Byron_91 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου 22 χρόνων με 305.000 χιλιόμετρα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αλλάξει τα περισσότερα αναλώσιμα(λάστιχα,αμορτισέρ,αναρτήσεις,ιμάντας χρονισμού και άλλα πολλά). Είναι με υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτά τα χρόνια, ίσως επειδή λόγω ηλικίας του κάνω πολύ πιο συχνά συντήρηση πλέον. Όσο περνάει ο καιρός,οι φίλοι παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο,η διαφορά στην ποιότητα κύλισης, στις τεχνολογίες κτλπ είναι τεράστια και πλέον το δικό μου το νιώθω..κουβαδάκι 😅 Το θέμα μου είναι όμως πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αυτόν τον καιρό, παρ'ολο που έχω τα χρήματα.Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 Επεξ/σία 30 Μαρτίου από Byron_91 2
Δημοφιλής ανάρτηση Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 30 Μαρτίου Λεφτά στην άκρη για καινούργιο σε 3 χρόνια,που πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει μέχρι τότε. 27 3
villasg Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Για μενα κρατα το μερικα χρονια ακομα ωστε να καταλαγιασει η αγορα . Τωρα ολα σχεδον ειναι ηλεκτρικα , θα συνεχισουν ? ή θα ερθει το υδρογονο ? Οσο σε παει κρατα το να κανεις την δουλεια σου και βλεπεις 8 1
meletis_m Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 39 λεπτά πριν, Byron_91 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου 22 χρόνων με 305.000 χιλιόμετρα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αλλάξει τα περισσότερα αναλώσιμα(λάστιχα,αμορτισέρ,αναρτήσεις,ιμάντας χρονισμού και άλλα πολλά). Είναι με υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτά τα χρόνια, ίσως επειδή λόγω ηλικίας του κάνω πολύ πιο συχνά συντήρηση πλέον. Όσο περνάει ο καιρός,οι φίλοι παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο,η διαφορά στην ποιότητα κύλισης, στις τεχνολογίες κτλπ είναι τεράστια και πλέον το δικό μου το νιώθω..κουβαδάκι 😅 Το θέμα μου είναι όμως πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αυτόν τον καιρό, παρ'ολο που έχω τα χρήματα.Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκομαι . Ωστόσο έγω κάνω και χιλιόμετρα ετησίως >15000. Μαζευεις χρηματα και το κοιτάζεις σε 1-2 χρόνια να δεις και τι θα γίνεις με τίς τιμές . Όσο δε βγάζει ζημιές πέρα απο τα αναλώσιμα συνεχίζεις . Και καινούργιο να ξέρεις παράδοση το λιγότερο σε 4-6 μήνες . Γνωστος πήρε καινούργιο Toyota Yaris από αρχές Σεπτέμβρη 2023 το περίμενε . 4 1
korakios Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, villasg είπε Τωρα ολα σχεδον ειναι ηλεκτρικα ..... 52 λεπτά πριν, Byron_91 είπε Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 αφού δε ζητά , το κρατάς όσο πάει . Εγώ το έδωσα όταν 24ων χρονών αλλά είχε 4-5 χρόνια που ζητούσε συνέχεια και μετάνιωσα που δεν το έσπρωξα νωρίτερα (είχα τη δυνατότητα να πάρω καινούριο) Προσωπικά για καινούριο δε θα έδινα λεφτά με τέτοιες τιμές , θα κοιτούσα εισαγωγής απο αντιπροσωπία (δυστυχώς βέβαια με ανεβασμένη τιμή σε σχέση με ιδιώτη) , αλλά δόσεις και φυσικά υγραέριο Αν αρχίσει και ζητά χοντρά λεφτά μην μπαίνεις στον κόπο (αν μπορείς να πάρεις άλλο) Επεξ/σία 30 Μαρτίου από korakios 3 1
NikosKallithea Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Αν μετα τισα χρόνια δεν μπορεις να παρεις ενα καινούργιο αυτοκίνητο χωρίς δόσεις, τότε κρατα αυτό που εχεις. 1 2
AlienTechGR Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Θεωρώ έχει να κάνει και με το τι αυτοκίνητο είναι. Προφανώς, αλλιώς έχει γεράσει ένα μικρομεσαίο του 2004, κι άλλος ένα ανώτερης κατηγορίας. Αν σε καλύπτει και σε εξυπηρετεί ακόμα, χωρίς να γίνεται υπερβολικά κοστοβόρο κάτσε όπως είσαι για μένα. Μιλάω ως κάτοχος ενός Audi A6 C6 2004 (μεταχειρισμένο παίζει κοντά στα 4-5Κ αυτή τη στιγμή) επίσης με υγραέριο και επίσης με 370.000χλμ περίπου. Ακόμα κάνει για εμένα, ότι του ζητήσω σε πολύ καλό βαθμό ιδίως με τόσα χρόνια και χιλιόμετρα που κουβαλάει, από βόλτες, ταξίδια, καθημερινές μετακινήσεις και ιδίως σε αυτοκινητόδρομο που του ταιριάζει περισσότερο. Ότι άλλο οδήγησα που ήταν αρκετά χρόνια νεότερο αλλά μικρότερης φυσικά κατηγορίας, δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα. Όχι μόνο από άποψη δύναμης που εκεί οκέι, τα μικρά - τουρμπάτα προφανώς έχουν το πλεονέκτημα, αλλά γενικώς σαν αίσθηση στο δρόμο, ποιότητα κύλισης κτλ. 4 1
tutuyo Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να αλλάζουμε την ζωής μας και την καθημερινότητα μας. Αλλιώς μιζεριαζουμε Πόσα αμάξια σου αναλογούν στην ζωή; 4-5;7; Ε κρίμα δεν είναι να μην αλλάξεις την ζωή σου; (Από την στιγμή που οικονομικά μπορείς να το αντέξεις) 9 2 1
andreas-d Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Εφόσον οικονομικά μπορείς να δώσεις μια προκαταβολή καλή και να βάλεις και δόσεις το υπόλοιπο, ώστε να σου μείνει και μια καβατζα για ασφάλεια πάρε καινούργιο.. πλέον το παλιό σου αμάξι γέρασε.. Βέβαια μπορείς να βρεις και από εξωτερικό αξιόλογα αυτοκίνητα με λιγότερο κόστος. Η απόφαση είναι δική σου και μην αφήσεις να την επηρεάσει η δική μας γνώμη. 1
salvador_ Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Για μένα κρατησε το μερικά χρόνια ακόμη να κατασταλάξει λίγο η αγορά . Να είσαι και πιο άνετος οικονομικά. Έχω παλιό αυτοκίνητο την δουλειά μου την κάνω μια χαρά και ταξιδάκια θα πάω. Δεν έχω κανένα παράπονο. Έχω 25 ετιας starletaki από επιλογή μου δεν καίει στην πόλη , απροβληματιστο αυτοκίνητο που τρώει ξύλο κάθε μέρα ανταλλακτικά αναλώσιμα βρίσκω σε καλές τιμές ,αλλάζω τα περισσότερα μόνος μου , οταν χρειάζεται επειδη εχω λόξα τα αλλάζω νωρίτερα. Ποτε δεν θελω να καλεσω οδικη μονο εαν σκασει λάστιχο και βαριέμαι να αλλάξω ρεζέρβα. Στην οδήγηση το χαίρομαι μια χαρά θυμάμαι είχα νοικιάσει ένα fiat panda με 33κ χιλιόμετρα δεν έστριβε όπως το στάρλετ, και στα χαμηλά ήταν νεκροταφείο.. Citroën σαξο 1.1 που είχα έπαιρνε κλίσεις στις στροφές καμια εμπιστοσύνη. Φλαντζα στάνταρ καθε 100κ χιλιόμετρα.. Nissan micra που οδηγούσα για μεγάλο διάστημα 1000αρι του 2004 απο τα πιο απαθη αυτοκίνητα ααν οδικη εμπειρία... Octavia 5αρι ωραίο σταθερό αυτοκίνητο μεγάλοι χώροι κτλπ ,αλλά το λαμπάκι μηχανής άναβε συχνά πολλά έξοδα και πολλά προβλήματα. 5 2 1 4
papoys1 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Byron_91 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου 22 χρόνων με 305.000 χιλιόμετρα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αλλάξει τα περισσότερα αναλώσιμα(λάστιχα,αμορτισέρ,αναρτήσεις,ιμάντας χρονισμού και άλλα πολλά). Είναι με υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτά τα χρόνια, ίσως επειδή λόγω ηλικίας του κάνω πολύ πιο συχνά συντήρηση πλέον. Όσο περνάει ο καιρός,οι φίλοι παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο,η διαφορά στην ποιότητα κύλισης, στις τεχνολογίες κτλπ είναι τεράστια και πλέον το δικό μου το νιώθω..κουβαδάκι 😅 Το θέμα μου είναι όμως πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αυτόν τον καιρό, παρ'ολο που έχω τα χρήματα.Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 Απρίλης 2005 το δικό μου σε δυο μηνες κλείνει τα 19 χρόνια. Όχι δεν πρόκειται να το αλλάξω όσες σειρήνες και αν μου βαλουν στα αυτιά για το ηλεκτρικό το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Συντηρώ το opel πριν 6 μήνες του εκανα και μία ολική βαφή 374.000 χιλιόμετρα , υγραέριο από τα 128.000 χιλιόμετρα έχω σωθεί στην κυριολεξία λεμε. Προχτές πήγα Βόλο και γύρισα αυθημερόν Αθήνα 700 χιλιόμετρα ούτε 40 ευρώ. Ποιο ηλεκτρικό θα με πήγαινε και θα με έφερνε με τετοιο κοστος και χωρίς άγχος μη μείνω από ρεύμα και το που θα σταματήσω να το φορτισω.Αφου όπως λες το συντηρείς τόχεις και υγραέριο κράτο το και θα δεις που στο μέλλον . Φαντάσου τα ηλεκτρικά σε 5-10 χρόνια να αποδειχθούν μία φούσκα και να αποφασίσουν να πάνε σε κάτι άλλο. Και φωτο από το opel να μην μιλάνε κάποιοι για σακαράκα που μπορεί να τον σκοτώσει τον παππού.😛 Επεξ/σία 31 Μαρτίου από papoys1 25 3
salvador_ Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, papoys1 είπε Απρίλης 2005 το δικό μου σε δυο μηνες κλείνει τα 19 χρόνια. Όχι δεν πρόκειται να το αλλάξω όσες σειρήνες και αν μου βαλουν στα αυτιά για το ηλεκτρικό το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Συντηρώ το opel πριν 6 μήνες του εκανα και μία ολική βαφή 374.000 χιλιόμετρα , υγραέριο από τα 128.000 χιλιόμετρα έχω σωθεί στην κυριολεξία λεμε. Προχτές πήγα Βόλο και γύρισα αυθημερόν Αθήνα 700 χιλιόμετρα ούτε 40 ευρώ. Ποιο ηλεκτρικό θα με πήγαινε και θα με έφερνε με τετοιο κοστος και χωρίς άγχος μη μείνω από ρεύμα και το που θα σταματήσω να το φορτισω.Αφου όπως λες το συντηρείς τόχεις και υγραέριο κράτο το και θα δεις που στο μέλλον . Φαντάσου τα ηλεκτρικά σε 5-10 χρόνια να αποδειχθούν μία φούσκα και να αποφασίσουν να πάνε σε κάτι άλλο. Και φωτο από το opel να μην μιλάνε κάποιοι για σακαράκα που μπορεί να τον σκοτώσει τον παππού.😛 Off topic Πόσο σου κόστισε η ολικη βαφη; 1
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 14 hours ago, Byron_91 said: Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι κάτοχος αυτοκινήτου 22 χρόνων με 305.000 χιλιόμετρα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω αλλάξει τα περισσότερα αναλώσιμα(λάστιχα,αμορτισέρ,αναρτήσεις,ιμάντας χρονισμού και άλλα πολλά). Είναι με υγραέριο και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτά τα χρόνια, ίσως επειδή λόγω ηλικίας του κάνω πολύ πιο συχνά συντήρηση πλέον. Όσο περνάει ο καιρός,οι φίλοι παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο,η διαφορά στην ποιότητα κύλισης, στις τεχνολογίες κτλπ είναι τεράστια και πλέον το δικό μου το νιώθω..κουβαδάκι 😅 Το θέμα μου είναι όμως πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου αυτόν τον καιρό, παρ'ολο που έχω τα χρήματα.Τι θα κάνατε; Θα κρατούσατε για 2-3 χρόνια ακόμα το 22 χρόνων αυτοκίνητο σας(που δεν θέλει κάτι για την ώρα) για να μπορέσετε να βάλετε ακόμα περισσότερα λεφτά στην άκρη ώστε να πάρετε καινούργιο χωρίς δόσεις και να σας μείνουν και στην άκρη λεφτά για κάτι έκτακτο, η θα παίρνατε τώρα, με προκαταβολή και δόσεις; 🤔 Το τι κάνουν οι υπόλοιποι δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, όσο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καλύπτει τις ανάγκες σου, δεν σε αναγκάζει να τρέχεις στα συνεργεία και να ξοδεύεις πολλά σε συντηρήσεις/επισκευές, αν δεν σε ενοχλούν η μειωμένη ασφάλεια η μειωμένη άνεση και η αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με κάτι πιο σύγχρονο, τότε δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Ειδικά αυτό το καιρό που οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν πάει στο θεό. 4
Macosj Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) κράτα τον σκύλο όσο πάει. Τι να κάνεις τις καινούριες τεχνολογίες? μια οθόνη έχουν βάλει και 100 αισθητήρες που αυξάνουν τον κίνδυνο επίσκεψης σε συνεργείο στα καινούρια αυτοκίνητα. Επίσης, σε ποιότητα κατασκευής (φυσικά τα απλά αυτοκίνητα), είναι χειρότερα από το δικό σου, γεμάτα από πλαστικό και κράματα μετάλλων. Καλύτερα μαύρος σκύλος του 2000 με λίγο ηλεκτρικά, καλό μέταλλο πάρα τα παιχνίδια του παρόντος. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ένα μέσο μεταφοράς και όχι ένα στάτους Εγώ σκέφτομαι να πάρω Lada niva και ας με κοροϊδεύουν Επεξ/σία 31 Μαρτίου από Macosj 9 1
papoys1 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 42 λεπτά πριν, salvador_ είπε Off topic Πόσο σου κόστισε η ολικη βαφη; 1500 είχα βρει και με 900 αλλα δεν μου άρεσαν δουλειές που είδα αλλά και 2.000. Πάντως είμαι ευχαριστημένος από το φαναρτζή που επέλεξα. Να σημειώσω ότι είχε και χτυπηματάκια οπότε η τιμή είναι καλή. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα