fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, csontheline είπε Αν και σου απάντησε ξεκάθαρα ο συμφορουμίτης, διευκρίνισε τι ετσί "διαθέσιμα". Eχει απαντηθει το ερωτημα. Καλα, δε ξερεις τι σημαινει 'διαθεσιμα'? οτι μπορουν να διατεθουν. Δικα σου λεφτα βρε αδελφε
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Από το να τσαντίζεσαι και να απαντάς ειρωνικά, μπορείς να ρωτάς πιο στοχευμένα αυτό που θες να μάθεις. Ξεκίνησες απο γενική απορία για προπληρωμένες ενώ ενδιαφερόσουν για την κάρτα αλληλεγγύης (διαφορετικά προϊόντα). Κόλλησες με τον συνδεδεμένο λογαριασμό κι αν είναι κρατικός ή όχι, ενώ δεν εχει καμία σχέση με το ζήτημα σου. Σου εξηγήσαμε τι παίζει και κόλλησες στο να κάνεις πράξεις χωρίς νόημα και να αρπάζεσαι. Και συνεχίζεις. Θεωρώ πως και πολύ ασχοληθήκαμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, χαλάσαμε λίγο χρονο να σου εξηγήσουμε απλά πράγματα και το μυαλό σου το εχεις στην ειρωνία. Καλή συνέχεια
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Από το να τσαντίζεσαι και να απαντάς ειρωνικά, μπορείς να ρωτάς πιο στοχευμένα αυτό που θες να μάθεις. Ξεκίνησες απο γενική απορία για προπληρωμένες ενώ ενδιαφερόσουν για την κάρτα αλληλεγγύης (διαφορετικά προϊόντα). Κόλλησες με τον συνδεδεμένο λογαριασμό κι αν είναι κρατικός ή όχι, ενώ δεν εχει καμία σχέση με το ζήτημα σου. Σου εξηγήσαμε τι παίζει και κόλλησες στο να κάνεις πράξεις χωρίς νόημα και να αρπάζεσαι. Και συνεχίζεις. Θεωρώ πως και πολύ ασχοληθήκαμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, χαλάσαμε λίγο χρονο να σου εξηγήσουμε απλά πράγματα και το μυαλό σου το εχεις στην ειρωνία. Ουτε... τσαντιστηκα ουτε απαντησα ειρωνικα. Εσυ ακουγεσαι τσαντισμενος και δε ξερω γιατι. Τι προβλημα εχεις? Ρωτησα κατι, απαντηθηκε. Εσυ τωρα λες τα δικα σου, δημιουργεις σεναρια απ το μυαλο σου. Eνας φιλος ρωτησε κατι αστειο, του το εξηγησα. Δε ξεκινησα απο γενικη απορια, εκανα συγκεκριμενη ερωτηση. Η καρτα αλληλεγγυης ειναι προπληρωμενη καρτα. Δε κολλησα με κατι, ουτε αρπαχτηκα. Συγκεντρωσου. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από fitsoulas2024
mindreader Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 09:32 πμ Προ των πυλων η εφαρμογη των νεων μετρων για τις τραπεζες. https://www.news247.gr/oikonomia/trapezes-mesa-stin-evdomada-oi-protes-meioseis-promitheion/ Την Παρασκευη, θα κανω εξερχομενο εμβασμα προς τραπεζα του εξωτερικου, και μαλιστα το απογευμα. Θελω να δω, αν θα ειναι η προμηθεια 0.5ευρω (απο 1.4 ευρω σημερα!), και αν θα ειναι αμεση η εντολη εκτελεσης, δηλαδη αν θα φανουν αμεσα στο λογαριασμο που πρεπει να πανε. Επιτελους, θελω να ζησω στιγμιαιο top up στο paypal balance!
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 πμ Στον αντίποδα των θετικών μέτρων, ξεκινούν νέοι περιορισμοί στις συναλλαγές στα ταμεία. Από τον κοβιντ και μετά, δεν γίνεται να κάνεις κατάθεση κάτω από 1000Ε και ανάληψη κάτω απο 400. Τώρα η πειραιώς μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κατάθεση στο ταμείο ούτε πάνω από 1000. Υποχρεωτικά στο μηχάνημα! Που φυσικά πρέπει να έχεις κάρτα και να είσαι πελάτης της τράπεζας. Άραγε ένας μη πελάτης πώς θα κάνει κατάθεση σε λογ/σμο τρίτου; 🤔
Charismo Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ 5 minutes ago, 1comment said: Στον αντίποδα των θετικών μέτρων, ξεκινούν νέοι περιορισμοί στις συναλλαγές στα ταμεία. Από τον κοβιντ και μετά, δεν γίνεται να κάνεις κατάθεση κάτω από 1000Ε και ανάληψη κάτω απο 400. Τώρα η πειραιώς μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κατάθεση στο ταμείο ούτε πάνω από 1000. Υποχρεωτικά στο μηχάνημα! Που φυσικά πρέπει να έχεις κάρτα και να είσαι πελάτης της τράπεζας. Άραγε ένας μη πελάτης πώς θα κάνει κατάθεση σε λογ/σμο τρίτου; 🤔 Δεν κάνεις χωρίς κάρτα δυστυχώς. Εδώ εγώ που εξυπηρετώ κάθε μήνα δόση δανείου συγγενικού προσώπου στην Alpha (Κανείς από τους δύο δεν έχει λογαριασμό Alpha), μου λένε πλέον πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό γιατί το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών θα τη ζητά υποχρεωτικά. Τραγικό.
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 02:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:46 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Charismo είπε Δεν κάνεις χωρίς κάρτα δυστυχώς. Εδώ εγώ που εξυπηρετώ κάθε μήνα δόση δανείου συγγενικού προσώπου στην Alpha (Κανείς από τους δύο δεν έχει λογαριασμό Alpha), μου λένε πλέον πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό γιατί το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών θα τη ζητά υποχρεωτικά. Τραγικό. Ναι για τα μηχανήματα το ξέρω. Στα ταμεία όμως μέχρι τώρα μπορούσες ελεύθερα να καταθέσεις πάνω από 1000Ε σε οποιονδήποτε λογ/σμο απλά με την ταυτότητα σου (χωρίς να χρειαζόταν να έχεις λογ/σμο). Μάλλον σιγά σιγά το πάνε προς οριστική κατάργηση συναλλαγών από τα ταμεία όπως φαίνεται. Και οκ, εμένα δεν με πειράζει γιατί έχω σε όλες τις τράπεζες λογ/σμο. Τόσο κόσμο που δεν έχει, ούτε ξέρει να χειρίζεται ebanking (μεγάλοι σε ηλικία, άνθρωποι από χωριά, άνθρωποι χωρίς μόρφωση) και ταυτόχρονα δεν τους επιτρέπουν συναλλαγές μετρητών άνω των 500Ε χωρίς τραπεζικό μέσο, πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Επεξ/σία Τρίτη στις 03:26 μμ από 1comment 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Πόσες φορές κάνουν κατάθεση τέτοια άτομα; Επίσης η τράπεζα ορθά κόβει τέτοιες συναλλαγές. 1. Υπάρχει έλεγχος ποιος καταθέτει τι. 2. Κοστίζει αρκετά να κρατάς υπαλλήλους σε κάθε κατάστημα για τον λίγο κόσμο πλέον που δε χρησιμοποιεί ούτε καν ΑΤΜ.
Neptu Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:10 μμ 1 ώρα πριν, 1comment είπε Μάλλον σιγά σιγά το πάνε προς οριστική κατάργηση συναλλαγών από τα ταμεία όπως φαίνεται. αυτό είναι γνωστό. Δε το κρύβει κανείς. Και δεν υπάρχει κανείς λόγος πλέον να πληρώνουν υπαλλήλους για να κάνουν συναλλαγές οι οποίες μπορούν να γίνουν χωρίς υπάλληλο 10 μέτρα δεξιά. Φαντάσου να είσαι τράπεζα και να πληρώνεις τον ταμία ενώ δίπλα υπάρχει το ΑΤΜ. Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν, αν ήταν σε αυτή τη θέση, θα τους είχαν διώξει τους υπαλλήλους εδώ και χρόνια. Αλλά τώρα με τα λεφτά του φτωχού πλην τίμιου τραπεζίτη κάνουν τους μάγκες και απαιτούν κάθε κ@λοχώρι και μια τράπεζα. Το πρόβλημα εδώ όμως είναι η υποχρεωτικότητα. Δε μπορείς να αναγκάζεις-εκβιάζεις τον άλλον να χρησιμοποιεί την τράπεζα και μετά να του φέρνεις εμπόδια. Παρόλο αυτά αυτή η ατάκα για το τι θα κάνουν οι ηλικιωμένοι μας ακολουθεί χρόνια. Καιρός να σταματήσει. Οι μελλοντικοί ηλικιωμένοι (εμείς) είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, οι παλιοί αφήνουν σιγά σιγά τον μάταιο τούτο κόσμο. Τα καταστήματα κλείνουν σιγά σιγά, υπάρχει χρόνος να μάθουν όλοι. Και όσο για τους πολύ ηλικιωμένους (ξέρω και τέτοιους) λόγω ηλικίας και προβληματων, ούτε και τώρα μπορούν να πάνε σε κατάστημα. Άλλοι τους βοηθούν (παιδιά ανήψια..). Ε θα τους βοηθούν ηλεκτρονικά. Εγώ εύχομαι να έρθει μια μέρα που δε θα χρειαστεί να στηθώ ποτέ σε ουρά και όλα θα γίνοντια ψηφιακά κι εσείς εκεί με τις ουρές και τα χαρτάκια;
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ (επεξεργασμένο) Γενικά το ταμείο θα έπρεπε να εξυπηρετεί συναλλαγές που δεν εξυπηρετεί το μηχάνημα ή συναλλαγές σε τρίτους (μη πελάτες της τράπεζας) που θέλουν π.χ. να καταθέσουν σε λογ/σμο τρίτου αλλά ταυτόχρονα να μην πληρώσουν την προμήθεια του ebanking. Φανταστείτε κάποιον ενοικιαστή που έχει να καταθέσει ενοίκια σε 3 ιδιοκτήτες με άλλη τράπεζα ο καθένας. Μέχρι τώρα ο άνθρωπος πήγαινε στα ταμεία και κατέθετε τα ποσά ώστε να μην πληρώνει προμήθεια εμβάσματος σε 3 τράπεζες (κανα 10αρικο συνολικά με τα τωρινά δεδομένα). Τώρα που μόνο με χρήση κάρτας & μηχανήματος μπορεί να το κάνει, θα πρέπει αναγκαστικά: είτε να ανοίξει λογ/σμο στις ίδιες τράπεζες είτε να το κάνει μέσω ebanking με προμήθεια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και με τη μειωμένη προμήθεια του 1 ευρώ που θα ισχύει πάλι μιλάμε για 3 τράπεζες άρα 3 ευρω. Άλλο παράδειγμα. Έχει λογ/σμο στην αλφα χωρίς ebanking επειδή δεν ξέρει να χειριστεί υπολογιστή, δεν έχει ούτε smartphone. Θέλει να αγοράσει ένα αμάξι. Το μαγαζί έχει λογ/σμο στην πειραιώς. Μέχρι πρότινος θα πήγαινε στο ταμείο της τράπεζας πειραιώς για να καταθέσει το ποσό. Τώρα αυτό δεν επιτρέπεται! Τι θα κάνει; Θα πάει στην αλφα να ζητήσει να γίνει έμβασμα μέσω ταμείου; Επιτρέπεται άραγε ακόμα αυτό ή το απαγόρευσαν; Αν έχει τα λεφτά σε μετρητά στο σπίτι, προφανώς δεν έχει κανένα τρόπο να πληρώσει μέσω της τράπεζας του επαγγελματία, άσχετα που ο νόμος σε υποχρεώνει να κάνεις τραπεζική κατάθεση-μεταφορά για τέτοια συναλλαγή! Επεξ/σία Τρίτη στις 04:29 μμ από 1comment 1
Neptu Δημοσ. Τρίτη στις 04:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:53 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 1comment είπε Γενικά το ταμείο θα έπρεπε να εξυπηρετεί συναλλαγές που δεν εξυπηρετεί το μηχάνημα ή συναλλαγές σε τρίτους (μη πελάτες της τράπεζας) που θέλουν π.χ. να καταθέσουν σε λογ/σμο τρίτου αλλά ταυτόχρονα να μην πληρώσουν την προμήθεια του ebanking. Φανταστείτε κάποιον ενοικιαστή που έχει να καταθέσει ενοίκια σε 3 ιδιοκτήτες με άλλη τράπεζα ο καθένας. Μέχρι τώρα ο άνθρωπος πήγαινε στα ταμεία και κατέθετε τα ποσά ώστε να μην πληρώνει προμήθεια εμβάσματος σε 3 τράπεζες (κανα 10αρικο συνολικά με τα τωρινά δεδομένα). Τώρα που μόνο με χρήση κάρτας & μηχανήματος μπορεί να το κάνει, θα πρέπει αναγκαστικά: είτε να ανοίξει λογ/σμο στις ίδιες τράπεζες είτε να το κάνει μέσω ebanking με προμήθεια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και με τη μειωμένη προμήθεια του 1 ευρώ που θα ισχύει πάλι μιλάμε για 3 τράπεζες άρα 3 ευρω. Άλλο παράδειγμα. Έχει λογ/σμο στην αλφα χωρίς ebanking επειδή δεν ξέρει να χειριστεί υπολογιστή, δεν έχει ούτε smartphone. Θέλει να αγοράσει ένα αμάξι. Το μαγαζί έχει λογ/σμο στην πειραιώς. Μέχρι πρότινος θα πήγαινε στο ταμείο της τράπεζας πειραιώς για να καταθέσει το ποσό. Τώρα αυτό δεν επιτρέπεται! Τι θα κάνει; Θα πάει στην αλφα να ζητήσει να γίνει έμβασμα μέσω ταμείου; Επιτρέπεται άραγε ακόμα αυτό ή το απαγόρευσαν; Αν έχει τα λεφτά σε μετρητά στο σπίτι, προφανώς δεν έχει κανένα τρόπο να πληρώσει μέσω της τράπεζας του επαγγελματία, άσχετα που ο νόμος σε υποχρεώνει να κάνεις τραπεζική κατάθεση-μεταφορά για τέτοια συναλλαγή! εντάξει τα παραδείγματα που χρησιμοποιείς είναι ακραία. Είναι σα να σου λέω ότι το χειμώνα είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα στην Κρήτη επειδή έτυχε κάποια φορά πριν 50-60 χρόνια να το στρώσει για 3 μέρες. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έχει υπολογιστή, δεν έχει smartphone.. δίπλωμα έχει; Ας πάρει ένα γνωστό-συγγενή του να τον βοηθήσει. Και μου πεις τώρα ότι δε θέλει να υποχρεωθεί ή δεν έχει γνωστούς. Γιατί κι εγώ θα σου πω ας τα παρατήσει όλα και να πάει να ζήσει στο βουνό και να περιμένει να πεθάνει. Πόσοι δηλαδή έχουν να πληρώσουν 3 ενοίκια σε 3 διαφορετικές τράπεζες; Και να φανταστώ ο ήρωας του παραδείγματος σου έχει λογαριασμό μόνο στην 4η τράπεζα. Και μέχρι τώρα στήνεται κάθε φορά σε 3 ουρές για να κάνει τις πληρωμές; Ούτε στο XFiles. Ας τα στείλει με iris. Ελπίζω να έχει smartphone αυτός. Παιδιά λύσεις υπάρχουν. Κι εγώ δε συμφωνώ σε πολλά πράγματα αλλά εδώ μιλάμε μερικοί είναι αντιδραστικοί όσο δε πάει. Δε λέω για σένα @1comment. Απαιτούν να μην αλλάξει τίποτα από το πρόγραμμά τους. Έχει συνηθίσει ο άλλος να προχωράει 10 βήματα μπροστά, αν του πεις προχώρα 7 και τα 3 τελευταία κάντα πλάγια θα αρχίσει τη γκρίνια. Εγώ έτσι έχω μάθει, έτσι έχω συνηθίσει.... Επεξ/σία Τρίτη στις 07:54 μμ από Neptu 1
NikosKallithea Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ Οχι μονο τα ταμεία αλλα και τι ιδια τα καταστήματα ειναι πλέον άχρηστα κανονικά πρέπει να κλείσουν ολα δεν εχουν κανενα λόγο ύπαρξης . Μονο ΑΤΜ και τελος
1comment Δημοσ. Τρίτη στις 10:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:53 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Neptu είπε εντάξει τα παραδείγματα που χρησιμοποιείς είναι ακραία. Είναι σα να σου λέω ότι το χειμώνα είναι υποχρεωτικά τα χιονολάστιχα στην Κρήτη επειδή έτυχε κάποια φορά πριν 50-60 χρόνια να το στρώσει για 3 μέρες. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έχει υπολογιστή, δεν έχει smartphone.. δίπλωμα έχει; Ας πάρει ένα γνωστό-συγγενή του να τον βοηθήσει. Και μου πεις τώρα ότι δε θέλει να υποχρεωθεί ή δεν έχει γνωστούς. Γιατί κι εγώ θα σου πω ας τα παρατήσει όλα και να πάει να ζήσει στο βουνό και να περιμένει να πεθάνει. Πόσοι δηλαδή έχουν να πληρώσουν 3 ενοίκια σε 3 διαφορετικές τράπεζες; Και να φανταστώ ο ήρωας του παραδείγματος σου έχει λογαριασμό μόνο στην 4η τράπεζα. Και μέχρι τώρα στήνεται κάθε φορά σε 3 ουρές για να κάνει τις πληρωμές; Ούτε στο XFiles. Ας τα στείλει με iris. Ελπίζω να έχει smartphone αυτός. Παιδιά λύσεις υπάρχουν. Κι εγώ δε συμφωνώ σε πολλά πράγματα αλλά εδώ μιλάμε μερικοί είναι αντιδραστικοί όσο δε πάει. Δε λέω για σένα @1comment. Απαιτούν να μην αλλάξει τίποτα από το πρόγραμμά τους. Έχει συνηθίσει ο άλλος να προχωράει 10 βήματα μπροστά, αν του πεις προχώρα 7 και τα 3 τελευταία κάντα πλάγια θα αρχίσει τη γκρίνια. Εγώ έτσι έχω μάθει, έτσι έχω συνηθίσει.... Το παράδειγμα με τα 3 ενοίκια ισχύει και το βιώνω εγώ (με τη διαφορά ότι έχω λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες και το κάνω ηλεκτρονικά). Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είναι 4. Οι 3 είναι παππούδες και δεν ξέρουν καν τι είναι το iris. Και να μην είχα λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες, θα έπρεπε να κάνω αναγκαστικά ή να πληρώνω τις προμήθειες εμβασμάτων! Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί στη θέση μου και θα ξεσκίζονται στις προμήθειες. Αν παρατήρησες, έχουν ανοίξει θέματα τύπου "η ιδιοκτήτρια μου ζήτησε την προμήθεια που της κράτησε η τράπεζα για το ενοίκιο που της μετέφερα". Και πόσοι θα είναι στα μαχαίρια με τους νοικάρηδες για αυτό το λόγο. Επιμένω λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να κάνεις κατάθεση σε λογ/σμο τρίτου έστω στα εσωτερικά μηχανήματα των τραπεζών χωρίς να είσαι πελάτης τους, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Για τη ταυτοποίηση κατόχου, ας υπήρχε δυνατότητα να γίνεται με μια οποιαδήποτε κάρτα. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:57 μμ από 1comment 1
panostza Δημοσ. χθες στις 06:02 πμ Δημοσ. χθες στις 06:02 πμ 7 hours ago, 1comment said: Το παράδειγμα με τα 3 ενοίκια ισχύει και το βιώνω εγώ (με τη διαφορά ότι έχω λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες και το κάνω ηλεκτρονικά). Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είναι 4. Οι 3 είναι παππούδες και δεν ξέρουν καν τι είναι το iris. Και να μην είχα λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες, θα έπρεπε να κάνω αναγκαστικά ή να πληρώνω τις προμήθειες εμβασμάτων! Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί στη θέση μου και θα ξεσκίζονται στις προμήθειες. Αν παρατήρησες, έχουν ανοίξει θέματα τύπου "η ιδιοκτήτρια μου ζήτησε την προμήθεια που της κράτησε η τράπεζα για το ενοίκιο που της μετέφερα". Και πόσοι θα είναι στα μαχαίρια με τους νοικάρηδες για αυτό το λόγο. Επιμένω λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να κάνεις κατάθεση σε λογ/σμο τρίτου έστω στα εσωτερικά μηχανήματα των τραπεζών χωρίς να είσαι πελάτης τους, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Για τη ταυτοποίηση κατόχου, ας υπήρχε δυνατότητα να γίνεται με μια οποιαδήποτε κάρτα. Η κάρτα στο μηχάνημα όπως είπε και άλλος είναι η ταυτοποίηση. Γιατί όταν η εφορία/ΤτΕ ζητήσει στοιχεία για μια κατάθεση (ποιος την έκανε) και η τράπεζα δεν απαντήσει ότι την κατάθεση τάδε έκανε ο 1comment με ΑΦΜ τάδε, έχει πρόστιμο/κυρώσεις. Η κάρτα οποιασδήποτε τράπεζας δεν μπορεί να αποτελεί μέσο ταυτοποίησης γιατί η Εθνική δεν έχει στοιχεία για τις κάρτες της Πειραιώς, η Άλφα δεν έχει στοιχεία για τις κάρτες τις Eurobank. Και δεν λαμβάνω καν υπόψη τις ξένες κάρτες (εννοώ όχι ελληνικών τραπεζών.
ProponitisTouKanape Δημοσ. χθες στις 09:37 πμ Δημοσ. χθες στις 09:37 πμ 10 ώρες πριν, 1comment είπε Το παράδειγμα με τα 3 ενοίκια ισχύει και το βιώνω εγώ (με τη διαφορά ότι έχω λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες και το κάνω ηλεκτρονικά). Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είναι 4. Οι 3 είναι παππούδες και δεν ξέρουν καν τι είναι το iris. Και να μην είχα λογ/σμους σε όλες τις τράπεζες, θα έπρεπε να κάνω αναγκαστικά ή να πληρώνω τις προμήθειες εμβασμάτων! Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί στη θέση μου και θα ξεσκίζονται στις προμήθειες. Αν παρατήρησες, έχουν ανοίξει θέματα τύπου "η ιδιοκτήτρια μου ζήτησε την προμήθεια που της κράτησε η τράπεζα για το ενοίκιο που της μετέφερα". Και πόσοι θα είναι στα μαχαίρια με τους νοικάρηδες για αυτό το λόγο. Επιμένω λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να κάνεις κατάθεση σε λογ/σμο τρίτου έστω στα εσωτερικά μηχανήματα των τραπεζών χωρίς να είσαι πελάτης τους, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Για τη ταυτοποίηση κατόχου, ας υπήρχε δυνατότητα να γίνεται με μια οποιαδήποτε κάρτα. Προσωπικά κανέναν δε ξέρω να είναι στα μαχαίρια για το νοίκι. Οι πιθανότητες είναι οτι ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής έχουν τουλάχιστον μία κοινή τράπεζα. Όλοι ξέρουν οτι οι μεταφορές μεταξύ τραπεζών κοστίζουν. Αν κάποιος δε το γνωρίζει, το μαθαίνει στην πράξη. Προσωπικά το να στηνόμουν σε τρεις τράπεζες εργάσιμη ώρα (άρα ή πριν τη δουλειά ή σκαστός) για να καταθέσω χρήματα μου φαίνεται πολύ πιο "ακριβό" από το να δώσω και μια προμήθεια. Δεν γίνεται αυτό που λες με τις κάρτες, ούτε για αστείο. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε όλες οι τράπεζες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις κάρτες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ξέχωρα απο κανονιστικά θέματα που θα προέκυπταν, μιλάμε για τεράστια έργα ΙΤ που θα απαιτούνταν. Και όλο αυτό για ένα πολύ μικρό μέρος του κόσμου που αφορούν τέτοια ζητήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα