Προς το περιεχόμενο

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ;

jon_83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H μονη χωρα που διατηρει παρανομα το τελος ταξινομησης (εκτελωνισμο απο άλλη χωρα της ΕΕ) ειμαστε εμεις.
Και λέω παράνομα, γιατί ο εν λόγω φόρος αντιβαίνει στους κανονισμούς της Ευρωπαική ένωσης σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ των χωρών της.
Η ΕΕ μας είχε στείλει "χαρτί" αρκετες φορες στο παρελθόν να αρει τον συγκεκριμενο φορο γιατι θα τρωμε μεγαλο προστιμο.
Δεν σταματησε όμως, γιατι απο οσο ξερω τα κέρδη του εκτελωνισμου είναι πολλα περισσότερα απο τα πρόστιμα της Ε.Ε. οπότε κάθε φορά πληρώνουμε το πρόστιμο.

Το ξέρω πως είναι σχεδόν αδύνατο να καταργηθεί (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) όμως, το καλοκαίρι του 2023 η ΕΕ έστειλε τελεσιδικη αποφαση να σταματησει ο συγκεκριμενος νομος.

Γνωρίζει κανείς τι έγινε;

info:
https://www.gocar.gr/news/feed/43477,EE_metaxeirismena_Ellada_pio_fthna.html
https://library.croneri.co.uk/node/25075198

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πανω απο 10 χρονια ακουω να καταργειτε αυτος. εδω ειναι ελλαδισταν, ακομα και να καταργηθει θα βρουνε καποιο αλλο χαρατσι να σου παρουν τα λεφτα οταν το εισαγεις. 

1 hour ago, jon_83 said:

Όλοι γνωρίζουμε, τίποτα δεν έγινε, το κράτος συνεχίζει να επιβάλλει δασμούς βαφτίζοντας τους ως τέλος ταξινόμησης, περιβαντολλογικό τέλος και δξ τι άλλο.

Ψάχνω και εγω αυτοκίνητο αυτή την περίοδο και έχω στραφεί προς Γερμανία λόγο των παράλογων τιμών στην εγχώρια αγορά. Μου έστειλαν τα χαρτιά ρώτησα εκτελωνιστή και μου βγήκε τελωνείο 11.000€!!!! Μιλάμε για παράνοια.. αν και πάλι πιο φθηνά απο εδω βγαίνει και με περισσότερο εξοπλισμό..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαζι με τελη κυκλοφοριας,διοδια,εφκ,φπα καταληγουμε οτι ειμαστε h πιο πλουσια χρεοκωπημενη χωρα... 😛 

Επεξ/σία από kage
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Liapisftw said:

Ψάχνω και εγω αυτοκίνητο αυτή την περίοδο και έχω στραφεί προς Γερμανία λόγο των παράλογων τιμών στην εγχώρια αγορά. Μου έστειλαν τα χαρτιά ρώτησα εκτελωνιστή και μου βγήκε τελωνείο 11.000€!!!! Μιλάμε για παράνοια.. αν και πάλι πιο φθηνά απο εδω βγαίνει και με περισσότερο εξοπλισμό..

τι αμαξι ειναι αυτο? εμείς το ibiza 1.0 cng 2022 πληρώσαμε σχεδόν τπτ οτι αφορά τελωνείο κλπ (νομίζω 800 ευρω ηταν ολα μαζι)

Επεξ/σία από Black Demis

22 λεπτά πριν, Black Demis είπε

τι αμαξι ειναι αυτο? εμείς το ibiza 1.0 cng 2022 πληρώσαμε σχεδόν τπτ οτι αφορά τελωνείο κλπ (νομίζω 800 ευρω ηταν ολα μαζι)

A45 amg 

6 minutes ago, Liapisftw said:

A45 amg 

λογικό με 200 γρ./χλμ co2 μόνο και μόνο απο εκεί σε βαράνε καμία 8 χιλιαρικα αν ο αμάξι ειναι και 2018 η τέλος πάντων δεν ειναι τελευταίο euro σε σκίζουν........ εκει που δεν σε αγγίζουν ειναι αμαξια πολύ πολύ φρέσκα με χαμηλούς ρύπους

• Like 2

8 hours ago, Liapisftw said:

Πάρε προσφορά απο έμπορο.αν εχεις και γνωστό καλύτερα,μπορεί να βρεις άκρη.όχι απο θέμα εκτελωνισμού αλλά τιμής αυτοκίνητου λόγω του ότι θα το βρίσκει φθηνότερα.

13 hours ago, jon_83 said:

H μονη χωρα που διατηρει παρανομα το τελος ταξινομησης (εκτελωνισμο απο άλλη χωρα της ΕΕ) ειμαστε εμεις.
Και λέω παράνομα, γιατί ο εν λόγω φόρος αντιβαίνει στους κανονισμούς της Ευρωπαική ένωσης σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ των χωρών της.
Η ΕΕ μας είχε στείλει "χαρτί" αρκετες φορες στο παρελθόν να αρει τον συγκεκριμενο φορο γιατι θα τρωμε μεγαλο προστιμο.
Δεν σταματησε όμως, γιατι απο οσο ξερω τα κέρδη του εκτελωνισμου είναι πολλα περισσότερα απο τα πρόστιμα της Ε.Ε. οπότε κάθε φορά πληρώνουμε το πρόστιμο.

Το ξέρω πως είναι σχεδόν αδύνατο να καταργηθεί (είναι πολλά τα λεφτά Άρη) όμως, το καλοκαίρι του 2023 η ΕΕ έστειλε τελεσιδικη αποφαση να σταματησει ο συγκεκριμενος νομος.

info:
https://www.gocar.gr/news/feed/43477,EE_metaxeirismena_Ellada_pio_fthna.html
https://library.croneri.co.uk/node/25075198

Λέγεται χρονιά αυτό όντως. Κάθε τόσο ξεπετιούνται άρθρα αλλά τίποτα πάνω κάτω. 

Όπως το πες είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

6 hours ago, Black Demis said:

λογικό με 200 γρ./χλμ co2 μόνο και μόνο απο εκεί σε βαράνε καμία 8 χιλιαρικα αν ο αμάξι ειναι και 2018 η τέλος πάντων δεν ειναι τελευταίο euro σε σκίζουν........ εκει που δεν σε αγγίζουν ειναι αμαξια πολύ πολύ φρέσκα με χαμηλούς ρύπους

Είναι και οι εκπομπές,Είναι και ότι είναι  «δύσκολο» μοντέλο αυτό.δεν υπάρχει και πολύ Για να το βρεις εύκολα. γι αυτό είναι ψηλα οι τιμες και δεν έρχονται σε τιμή κατω απο τις Ελλάδας. Αν ήταν fiesta πχ θα υπήρχε Μεγαλύτερη πιθανότητα να βρει κάτι φθηνο(άσχετα αν θα ήταν καλο)και να συμφέρει σε σχέση με τιμή Ελλάδας λόγω του ότι είναι εμπορικό μοντέλο σε μεγάλη προσφορά

6 hours ago, ChristosVl said:

Πάρε προσφορά απο έμπορο.αν εχεις και γνωστό καλύτερα,μπορεί να βρεις άκρη.όχι απο θέμα εκτελωνισμού αλλά τιμής αυτοκίνητου λόγω του ότι θα το βρίσκει φθηνότερα.

Λέγεται χρονιά αυτό όντως. Κάθε τόσο ξεπετιούνται άρθρα αλλά τίποτα πάνω κάτω. 

Όπως το πες είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Είναι και οι εκπομπές,Είναι και ότι είναι  «δύσκολο» μοντέλο αυτό.δεν υπάρχει και πολύ Για να το βρεις εύκολα. γι αυτό είναι ψηλα οι τιμες και δεν έρχονται σε τιμή κατω απο τις Ελλάδας. Αν ήταν fiesta πχ θα υπήρχε Μεγαλύτερη πιθανότητα να βρει κάτι φθηνο(άσχετα αν θα ήταν καλο)και να συμφέρει σε σχέση με τιμή Ελλάδας λόγω του ότι είναι εμπορικό μοντέλο σε μεγάλη προσφορά

Fiesta 2021 2022 2023 Το φέρνεις με 800 ευρώ (και πολλά είπα)

28 λεπτά πριν, FireKiller είπε

7 βγήκε εδώ full extra του 16 με λίγα χιλιόμετρα. Αντίστοιχο του 18 έκανε 9-10 ο εκτελωνισμος

Το έφερες με 7.000 τελωνείο;;; Του 15 που κοιτούσε εγώ με φουλ φουλ έξτρα, aero pack, ηλιοροφή κλπ μου είπε ο εκτελωνιστής 11.000.. βέβαια τηλεφωνικά όλα αυτά και του είχα στείλει άδειες κλπ μεσω email. Ίσως πήγε να με δαγκώσει.. δεν έχω δικό μου γνωστό εκτελωνιστή..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Το έφερες με 7.000 τελωνείο;;; Του 15 που κοιτούσε εγώ με φουλ φουλ έξτρα, aero pack, ηλιοροφή κλπ μου είπε ο εκτελωνιστής 11.000.. βέβαια τηλεφωνικά όλα αυτά και του είχα στείλει άδειες κλπ μεσω email. Ίσως πήγε να με δαγκώσει.. δεν έχω δικό μου γνωστό εκτελωνιστή..

Ο,τι ναναι σου είπε. 34κ χιλιόμετρα φουλ εξτρα (πραγματικά όχι  όπως το λένε εδώ) του 16 τόσο πήγε.

Εκτελωνιστής πάει απο 200 μέχρι 500€. Μεταφορά 1000-1400€ να στο φέρουν και 70 πινακίδες + 420€ τέλη κυκλοφορίας + κτεο. Αν βάλεις διεκπεραιωτη για τις πινακίδες παει αλλα 80€ περίπου.

Βάλε ασφάλεια και είναι όλα τα έξοδα που έχεις για να κινήσεις το αυτοκίνητο Ελλάδα.

Ο υπολογισμός είναι σχετικά απλός. Βρίσκεις τιμοκατάλογο ελληνικής αντιπροσωπείας του έτους που σε ενδιαφέρει και βλέπεις τιμή χωρίς φπα και ταξινόμηση. Πχ 35000€ τιμη του 16, φουλ εξτρα ειναι περίπου 20000€ παραπάνω άρα έχεις αρχική τιμή τα 55000€. 

Πας στο site της εκτελωνιστικής και βάζεις οτι εχει 170 gr εκπομπές, χιλιόμετρα, χρονολογία και πρώτη άδεια και στα βγάζει μια χαρά.

https://ektelonistiki.gr/υπολογισμός-τέλους-ταξινόμησης-2/

Επεξ/σία από FireKiller
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...