Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητο 20ετίας ως καθημερινό

Byron_91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 383
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επειδή δεν είναι μόνο έτσι, δεν είναι μόνο άσπρο ή/και μαύρο.

Δεν κάνουν όλοι ίδια χρήση. Εγώ κάνω 3-4Κ χιλιόμετρα το χρόνο, το 97% των χιλιομέτρων είναι σε ταξίδια Πάσχα και Αύγουστο. Στην πόλη είμαι με μηχανάκι. Έχει το ίδιο νόημα να πάρω καινούργιο με άλλον που κινείται καθημερινά να πάει στη δουλειά του και γράφει 30Κ/χρόνο;

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε άτομα που έχουν χρεωθεί για να πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Γιατί το κουράζουμε;

Όποιος έχει παίρνει, οποίος δεν έχει κρατάει το 20ετιας (από άποψη)

Άμα δεν έχει τελικά γιατί κρατάει το εικοσαετίας , από άποψη η ανάγκη ;

4 hours ago, leolipop said:

Άμα δεν έχει τελικά γιατί κρατάει το εικοσαετίας , από άποψη η ανάγκη ;

αν η χρήση του ειναι μια φορά την εβδομάδα...... μπορει να μην έχει και ιδιαίτερη ανάγκη απο καινουργιο αυτοκινιτο
πχ εγώ κουνάω το όχημα κάνα 2 άντε 3 φορές το μήνα (εχω μια αρχαιολογία του 2012) και αυτό ποιο πολύ να δουλέψει λίγο και για κάνα supermarket (και αυτό αν δεν βρω αυτά που θέλω στο τοπικό) αν και συνέχεια σκέφτομαι να πάρω δάνειο να πάρω καινουργιο (για έναν και μόνο λόγο να εχω κάτι καινουργιο να ασχολούμαι ) αλλά συνέχεια το αναβάλλω γιατι λέω δεν αξίζει ακομη.....  ποιο πόλη τα δίνω ανά 2 χρονια σε καινουργια μηχανη
δλδ το χρόνο μηχανη εχει 15 με 17,000 και αυτοκίνητο αντε να έχει 3,000 (και οχι άπαντα)

Στις 14/7/2024 στις 2:44 ΜΜ, leolipop είπε

Aν οι εχοντες το χρημα μπορουν να αγοραζουν με δοσεις γιατι να το κανουν ; Οσοι δεν εχουν , θα βαλουν δοσεις προφανως, γιατι δεν εχουν εναλλακτικη.Χρωστας σε τραπεζα και για 5000 πχ, σου βγαζουν ακινητο σε πλειστηριασμο , τι κανεις ; Λες περιμενετε μερικα χρονια να τα μαζεψω , η κανεις διακανονισμο ;

Επισης αν ηταν οι τραπεζες, να εκαναν δοσεις μονο στους εχοντες, τοτε πως θα εβγαζαν κερδη απο δανεισμους, αν ειναι τοσο μικρο ποσοστο η πελατεια τους, αφου και παλι οποιος εχει, οπως λες , αγοραζει μετρητοις ;

Ναι φίλε δυστυχώς έτσι είναι καινούργιο αυτοκίνητο και πιστωτική κάρτα για τους έχοντες για να μην βρεθούν στο δρόμο. Λιγο πολύ όλοι έχουμε γνωστούς-συγγενείς- φίλους που δεν ακολούθησαν αυτό το δρόμο βρέθηκαν στο δρόμο ή να τους κυνηγάνε οι τράπεζες χωρίς να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή δεν θα νοιώθουν κυνηγημένοι.

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

αν η χρήση του ειναι μια φορά την εβδομάδα...... μπορει να μην έχει και ιδιαίτερη ανάγκη απο καινουργιο αυτοκινιτο
πχ εγώ κουνάω το όχημα κάνα 2 άντε 3 φορές το μήνα (εχω μια αρχαιολογία του 2012) και αυτό ποιο πολύ να δουλέψει

20ετίας όπως εχω γράψει και παραπάνω 25.000 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο. Φουλ συντηρημένο σε όλα του. Χτες με 38-39 κελσίου γύριζα από ταξίδι στο 0 (ούτε 1) 🤣 το αιρκοντίσιον ψυγείο το αυτοκίνητο γιατί είναι καλά συντηρημένο. Όχι δεν μου λείπει το καινούργιο ούτε το σκέφτομαι. 500 χιλ με υγραέριο αν φουλάρω 70 λεπτά στην περιοχή μου και αν χρειαστεί άλλα τόσα χιλ. με βενζίνη να μην αγχώνομαι σε ταξίδι και όχι με 100 και παράθυρα ανοιχτά στην Εθνική μη μείνω από μπαταρία.😛

• Like 1

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

αν και συνέχεια σκέφτομαι να πάρω δάνειο να πάρω καινουργιο (για έναν και μόνο λόγο να εχω κάτι καινουργιο να ασχολούμαι )

Ξέρεις πόσοι αλλάζουν αυτοκίνητο (και πολλά άλλα) με αυτό το σκεπτικό;

Όπως εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιος βαριέται εύκολα και θέλει να αλλάζει παραστάσεις για να μη μιζεριάζει, έτσι να καταλάβει και εκείνος εμένα που τη βρίσκω με το μηχανάκι και το αυτοκίνητο που έχω και δε θέλω να τα αλλάξω. Τα συντηρώ όμως και προσπαθώ να τα έχω στην πένα.

Και κάτι άλλο που θεωρώ πως έχει σημασία, είναι ο παράγοντας αξιοπιστία. Όταν έχεις κάτι που όχι μόνο δε βγάζει ζημιές αλλά τείνει προς το "δε σπάει δε χαλάει", σε αποτρέπει απ' το να σκεφτείς να το αλλάξεις.

Αν έχεις ζημιάρικο που σου έχει πιει το αίμα, προφανώς και σε βάζει σε διαδικασία αλλαγής, και να σκεφτείς για καινούργιο ώστε "να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο".

• Like 2

11 minutes ago, phanispal said:

Ξέρεις πόσοι αλλάζουν αυτοκίνητο (και πολλά άλλα) με αυτό το σκεπτικό;

Όπως εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιος βαριέται εύκολα και θέλει να αλλάζει παραστάσεις για να μη μιζεριάζει, έτσι να καταλάβει και εκείνος εμένα που τη βρίσκω με το μηχανάκι και το αυτοκίνητο που έχω και δε θέλω να τα αλλάξω. Τα συντηρώ όμως και προσπαθώ να τα έχω στην πένα.

Και κάτι άλλο που θεωρώ πως έχει σημασία, είναι ο παράγοντας αξιοπιστία. Όταν έχεις κάτι που όχι μόνο δε βγάζει ζημιές αλλά τείνει προς το "δε σπάει δε χαλάει", σε αποτρέπει απ' το να σκεφτείς να το αλλάξεις.

Αν έχεις ζημιάρικο που σου έχει πιει το αίμα, προφανώς και σε βάζει σε διαδικασία αλλαγής, και να σκεφτείς για καινούργιο ώστε "να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο".

καλά το αυτοκίνητο το εχω βαρεθεί τον δεύτερο χρόνο που το είχα αγοράσει.... και να είχα χρήμα που περίσσευε ανετα θα επαιρνα άλλο για έναν και μόνο λόγο να εχω να ασχολούμαι με κατι καινουργιο (οπως ειπα δεν εξυπηρετεί πρακτικά μέσο μετακίνησης το αυτοκίνητο που εχω)
και την μηχανη ασχετα που της κανω καλη χρηση (μεγαλη μηχανη) την βαριέμαι στον έναν χρόνο ετσι στα δυο την πουλάω παιρνω δάνειο για όσα λεφτά δεν φτάνουν απο την πώληση της προηγούμενης  για δυο χρονια και παιρνω άλλη και ετσι ξανά ξανα ξανα κάθε δυο χρονια και οσο η μηχανη ειναι σχετηκα καινουργια φευγει και σε καλή τιμή ετσι μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα επ απείρων

• Like 1

11 hours ago, Ntinaras said:

Τι σκεφτεσαι να παρεις?

Ο μεγάλος πόθος είναι Taycan αλλά η λογική μου λέει  Byd seal

• Like 1
  • Haha 1

5 λεπτά πριν, efo355 είπε

Ο μεγάλος πόθος είναι Taycan αλλά η λογική μου λέει  Byd seal

Κοίτα και εγώ έτσι ήμουν. Απλά ούτε να αγοράσω αλλά ούτε και να συντηρήσω μπορούσα την taycan... Αν μπορείς, αγόρασε την... Αλλά πήρα το seal και το έχω κατά ευχαριστηθεί... 

• Like 1

Δεν μίλησα για αγορά για leasing μίλησα . Συμφέρει παρά πολύ ηλεκτρικό leasing αρκεί φυσικά να έχεις εταιρεία . Τεσπα θα δω αυτή τη χρόνια που θα κατάληξω αλλά το civic θα φύγει γιατί πολύ απλά δεν με συμφέρει πια να το έχω ως ΙΧ 

• Like 1

27 λεπτά πριν, efo355 είπε

Δεν μίλησα για αγορά για leasing μίλησα . Συμφέρει παρά πολύ ηλεκτρικό leasing αρκεί φυσικά να έχεις εταιρεία . Τεσπα θα δω αυτή τη χρόνια που θα κατάληξω αλλά το civic θα φύγει γιατί πολύ απλά δεν με συμφέρει πια να το έχω ως ΙΧ 

Μία χαρά τότε... Και leasing αλλά και αγορά συμφέρει σε εταιρία.. Αντε.. Καλοτάξιδη η taycan!!!! 

• Haha 1

20 ώρες πριν, tutuyo είπε

Γιατί το κουράζουμε;

Όποιος έχει παίρνει, οποίος δεν έχει κρατάει το 20ετιας (από άποψη)

Το παιρνω δάνειο και βάζω εγγυητές 2 ξαδέρφια και έναν θείο,βάζω 72 δόσεις και για τα επόμενα 6 χρόνια την βγάζω με νερό και στραγάλια για κάποιους μεταφράζεται "έχω και παίρνω".Για να μην αναφερθώ σε παύση οποιασδήποτε οφειλής υπάρχει συν τις 14 ρυθμίσεις στις οποίες υπάγονται.Αλλα όπως είπες ας μην το κουράσουμε.

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα εννοείτε.Τυχαια ήταν η παράθεση.

• Like 1

Βασικά αυτό το επιχείρημα "όσα δε φτάνει η αλεπού" καταντά αστείο το λιγότερο από ένα σημείο και μετά, είναι επίπεδο δημοτικού εύκολα.

Ενήλικες είμαστε οι περισσότεροι, υποτίθεται μπορούμε να κρίνουμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σχετικά με το αν δουλεύουν οι αερόσακοι στα παλιά οχήματα:
https://flamis.gr/patra-sovaro-trochaio-sti-vipe-aimorragoyse-gynaika-foto/
Δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς ποιο μοντέλο είναι το μαύρο όχημα αλλά είναι σίγουρα 20+ ετών και έχουν ανοίξει και οι 2 αερόσακοι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...