Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, DeiX είπε

Το παρακάτω video είναι ότι πρέπει για το setup των ανεμιστήρων και της aio.

Αυτό που σκέφτομαι είναι το Α για την 360 και το D για τη 240.

Όσον αφορά στη σκόνη ΑΝ στα fans τη φιλτράρεις καλά είσαι οκ. Σε αντίθετη περίπτωση η θετική πίεση τα κάνει χειρότερα...

Κι εγώ όταν μιλούσα για την aio το Α είχα ως πιθανότερο σενάριο.

Στα περισσότερα setup lian li (κατηγορία ενυδρίου) είναι το πιο κλασσικό σύστημα που συνήθως φέρνει και τις καλύτερες θερμοκρασίες.

Παρόλο που δε φαίνεται κάπου στο τεστ, η 360 για μένα φαντάζει καλύτερη επιλογή, αφού μεγαλύτερη επιφάνει ισοδυναμεί με ευκολότερη ψύξη, όπως και 3 ανεμιστήρες αντί για δύο μπορούν ενδεχομένως να δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές για να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως και να έχει. γενικά φαίνεται οτι ξέρεις πως να κινηθείς, σε κάθε περίπτωση δεν κάνεις κάποιο μεγάλο και τραγικό λάθος...

Δημοσ.

Ωραίο θέμα πάντως πιάσαμε δεν μπορείτε να πείτε ;)

Θα μου πάρει λίγο χρόνο να τα μαζέψω όλα τα παραπάνω αλλά στη πρώτη ευκαιρία θα το ξεθάψω το post και θα ανεβάσω photos και results.

Thanks!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορικά με την υδρόψυξη (και για τη θέση Α) σου παραθέτω κάποια πράγματα μια και πρόσφατα προέβη σε αγορά νέας AIO (εάν μπορούν να σε βοηθήσουν εσύ θα το πεις).

Σχετικά με το LCD θα έλεγα ότι θα δώσεις αρκετά παραπάνω που μπορείς να τα επενδύσεις σε άλλα υποσυστήματα που έχουν μεγαλύτερη αξία. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτό αποτελεί  επιλογή του καθενός.

Εάν θες μια πρόταση σχετικά με την υδρόψυξη μπορώ να σου προτείνω αυτήν που αγόρασα πρόσφατα μετά από πολύ ψάξιμο (όπως κάνω πάντα κοιτώντας τα θετικά και τα αρνητικά, το κόστος, κ.λπ.). Τις έψαξα σχεδόν όλες και είδα αρκετά βίντεο. Συγκεκριμένα κοίταξα τις εξής: Corsair H150i Pro CPU, Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB, Cooler Master 360 Atmos, Lian Li Galahad II 360 LCD AIO, Lian Li GALAHAD II LCD 360 (χωρίς SL-INF υπάρχουν δυο εκδόσεις της υδρόψυξης), EK Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB, NZXT Kraken Elite 360 Non RGB, ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB, Lian Li Galahad II Trinity Performance και Thermaltake TOUGHLIQUID Ultra 360.

Κοίταζα και εγώ για LCD αλλά τελικά θεώρησα υπερβολικό το επιπλέον κόστος, οπότε κοίταξα τις υπόλοιπες. Κύριο χαρακτηριστικό που με επηρέασε στην τελική επιλογή (πέρα της συμβατότητας με το case μου – βασική προϋπόθεση), ήταν η ευκολία εγκατάστασης, η παρεχόμενη thermal paste, τα επίπεδα θορύβου της αντλίας, τα επίπεδα θορύβου ανεμιστήρων, η εγγύηση και ότι πρόσθετο (π.χ. RGB Controller).

Στα γρήγορα μερικά συμπεράσματα για κάποιες. Μια πολύ καλή επιλογή φαινόταν και η Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB αλλά μόλις είδα τον τρόπο εφαρμογής της πάνω στον επεξεργαστή δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Προτιμώ τις 4 επαφές – συνδέσεις παρά τις δυο (εδώ μπορείς να δεις ένα σχετικό βίντεο). Διαφορετικά θα ήταν μέσα στις επιλογές μου.

Η Lian Li Galahad II Trinity Performance είναι από τις καλύτερες – εάν όχι η κορυφαία - όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά και πολύ θορυβώδης. Επίσης αρκετό υψηλά επίπεδα θορύβου είχαν και αρκετές από τις υπόλοιπες (βέβαια σε OC περιβάλλον) και κάποιες τα χαρακτηριστικά τους δε δικαιολογούσαν το κόστος τους.

Τελικά κατέληξα στην Cooler Master 360 Atmos (μπορείς να δεις εδώ στο site της σχετικές πληροφορίες και εδώ για ένα review στο tomshardware).

Εάν θες μερικά χαρακτηριστικά της τώρα που λειτουργεί, θερμοκρασίες κ.λπ. να αναφέρω ότι στην μητρική μου και επεξεργαστή τον Ryzen 5900Χ έχω ενεργοποιήσει PBO (με manual ορισμό τιμών για κάθε Core) τις παρακάτω τιμές:

PPT 195 - EDC 175 - TDC 125

Ότι και να κάνω, ότι benchmark να τρέξω (π.χ. Cinebench 23 ή 2024) οι μέγιστες θερμοκρασίες της CPU είναι μεταξύ 70 β. Κελσίου και 74 (CPU Package). Η αντλία ούτε καν ακούγεται και δουλεύει στο μέγιστο, οι ανεμιστήρες σε πολύ λογικά επίπεδα για 360 AIO. Τους ανεμιστήρες μια φορά τους άκουσα να τρέχουν στο φουλ και κάνουν θόρυβο, μόνο όταν έτρεξα το λογισμικό της μητρικής μου για να ανιχνεύσει εκ νέου το σύστημα.

Η cooler master δεν έχει για τη συγκεκριμένη ΑΙΟ ρυθμίσεις για την αντλία, ούτε για τους ανεμιστήρες μέσω του λογισμικού που παρέχει. Ειδικά για τους τελευταίους μπορείς να το κάνεις με τρίτο πρόγραμμα, π.χ. το fan control, αλλά πραγματικά δε το χρειάζεσαι. Ανάλογα με τις θερμοκρασίες προσαρμόζεται και η ταχύτητα των ανεμιστήρων. Οι δυνατότητές τους (μαζί με την αντλία) όσον αφορά τη ροή του αέρα είναι άριστη αφού με μέγιστο αριθμό στροφών το λεπτό στις 2500 δεν τους έχω δει να ξεπερνούν τις 1900 στροφές ποτέ.

Αναφορικά με το ARGB, παρέχει τον σχετικό αντάπτορα που συνιστάται να χρησιμοποιηθεί εάν θέλει κάποιος να μπορεί να αλλάξει τα χρώματα στους ανεμιστήρες και την αντλία (μόνο μέσω του ARGB αντάπτορα και σύνδεση αυτού σε μια εσωτερική USB 2 θύρα μπορείς να το κάνεις και όχι με απευθείας σύνδεση σε μια ARGB θύρα της μητρικής (τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα).

Να σημειώσω ότι η εν λόγω υδρόψυξη ίσως είναι παραπάνω από ότι χρειάζεσαι, αλλά με την τιμή στα 173 ευρώ μπορείς να το δεις σαν επένδυση. Εσύ φυσικά θα αποφασίσεις στο τέλος. 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...