Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους !

Αποφάσισα να αγοράσω ένα desktop ύστερα από περίπου 15 χρόνια χωρίς σταθερό pc. Είμαι ψιλοασχετος, έχω κάνει μια μελέτη και χρειάζομαι βοήθεια για τη συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων, τη γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο setup όπως επίσης δέχομαι και συμβουλές για να ρίξω λίγο το κόστος.

Θα ήθελα να μην ξεπερνούσα τα 1300€.

Θα προορίζεται για οικιακή χρήση και λίγο gaming περίπου 3 μέρες /βδομαδα . Ενδεικτικά παιχνίδια , manager ,στρατηγικής,gran turismo και στο προσεχεσ μέλλον ποιος ξέρει…  λογικά action-adventure. Επιθυμώ μια καλη προς αρκετα καλή ποιότητα  στα γραφικά.

Δε θα χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό πρόγραμμα.

Χρειαζομαι οθόνη. Δεν χρειάζομαι πληκτρολόγιο, ηχεια, ποντικι.

Βρισκομαι Αθήνα, δεν έχω θέμα αν θα τα αγοράσω σπαστά ή όλα μαζί (αν και το προτιμώ) και τη συναρμολόγηση θα την πραγματοποιήσει φίλος μου.

Δεν επιθυμώ  λειτουργικό σύστημα.

Εχω φτιάξει προς το παρόν αυτό.IMG_0451.jpeg.0736ed8c2d1ff13c78c8de45c16ea5de.jpeg

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τη βοήθεια !

Επεξ/σία από dimtech
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Στήσιμο νέου Desktop - AM4 ή AM5?
Δημοσ.

Δώσε μας μερικά σημαντικά και βασικά στοιχεία.

Συναρμολογείς εσύ;

Τα παραπάνω που παραθέτεις σε τι τιμές τα βρίσκεις;

Ως γενικές παρατηρήσεις:

κακή επιλογή μνημών σε συχνότητες/cl, για gaming  χρειάζεσαι κάτι καλύτερο

πολύ μέτρια έως κακή επιλογή κάρτας γραφικών. Η συγκεκριμένη δεν είναι ιδανική για 2k αναλύσεις ειδικά σε απαιτητικά παιχνίδια, λόγω δύναμης και συγκριτικά μικρής vram

πολύ μέτρια η ψύκτρα επίσης, στα λεφτά της όχι η πιο δυνατή και το καλύτερο  vfm

όχι στον nv2, δώσε ελάχιστα χρήματα και πάρε κάτι καλύτερο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimtech είπε

Καλησπέρα σε όλους !

Αποφάσισα να αγοράσω ένα desktop ύστερα από περίπου 15 χρόνια χωρίς σταθερό pc. Είμαι ψιλοασχετος, έχω κάνει μια μελέτη και χρειάζομαι βοήθεια για τη συμβατότητα μεταξύ των προϊόντων, τη γνώμη σας πάνω στο συγκεκριμένο setup όπως επίσης δέχομαι και συμβουλές για να ρίξω λίγο το κόστος.

Θα ήθελα να μην ξεπερνούσα τα 1300€.

Θα προορίζεται για οικιακή χρήση και λίγο gaming περίπου 3 μέρες /βδομαδα . Ενδεικτικά παιχνίδια , manager ,στρατηγικής,gran turismo και στο προσεχεσ μέλλον ποιος ξέρει…  λογικά action-adventure. Επιθυμώ μια καλη προς αρκετα καλή ποιότητα  στα γραφικά.

Δε θα χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό πρόγραμμα.

Χρειαζομαι οθόνη. Δεν χρειάζομαι πληκτρολόγιο, ηχεια, ποντικι.

Βρισκομαι Αθήνα, δεν έχω θέμα αν θα τα αγοράσω σπαστά ή όλα μαζί (αν και το προτιμώ) και τη συναρμολόγηση θα την πραγματοποιήσει φίλος μου.

Δεν επιθυμώ  λειτουργικό σύστημα.

Εχω φτιάξει προς το παρόν αυτό.IMG_0451.jpeg.0736ed8c2d1ff13c78c8de45c16ea5de.jpeg

Ευχαριστω εκ των προτέρων για τη βοήθεια !

Δεν είναι εύκολο το task.

ΑΜ5 με οθόνη και Gaming GPU....

Τα μισά σχεδόν χρήματα του σετ θεωρητικά τα θέλει η GPU για αξιοπρεπές Gaming σε 1440p.

Πολλοί οι συμβιβασμοι αλλά αναπόφευκτοι αρκεί να ξέρεις τι αναμένεις και να είσαι ΟΚ με αυτό.

Τι εννοώ?

Για οικιακή χρήση δεν χρειάζεται να σκάσεις 1300€ (1000 βγάζοντας έξω το κόστος οθονης). Κάνεις την δουλειά σου και με 300€.

Για Gaming 1440p σε υψηλές αναλύσεις θα παίξεις είναι αλήθεια τα περισσότερα με μέτρια όμως fps σε 1440p. Δεν είναι κακό. Αλλά να μην περιμένεις θαύματα.

Όντως μια ανάλυση τιμών θα βοηθουσε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συναρμολογήσει φίλος μου ή θα πάνε σε ειδικό, εγώ δεν έχω ιδέα.Τα παραπάνω τα βρίσκω ολα μαζί στα 1400€.Θα ακούσω την πρόταση συμβουλή σου σχετικά με τις παρατηρήσεις.

Για Ram και ψύκτρα δεν γνωρίζω που να πάω. Για κάρτα και δίσκο έχω δει τα εξής:

Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Pure 

Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΗΣ 

IMG_0452.jpeg.f3917e86006ba056e1ff2acb083835fe.jpeg

Σε γενικές γραμμές θα ήθελα να φτιάξω κάτι που να αξίζει τα χρήματα του . Ναι είναι για οικιακή χρήση καθώς δεν προορίζεται για εργασία αλλα αν είναι να παίξω θέλω να το κάνω τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Αν είναι να ξεφύγω από το budget τουλάχιστον ας το κάνω καλά χωρίς προχειρότητες!! Αλλιώς αν είναι να μην ταιριάζει με τις ανάγκες μου πάω σε  έναν Ryzen 5600X με υποδεέστερη οθόνη και πάνε όλα μαζί κοντά στα 1100€.

Επεξ/σία από dimtech
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dimtech είπε

Θα συναρμολογήσει φίλος μου ή θα πάνε σε ειδικό, εγώ δεν έχω ιδέα.Τα παραπάνω τα βρίσκω ολα μαζί στα 1400€.Θα ακούσω την πρόταση συμβουλή σου σχετικά με τις παρατηρήσεις.

Για Ram και ψύκτρας δεν γνωρίζω που να πάω. Για κάρτα και δίσκο έχω δει τα εξής:

Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Pure 

Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΙΜΗΣ 

IMG_0452.jpeg.f3917e86006ba056e1ff2acb083835fe.jpeg

1) Case:

Δεν με τρελαινει το design. Αρχηστη και αβολη βλεπω την εμπρος προεξοχη. Αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα γουστα. Επίσης δεν βλεπω να δινει και ιδιατερα πολλες επιλογες σε τοποθετηση fans & AIOs. Δωσε προσοχη σε πιθανη δυνατοτητα μελλοντικης τοποθετησης ΑΙΟ ειδικα στην οροφη οπου τα περισσοτερα πονανε γιατι δεν εχουν καλό clearance της mobo από την οροφη και δεν δινουν αρκετο περιθωριο ωστε να μην κοπανανε οι ανεμιστηρες της ΑΙΟ με την mobo/RAMS. Επίσης σημαντικό ειναι ο καλός αερισμός. Στο συγεκριμενο εμενα μου λειπει ο αερισμός απο κάτω. Επίσης δεν βλεπω αφαιρουμενες σιτες. Ισως εχει πανω (??) αλλα μπροστα σιγουρα δεν εχει και αυτο το φθηνο πλαστικο σιγουρα δεν ειναι για πολυ κουμπωσε/ξεκουμπωσε. 

Σε αυτη την κατηγορια τιμης υπαρχουν πολλα αλλα πιο βολικα κουτιά (πχ Asus A21 Mini Tower) αλλά όπως είπα ειναι υποκειμενικο.

2) Mobo:

Θεωρω ότι ειναι καλή η επιλογή για να κρατησεις το budget χαμηλα.

Εναλλακτικες επιλογες (με WiFi).

Gigabyte B650 Gaming X AX (rev. 1.x) Wi-Fi 

Asus TUF Gaming B650M-E WiFi 

MSI Mag B650 Tomahawk WIFI 

3) RAMS

DDR5 στα 6000MHz (sweet spot για AMD) σίγουρα βρίσκεις στην ίδια τιμη.

Ενδεικτικα μονο: 

G.Skill Ripjaws S5 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6400 για Desktop (F5-6400J3239G16GX2-RS5K) | Skroutz.gr

Corsair Vengeance 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 για Desktop (CMK32GX5M2E6000Z36) | Skroutz.gr

4) CPU:

Συμφωνουμε

5) GPU:

Sapphire Radeon RX 7800 XT: θα ελεγα οτι εαν την φτανεις ειναι πολύ καλή επιλογη.

Στα 470 για την Pulse αξιζει να περιμενεις για την παραδοση θα ελεγα SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT 16GB Gaming – JMCtech.gr

Αλλιώς η RTX4060 δεν ειναι οπως ειπα κακη επιλογη. Μια χαρα θα σε καλυψει σε αυτα που παιζεις τωρα.

6) PSU:

Οχι οτι το Corsair δεν ειναι καλή επιλογη.

Μπορεις να δεις επίσης τα κλασικα:

Seasonic Focus GX 750W (και Seasonic και πιο φθηνο)

Seasonic Focus GX ATX 3.0 750W (το ιδιο σε ΑΤΧ3.0 για πιο συγχρονο και καλυτερο και επισης πιο φθηνο)

Εαν θελεις να πας ελαχιστα πιο πανω στα Watt 

Seasonic Focus GX 850W 

Seasonic FOCUS GX ATX 3.0 850W 

Be Quiet Pure Power 12 M 850W 

7) Colling:

Δεν εχω ιδεα για τις ψυκτρες αερος. Μου φαινονται ογκωδεις και ασχημες και με λίγο παραπάνω παιρνεις πια υγροψυξη που την προτιμω.

Αλλα μπορεις να ξεκινησεις με κατι τετοιο.

8.) Storage:

Αργος ο Kingston. Εαν δεν σε πειραζει Οκ.

Eναλλακτικες

Lexar NM790 SSD 1TB 

Western Digital SN770 SSD 1TB 

Δεν εκανα την σουμα γιατι θελει και ερευνα αγορας να βρεις τα φθηνοτερα. Πιθανα να βγαινει στο συνολο παραπανω απο το budget. 

Εσυ βαζεις τις ισορροπιες και τις προτεραιοτητες. Απειρες οι επιλογες. Ο καθενας θα δώσει και διαφορετική προταση. Ο καθενας επίσης εχει διαφορετικα κριτηρια τα οποία και ζυγίζει και με διαφορετικό τροπο. 

Οπότε εσυ ακους διαφορα αλλα κρινεις με την δικη σου λογικη παντα. Δωσε βαρυτητα στο πως το σκεφτεσαι εσυ και μην επιρεαζεσαι πολυ απο εμας

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dimtech Για ψυξη δες και την arctic freezer 36 απλή ή argb σε αυτή την κατηγορία τιμής από Ελλάδα. Αλλιώς και thermalright peerless assassin ή phantom spirit από amazon Γερμανίας, έρχονται από την ίδια την εταιρεία. Στα λέω σαν εναλλακτικές απλά, δεν ειναι ότι η pure rock 2 ειναι κακή. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και τη βοηθεια σας. Απεκλεισα το ενδεχομενο να παω σε setup με am4, φοβαμαι οτι στο μελλον θα ειμαι εγκλωβισμενος 

@SeNNinhA βοηθησες παρα πολυ, οι παρατηρησεις σου με οδηγησαν στο να δω τι ειναι καλυτερο για εμενα αυτη τη στιγμη παντα σε συνδυασμο με τα χρηματα που θα αποφασισω να διαθεσω . Ή θα παω με τη 4060 και αν χρειαστω κατι καλυτερο θα αλλαξω καρτα γραφικων αργοτερα ή διαθετω 250€ περιπου παραπανω και εχω κατι αρκετα καλυτερο απο τωρα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...