Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανένας δίσκος δεν είναι failproof προφανώς αλλά θέλω το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύω τα βίντεο που τραβάω με τη gopro. Επειδή γεμίζει γρήγορα ο δίσκος δε μπορώ να έχω 2 ξεχωριστούς δίσκους για να δω backup. Δηλαδή να πάρω 2 τεσσαρηδες στο έναν να ξεφορτωμω και στον άλλο να κρατάω αντίγραφα, λέω καλύτερα να πάρω έναν και καλό.

Επίσης δε παίζει να αγοράζω χώρων σε cloud για να τα περνάω εκεί. Σκέφτομαι μόνο μήπως τα ανεβάζω στο YouTube και έστω και συμπιεσμένα να τα χω εκεί αν πάθει κάτι κανας δίσκος. Έχει περιορισμό το YouTube στα βίντεο που ανεβάζεις?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, therock είπε

Κανένας δίσκος δεν είναι failproof προφανώς αλλά θέλω το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύω τα βίντεο που τραβάω με τη gopro. Επειδή γεμίζει γρήγορα ο δίσκος δε μπορώ να έχω 2 ξεχωριστούς δίσκους για να δω backup. Δηλαδή να πάρω 2 τεσσαρηδες στο έναν να ξεφορτωμω και στον άλλο να κρατάω αντίγραφα, λέω καλύτερα να πάρω έναν και καλό.

Επίσης δε παίζει να αγοράζω χώρων σε cloud για να τα περνάω εκεί. Σκέφτομαι μόνο μήπως τα ανεβάζω στο YouTube και έστω και συμπιεσμένα να τα χω εκεί αν πάθει κάτι κανας δίσκος. Έχει περιορισμό το YouTube στα βίντεο που ανεβάζεις?

Αν δεν σε ενδιαφερει το backup τότε παρε μια θήκη 2 σκληρών και βάλε τους σε raid 1. Θα είναι σαν να έχεις τον καλύτερο σκληρό δίσκο ….

Δημοσ.

Ναι αλλά οπότε στην ουσία μου λες να έχω 2 δίσκους πάλι. Οπότε μιλάμε για μια αγορά με διπλάσια έξοδα στη τη θηκη για RAID...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι αλλά οπότε στην ουσία μου λες να έχω 2 δίσκους πάλι. Οπότε μιλάμε για μια αγορά με διπλάσια έξοδα στη τη θηκη για RAID...

Όταν μιλάς για backup ενοοειτσι ότι έχεις δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΎΣ αποθηκευτικους χώρους.

Δεν υπάρχει σοβαρη εννοια backup στον ίδιο δίσκο.

Ακομη και χωρίς backup και πάλι 2 δίσκοι είναι προτιμότεροι από έναν για λόγω ασφαλείας και πλάι. Εάν χαλάσει ο ένας δεν θα τα χάσεις όλα.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, SeNNinhA said:

Όταν μιλάς για backup ενοοειτσι ότι έχεις δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΎΣ αποθηκευτικους χώρους.

Δεν υπάρχει σοβαρη εννοια backup στον ίδιο δίσκο.

Ακομη και χωρίς backup και πάλι 2 δίσκοι είναι προτιμότεροι από έναν για λόγω ασφαλείας και πλάι. Εάν χαλάσει ο ένας δεν θα τα χάσεις όλα.

Ναι αλλά πάνω γράφω δεν θέλω backup, θέλω να πάρω έναν δίσκο και καλό..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, therock είπε

Όποτε θέλεις ένα φτηνο δισκο και όχι έναν καλο δισκο. Αν ψάχνεις και τα δυο , δηλαδή και καλο και φτηνο , θα πρέπει να το ρισκάρεις . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, therock είπε

Δηλαδή να πάρω 2 τεσσαρηδες στο έναν να ξεφορτωμω και στον άλλο να κρατάω αντίγραφα, λέω καλύτερα να πάρω έναν και καλό.

6 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι αλλά πάνω γράφω δεν θέλω backup, θέλω να πάρω έναν δίσκο και καλό..

Εγώ παλι διαβάζω να λες για αντίγραφα....

Σε κάθε περίπτωση εγώ προτιμώ να έχω δύο μικρότερους δίσκους από ένα πολύ μεγάλο.

Εάν μιλάμε για 4TB δεν θεωρείται μεγάλος για τα σημερινά δεδομένα.

Εάν είναι για παραπάνω θα έπαιρνα 2x4TB

Πάρε ένα αφού βολεύεσαι. Εσύ αποφασίζεις τι σε βολεύει.

Από κόστος δεν νομίζω ότι έχει διαφορά ένας μεγάλος ή δύο μικρότεροι πάντως.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Οχι παιδια δεν μιλησα για μεγαλυτερο η μικροτερο, άλλο λεω. ΠΧ εστω οτι θελω 4TB για αυτο το σκοπο..

Η ξεκαθαρη λυση οπως λετε και η λογικη, ειναι να παρω 2x Οικονομικους 4TB και με ενα συστημα RAID να τους εχω σαν RAID1.

Εγω λεω αν μπορω να παρω εναν "ΚΑΛΟ" και πιο ακριβο 4TB που να μην φαει fail (που ναι οκ τιποτα δεν το εγγυατε αυτο, και τον καλυτερο να παρεις μπορεις στη πρωτη βδομαδα κατι να παθει).

Δεν μιλησα ομως ποτε να παρω μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Δεν ειπα ρε παιδια απο το να παρω 2 φθηνους 4αρηδες ας παρω εναν 8 η 16 tb... (επειδη εχω ηδη εναν 18αρι και επειδη τον φοβαμαι μη σκασει, εκει φορτωνω μονο media ταινιες και παιχνιδια που και να τα χασω δε τρεχει κατι).

Δημοσ.

και εσωτερικος να ειναι εχω dock. βλεπω ανεβηκαν πολυ ομως οι τιμες. Κατι 2,5αρηδες 4tb τους ειχα παρει στο κατοσταρικο πριν χρονια, τωρα βλεπω οι εσωτερικοι εχουν παει τοσο...

Δημοσ.

Μιας και δεν ανέφερες ποσό , υπάρχει και αυτή η επιλογή :

SSK 4TB Personal Cloud, Support for Network Storage, Automatic Backup, Home Office Storage NAS with Hard Drive for Wireless Remote Access to Phone/Tablet PC/Laptop https://amzn.eu/d/cFSkiu5

Μέσα έχει έναν φτηνό wd blue αν δεν κάνω λάθος . 

Αν ο σκληρός που θέλεις να πάρεις πρόκειται να μεταφέρεται σου συνιστώ θήκη με nvme ssd. Αν όχι ένας οποιοσδήποτε σκληρός που είναι στο budget σου.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ θα το χω στα υπόψιν αν και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 100 ευρώ, αλλά μάλλον δε παίζουν φθηνότερες λύσεις.

Κάτι άλλο να ρωτήσω που σκέφτηκα..

Έχω 2 πανομοιότυπους εξωτερικούς 3.5 Seagate 3TB. Μπορώ να τους χρησιμοποιήσω με Raid μέσα από Windows. Από εδώ διαβάζω πώς γίνεται μέσω storage spaces

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/set-up-raid-with-external-drives/bb83f17e-3e3f-4de0-8428-bdd7bab1c441

Μήπως να κάνω αυτό προς το παρόν μέχρι μελλοντικά να το πάρω απόφαση να ξοδέψω χρήματα για κάτι πιο εύχρηστο?

Δημοσ.

Εκατσα και ειδα αυτο το βιντεακι και εχω καποια ερωτηματα

Οκ στο λεει αναλυτικα πως μπορεις να κανεις storage space μεσω storage pool. Το ερωτημα μου ειναι αν οι δισκοι δενονται με το λειτουργικο και τον υπολογιστη η αν μπορεις να τους δεις και ξεχωριστα?

Δηλαδη εστω οτι θελω να τους κουμπωσω σε αλλο PC, η κανω φορματ σε αυτο που εκανα το storage pool, μετα τι γινεται με τα δεδομενα που εχουν μεσα οι δισκοι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...