chvet Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα pc (win2000) τον οποίο έχω σαν server και ένα laptop με winXp. Ξαφνικά από χτες βράδυ δεν μπορώ από το laptop να δω δίκτυο, δηλαδή να δω τον server ενώ από τον server βλέπω τον σκληρό του laptop. Και το θέμα είναι ότι επειδή έχω στον σέρβερ το netmod τώρα δεν μπορώ ούτε ίντερνετ να έχω στο laptop. Μέχρι χτές όλα δούλευαν μια χαρά, δεν ξέρω τι στο καλό έχει αλλάξει στα σεταρίσματα και δεν μου δουλεύει τώρα το δίκτυο. Επίσης κάτι που ίσως βοηθήσει είναι ότι όταν προσπαθώ από το laptop να μπω στον server μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι πρέπει να επικοινωνήσω με τον administrator του server επειδή δεν έχω πρόσβαση. Εάν κάποιος μπορεί να δώσει κάποια ιδέα. Ευχαριστώ.
RaNd Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 # Εχεις καποιο switch η απλο cross καλωδιο? # Φανταζομαι ενα restart και τα 2 μηχανηματα τα εκανες...
dtomgr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Ean den exeis dwsei sigkekrimenes ip addresse sta pc , tote isws 8a htan kalutero na valeis. Server IP's 192.168.0.1 255.255.255.255 DNS 195.170.2.1 195.170.0.1 Laptop 192.168.0.2 255.255.255.255 192.168.0.1 Dns 192.168.0.1 195.170.2.1 Ennoeite oti kai ta dyo ta pc 8a prepei na einai sto idio WORKGROUP px MSHOME / OFFICE gia tis ip mporeis na tis valeis an kaneis deksi click sto "local area connection" TCP/IP --> Properties Oson afora gia to WORKGROUP deksi click sto mycomputer -->properties --> computer name --> WORKGROUP ------------------------------------------------------------------------------------------ enas allos tropos einai na valeis sto server poy exei win2000 epanw tis prwtes ip's kai sto laptop me winxp na trexeis ton wizard my network places --> setup a small home network... kai na epilekseis this computer connect to internet throught another computer... kai efoswn teleiwseis ton wizard na valeis kai tis ips s'ayton (2es) ---------------- ena restartaki .......kai 8a einai ok (gia pc xwris switch hub klp ..... kalwdio cross (black) enw gia pc me ...... aplo kalwdio)
chvet Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Λοιπόν κατ' αρχήν για να δώσω περισσότερες πληροφορίες έχω crossover καλώδιο, ούτε hub ούτε τίποτα. Το πρόβλημα δεν βλέπω να είναι με τις IP κλπ, αυτά τα γνωρίζω και τα είχα σωστά ήδη. Αυτό που μου κάνει είναι ότι μόλις προσπαθήσω από το laptop να μπω στον server, μου ζητάει να δώσω ένα login και passwd, χωρίς βέβαια να ξέρω τι να δώσω εκεί (Πρώτη φορά μου ζητάει κωδικό από τότε δηλαδή που μου κάνει το πρόβλημα) και αφού δώσω κάτι εκεί τυχαίο με βάζει, βλέπω τον server εικονίδιο, αλλά μόλις κλικάρω για να δω τα αρχεία που έχει μέσα, μου βγάζει ένα μήνυμα το οποίο μου λέει ότι δεν έχω permission να μπω και πρέπει να επικοινωνήσω με τον administrator του server. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
dtomgr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 dokimase na kaneis unshare kai ksana share ta arxeia poy prospa8eis na prospelaseis...
RaNd Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 # Δες με τι Username και Password μπαινεις στον "Server" και δοκιμασε τα ιδια! # Αν τα βαλεις μια φορα δεν τα ξαναζητανε τα XP...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.