Προς το περιεχόμενο

αγορα σκουτερ 125

nadal1999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θελω να ρωτησω σκοπευω να αγορασω ενα honda pcx 125 με δοσεις θα πληρωνω καποιο τεκμηριο και επισης αν δεν το δηλωσω στην φορολογικη μου δηλωση θα υπαρχει προβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, nadal1999 είπε

καλησπερα θελω να ρωτησω σκοπευω να αγορασω ενα honda pcx 125 με δοσεις θα πληρωνω καποιο τεκμηριο και επισης αν δεν το δηλωσω στην φορολογικη μου δηλωση θα υπαρχει προβλημα?

Δεν εχουν τεκμηρια οι μοτοσυκλέτες και δεν δηλώνονται στη φορολογική δηλωση, το μονο που δηλώνεις στη εφορεία μια φορα ειναι η αγορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Bitbit είπε

έχει τεκμήριο αγοράς. Θα δηλωθεί αυτόματα. δε κάνεις κάτι εσύ. 

Να ρωτήσω κάτι «σχετικό-άσχετο». Είμαι σε φάση αγοράς Καινούργιου σκούτερ και σχεδόν το έχω κλείσει και για φορολογικούς λόγους θελουμε η πληρωμή να γίνει με την χρεωστική καρτα του αδερφού μου ώστε να συμπληρώσει το αφορολόγητο εύκολα , σε αυτή την περίπτωση τι παίζει; Γίνετε η πληρωμή να γίνει με χρεωστική αλλουνου ενώ η αδεια από το μηχανάκι θα είναι σε μένα;

Επεξ/σία από Pwpwpw

2 hours ago, Pwpwpw said:

Να ρωτήσω κάτι «σχετικό-άσχετο». Είμαι σε φάση αγοράς Καινούργιου σκούτερ και σχεδόν το έχω κλείσει και για φορολογικούς λόγους θελουμε η πληρωμή να γίνει με την χρεωστική καρτα του αδερφού μου ώστε να συμπληρώσει το αφορολόγητο εύκολα , σε αυτή την περίπτωση τι παίζει; Γίνετε η πληρωμή να γίνει με χρεωστική αλλουνου ενώ η αδεια από το μηχανάκι θα είναι σε μένα;

καταρχήν δεν ειμαι λογιστής. με ό,τι σημαίνει αυτό για τις απαντήσεις που δίνω.

αγορές αυτοκινήτων/μηχανών δεν υπολογίζονται στο αφορολόγητο. Μπαίνουν στα τεκμήρια. Άλλη κατηγορία. Οπότε ξεχνάς την κάλυψη του αφορολογητου με αυτό τον τρόπο. 

Τώρα τι θα γίνει αν την πληρωμή την κάνει άλλος. Υποψιάζομαι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει. Και το κακό είναι ότι δεν είναι μικρό το ποσό.

Εγώ δε θα το ρίσκαρα. Μπορεί να καλύψει το αφορολόγητο με 1002 τρόπους. Είναι πανεύκολο. Ας βρει κάποιον άλλον.

• Like 1

On 28/03/2024 at 22:54, nadal1999 said:

Τα δίκυκλα δεν έχουν τεκμήριο χρήσης, έχουν όμως κανονικά τεκμήριο αγοράς, είναι υποχρεωτικό να δηλώνεις κάθε ποσό που καταβάλλεις (προκαταβολή - δόσεις) στις δηλώσεις που θα κάνεις για το κάθε φορολογικό έτος. Το αν θα βγει να πληρώσεις έξτρα φόρο κανείς δεν μπορεί να στο πει, τουλάχιστον όχι χωρίς να ξέρει όλα τα ποσά που θα μπουν σε κάθε φορολογική σου δήλωση.

3 hours ago, Pwpwpw said:

Καταρχήν είναι εντελώς απίθανο να δεχθεί ο έμπορος η πληρωμή να γίνει με χρεωστική κάρτα (η προμήθεια που θα πληρώσει παίζει να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος του), πάντα απαιτούν το σύνολο της πληρωμής να γίνεται με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν, αλλά και να το δεχθεί τέτοιου είδους δαπάνες δεν μετράνε στη μείωση φόρου, μια τρύπα στο νερό θα κάνετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν είναι εντελώς απίθανο να δεχθεί ο έμπορος η πληρωμή να γίνει με χρεωστική κάρτα (η προμήθεια που θα πληρώσει παίζει να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος του), πάντα απαιτούν το σύνολο της πληρωμής να γίνεται με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν, αλλά και να το δεχθεί τέτοιου είδους δαπάνες δεν μετράνε στη μείωση φόρου, μια τρύπα στο νερό θα κάνετε.

Δεν το γνώριζα αυτό. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι δεχτεί πληρωμή με καρτα, δεν μετράει δηλαδή ως αγορα που υπολογίζετε στο 30% που πρέπει να συμπληρωθεί  για το  αφορολόγητο στις αγορες με χρεωστική; Δεν μιλάμε για κανένα τρελό ποσό. Το μηχνακι που θέλω να παρω κάνει 4.000 ευρώ εκ των όποιον 2.000 ευρώ συμφωνήσαμε ότι θα κρατήσει το τωρινό μου όχημα, τα 500 ευρώ  τα έχω δώσει ήδη ως προκαταβολη για την παραγγελία του νέου δικύκλου , όποτε μενει  ένα ποσό περίπου στα 1.500 ευρώ το οποίο θα εξοφληθεί με την παραλαβή του νέου σκούτερ. Δηλαδή χρηματικό ποσό 1500 ευρώ θεωρείτε πολυ μεγάλο για να πληρωθεί με χρεωστική; 1300 ευρώ έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα πετρέλαιο θερμανσης  για το καλοριφέρ  και πλήρωσα με καρτα αυτός γιατί δεν μου είπε να του κάνω κατάθεση αν είναι τόσο υψηλή η προμήθεια;

Επεξ/σία από Pwpwpw

8 minutes ago, Pwpwpw said:

Δεν το γνώριζα αυτό. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι δεχτεί πληρωμή με καρτα, δεν μετράει δηλαδή ως αγορα που υπολογίζετε στο 30% του αφορολόγητου στις αγορες με χρεωστική; Δεν μιλάμε για κανένα τρελό ποσό. Το μηχνακι που θέλω να παρω κάνει 4.000 ευρώ εκ των όποιον 2.000 ευρώ συμφωνήσαμε ότι θα κρατήσει το τωρινό μου όχημα, τα 500 ευρώ  τα έχω δώσει ήδη ως προκαταβολη για την παραγγελία του νέου δικύκλου , όποτε μενει  ένα ποσό περίπου στα 1.500 ευρώ το οποίο θα εξοφληθεί με την παραλαβή του νέου σκούτερ. Δηλαδή χρηματικό ποσό 1500 ευρώ θεωρείτε πολυ μεγάλο για να πληρωθεί με χρεωστική; 1300 ευρώ έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα πετρέλαιο θερμανσης  για το καλοριφέρ  και πλήρωσα με καρτα αυτός γιατί δεν μου είπε να του κάνω κατάθεση αν είναι τόσο υψηλή η προμήθεια;

Ε τώρα το έμαθες, οι δαπάνες για τέλη κυκλοφορίας και αγορά οχημάτων (εκτός των ποδηλάτων) εξαιρούνται από τις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, ενώ αντιθέτως η δαπάνη για αγορά πετρελαίου θέρμανσης μετράει κανονικά.

Όσο για τα υπόλοιπα που με ρωτάς, εικάζω πως το ποσοστό κέρδος του βενζινά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του αντιπρόσωπου, για αυτό και δεν τον πολυπείραξε. Αν θες πιο έγκυρες απαντήσεις καλύτερα ρώτα τους ίδιους.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε τώρα το έμαθες, οι δαπάνες για τέλη κυκλοφορίας και αγορά οχημάτων (εκτός των ποδηλάτων) εξαιρούνται από τις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, ενώ αντιθέτως η δαπάνη για αγορά πετρελαίου θέρμανσης μετράει κανονικά.

Όσο για τα υπόλοιπα που με ρωτάς, εικάζω πως το ποσοστό κέρδος του βενζινά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του αντιπρόσωπου, για αυτό και δεν τον πολυπείραξε. Αν θες πιο έγκυρες απαντήσεις καλύτερα ρώτα τους ίδιους.

Θα πάω από το κατάστημα αύριο το πρωί να ρωτήσω όταν έρθει το σκούτερ εαν η εξόφληση γίνετε με χρεωστική η όχι. Αν δεν γίνετε και κάποιος δεν έχει ούτε ebaking,  θα πρπει να φάει καμία ώρα  στην ούρα της  τράπεζας και να πάει στον γκισέ για μια  αγορά 1500 ευρώ 

Επεξ/σία από Pwpwpw

• 2 μήνες μετά...

Δεν υπάρχει λόγος να πας στο pcx, δεν αξίζουν γιατί είναι ντροπή να έχουν ακόμη ταμπούρο πίσω, ντροπή, σιγά το κόστος μωρέ!! Τράβα στο car να δεις πόσα pcx πουλάνε για να τα ξεφορτωθούν χαχαχαχα άσε ρε...

16 ώρες πριν, Zakzam είπε

Δεν υπάρχει λόγος να πας στο pcx, δεν αξίζουν γιατί είναι ντροπή να έχουν ακόμη ταμπούρο πίσω, ντροπή, σιγά το κόστος μωρέ!! Τράβα στο car να δεις πόσα pcx πουλάνε για να τα ξεφορτωθούν χαχαχαχα άσε ρε...

Και τι σκουτερ προτείνεις ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Sym symphony, Daytona mista, Daytona virtues, Piaggio medley, είναι υπέρ καλά και κάνουν και για αναστήματα 1.80-1.85 . Τώρα αν βρεις λεφτά πας και σε Yamaha x max 125 η Honda sh 125. Πήγαινε δες αυτά και κρίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...