cumulus Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Στη πολυκατοικία που διαμενω βρέθηκε διαρροή στη σωλήνα που φέρνει νερό στο σπίτι. Η ερώτηση μου είναι αν θεωρείται κοινόχρηστη βλάβη αφού είναι σε κοινόχρηστο χώρο ή το κόστος είναι δικό μου αφού τροφοδοτεί το δικό μου σπίτι.
haris_216 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Ως προς τις παροχές του σπιτιού με "ρολόϊ" (νερό, ηλεκτρικό, αέριο) υπάρχουν δύο καταστάσεις. "Πριν το ρολόϊ" που αφορά την εταιρία παροχής και "μετά το ρολόϊ" που αφορά το σπίτι. Μπορεί αυτές οι σωλήνες/καλώδια να περνάνε από κοινόχρηστο χώρο αλλά η όποια βλάβη δεν αφορά τα "κοινόχρηστα" (εκτός από την περίπτωση που έγινε ζημιά από κοινόχρηστες εργασίες πχ σκαψίματα για χ λόγους)
villasg Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Απο το ρολοι και ματα ειναι δικο σου , απο οπου και να κανει διελευση δεν παιζει ρολο εσυ πληρωνεις
jimdem582 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Πρόσφατα είχα παρόμοιο θέμα με διαρροή που απο πάνω όροφο έφτανε σε εμένα και υπήρχε διαφωνία. Μετά απο ερώτηση σε μηχανικό η απάντηση ήταν ως εξής. Αν πρόκειται για κεντρική σωλήνα που έχει διαρροή και εκεί πάνω 'κουμπώνουν' άλλες σωλήνες, τότε είναι κοινόχρηστο έξοδο. Αν η διαρροή είναι σε σωλήνα που φεύγει απο κεντρική σωλήνα και πάει στο διαμέρισμά σου, είναι δικό σου έξοδο. 1
fmarkos Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 1 λεπτό πριν, jimdem582 είπε Πρόσφατα είχα παρόμοιο θέμα με διαρροή που απο πάνω όροφο έφτανε σε εμένα και υπήρχε διαφωνία. Μετά απο ερώτηση σε μηχανικό η απάντηση ήταν ως εξής. Αν πρόκειται για κεντρική σωλήνα που έχει διαρροή και εκεί πάνω 'κουμπώνουν' άλλες σωλήνες, τότε είναι κοινόχρηστο έξοδο. Αν η διαρροή είναι σε σωλήνα που φεύγει απο κεντρική σωλήνα και πάει στο διαμέρισμά σου, είναι δικό σου έξοδο. Σε ότι έχει να κάνει την παροχή νερού στο διαμέρισμα, από το ρολόι του νερού και μετά το κόστος είναι του ιδιοκτήτη, πριν από αυτό είναι του παρόχου. Όσον αφορά τα κοινόχρηστα (αποχέτευση θέρμανση) ο γενικός κανόνας είναι: "κάθετοι σωλήνες της μονοκατοικίας, οριζόντιοι του ιδιοκτήτη". 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Ολα τα εξοδα ειναι δικα σου και αυτο είναι το λιγότερο. Αν η σωληνα περνά απο κοινόχρηστο τότε τα πραγματα ειναι πολυ δύσκολα γιατι μπορει μα μην σε αφησουν να κάνεις αποκατάσταση ή να είναι και ανέφικτο, μάρμαρα , καθρέπτες κλπ εκει πρέπει να βρεις άλλη λύση, στις περισσότερες των περιπτώσεων ανεβάζουν σωλήνα εξωτερικά της πολυκατοικίας.
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 4 hours ago, cumulus said: Στη πολυκατοικία που διαμενω βρέθηκε διαρροή στη σωλήνα που φέρνει νερό στο σπίτι. Η ερώτηση μου είναι αν θεωρείται κοινόχρηστη βλάβη αφού είναι σε κοινόχρηστο χώρο ή το κόστος είναι δικό μου αφού τροφοδοτεί το δικό μου σπίτι. Το εάν η βλάβη θεωρείται κοινόχρηστη δεν έχει να κάνει με το που βρίσκεται ο σωλήνας, αλλά με το εάν ο συγκεκριμένος σωλήνας εξυπηρετεί όλη την πολυκατοικία ή μόνο ένα διαμέρισμα.
Weiss Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Διάβασε και το καταστικο της πολυκατοικίας μήπως αναφέρει κάτι διαφορετικό από αυτό που απαντήθηκε
mariosnik_ Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δυστυχώς δικά σου είναι όλα. Ξήλωμα και αποκατάσταση δαπέδων η τοίχων όπως ήταν πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα