Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις πρόβλημα με τη φοιτήτρια ή θέλεις απλώς να αυξήσεις το ενοίκιο και ψάχνεις τον τρόπο; Εάν σε πληρώνει κανονικά, σκέψου την περίπτωση που θα αυξήσεις μεν το ενοίκιο σε κάποιον άλλο, αλλά δεν θα το παίρνεις... Και αυτό το λέω παρηγορητικά, διότι δεν μπορείς να τη διώξεις ούτως ή άλλως, προστατεύεται από την τριετία.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, marinna είπε

Έχεις πρόβλημα με τη φοιτήτρια ή θέλεις απλώς να αυξήσεις το ενοίκιο και ψάχνεις τον τρόπο; Εάν σε πληρώνει κανονικά, σκέψου την περίπτωση που θα αυξήσεις μεν το ενοίκιο σε κάποιον άλλο, αλλά δεν θα το παίρνεις... Και αυτό το λέω παρηγορητικά, διότι δεν μπορείς να τη διώξεις ούτως ή άλλως, προστατεύεται από την τριετία.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Πολλά παραδείγματα από ενοικιαστές που δέχτηκαν μεν το υψηλό ενοίκιο αλλά βάζουν όσα θέλουν/μπορούν και τους κυνηγάς για τα υπόλοιπα. Έχει δύο όψεις η αδικαιολόγητη αύξηση των ενοικίων. Και όσοι δεν έχουν βιώσει την κακή, είναι θέμα τύχης.

• Like 1
Δημοσ.
57 minutes ago, Joshua21 said:

Μα υποθετικό δεν ήταν το σενάριο? Πως ακριβώς κατάφερες και διάβασες τη δήλωση μίσθωσης και το μισθωτήριο ενώ το σενάριο είναι υποθετικό? :)

Αν τελικά το σενάριο ΔΕΝ είναι υποθετικό, τότε απευθύνεσαι σε δικηγόρο με ότι έχεις (το χειρόγραφο συμβόλαιο και τη δήλωση taxis που όπως λες δεν διευκρινίζουν τίποτα), και αυτός με τη σειρά του αφού τα διαβάσει όλα θα σε ενημερώσει για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο η έξωση λόγω λήξης ειδικά για τη δική σου περίπτωση.

Η εκμίσθωση στην φοιτήτρια είναι πραγματική (και η φοιτήτρια). 

Οι ερωτήσεις είναι υποθετικές. 

Υποθέτω. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, marinna είπε

Όχι κανένα θέμα, πληρώνει κανονικά, απλά ήθελα να μάθω τι γίνεται όταν τελειώσει το έτος κτλπ. Να έχω μια ιδέα.

12 λεπτά πριν, 1comment είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο. Πολλά παραδείγματα από ενοικιαστές που δέχτηκαν μεν το υψηλό ενοίκιο αλλά βάζουν όσα θέλουν/μπορούν και τους κυνηγάς για τα υπόλοιπα. Έχει δύο όψεις η αδικαιολόγητη αύξηση των ενοικίων. Και όσοι δεν έχουν βιώσει την κακή, είναι θέμα τύχης.

Ισχυει

9 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Βάλε μια φωτογραφία της φοιτήτριας να σου πω τι μπορείς να κάνεις 😂😂😂

😂😂

4 λεπτά πριν, csontheline είπε

Υποθέτω. 

Ακριβώς 

Δημοσ.
26 minutes ago, csontheline said:

Υποθέτω. 

Όπως και να έχει, στις απαντήσεις μου έχω καλύψει και την περίπτωση που η εκμίσθωση είναι πραγματική.

46 minutes ago, 1comment said:

Στο δικαστήριο αυτή θα αποδείξει ότι ήταν η κύρια κατοικία της λόγω φοίτησης με χίλιους δύο τρόπους (λογ/σμους, δεκο). Το μόνο που σε σώνει είναι να μην ξέρει τα περί τριετίας ή να μην θέλει να τσακωθείτε.

Το πως χρησιμοποίησε το σπίτι είναι αδιάφορο, η νομοθεσία που ορίζει τριετή ελάχιστη διάρκεια είναι πολύ συγκεκριμένη, αναφέρεται στη συμφωνημένη χρήση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Το έψαξα λίγο. Εσύ ουσιαστικά θέλεις να της κάνεις έξωση αν αρνηθεί να φύγει. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται αγωγή απόδοσης μισθίου, θα γίνει δικαστήριο και αυτό θα κρίνει. Γενικά ο νόμος λέει ότι ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι τα 3 έτη (είτε κατοικία είτε επαγγελματικό) ακόμα κι αν αναγράφει μικρότερη διάρκεια. Εδώ βρήκα πολλές πληροφορίες σχετικά με έξωση λόγω λήξης. Με λίγα λόγια, αν δεν συμφωνήσει να φύγει και ξέρει το νόμο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Η αγωγή θα πέσει σε όποιο δικαστήριο την πας, εκτός αν τρομάξει και αποχωρήσει από μόνη της.

Και εγώ είχα συμβόλαιο 2 χρόνια και όταν αποφάσισα να φύγω στα 2 χρονια ο ιδιοκτήτης είπε ότι του οφείλω 1 έτος ενοίκια για αποζημίωση διότι βάση νόμου ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι τα 3. Οπότε και εγώ το κράτησα ακόμη ένα χρόνο χωρίς να κατοικώ και δεν έφυγα ακόμη και όταν παρακαλούσε να μου χαρίσει την αποζημίωση που του "χρωστούσα". Πάντως ο νόμος με τη τριετία δεν έχει καμία λογική , για ποιο λόγο δεν έχω δικαίωμα να μείνω κάπου λιγότερο από τρία χρόνια; Πώς και η Βουλή δε διορθώνει τέτοιους παρανοϊκούς νομους;

Μόλις τώρα, Santa5634 είπε

Και εγώ είχα συμβόλαιο 2 χρόνια και όταν αποφάσισα να φύγω στα 2 χρονια ο ιδιοκτήτης είπε ότι του οφείλω 1 έτος ενοίκια για αποζημίωση διότι βάση νόμου ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι τα 3. Οπότε και εγώ το κράτησα ακόμη ένα χρόνο χωρίς να κατοικώ και δεν έφυγα ακόμη και όταν παρακαλούσε να μου χαρίσει την αποζημίωση που του "χρωστούσα". Πάντως ο νόμος με τη τριετία δεν έχει καμία λογική , για ποιο λόγο δεν έχω δικαίωμα να μείνω κάπου λιγότερο από τρία χρόνια; Πώς και η Βουλή δε διορθώνει τέτοιους παρανοϊκούς νομους;

Εννοείται είχα αφήσει ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα ώστε να θεωρούνται οικοσκευή για να μη μπορεί να μπει μέσα γιατί τότε θα θεωρούνταν διάρρηξη , είχα και ip κάμερες να τον πιάσω αν το έκανε.

• Confused 2
Δημοσ.
4 hours ago, Manefs23 said:

Εγώ περσι το Σεπτέμβρη νοικιασα σε μια σε νησι - νομιζω δασκάλα στο επάγγλεμα, με πλήρωσε εγγυηση και ενα ενοικιο, πήγε το είδε, δεν της άρεσε και έφυγε :P

Μου έστειλε και ενα μεγαλο email που μόνο που δεν ζητούσε να το ανακαινισω όλο.

Όλα τα περίεργα σε εμενα γίνονται.

Βαλε φωτος απο το σπιτι να δουμε κ εμεις αν θελει ανακαίνιση..

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν θέλει ειδικά τώρα κουκλί έγινε. Μια χαρά μπήκε ο νέος. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, όλη η πολυκατοικία βάφτηκε απ εξω, και το μπάνιο - κουζινα ειναι ολοκαινουργια! 

Το μπάνιο έγινε τόσο ωραίο, που ούτε σε νεόδμητα δεν το βρίσκεις. Πάλι καλά που μου το θύμησες, μπήκα taxis να δω αν έκανε την Λύση, το είχα ξεχάσει :P

Αυτή για άλλο λόγο έφυγε. Γκομενικο! Δεν τα ξέρω και καλά, δεν μένω στο νησί, απο την πολυκατοικία οτι μας λενε οι γυναικες που καθονται στην εισοδο και παρακολουθουν τα παντα 😁, ειναι μεγαλη πολυκατοικια γεματο κοτσομπολες, γιατι και ο μπαμπας μου οταν παει στο νησι μενει στο χωριο, ουτε αυτος εχει γνωση της πολυκατοικιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, 1comment είπε

Νομικά όντως ισχύει η τριετία αλλά στο ταξις τι γίνεται αν το συμβόλαιο λήγει (που θα λήξει εφόσον το έκαναν για 1 χρόνο); Ρωτάω, δεν δίνω απάντηση στο φίλο. Τυπικά δηλαδή στο ταξις το συμβόλαιο θα έχει λήξει.

Στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα μισθωτήρια δεν υπάρχει «ήρθε η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου», αλλά μόνον «αναρτήθηκε η λύση του συμβολαίου και έγινε αποδοχή της από τον μισθωτή».

Επεξ/σία από Zazula
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Zazula είπε

Στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα μισθωτήρια δεν υπάρχει «ήρθε η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου», αλλά μόνον «αναρτήθηκε η λύση του συμβολαίου και έγινε αποδοχή της από τον εκμισθωτή».

Δε θέλει αποδοχή και από τον μισθωτή ή λύση όταν είναι προτού την αναγραφόμενη ημερομηνία η λήξη? Δε το ξέρω γι'αυτό ρωτάω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, RedGL είπε

Δε θέλει αποδοχή και από τον μισθωτή ή λύση όταν είναι προτού την αναγραφόμενη ημερομηνία η λήξη? Δε το ξέρω γι'αυτό ρωτάω

Από τον μισθωτή εννοούσα, δεν ξέρω πώς τα κατάφερα να το γράψω λάθος· το διόρθωσα όμως τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετο. Αν έχεις συμβόλαιο πχ 2 ετών και θες ως ενοικιαστής να φύγεις νωρίτερα τι γίνεται; Υπάρχει κάποια ποινή στον ενοικιαστή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Kid2023 είπε

Άσχετο. Αν έχεις συμβόλαιο πχ 2 ετών και θες ως ενοικιαστής να φύγεις νωρίτερα τι γίνεται; Υπάρχει κάποια ποινή στον ενοικιαστή; 

Το συμβολαίο είναι για να καλύπτει τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον ενοικιαστή. Βάση νόμου ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να σου ζητήσει τα χαμένα ενοίκια λόγο αποχώρησης σου. Αν δεν δεχθείς να πληρώσεις μπορεί να σε πάει δικαστίκά και εκεί βάσει νομοθεσίας θα δικαιωθεί αν έχει σκοπό να το τραβήξει.

Επιπλέων το ελάχιστο συμβόλαιο βάση νομοθεσίας είναι 3 έτη, ακόμα και αν έχεις κάνει για 2 στο δικαστήριο μπορεί να διεκδικήσει 3 έτη.....

Το καλύτερο είναι να μιλήσεις μαζί του και να βρεις μια μέση λύση, μπορεί να είναι συννενοήσιμος και να τα βρείτε με μικρή χασούρα για εσένα.

Επεξ/σία από Diver_Gr
Δημοσ.
57 minutes ago, RedGL said:

Η αποδοχή στη λύση δεν είναι απαραίτητη από τον μισθωτή, άσχετα αν έχει ή δεν έχει παρέλθει ο συμφωνημένος χρόνος μίσθωσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...