kurkosdr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 14 ώρες πριν, ethereum είπε και η πιο φθηνή όσον αφορά vfm , το mac mini M2 ξεκινά απο τα 739 ευρώ , σε αυτά τα χρήματα όσο και άν έψαξα δεν βρήκα ισάξιο Windows desktop , συνήθως πουλάνε σε αυτά τα λεφτά i3 12η γενιά Intel Δυστυχώς στα laptop δεν έχει budget μοντέλα κάτω του χιλιάρικου και πολύς κόσμος δεν θέλει να δώσει ένα χιλιάρικο όταν την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει αξιοπρεπώς με ένα laptop του 500άρικου. Για παράδειγμα ούτε οι γονείς μου ούτε η αδερφή μου θα έδιναν ποτέ χιλιάρικο για laptop. Και αν θες οθόνη 15 ιντσών με την Apple πάμε στο ενάμιση χιλιάρικο. Επίσης η Apple δεν έχει μοντέλα με discrete GPUs ούτε σε laptop αλλά ούτε και σε desktop πλέον. Καλό το performance-per-watt αλλά μερικοί από εμάς θέλουμε σκέτο performance, τουτέστιν θέλουμε τη discrete GPU του πέτσινου να σχίζει τα workloads και ας κάνουν τα ανεμιστηράκια σαν τουρμπίνα ενός Boeing 747. Το μεγαλύτερο fail της Apple σε αυτό τον τομέα είναι το Mac Pro όπου το καινούριο με Apple Silicon έχει χειρότερες επιδόσεις στον τομέα της GPU από το προηγούμενο Mac Pro (fully loaded) και ας είναι το προηγούμενο 5 χρονών. Εκεί η Apple δίνει όχι μόνο πολύ χειρότερο performance αλλά και καταφανώς χειρότερο vfm από το PC. Και αν θες λαπτοπ με discrete GPU η Apple δεν έχει προϊόν εδώ και χρόνια. 1
KostasMulti Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 18 ώρες πριν, billdanos είπε Αν παίζεις με τόσο σημαντικές εφαρμογές, που σημαίνει πως η χρήση είναι επαγγελματική, νομίζω πως τα 10+ χρόνια είναι υπερ αρκετά μέχρι να αλλάξεις ξανά hardware. Αυτό εννοώ. Αλλά έχω ένα Mac Pro 5.1 και έχει γίνει η καρδιά μου σα μαραμένο μαρούλι που σιγά-σιγά συνταξιοδοτείται. Πρόσφατα πήρα και ένα Mac mini Μ2. Παρόλα αυτά δε μου βγάζει τη έξαψη που είχα όταν πρωτοπήρα το MacPro πριν χρόνια. Για μένα θα είναι πάντα το ultimate μηχάνημα που έβγαλε η Apple.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 10 λεπτά πριν, KostasMulti είπε Αυτό εννοώ. Αλλά έχω ένα Mac Pro 5.1 και έχει γίνει η καρδιά μου σα μαραμένο μαρούλι που σιγά-σιγά συνταξιοδοτείται. Πρόσφατα πήρα και ένα Mac mini Μ2. Παρόλα αυτά δε μου βγάζει τη έξαψη που είχα όταν πρωτοπήρα το MacPro πριν χρόνια. Για μένα θα είναι πάντα το ultimate μηχάνημα που έβγαλε η Apple. Και πάλι όμως, αν το παλιό δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου στις περισσότερες περιπτώσεις (με κάποιες εξαιρέσεις προφανώς). 1
KostasMulti Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Και πάλι όμως, αν το παλιό δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου στις περισσότερες περιπτώσεις (με κάποιες εξαιρέσεις προφανώς). Αστέρι είναι ακόμα. 12 πύρινο, rx580, 1Terra Samsung nvme, 64Gb ddr3 ECC, ρεντάρει πύραυλος ( macOS Monterey το έχω) .Αλλά το AVX2 ήταν μαχαιριά στη καρδιά. Τα ίδια και για ένα 6.1 που έχω, αλλά το 5.1 είναι και θα είναι ο μεγάλος μου έρωτας. Το Davinci και το Final Cut το κρατάνε ακόμα. 1
J0hn82 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Στις 27/3/2024 στις 1:12 ΜΜ, kundi είπε επόμενο λειτουργικό σύστημα , αδιαφορο είναι ένα μεγάλο update απλά κάθε φορά τπτ άλλο και να μhν το βάλεις δεν έγινε κάτι , Δεν πάει ακριβώς έτσι. Δεν βάζουμε μια νεότερη έκδοση μόνο για αλλαγές στο user interface αλλά και για ο,τι συμβαίνει κάτω από το κάπως… Bugs που υπάρχουν διορθώνονται μόνο σε επόμενες εκδόσεις αλλά και βελτιώσεις που χρειάζονται για την αξιοπιστία του συστήματος και λειτουργίες που δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν… Το APFS για παράδειγμα χρειάστηκε αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει σε ένα καλό σημείο και ακόμη υπάρχουν αρκετά να γίνουν μέχρι να πεις ότι ωρίμασε. Για να μην αναφέρω τα security updates που είναι πολύ σημαντικά. Στις 27/3/2024 στις 1:12 ΜΜ, kundi είπε 6-7 χρόνια ζωής και μετά τέλος η αναβαθμίσει στο μηχάνημα απαράδεκτο για εμένα , αφού μια χαρά το μηχάνημα το σηκώνει το λογισμικό( iMac 2013 late παει σφαιρα το Sonoma) , μονο Mac mini αξιζει τπτ αλλο και εκανα βλακεια που το εδωσα .του 2014 περνει και nvme m2 !!! Μπορεί να είναι απαράδεχτο μπορεί και όχι. Κάθε προσέγγιση έχει τα υπέρ και τα κατά της και εμείς επιλέγουμε ο,τι μας ταιριάζει καλύτερα. Σίγουρα την Apple δεν την ενδιαφέρει το backward compatibility (που σε δεσμεύει σαν κατασκευαστή να αφιερώνεις πολλούς πόρους για να το διατηρείς και δεν επιτρέπει να είσαι ανεξάρτητος από το hardware που χρησιμοποιείς, τουλάχιστον όχι χωρίς να κουβαλάς «σαβούρα» στον κώδικα σου. Οι μεταβάσεις από Motorola σε PowerPC, μετά σε Intel x86 και τώρα σε Apple Silicon έγιναν ομαλότατα χάρη σε αυτό.). Η στρατηγική & νοοτροπία της Apple είναι ίδια και απαράλλαχτη από τα 90’s, όπως και το ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε να έχει πιο προσιτές τιμές. Είναι απαράδεχτη από τότε… Δεν είναι κάτι νέο ή άγνωστο. Παλιά ήταν χειρότερη…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα