CorsarioJoao Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε 1) έχεις δει πόσο κοστίζουν πλέον τα μεταχειρισμένα? η αγορά τους είναι αλληλένδετη με των καινούριων. 2) θα αγοράσει ο άλλος μεταχειρισμένο και θα τρέχει πάλι να το συντηρεί. Πολύ καλή φάση. Τα βλέπουμε άλλωστε στα θέματα εδώ μέσα. «αγόρασα τρακαρισμένο με γέλασαν» ..... «ακούω αυτό τον ήχο, θέλει αμορτισέρ, θέλει λάστιχα θέλει θέλει θέλει....» ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτό που δεν αντέχω να βλέπω είναι να θεωρούμε ηλίθι*υς όσους αγόρασαν καινούρια. Δεν είπε ρε αδερφέ κανένας ότι είναι λάθος να πάρεις καινούργιο. Αν μπορείς και γουστάρεις παίρνεις 5 και τα κάνεις βόλτα εναλλάξ. Δεν γίνεται να λέμε ομως στον TS, που λέει ότι έχει 25χιλιαδες στην άκρη, να πάει να πάρει καινούργιο, ενώ αυτό που έχει είναι μια χαρά και ενώ είναι σε φάση που ψάχνει να μετακομίσει για να συζήσει με την κοπέλα του, να επιπλώσει σπίτι, πληρώνει σεμινάρια και ποιος ξέρει τι άλλα. Έπρεπε να λέμε στον άνθρωπο να στρώσει τη ζωή του πρώτα, να του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και μετά αν ποστάρει ότι χρειάζεται αυτοκίνητο μπείτε στο thread και κάντε τη σφαγή σας για καινούργια, παλιά και μεταχειρισμένα. Από εκεί και πέρα. 1. Η αγορά είναι σε αυτή τη φάση ακριβώς γιατί έχει βαλτώσει το πράγμα και υπάρχει τρελή αβεβαιότητα. 2. Το καινούργιο δηλαδή δεν το συντηρείς; Δεν βάζεις λάστιχα; Για κάθε έναν τυπο που τον γέλασαν βρίσκεις και εναν που πήρε καινούργιο και είναι κάθε μηνα στα συνεργεία. 7 2
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ρε φίλε ποτέ και σε κανένα θέμα δεν χάνεις ευκαιρία να επισημάνεις πόσο καλύτερη είναι η αντίκα σου από τα περισσότερα καινούρια, αλλά παρόλα αυτά δεν κάνεις συγκρίσεις... Ότι πεις Όχι δεν είπα αυτό,είπα ότι είναι πολύ καλύτερη από κουβάδες τύπου Yaris που εχεις εσυ. Επισης ξαναδιάβασε τι έγραψα στη σελίδα 9 για ασφάλεια μεταξύ νέων και παλιών γιατί μπερδεύεσαι οικτρά. Και τέλος δεν έχω μόνο την clk αλλά και ένα Corolla 1.8 Hybrid αγορασμένο καινούριο το 2022 και πριν από αυτό Auris ,πάλι αγορασμένο καινούριο το 2016.Και κάθε 5-6 χρόνια αγοράζω καινούριο αμάξι,απλά την clk αντίκα θα την κρατήσω όσο πάει.
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 1 minute ago, jmmys said: Όχι δεν είπα αυτό,είπα ότι είναι πολύ καλύτερη από κουβάδες τύπου Yaris που εχεις εσυ. Δεν είναι σύγκριση δλδ αυτό ε? Περαστικά.
filipprin Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 18 λεπτά πριν, dtk-386 είπε ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτό που δεν αντέχω να βλέπω είναι να θεωρούμε ηλίθι*υς όσους αγόρασαν καινούρια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δεν είναι σύγκριση δλδ αυτό ε? Περαστικά. Μια και μοναδική.Επισης.😅
filipprin Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 35 λεπτά πριν, dtk-386 είπε τι απαντάς ανθρωπέ μου; έγραψα εγώ για ασφάλεια; για δες λίγο σε τι απαντάς.....η ειρωνεία σε μάρανε....
Dimitris_nak Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Στις 30/3/2024 στις 8:08 ΜΜ, Byron_91 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου 22 χρόνων με 305.000 χιλιόμετρα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αλλάξει τα περισσότερα αναλώσιμα(λάστιχα,αμορτισέρ,αναρτήσεις,ιμάντας χρονισμού και άλλα πολλά). Είναι με υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτά τα χρόνια, ίσως επειδή λόγω ηλικίας του κάνω πολύ πιο συχνά συντήρηση πλέον. Όσο περνάει ο καιρός,οι φίλοι παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο,η διαφορά στην ποιότητα κύλισης, στις τεχνολογίες κτλπ είναι τεράστια και πλέον το δικό μου το νιώθω..κουβαδάκι 😅 Το θέμα μου είναι όμως πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αυτόν τον καιρό, παρ'ολο που έχω τα χρήματα.Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 καλησπερα φιλε μου , ειμαι στην ιδια θεση με την δικη σου , 21 χρονων το δικο μου με 160.000 χλμ αλλα βενζινη . του τα εχω αλλαξει σχεδον ολα αλλα ολο και κατι βλεπω να θελει συν οτι στην περιπτωση μου καιει αρκετα . αν και δεν ειμαι οικονομικα ανετα τα εβαλα κατω και αποφασισα να παω σε αγορα καινουργιου με δοσεις αναγκαστικα . η επιλογη μου ηταν ενα μικρο που πλεον δεν ειναι φθηνα και αυτα , 16900 , η πλακα ειναι οτι πηγα αρχες του χρονου να παρω μια γνωμη και ηταν 16400 και μετα απο ενα μηνα που πηγα να κλεισω ανεβηκε 500 αρον αρον, και μου ειπαν αναμενεται και αλλη αυξηση . επομενως δεν ειναι να περιμενεις παρα πολυ για εμενα , και θα τα ανεβασουν και αλλο γιατι θελουν να μας οδηγησουν στα ηλεκτρικα κατα την αποψη μου , οσο και αν αποτυχαινουν επιμενουν εκει . αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα . αν καταλαβα καλα ακομα δεν εχεις καποια οικογενεια , τοτε θα επερνα ενα μικρομεσαιο ( αυτο ειναι υποκειμενικο παντα) με τα μισα προκαταβολη και δοσεις τα υπολοιπα ωστε να εχεις ενα ποσο διαθεσιμο , και αν με το καλο ερθει και η οικογενεια και αλλαξουν οι αναγκες σου , το σπρωχνεις και με τα υπολοιπα χρηματα που θα εχεις κρατησει πας σε αναβαθμιση . αυτη ειναι η δικη μου οπτικη ,εσυ ξερεις καλυτερα την φαση σου και τα γουστα σου και βγαζεις το σεναριο που ειναι πιο κοντα σε σενα . παντως σαν γενικο συμπερασμα μην μενεις αλλο με το παλιο . ολη αυτη η κουβεντα περι των νεων συστηματων ειναι ακυρη για το ερωτημα που εκανες , οταν θα πας σε καινουργιο αναγκαστικα τα περνεις , αντε να επιλεξεις ενα με φτωχο στανταρ εξοπλισμο . ουτε εγω ειμαι συμφωνος με την τοση τεχνολογια στο αμαξι αλλα ειναι μονοδρομος . 2
dtk-386 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Αναφορά σε κείμενο ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτό που δεν αντέχω να βλέπω είναι να θεωρούμε ηλίθι*υς όσους αγόρασαν καινούρια. ρε filipprin θα μας πεις τι εννοείς ή θα παίζουμε? ή μάλλον μην πεις τίποτα. Αρκετά ασχολήθηκα.
Byron_91 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Λοιπόν, καταρχήν να πω πως περίμενα πως θα υπάρχουν πολλές απόψεις και έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σας. Τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε πως για την ώρα θα προχωρήσουμε πρώτα με το σπίτι, (με καβάτζα τουλάχιστον 15κ στην άκρη που θα μείνουν μετά από ενοίκια, πρώτα έξοδα σεμινάρια κτλπ) και μετά θα έρθει η αλλαγή είτε σε 2-3 χρόνια με τα λεφτά στο χέρι η νωρίτερα όποτε χρειαστεί με προκαταβολή και δόσεις, αν το αμάξι αποφασίσει να αποσυρθεί μόνο του🫣 Ευχαριστώ για όλες τις απόψεις σας που με βοήθησαν αρκετά! 13 2
GamingMaster424 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 1 minute ago, Byron_91 said: Λοιπόν, καταρχήν να πω πως περίμενα πως θα υπάρχουν πολλές απόψεις και έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σας. Τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε πως για την ώρα θα προχωρήσουμε πρώτα με το σπίτι, (με καβάτζα τουλάχιστον 15κ στην άκρη που θα μείνουν μετά από ενοίκια, πρώτα έξοδα σεμινάρια κτλπ) και μετά θα έρθει η αλλαγή είτε σε 2-3 χρόνια με τα λεφτά στο χέρι η νωρίτερα όποτε χρειαστεί με προκαταβολή και δόσεις, αν το αμάξι αποφασίσει να αποσυρθεί μόνο του🫣 Ευχαριστώ για όλες τις απόψεις σας που με βοήθησαν αρκετά! Καλή αρχή να έχεις φίλε στην καινούρια σου ζωή. Φαίνεσαι γενικά άτομο με πλάνο για τη ζωή του, μια χαρά θα τα πας ό,τι και να κάνεις. 6
Byron_91 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μόλις τώρα, GamingMaster424 είπε Καλή αρχή να έχεις φίλε στην καινούρια σου ζωή. Φαίνεσαι γενικά άτομο με πλάνο για τη ζωή του, μια χαρά θα τα πας ό,τι και να κάνεις. Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε, προσπαθούμε όσο μπορούμε! 6
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το δικό σου από ότι λες δεν το κινείς καν, και να το αλλάξεις δεν θα είσαι πιο ασφαλής μια και κυκλοφορείς αποκλειστικά με το παπί. Έγινε κουβέντα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων (παθητική και ενεργητική), σε αυτό αναφερόμουν. Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια όντως το έχω παροπλισμένο, αύριο αυτό μπορεί να αλλάξει για πλείστους λόγους. Το θέμα είναι ότι για άλλη μία φορά γίνεται κουβέντα για «πολύ μεγάλη διαφορά» στην ασφάλεια μεταξύ ενός αυτοκινήτου του 2023 και ενός του 2008. Να πούμε για έως τέλη δεκαετίας '90, βαριά αρχές δεκαετίας '00, να πούμε ότι ναι, εκτός από λίγες εξαιρέσεις που έχουν αναφερθεί και εδώ και σε άλλα σχετικά νήματα, η ασφάλεια ήταν σχεδόν υποτυπώδης, χωρίς ABS και με το ζόρι έναν αερόσακο για τον οδηγό, χωρίς πλευρικές μπάρες και γενικά ελαφριά αμαξώματα που δεν προστάτευαν πόδια κ.λπ.. Μέσα στη δεκαετία του '00 και προς τα τέλη της υπήρξε σαφής βελτίωση σε σχέση με το πριν, τόσο που δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για την επόμενη δεκαετία αντίστοιχα. Γιατί διαβάζεις διάφορα posts τύπου «πώς συγκρίνεις αυτοκίνητο του 2010 με του 2024, καμία σχέση όσον αφορά στην ασφάλεια». Και για να κλείνουμε, πέρα από 1-2 posts, κανείς άλλος δεν έβαλε στην εξίσωση τα υπόλοιπα που έχει να σκεφτεί ο TS. Κάποιοι έγραψαν «έχεις 28Κ στην άκρη και σκέφτεσαι ακόμα να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο;». Καθόλου περίεργο βέβαια, σε σχετικό νήμα είχα γράψει για γνωστό που κουβεντιάζαμε πέρσι το καλοκαίρι για διακοπές, και μου είπε ότι δε θα πήγαινε κάπου με την οικογένειά του επειδή έδωσε κάπου 40Κ για το καινούργιο Qashqai. Όπως το βλέπει ο καθένας λοιπόν. 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 10 minutes ago, phanispal said: Το θέμα είναι ότι για άλλη μία φορά γίνεται κουβέντα για «πολύ μεγάλη διαφορά» στην ασφάλεια μεταξύ ενός αυτοκινήτου του 2023 και ενός του 2008. Για να ακριβολογούμε στα προηγούμενα post έγινε κουβέντα για πολύ μεγάλη διαφορά στην ασφάλεια μεταξύ ενός αυτοκινήτου του 2024 και ενός του 1998, δλδ για 26 χρόνια διαφορά και όχι για 13 που αναφέρεις εσύ τώρα. Και ναι, η διαφορά αυτή όντως είναι τεράστια, το 98 όπως έχω γράψει και σε άλλο post δεν ήταν στάνταρ ούτε καν ο αερόσακος του οδηγού ενώ σήμερα έχουν τουλάχιστον 6-7, μόνο το ABS ήταν υποχρεωτικό από το 95 αν θυμάμαι καλά.
valankyt Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 4 ώρες πριν, phanispal είπε Το δικό μου είναι του 2008, έχει 9 αερόσακους και 5* τότε (ναι ξέρω, με τα σημερινά δεδομένα θα είχε 0, συμφορά που μας βρήκε). Να το αλλάξω; Όχι φυσικά, παρέχει μια χαρά ασφάλεια. Το θέμα είναι πως ενώ οχήματα προ 15 ετιας που ήταν πενταστερα σε ασφάλεια, ξαφνικά είναι μηδέν σήμερα σαν να έχει κόπωση υλικών το σασί και είναι έτοιμο να αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη. Πάντως σε σχετική δοκιμή με Hyundai Getz το οποίο υπεβλήθη σε crash test μετά από 20 χρόνια χρήσης η δομική αντοχή του αμαξώματος είχε την ίδια συμπεριφορά όπως όταν ήταν καινούργιο με ενεργοποίηση αερόσακων και καλά αποτελέσματα επιβίωσης επιβατών. 4 ώρες πριν, dtk-386 είπε Το να έχει κάποιος ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια όπως όλοι εκεί έξω αν κρίνω από αυτά που βλέπω καθημερινά και να του κοστίζει η συντήρηση και να θέλει να το αλλάξει με ένα νέο λέγεται μόδα δηλ?????? Αν του κοστίζει η συντήρηση να προβεί σε αλλαγή, αν δεν του κοστίζει τίποτα το ιδιαίτερο η συντήρηση και δεν παρουσιάζονται βλάβες ναι είναι μόδα που ακριβοπληρωνεται και απλά βρίσκει πρόφαση να το αλλάξει. Σεβαστή η άποψη σου κατά τα άλλα. 4 ώρες πριν, listerstorm είπε Για κάποιο λόγο "αν έχεις καινούργιο αυτοκίνητο - που μπορεί να πήρες και με δάνειο - αλλά μηδέν ευρώ στην τράπεζα, είσαι ευκατάστατος. Αν έχεις παλιό αυτοκίνητο ή καθόλου και 30χιλ στην τράπεζα θεωρείσαι φτωχός". Γιατί δυστυχώς μας έφαγε το φαίνεσθαι και η εικόνα, δεν κοιτάμε την πραγματικότητα. 4 ώρες πριν, hyperspaced είπε Έχεις ένα αυτοκίνητο 22 ετών που το χρησιμοποιείς καθημερινά και βάζεις >10.000 χιλιόμετρα το χρόνο; Και αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να αγοράσεις καινούργιο ενώ έχεις τα λεφτά; Έχεις σκεφτεί τί θα γίνει αν "χτύπα ξύλο" τρακάρεις; Η διαφορά ενός παλιού με ένα καινούργιο είναι αν θα ζήσεις ή όχι. Αν δεν σε ενδιαφέρει η δική σου ζωή, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς όσους βάζεις μέσα; (ευτυχώς δεν έχεις παιδιά) Αν θες να το δεις αλλιώς,, έχεις υπολογίσει πόση χαμηλότερη κατανάλωση θα έχεις με το καινούργιο (συν την οδηγική συμπεριφορά, ενεργητική ασφάλεια κλπ.) ; Μην ρισκάρεις τη ζωή σου. Επίσης ας μην γίνεται χρήση ζωνών ασφαλείας από όλους τους επιβάτες και άριστη να είναι η παθητική ασφάλεια και όσοι αερόσακοι και να υπάρχουν δεν ωφελούν πουθενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα