Chrisida Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και κάποιους μήνες παίρνω προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Έχω διαμέρισμα πάνω από τους γονείς μου σε οικογενειακή μονοκατοικία. Οι γονείς μου στο ισόγειο έχουν φυσικό αέριο με δική τους παροχή. Έχω σώματα στον πρώτο όροφο που ήταν συνδεδεμένα στην δική τους παροχή χωρίς μετρητή αλλά δεν απέδιδαν κ είπα να βάλω αυτόνομο. Φέραμε τις προάλλες έναν μάστορα κ μας πρότεινε να μου βάλει δικό μου λέβητα ξεχωριστό στον πρώτο όροφο με μετρητή κ να τον συνδέσει στο ρολόι παροχή των γονιών μου . Φαντάζομαι είναι αυτό που κάνουν κ στις πολυκατοικίες κ ανάλογα με τι θα καίει ο καθένας θα πληρώνουμε. Η απορία μου είναι αν είναι νόμιμο κ εάν θα υπάρξει κάποιο μελλοντικό πρόβλημα.πχ αν πουληθεί κάποιο σπίτι κτλ Αν κάποιος γνωρίζει κ μπορεί να βοηθήσει κ εάν το έχει κάνει κ κάποιος από εσάς. Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δηλαδη λες ενα μετρητή δυο καυστήρες, δύο διαμερίσματα, σαφώς και είναι παράνομο
Dantε Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Παρανομο. Η κανεις τροποποιηση της μελετης που εχει κατατεθει,βαζεις μεγαλυτερο λεβητα και συνδεεις τα σωματα πανω με θερμιδομετρητη ή μπαινει αλλος μετρητης και γινεται νεα ξεχωριστη εγκατασταση για το πανω διαμερισμα. Το πιο σωστο εφοσον σκεφτεσαι περιπτωση πωλησης στο μελλον ειναι το δευτερο. 1
hp8 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 16 ώρες πριν, Chrisida είπε Η απορία μου είναι αν είναι νόμιμο κ εάν θα υπάρξει κάποιο μελλοντικό πρόβλημα.πχ αν πουληθεί κάποιο σπίτι κτλ παράνομο για μενα δεν το λες αφού η κατανάλωση χρεώνεται και δεν κλέβεται Δες σαν τροφοδοσία μιας κουζίνας αερίου ειναι στην ίδια παροχή Το θέμα είναι ότι αν γίνει μια στραβή θα πατήσουν πάνω σε αυτό Θα πρότεινα ξεχωριστή παροχή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αφ ενός αφ ετέρου δεν είναι σίγουρο αν η διατομή της σωλήνας της παροχής θα σηκώσει 2 λέβητες σε ταυτόχρονη λειτουργία 16 ώρες πριν, Chrisida είπε Έχω σώματα στον πρώτο όροφο που ήταν συνδεδεμένα στην δική τους παροχή χωρίς μετρητή αλλά δεν απέδιδαν κ είπα να βάλω αυτόνομο. αν ο λέβητας του ισογείου δεν είχε υπολογιστεί και για τον πρώτο λογικό να μην απέδιδαν 1
haris_216 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 17 ώρες πριν, Chrisida είπε Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και κάποιους μήνες παίρνω προσφορές για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Έχω διαμέρισμα πάνω από τους γονείς μου σε οικογενειακή μονοκατοικία. Οι γονείς μου στο ισόγειο έχουν φυσικό αέριο με δική τους παροχή. Έχω σώματα στον πρώτο όροφο που ήταν συνδεδεμένα στην δική τους παροχή χωρίς μετρητή αλλά δεν απέδιδαν κ είπα να βάλω αυτόνομο. Φέραμε τις προάλλες έναν μάστορα κ μας πρότεινε να μου βάλει δικό μου λέβητα ξεχωριστό στον πρώτο όροφο με μετρητή κ να τον συνδέσει στο ρολόι παροχή των γονιών μου . Φαντάζομαι είναι αυτό που κάνουν κ στις πολυκατοικίες κ ανάλογα με τι θα καίει ο καθένας θα πληρώνουμε. Η απορία μου είναι αν είναι νόμιμο κ εάν θα υπάρξει κάποιο μελλοντικό πρόβλημα.πχ αν πουληθεί κάποιο σπίτι κτλ Αν κάποιος γνωρίζει κ μπορεί να βοηθήσει κ εάν το έχει κάνει κ κάποιος από εσάς. Ευχαριστώ Όχι, ΔΕΝ είναι αυτό που γίνεται στις πολυκατοικίες. Εκεί επιμερίζεται το κόστος γιατί έχουν ένα κοινό λέβητα. Εσείς αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να έχετε δύο λέβητες σε μία παροχή. Και αν και στην θεωρία, όπως ειπώθηκε, θα "πληρώνετε ότι καίτε" στην πράξη θα παρανομείτε αφού θα κάνετε πράγματα εκτός της σύμβασης που υπογράψατε. Πχ θα γλιτώνετε το (μικρό) πάγιο που έτσι κι αλλιώς θα είχε η πρόσθετη σύνδεση. Ίσως να μη γίνει ποτέ τίποτα. Αλλά....... ΥΓ Εννοείται πως σε περίπτωση πώλησης υπάρχει θέμα καθώς το "τοπίο" δεν είναι "καθαρό". 1
APOMICHALIS Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 οι περιπτωσεις ειναι 3 Αν το διαμερισμα διαθετει ξεχωριστη παροχή ρεύματος και νερού. Κάνετε αίτηση στο αέριο για νέα παροχή (μετρητή) και λίγο πολύ κάνετε ότι θέλετε με λέβητα αυτονομία κτλπ . Αν το διαμέρισμα είναι μέρος της μονοκατοικίας και η ισχύς του λέβητα δεν φτάνει να καλύψει τον έξτρα χώρο κάνετε τροποποίηση της μελέτης και βάζετε νέους ή νεο λέβητα (πρέπει να το δει μηχανικός) Παρανομείτε και βάζετε λέβητα η αυξάνεται την ισχύ του λέβητα που έχετε. Με ρίσκο να γίνει κάποιος έλεγχος απο την εταιρεία και να σας κόψουν την παροχή
Chrisida Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2024 Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Θα προχωρήσω με αυτόνομη παροχή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα