qastor Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Καλημερα σας, λοιπον κατευθειαν στο ψητο. Απο Οκτωβριο του 22 νοικιαζω ενα σπιτι. Αρχικο συμβολαιο 2ετες με αυτοματη ανανεωση με αναπροσαρμογη ενοικιου με προκαθορισμενο ποσοστο. 2 ενοικια εγγυηση. Οκτωβριο του 23 επικοινωνια με ιδιοκτητη για μεγαλα προβληματα υγρασιας στο σπιτι, με γραφει στο γκιωνη του δεν ασχολειται. Εχω φτιαξει αρκετα πραγματα με δικη μου επιβαρυνση επειδη το γουσταρα το σπιτι και εδω ειναι αυτο που λεμε το σπιτικο μου. Η υγρασια εχει αρχισει να γινεται ανυποφορη, σε σημειο να μη κλεινει η πορτα του μπανιου ο τοιχος της κρεβατοκαμαρας να εχει pattern του προσωπου του Μανταλου, να εχουν φουσκωσει πατωματα και να σταζει σε ενα σημειο το ταβανι. Με πολυ μεγαλη πιεση απο μενα φερνει υδραυλικο ο οποιος εφριξε με τις κακοτεχνιες. Μιλαμε και μου λεει αυξηθηκε το δανειο μου τον Ιουνιο θελω αυξηση!!!!!!!!!! Μου λεει θα μεινεις ή θα φυγεις? Λεω εχω συμβολαιο αλλα θα μπω ουτως ή αλλως στη διαδικασια να ψαξω ωστοσο ενοικιο δεν εχει αυτο το μηνα κρατα τη μια εγγυηση διοτι οταν βρω σπιτι ο νεος ιδιοκτητης δε προκειται και σωστα να περιμενει 2 μηνες να να αποσβεστει η εγγυηση. Μου λεει αν δε βαλεις ενοικιο μιλας με δικηγορο. Του λεω κανενα προβλημα. Σημερα ξυπνησα και εχω μουλαρωσει να μεινω για να του τη σπασω και να του πω οτι θα ανανεωσω με το προκαθορισμενο ποσοστο που ειναι πολυ πιο κατω απο αυτο που ζητησε.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Να μείνεις σε ενα σπίτι που στάζουν τα ταβάνια. Τα πνευμόνια σου δεν τα σκέφτεσαι καθόλου, κινδυνεύει η υγεία σου
qastor Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Καλα πανω στα νευρα μου το σκεφτηκα, πιο πολυ με ενδιαφερει να ξερω τι μπορει να κανει αυτος νομικα και πως μπορω να αντικρουσω τα παραλογα που λεει.
Nabuko Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 5 λεπτά πριν, qastor είπε πιο πολυ με ενδιαφερει να ξερω τι μπορει να κανει αυτος νομικα και πως μπορω να αντικρουσω τα παραλογα που λεει. Tον Οκτ του 24 μπορεί να ζητήσει αύξηση σχεδόν 3%. Σύμφωνα με το άρθρο 588 του ΑΚ εσύ μπορείς να καταγγείλεις τη μίσθωση και να φύγεις όποτε θέλεις εφόσον η κακή κατάσταση της οικίας προκαλεί προβλήματα υγείας. Βρες τα με τον ιδιοκτήτη να σου επιστρέψει την εγγύηση
qastor Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Ακριβως 3% εχει προβλεφθει στο συμβολαιο παρολα αυτα ζητησε πολυ μεγαλυτερη αυξηση απο τον προσεχη Ιουνιο. Γιαυτο το λογο δε θα πληρωθει το ενοικιο για να εχω μονο ενα ενοικιο εγγυηση για οταν βρω και φυγω. Απο αυτον δεν υπαρχει περιπτωση να παρω χρηματα πισω
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 2 hours ago, qastor said: Καλημερα σας, λοιπον κατευθειαν στο ψητο. Απο Οκτωβριο του 22 νοικιαζω ενα σπιτι. Αρχικο συμβολαιο 2ετες με αυτοματη ανανεωση με αναπροσαρμογη ενοικιου με προκαθορισμενο ποσοστο. 2 ενοικια εγγυηση. Οκτωβριο του 23 επικοινωνια με ιδιοκτητη για μεγαλα προβληματα υγρασιας στο σπιτι, με γραφει στο γκιωνη του δεν ασχολειται. Εχω φτιαξει αρκετα πραγματα με δικη μου επιβαρυνση επειδη το γουσταρα το σπιτι και εδω ειναι αυτο που λεμε το σπιτικο μου. Η υγρασια εχει αρχισει να γινεται ανυποφορη, σε σημειο να μη κλεινει η πορτα του μπανιου ο τοιχος της κρεβατοκαμαρας να εχει pattern του προσωπου του Μανταλου, να εχουν φουσκωσει πατωματα και να σταζει σε ενα σημειο το ταβανι. Με πολυ μεγαλη πιεση απο μενα φερνει υδραυλικο ο οποιος εφριξε με τις κακοτεχνιες. Μιλαμε και μου λεει αυξηθηκε το δανειο μου τον Ιουνιο θελω αυξηση!!!!!!!!!! Μου λεει θα μεινεις ή θα φυγεις? Λεω εχω συμβολαιο αλλα θα μπω ουτως ή αλλως στη διαδικασια να ψαξω ωστοσο ενοικιο δεν εχει αυτο το μηνα κρατα τη μια εγγυηση διοτι οταν βρω σπιτι ο νεος ιδιοκτητης δε προκειται και σωστα να περιμενει 2 μηνες να να αποσβεστει η εγγυηση. Μου λεει αν δε βαλεις ενοικιο μιλας με δικηγορο. Του λεω κανενα προβλημα. Σημερα ξυπνησα και εχω μουλαρωσει να μεινω για να του τη σπασω και να του πω οτι θα ανανεωσω με το προκαθορισμενο ποσοστο που ειναι πολυ πιο κατω απο αυτο που ζητησε. Κάτσε να τα πάρουμε ένα ένα. Πρώτα από όλα "αυτόματη" ανανέωση δεν υπάρχει, κάτι στην περιγραφή σου για το αρχικό συμβόλαιο είναι λάθος, αν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή μετά τη διετία τότε ο συμφωνημένος χρόνος είναι μεγαλύτερος από 2 χρόνια που είπες (το συμβόλαιο δεν είναι διετές). Πάντως όπως και να έχει δεν μπορεί να σου επιβάλλει αύξηση στο ενοίκιο από τον Ιούνιο, εκτός και αν στο συμβόλαιο προβλέπεται αναπροσαρμογή ενοικίου όταν αυξάνεται το δάνειο του, και μετά τη διετία μπορεί να σου επιβάλλει μόνο την προκαθορισμένη αύξηση. Επίσης κακώς έφτιαξες αρκετά πράγματα στο σπίτι με δική σου επιβάρυνση. Η αναφορά σε αυτή τη λεπτομέρεια χρήσιμη είναι μόνο σε συζήτηση καφενείου, δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου. Όσο για την εγγύηση δεν επιτρέπεται να συμψηφίζεται με ενοίκια, έτσι χάνεται το νόημα ύπαρξης της, η εγγύηση σου επιστρέφεται μόνο αφού παραδοθεί το ακίνητο, και μόνο εφόσον έχεις τηρήσει όλους τους όρους. Όχι τίποτα άλλο, απλά το αναφέρω για να καταλάβεις πως ούτε εσύ είσαι σωστός. Τώρα για το ότι ξύπνησες μουλαρωμένος δεν έχω να πω κάτι, έχεις όμως το δικαίωμα να μείνεις στο σπίτι για όσο έχετε συμφωνήσει και με τους όρους που έχετε συμφωνήσει αν δεν σε ενοχλεί η υγρασία. Αν σε ενοχλεί όμως και θες να υποχρεώσεις τον ιδιοκτήτη να τις φτιάξει θα πρέπει να βάλεις τεχνικό να συντάξει πραγματογνωμοσύνη, και μετά να του κάνεις αγωγή απαιτώντας επισκευή ή και αποζημίωση, αν είναι θα σε ενημερώσει ο δικηγόρος σου σχετικά. Πιες το καφεδάκι σου πρώτα, και μετά αποφασίζεις το τι θα κάνεις.
qastor Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πρώτον αυτή είναι η ακριβής διατύπωση του μισθωτηρίου «Το παρόν συμφωνητικό ξεκινάει 01/10/22 και λήγει την 30/10/24 όπου μετά την λήξη θα γίνει αυτόματη αναπροσαρμογή του ενοικίου 3%». δευτερον δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει την εγγύηση πίσω όποτε κάπως πρέπει να παρω τα χρήματα μου πίσω. Πάλι παράθεση από το μισθωτήριο “Συμφωνείται ότι η εγγύηση αυτή θα συμψηφισθεί με τα δύο τελευταία μισθώματα ή άλλες οφειλές του μισθωτή προς τον εκμισθωτή”. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2024 από qastor
spirit)earth)aflame Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 έκθεση σε υγρασία, μούχλα σημαίνουν πιθανά μακροχρόνια προβλήματα υγείας ή και χειρότερα Father of boy killed by mould in flat welcomes law to prevent repeat | Social housing | The Guardian επίσης, θες να μείνεις σε ένα σπίτι με σοβαρό πρόβλημα που ο ιδιοκτήτης σε γράφει στο γκιώνη του για να του τη σπάσεις. ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ ψάχνεις σπίτι, καλό ψάξιμο
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 1 hour ago, qastor said: Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πρώτον αυτή είναι η ακριβής διατύπωση του μισθωτηρίου «Το παρόν συμφωνητικό ξεκινάει 01/10/22 και λήγει την 30/10/24 όπου μετά την λήξη θα γίνει αυτόματη αναπροσαρμογή του ενοικίου 3%». Αν όντως λέει έτσι κατά λέξη τότε είναι εντελώς λάθος διατύπωση, η μίσθωση είναι αυτό που ξεκινάει και λήγει, όχι το συμφωνητικό, όποιος δικηγόρος το διαβάσει μάλλον θα βάλει τα γέλια. 1 hour ago, qastor said: δευτερον δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει την εγγύηση πίσω όποτε κάπως πρέπει να παρω τα χρήματα μου πίσω. Πάλι παράθεση από το μισθωτήριο “Συμφωνείται ότι η εγγύηση αυτή θα συμψηφισθεί με τα δύο τελευταία μισθώματα ή άλλες οφειλές του μισθωτή προς τον εκμισθωτή”. Βασικά για να πάρεις την εγγύηση πίσω θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν συντρέχουν πριν παραδώσεις το σπίτι, εντελώς κουλή και αυτή η διατύπωση.
divnt Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Μια ερώτηση νομικού περιεχομένου. Ας υποθέσουμε πως νοικιάζεται ένα διμέρισμα για 7 έτη, και από το πρώτο έτος ο ενοικιαστής δεν πληρώνει στην ώρα του το ενοίκιο και έχει σταλεί ήδη ένα εξώδικο (εν τέλει τα πλήρωσε μετά το εξώδικο). Γνωρίζω πως ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα στη δεύτερη καθυστέρηση που θα υπάρξει, να στείλεις ξανά εξώδικο αλλά αυτή τη φορά με διαταγή απόδοσης μισθίου. Σωστά το έχω καταλάβει μέχρι εδώ; Η ερώτηση είναι η εξής: Οι καθυστερήσεις πληρωμής του ενοικίου πρέπει να είναι συνεχόμενες για να ισχύουν τα εξώδικα; Δηλαδή πρέπει να καθυστερήσει πχ αυτό το μήνα και καπάκι και τον επόμενο; Ή μπορεί να καθυστερήσει τον πρώτο μήνα του συμβολαίου, μετά να ξανά καθυστερήσει την πληρωμή ένα χρόνο+, και παρόλα αυτά να στείλεις δεύτερο εξώδικο με διαταγή απόδοσης μισθίου;
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 1 hour ago, divnt said: Μια ερώτηση νομικού περιεχομένου. Ας υποθέσουμε πως νοικιάζεται ένα διμέρισμα για 7 έτη, και από το πρώτο έτος ο ενοικιαστής δεν πληρώνει στην ώρα του το ενοίκιο και έχει σταλεί ήδη ένα εξώδικο (εν τέλει τα πλήρωσε μετά το εξώδικο). Γνωρίζω πως ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα στη δεύτερη καθυστέρηση που θα υπάρξει, να στείλεις ξανά εξώδικο αλλά αυτή τη φορά με διαταγή απόδοσης μισθίου. Σωστά το έχω καταλάβει μέχρι εδώ; Σωστά, στη δεύτερη καθυστέρηση η διαδικασία της έξωσης θα προχωρήσει κανονικά, ακόμα και αν ο μισθωτής εξοφλήσει καθυστερημένα τα χρέη του. Ο ενοικιαστής βέβαια έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να κάνει ανακοπή ώστε να κερδίσει χρόνο, το αν θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα και το αν θα καταφέρει κάτι είναι άλλο θέμα. 1 hour ago, divnt said: Η ερώτηση είναι η εξής: Οι καθυστερήσεις πληρωμής του ενοικίου πρέπει να είναι συνεχόμενες για να ισχύουν τα εξώδικα; Δηλαδή πρέπει να καθυστερήσει πχ αυτό το μήνα και καπάκι και τον επόμενο; Ή μπορεί να καθυστερήσει τον πρώτο μήνα του συμβολαίου, μετά να ξανά καθυστερήσει την πληρωμή ένα χρόνο+, και παρόλα αυτά να στείλεις δεύτερο εξώδικο με διαταγή απόδοσης μισθίου; Αν και δεν το έχεις διατυπώσει και τόσο ξεκάθαρα όχι, θεωρητικά τουλάχιστον ακόμα και με μια ημέρα καθυστέρηση του τρέχοντος μισθώματος μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έξωσης. 1
divnt Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σωστά, στη δεύτερη καθυστέρηση η διαδικασία της έξωσης θα προχωρήσει κανονικά, ακόμα και αν ο μισθωτής εξοφλήσει καθυστερημένα τα χρέη του. Ο ενοικιαστής βέβαια έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να κάνει ανακοπή ώστε να κερδίσει χρόνο, το αν θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα και το αν θα καταφέρει κάτι είναι άλλο θέμα. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Θα μπορούσες να πεις ενδεικτικά αν ο ενοικιαστής θελήσει να ασκήσει το δικαίωμα της ανακοπής, σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να κερδίσει; 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν και δεν το έχεις διατυπώσει και τόσο ξεκάθαρα όχι, θεωρητικά τουλάχιστον ακόμα και με μια ημέρα καθυστέρηση του τρέχοντος μισθώματος μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έξωσης. Ναι, δεν το διατύπωσα σωστά. Ρωτάω το εξής. Έστω πχ ότι σου νοικιάζω ένα διαμέρισμα από σήμερα το συμβόλαιο και για 7 έτη. Μου καθυστερείς το ενοίκιο πχ του 5ου μήνα (τα υπόλοιπα ας θεωρήσουμε πως έχουν μπει όπως πρέπει). Σου στέλνω εξώδικο και μέχρι το τέλος της διορίας που σου δίνει ο νόμος μετά το εξώδικο μου καταθέτεις τα χρήματα. Όλα εντάξει μέχρι εδώ. Περνάει 3ος, 4ος χρόνος του συμβολαίου χωρίς καθυστερήσεις και τον 5ο χρόνο σε έναν τυχαίο μήνα, καθυστερείς πάλι το ενοίκιο και στέλνω 2ο εξώδικο. Σε αυτή τη περίπτωση ο νόμος δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της έξωσης; Ο πρώτος ενικός είναι για να γίνει πιο κατανοητό. Ελπίζω να διατύπωσα σωστά την ερώτηση.
Joshua21 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 1 hour ago, divnt said: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Θα μπορούσες να πεις ενδεικτικά αν ο ενοικιαστής θελήσει να ασκήσει το δικαίωμα της ανακοπής, σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να κερδίσει; Η ανακοπή είναι αρκετά σύνθετη ακριβή και απαιτητική διαδικασία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Επίσης και να καταφέρει να ασκήσει ανακοπή το μόνο που κερδίζει είναι χρόνο, αναστέλλεται προσωρινά η έξωση μέχρι να γίνει δικαστήριο, για αυτό και σπανίως κάνουν τέτοια προσπάθεια οι μισθωτές. Τώρα αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες, απευθύνσου σε δικηγόρο. 1 hour ago, divnt said: Ναι, δεν το διατύπωσα σωστά. Ρωτάω το εξής. Έστω πχ ότι σου νοικιάζω ένα διαμέρισμα από σήμερα το συμβόλαιο και για 7 έτη. Μου καθυστερείς το ενοίκιο πχ του 5ου μήνα (τα υπόλοιπα ας θεωρήσουμε πως έχουν μπει όπως πρέπει). Σου στέλνω εξώδικο και μέχρι το τέλος της διορίας που σου δίνει ο νόμος μετά το εξώδικο μου καταθέτεις τα χρήματα. Όλα εντάξει μέχρι εδώ. Περνάει 3ος, 4ος χρόνος του συμβολαίου χωρίς καθυστερήσεις και τον 5ο χρόνο σε έναν τυχαίο μήνα, καθυστερείς πάλι το ενοίκιο και στέλνω 2ο εξώδικο. Σε αυτή τη περίπτωση ο νόμος δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της έξωσης; Ο πρώτος ενικός είναι για να γίνει πιο κατανοητό. Ελπίζω να διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Στην επόμενη καθυστέρηση σε έναν τυχαίο μήνα του 5ου χρόνου δεν μου στέλνεις πρώτα εξώδικο, προχωράς κατευθείαν στη διαδικασία δλδ ο δικηγόρος σου καταθέτει στο δικαστήριο τον φάκελο με το αίτημα και τα δικαιολογητικά, και μόλις βγει η εντολή μου στέλνεις αντίγραφο της ζητώντας μου να παραδώσω το διαμέρισμα μέσα σε 20 ημέρες. 1
divnt Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες φίλε @Joshua21 ! 1
StamTheMan Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 4 ώρες πριν, qastor είπε «Το παρόν συμφωνητικό ξεκινάει 01/10/22 και λήγει την 30/10/24 όπου μετά την λήξη θα γίνει αυτόματη αναπροσαρμογή του ενοικίου 3%». Ισχυει η τριετια.Δε μπορει να ζητησει καμια αυξηση. Αντε να παρει κανα 20ρικο οταν μπει ο τριτος χρονος,αναλογικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα