Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, Tlykog said:

Τα εκατομμύρια τσιπάκια που μπαίνουν στις κονσόλες… Όλα AMD… Εκεί το έχει μονοπώλιο, αλλά όλοι λένε για τα μονοπώλια της Intel… Γιατί, ως γνωστό: Intel = κακή που μας πίνει το αίμα και AMD = καλή που μας αγαπάει και μας δίνει δυνατούς επεξεργαστές σε καλές τιμές…. Πολυεθνικές δισεκατομμυρίων και κορόιδα που σφάζονται καθημερινά στα forums για να τις υπερασπιστούν…

Νομίζουν ότι είναι καλύτερη… AMD 7900X έχω στο βασικό μου μηχάνημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του. Το ΑΙ έχει δρόμο μπροστά του στα desktop συστήματα…

η SONY νομίζω επέλεξε 1η την AMD έναντι στο 3αρι που είχε αν θυμάμαι καλά IBM και η Microsoft είχε Intel. 
Σιγουρα αναστήθηκε οικονομικά η AMD από την SONY και την MS. 
Τι τιμή τους δίνει τις APU δεν ξέρουμε, η MS χρονοτριβεί πάντα για να κάνει ψαλίδι από την τιμή, και η SONY ήδη έχει επεκτείνει την συνεργασία. 
η κατανάλωση φέρνει το κέρδος, γιατί δεν μπαίνει η Nvidia στο παιχνίδι με τόσα εκατομμύρια κονσόλες που πουλιούνται… 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TrialKid είπε

η SONY νομίζω επέλεξε 1η την AMD έναντι στο 3αρι που είχε αν θυμάμαι καλά IBM και η Microsoft είχε Intel. 
Τι τιμή τους δίνει τις APU δεν ξέρουμε, η MS χρονοτριβεί πάντα για να κάνει ψαλίδι από την τιμή, και η SONY ήδη έχει επεκτείνει την συνεργασία. 
η κατανάλωση φέρνει το κέρδος, γιατί δεν μπαίνει η Nvidia στο παιχνίδι με τόσα εκατομμύρια κονσόλες που πουλιούνται… 

Γιατί, είχα διαβάσει στο παρελθόν, ότι το κέρδος από τα τσιπάκια είναι μικρό. Η AMD το έκανε για το dominate στην αγορά των gpu.

Δημοσ.

AMDακιας από τα γεννοφάσκια μου.. Αλλά δε παιδιά.. Ρε παιδιά.. Μιλάμε για cpu και gpu που πουλάνε ΤΝ τώρα που είναι στα φασκια και όταν και αφού γίνει υπαρκτό πραγμα αυτά θα είναι αρχαιολογιες... Μην τσιμπάτε Ρε... Φιλικα παντός 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Προς το παρόν τίποτα αξιοσημείωτο για τον μη gamer. Όλες οι σοβαρές AI εφαρμογές, όπως το ChatGPT τρέχουν σε ισχυρούς servers και πληρώνεις συνδρομή. Το λατρεμένο επιχειρηματικό μοντέλο που σου επιτρέπει να "αρμέγεις" τον πελάτη επ' αόριστον.

Ό,τι μπορεί να τρέξει στο PC όπως η εκφώνηση κειμένου, η αφαίρεση ανεπιθύμητων ήχων όταν κάνεις chat, το DLSS, super resolution στα videos κ.α. γίνεται και από Nvidia GPU.

Η AMD είχε μείνει πίσω και εκεί οπότε έπρεπε κάτι να ανακοινώσουν για να μην δείξουν ότι χάνουν το τρένο των εξελίξεων από την πρωτοπόρο Nvidia και την αρκούντως φραγκάτη Intel. Το να βγάλεις επεξεργαστές εξειδικευμένους σε πινακοπράξεις, που απαιτεί το AI, είναι το ευκολότερο. Το να κάτσεις να φτιάξεις όλη την υποδομή software(SDK, APIs), όπως η Nvidia, είναι το δυσκολότερο.

Μπορείς να τρέξεις και offline (σημαντικό για πολλούς) local LLMs, αλλά το κύριο σου θέμα θα είναι το b/w στις μνήμες, γιαυτό δεν βλέπω οτιδήποτε πάνω σε CPU/SOC κτλ. με b/w το πολύ 80-120GB/s (dual channel DDR5) να έχει αξιοσημείωτο performance. Υποθέτω θα δούμε και από εφαρμογές/λειτουργικό κτλ. τέτοιες λειτουργίες "εξελιγμένων" βοηθών που πρακτικά μπορεί να είναι και local στο μηχάνημα οπότε θα θέλουν τέτοιου είδους acceleration, αν και η αλήθεια είναι το online μοντέλο, με συνδρομή και άρμεγμα των δεδομένων σου είναι πιο σίγουρο, αλλά τους έχω ικανούς και λεφτά να σου ζητάνε και τα δεδομένα να σου αρμέγουν και να σου κάνουν και offload κάποιο local workload, στο PC σου.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TrialKid είπε

Το playstation 3 είχε την Rsx κάρτα γραφικών όπου είχε δημιουργήθει από την Nvidia, καθώς και το original xbox είχε επίσης Nvidia. Φάγανε την φόλα τους και η δύο από την συνεργασία με την Nvidia και πήγαν στο ποτέ ξανά. Η ιντελ έκανε μια προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι με το επόμενο xbox αλλά υπήρχαν θέματα για το backward compatibility σύμφωνα με τις φήμες οπότε έκλεισε ξανά το παιχνίδι η AMD. 

Δημοσ.

Ωραία μας τα είπε η η Λιζα, περιμένω ομως την πολυποθητη ανακοίνωση από Ιντελ και φυσικά διαθεσιμότητα. 

Δημοσ.
Στις 30/3/2024 στις 11:49 ΜΜ, Ola150 είπε

Καιρός να αναβαθμιστεί ο Ryzen 5 1600 :P

Τωρα που θα βγει η σειρα 8000, και επεσαν οι προηγουμενες ,επιτελους θα καταφερεις να μαζεψεις λεφτα να πας σε ryzen 5 2600 :P

• Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ntinaras said:

Τωρα που θα βγει η σειρα 8000, και επεσαν οι προηγουμενες ,επιτελους θα καταφερεις να μαζεψεις λεφτα να πας σε ryzen 5 2600 :P

Είναι επένδυση 😂 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...