να το λενε 2Κ και εγω αυτη της γνωμης ειμαι. Επισης θα πρεπει οταν μετρανε Καθετη αναλυση να βαζουν διπλα και το Ratio δλδ ... 2560x1440 σωστα το λενε 1440p , το 3440χ1440p ομως θα πρεπει να το λενε 1440p 21:9 η εστο 1440p Ultrawide , και το 5120x1440 Να το λενε η 1440p SuperUltrawide η 1440p 32:9 . Αυτα ειναι τα σωστα για να μην μπερδευεται ο κοσμος. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από Agony 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα