Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα με μια ερώτηση.

Άν έχει σταλεί σε έναν ενοικιαστή εξώδικο (πρώτη φορά) με περιθώριο 15 ημερών για να πληρώσει το ενοίκιο, δεν το έχει βάλει και μετά δοθεί διαταγή απόδοσης μισθίου αλλά κάνει ανακοπή, το μέγιστο σε χρόνο που μπορεί να πάρει σε αναβολές μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, πόσο είναι;

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/4/2024 στις 5:24 ΜΜ, StamTheMan είπε

Ισχυει η τριετια.Δε μπορει να ζητησει καμια αυξηση. Αντε να παρει κανα 20ρικο οταν μπει ο τριτος χρονος,αναλογικα.

Σορυ για το ακυρο αλλα νομιζω για τη 3ετια εχει σχεση...διαβαζω εδω γιατι δεν ξερω τι να κανω και ηθελα να σε ρωτησω. εληξε το συμβολαιο μου στο σπιτι το οποιο νοικιαζω...ειχε περιοδο ισχυος 01/08/2022 εως 31/07/2024... Τωρα ο σποιτονοικοκυρης μου ζηταει αυξηση...Μπορω να μην τη δεχθω και να μηνω με αυξηση 3% για το επομενο ετος για να συμπληρωθει η 3ετια μου 01/08/2025 ή μπορει να με βγαλει εξω αν δεν συμφωνησουμε?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spyrito33 είπε

Μπορω να μην τη δεχθω και να μηνω με αυξηση 3% για το επομενο ετος για να συμπληρωθει η 3ετια μου 01/08/2025 ή μπορει να με βγαλει εξω αν δεν συμφωνησουμε?

Αν ειναι πρωτο συμβολαιο,ισχυει η τριετια,αν αρνηθει πες του να παει νομικως.
Βεβαια μετα απο την τριετια θα σου πει 300 ευρω πανω,για να φυγεις.
Αν το ενοικιο και η αυξηση που ζηταει ειναι χαμηλα για την εποχη που ζουμε, το δεχεσαι,αλλιως καθεσαι με το 3% και σε ενα χρονο ψαχνεις για σπιτι.
Εχετε υπογραψει και χαρτι,ή μονο η μισθωση στο taxis?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Αν ειναι πρωτο συμβολαιο,ισχυει η τριετια,αν αρνηθει πες του να παει νομικως.
Βεβαια μετα απο την τριετια θα σου πει 300 ευρω πανω,για να φυγεις.
Αν το ενοικιο και η αυξηση που ζηταει ειναι χαμηλα για την εποχη που ζουμε, το δεχεσαι,αλλιως καθεσαι με το 3% και σε ενα χρονο ψαχνεις για σπιτι.
Εχετε υπογραψει και χαρτι,ή μονο η μισθωση στο taxis?

Mονο μισθωση στο taxis η οποια εληξε. Εβαλα το ενοικιο χτες και μου ειπε εχει ληξει το συμβολαιο να κανουμε καινουριο και θα γινει αυξηση.Αν παει νομικως τι μπορει να κερδισει? Εγω θελω απλα να μεινω 1 χρονο ακομα γιατι γενναει η γυναικα μου σε 3 μηνες. Θα πηγαινα του χρονου(με την ληξη δηλαδη της 3ετιας) αλλα επειδη ειναι η 1η ενοικιαση μου βρεθηκα προ εκπληξεως. Να  του πω οτι δεν θελω ανανεωση αλλα να μεινω ακομα 1 χρονο χωρις συμβολαιο με τα ιδια λεφτα ή εστω και κανα 20αρικο παραπανω??? Και αν μου πει οχι τι κανουμε??? Ευχαριστω για τον χρονο σου φιλε.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε

Mονο μισθωση στο taxis η οποια εληξε. Εβαλα το ενοικιο χτες και μου ειπε εχει ληξει το συμβολαιο να κανουμε καινουριο και θα γινει αυξηση.Αν παει νομικως τι μπορει να κερδισει? Εγω θελω απλα να μεινω 1 χρονο ακομα γιατι γενναει η γυναικα μου σε 3 μηνες. Θα πηγαινα του χρονου(με την ληξη δηλαδη της 3ετιας) αλλα επειδη ειναι η 1η ενοικιαση μου βρεθηκα προ εκπληξεως. Να  του πω οτι δεν θελω ανανεωση αλλα να μεινω ακομα 1 χρονο χωρις συμβολαιο με τα ιδια λεφτα ή εστω και κανα 20αρικο παραπανω??? Και αν μου πει οχι τι κανουμε??? Ευχαριστω για τον χρονο σου φιλε.

Εδω πρεπει να σου απαντησουν τα παιδια που το ξερουν,μεχρι προσφατα ειχα διαβασει οτι ισχυει και η μισθωση στο taxis για τριετια απο μονη της.
Προχθες διαβαζα οτι αν δεν υπαρχει γραπτο συμβολαιο,οτι δεν υπαρχει τριετια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spyrito33 είπε

Αν παει νομικως τι μπορει να κερδισει?

Τίποτα

1 ώρα πριν, Spyrito33 είπε

Να  του πω οτι δεν θελω ανανεωση αλλα να μεινω ακομα 1 χρονο χωρις συμβολαιο

Το συμβόλαιο σου λήγει 31/7/2025

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nabuko είπε

Τίποτα

Το συμβόλαιο σου λήγει 31/7/2025

Καλημερα. 

Θελει στο taxis να ναι σε ισχυ το συμβολαιο αν δικαιουτε επιδομα ενοικιου και αλλα επιδοματα. Δεν σε ανανεωνεται η αιτηση, αν το επομενο εξαμηνο ληγει πριν τους εξι μηνες ή ειναι ληγμενο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλημερα. 

Θελει στο taxis να ναι σε ισχυ το συμβολαιο αν δικαιουτε επιδομα ενοικιου και αλλα επιδοματα. Δεν σε ανανεωνεται η αιτηση, αν το επομενο εξαμηνο ληγει πριν τους εξι μηνες ή ειναι ληγμενο.

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει όλο αυτό με το θέμα του συμφορουμίτη.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εδω πρεπει να σου απαντησουν τα παιδια που το ξερουν,μεχρι προσφατα ειχα διαβασει οτι ισχυει και η μισθωση στο taxis για τριετια απο μονη της.
Προχθες διαβαζα οτι αν δεν υπαρχει γραπτο συμβολαιο,οτι δεν υπαρχει τριετια.

Λογικα πάντως δεν έχει σχέση αν είναι μίσθωση στο Taxis ή ιδιωτικό συμφωνητικό, για να ισχύσει η 3ετία. Ο συγκεκριμένος νόμος απλά λέει ότι "δεν μπορεί να ισχύσει μικρότερος χρόνος μίσθωσης των 3ων ετών" για την πρώτη τριετία και δεν νομίζω το πνεύμα του νόμου να διαχωρίζει τις περιπτώσεις (ούτε και το έχω δει κάπου γραμμένο να τονίζει "τον αστερίσκο" = "μόνο εάν πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό"). Κατά τ' άλλα προφανώς η συμβουλή από δικηγόρο είναι το καλύτερο για να μην ξαναβρεθεί προ εκπλήξεως...

23 ώρες πριν, Spyrito33 είπε

Σορυ για το ακυρο αλλα νομιζω για τη 3ετια εχει σχεση...διαβαζω εδω γιατι δεν ξερω τι να κανω και ηθελα να σε ρωτησω. εληξε το συμβολαιο μου στο σπιτι το οποιο νοικιαζω...ειχε περιοδο ισχυος 01/08/2022 εως 31/07/2024... Τωρα ο σποιτονοικοκυρης μου ζηταει αυξηση...Μπορω να μην τη δεχθω και να μηνω με αυξηση 3% για το επομενο ετος για να συμπληρωθει η 3ετια μου 01/08/2025 ή μπορει να με βγαλει εξω αν δεν συμφωνησουμε?

Κατά πάσα πιθανότητα την ζητάει "επειδή μπορεί" (=θέλει), κι αν τσιμπήσεις,,,,τσίμπησες. Αν θεωρείς ότι "είναι δίκαιο" το αίτημά του για αύξηση (με την έννοια της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε), και δη το ποσό που σου ζητά (και ειδικότερα αν έως τώρα ήσουν με ένα γενικά χαμηλό για τα δεδομένα, ενοίκιο), παζάρεψέ τον μέχρι εκεί που θεωρείς ότι σε παίρνει σαν ποσό, με την προϋπόθεση (αν το θέλεις κι εσύ), να κάνει ανανέωση του μισθωτηρίου (κι όχι νέο μισθωτήριο) για τουλάχιστον 2 χρόνια, με το ποσό που θα "συμφωνήσετε" (=κάτι θα πάρει - κάτι πρέπει και να "δώσει"  = την εξασφάλιση ότι για 2 χρόνια δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση, συν ότι δεν θα ψάχνεις για άλλο σπίτι πριν απ' τα 2 χρόνια από τώρα). Να του τονίσεις όμως ότι "κάπου κάνεις πίσω και εσύ", για να καταλάβει ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και ότι είναι προς το συμφέρον και των δυο να τα βρείτε στη μέση κι όχι να το τραβήξετε". ΑΝ είναι λογικός, και αν δεν του δημιουργείτε θέματα (λεφτά/κατάσταση σπιτιού), τόνισέ το "διακριτικά" (την οποιαδήποτε κουβέντα να την κάνεις ΠΑΝΤΑ "διακριτικά", και χωρίς "ανέβασμα τόνων", ακόμη κι αν αφορά τα δικαιώματά σου, ακόμη κι αν αυτός "το παίζει ιστορία" από τη μεριά του) ότι προκειμένου να μπλέκει με διαδικασίες να το ξανανοικιάσει και την περίπτωση να πέσει "σε κάποιον όχι τόσο εντάξει όσο εσύ", να σκεφτεί λογικά "και να τα βρείτε κάπου στη μέση"...

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε έναν οποιονδήποτε δικηγόρο για συμβουλές κινήσεων, ΑΝ δεν υπάρχει κάποιος "γνωστός" (μέσα από οικογένεια, φίλους, κλπ). Παράλληλα καλό θα ήταν ούτως ή άλλως να κοιτάς αγγελίες και για άλλα σπίτια, έστω "στο χαλαρό", περισσότερο για να έχεις "τριβή" με το τί παίζει, και όχι απαραίτητα για να φύγεις. Κι αν τυχόν βρεις κάτι καλύτερο (και με νέα τριετία), ειδικά ΜΕΤΑ τη γέννα, κάνεις όπως καταλαβαίνεις....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, washcloud είπε

Λογικα πάντως δεν έχει σχέση αν είναι μίσθωση στο Taxis ή ιδιωτικό συμφωνητικό, για να ισχύσει η 3ετία. Ο συγκεκριμένος νόμος απλά λέει ότι "δεν μπορεί να ισχύσει μικρότερος χρόνος μίσθωσης των 3ων ετών" για την πρώτη τριετία και δεν νομίζω το πνεύμα του νόμου να διαχωρίζει τις περιπτώσεις (ούτε και το έχω δει κάπου γραμμένο να τονίζει "τον αστερίσκο" = "μόνο εάν πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό"). Κατά τ' άλλα προφανώς η συμβουλή από δικηγόρο είναι το καλύτερο για να μην ξαναβρεθεί προ εκπλήξεως...

Και εγω ετσι νομιζα,αλλα υπαρχουν και αλλες αποψεις που ισχυριζονται το αντιθετο.

Κατά πάσα πιθανότητα την ζητάει "επειδή μπορεί" (=θέλει), κι αν τσιμπήσεις,,,,τσίμπησες.

Μπα, 99% το ζηταει απο αγνοια,επειδη βλεπει οτι εχει παρελθει η διετια,οπως σου λενε ακομα για ιδιοκατοικηση,ενω το συμβολαιο δεν εχει ληξει.
Ειναι παρα πολλοι της "παλιας σχολης", οι οποιοι νοικιαζουν ενα σπιτι 20 χρονια και νομιζουν οτι εχουν ιδεα.
Στο σπιτι που ειμαι τωρα,που ειναι μπλεγμενοι 4-5 διαφορετικοι που εισπρατουν ενοικια για τη γρια, δεν εχουν απολυτως καμια ιδεα για υποχρεωσεις.
Αυτοι νοικιαζουν ενα σπιτι και κοψε το λαιμο σου,αγνοουν παντελως φυσιολογικες φθορες και αρνουνται να κανουν οποιαδηποτε επισκευη.
Οταν τους κολλαω στον τοιχο με επιχειρηματα,οι απαντησεις που παιρνω ειναι "μπα τι μας λες" και καταληγω εγω να χτυπιεμαι στους τοιχους μετα,για να μην αρχισω να δερνω κοσμο .

Ακομα και για τις επισκευες που εχω κανει με το που πρωτομπηκα και δεν εχω ζητησει τιποτα, οταν τους τα αναφερω , μου απαντανε "ας μην τις εκανες" .
Αν δειτε οτι δε μπαινω απο Σεπτεμβρη,θα ειμαι φυλακη. Και δεν κανω πλακα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μπα, 99% το ζηταει απο αγνοια

Xωρίς φυσικά να μπορώ να ξέρω, είμαι της αίσθησης ότι ξέρουν (όσοι έχουν σπίτια που νοικιάζουν, αργά ή γρήγορα "μπλέκουν" με δικηγόρους/λογιστές, και σιγά-σιγά, "μαθαίνουν" - και φυσικά καταννοούν ότι αντιθέτως οι περισσότεροι ενοικιαστές είναι που δεν γνωρίζουν, άρα "το παίζουν" σε περιπτώσεις,,,,"κι άμα κάτσει, έκατσε"....).

3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

αγνοουν παντελως φυσιολογικες φθορες

...έχουν "μάθει από την αγορά", ότι η πρακτική είναι "το πήρες ΦΡΕΣΚΟβαμμένο - αν φύγεις στα 2-3 χρόνια θα το παραδώσεις βαμμένο" και αυτό "απαιτούν". Κάποιοι μάλιστα το "απαιτούν", ακόμη κι αν περάσουν 5, 10, 15 χρόνια, έχοντας κολλήσει στη,,,"λογική" του "ΦΡΕΣΚΟ-" και το έχουν δέσει κόμπο ως "άγραφο νόμο". Ο νόμος όμως ξεκάθαρα ορίζει ότι ΜΟΝΟ φθορές έχεις υποχρέωση να αποκαταστήσεις (λερώματα, γδαρσίματα και ό,τι άλλο είναι δικής σου υπαιτιότητας λόγω "κακής χρήσης" κι όχι επειδή απλά ζούσες μέσα) και όχι "να του βάψεις το σπίτι πριν το παραδώσεις". Εκτός φυσικά κι αν έχει υπογραφεί σχετικός όρος στο συμφωνητικό (κάποια από τα "φασόν" συμφωνητικά "του περιπτέρου", όντως το γράφουν). Φυσικά τα παραπάνω μπορούν πολύ απλά να ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ πριν την ενοικίαση, κι όποιος δεν συμφωνεί, δεν υπογράφει, αλλά δυστυχώς και οι ενοκιαστές το μόνο που νοιάζονται συνήθως είναι "να βρούνε κάπου να βάλουν το κεφάλι τους", και οι ιδιοκτήτες "να νοικιάσουν μια ώρα αρχύτερα", και συνήθως αυτό καταλήγει στο ο καθένας να λέει τα δικά του την ώρα της αποχώρησης...

Αυτοι νοικιαζουν ενα σπιτι και κοψε το λαιμο σου,αγνοουν παντελως φυσιολογικες φθορες και αρνουνται να κανουν οποιαδηποτε επισκευη

Καλά ναι, φυσικά και υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί...(και ίσως να είναι και οι περισσότεροι....)

Ακομα και για τις επισκευες που εχω κανει με το που πρωτομπηκα και δεν εχω ζητησει τιποτα, οταν τους τα αναφερω , μου απαντανε "ας μην τις εκανες"

...θα σε δυσαρεστήσω, αλλά,,,"έχουν δίκιο"....(προφανώς περιμένεις "να εκτιμήσουν ΕΣΤΩ", αλλά,,,,,,,σώθηκες....)

και καταληγω εγω να χτυπιεμαι στους τοιχους μετα,για να μην αρχισω να δερνω κοσμο

Αν δειτε οτι δε μπαινω απο Σεπτεμβρη,θα ειμαι φυλακη. Και δεν κανω πλακα.

...καταλαβαίνω ότι "είσαι στο όριο", αλλά επειδή κάποτε τα είχαμε πει (για ένα λάπτοπ που ήθελα, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τί έχει γίνει στη ζωή μου από τότε και δεν ξαναεπικοινώνησα - με την ευκαιρία επειδή "μου έχει μείνει" το γεγονός, στα λέω εδώ...) και σε συμπάθησα από τον τίμιο τρόπο σου,,,,,,,ειλικρινά κάνε οτιδήποτε άλλο (ψύχραιμο) από το να μπλέξεις περεταίρω με "γριές" "εισπράκτορες" - κρίμα είναι πραγματικά αδερφέ μου.....(το λέω επειδή ένιωσα ότι όντως δεν κάνεις πλάκα - μάλλον "έχεις πολλά μαζεμένα"...)

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, washcloud είπε

...θα σε δυσαρεστήσω, αλλά,,,"έχουν δίκιο"....(προφανώς περιμένεις "να εκτιμήσουν ΕΣΤΩ", αλλά,,,,,,,σώθηκες....)

Σκεψου οτι εμενε η γρια στο σπιτι,εσπασε το ποδι της,πηγε νοσοκομειο και μετα εφυγε για Αυστραλια αν καταλαβα καλα.
Σκεψου οτι εβγαλα εγω ολα τα πραματα της απο το σπιτι,μονο προσωπικα αντικειμενα ειχαν παρει.
Το σπιτι ηταν οπως το ειχε η γρια,δε δουλευε τιποτα,τα εφτιαξα ολα εγω και στο τελος μου βαλαν και χερι.
Οταν μαλιστα ζητησα να μου πληρωσουν τα ΥΛΙΚΑ μονο,για να αλλαξω σιτες,θελαν να ερθουν να τις δουν,γιατι μπορει να τις εσκισαν τα γατια,ενω ηταν εξ αρχης ετσι.

Δημοσ.
Spoiler
24 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

τα γατια

...πες μου ότι έχεις μπόλικα γατιά και σημαντικό μέρος της δυσκολίας να βρεις σπίτι είναι το να βρεις κάτι κατάλληλο για αυτά /να τα δέχονται και γι' αυτο δεν σε παίρνει να κάνεις συχνές μετακομίσεις, πέρα από το κόστος/τον κόπο, και γι' αυτό είσαι τόσο τσίτα.........;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, washcloud είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

...πες μου ότι έχεις μπόλικα γατιά και σημαντικό μέρος της δυσκολίας να βρεις σπίτι είναι το να βρεις κάτι κατάλληλο για αυτά /να τα δέχονται και γι' αυτο δεν σε παίρνει να κάνεις συχνές μετακομίσεις, πέρα από το κόστος/τον κόπο, και γι' αυτό είσαι τόσο τσίτα.........;

Το να έχεις κατοικίδια χωρίς δικό σου σπίτι δυσκολεύει πάρα πολύ την εύρεση, εδώ πλέον υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν πρόβλημα με μικρά παιδιά. 

Δημοσ.
  Απόκρυψη περιεχομένων

Αυτο ειναι το 50% του προβληματος,οτι μενω σε μονοκατοικια σε αγρο,μακρια απο δρομους,οποτε εχω πολλα γατια,3 ζουν μεσα,5-6 ταιζω στην αυλη και εχω και 2 σκυλια.

Αντε βρες τωρα μονοκατοικια στα ορια της πολης και μαλιστα να παλευεται το ενοικιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...