Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ekkli είπε

Μην με αποπαίρνεις! 😇

Νόμιζα ότι για "μικρό" τροφοδοτικό μια χαρά είναι τα 50€. Αν σφάλλω, πείτε μου να ξέρω.

Εμενα με εχεις μπερδεψει απόλυτα ομως.

Από την μια εχεις ελάχιστες ανάγκες και δεν χρειαζεσαι κατι ιδιαιτερο τώρα ή στο μέλλον.

Από την άλλη λες ότι θελεις να εχει μεγαλες δυνατότητες αναβάθμισης (παρόλο που λες ότι το μονο που αναβαθμισες μεχρι τωρα ειναι RAM, CPU, HDD)

Θελεις κατι οσο το δυνατον οικονομικό και value for money future proof αλλα την ίδια στιγμη μιλάς για κουτί 120 ευρω (επειδη θελεις να εχει βολικα παραθυρα) ενω μιλας για PSU 500W των 50 ευρω αρα το αντίθετο απο future proof.

Ο καθενας σαφεστατα δινει τις δικες του προτεραιότητες. Απλά αδυνατώ να καταλάβω τις δικές σου. 

Τι ακριβως ζητας?

Εγω θα ξαναπω αυτα που ηδη είπα:

Στις 30/3/2024 στις 4:43 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Για να μιλάμε με γεγονότα:

1) Με την χρήση που κάνεις και θα κάνεις οτιδήποτε σύγχρονο θα σε κρατήσει για πάντα χωρίς καμία αναβάθμιση.

2) Οτι basic στήσεις είτε σε Intel είτε σε Amd και με DDR4 μνήμες θα σου είναι υπεραρκετό τόσο που όταν και εάν θελήσεις αναβάθμιση και οι δύο πλατφόρμες θα έχουν αλλάξει.

3) Πρακτικά θέλεις κάτι low budget. Ακόμη και ένα miniPC με Ν100 θα σου έκανε μια χαρα και κοστίζει λιγότερο από 200 ευρώ. Με 300 ευρώ παίρνεις και κάτι πολύ πιο δυνατό σε miniPC πάλι και δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο.

Τα υπόλοιπα που συζητάμε τα συζητάμε μόνο διότι εσύ ζήτησες να στήσεις κάτι με μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης (τις οποίες ομως δεν χρειάζεσαι).

Αν θεωρήσω ότι εχεις κάνει ήδη μια συνειδητοποιημένη επιλογη ας σχολιασω τις επιμερους επιλογες:

8 ώρες πριν, ekkli είπε

Καταλήγω σε ΑΜ5 λοιπόν και λέω για τα εξής:

AMD Ryzen 5 7600X box (?)
λένε ότι είναι ο πιο vfm, συμφωνείτε;
Για το θέμα tray or box, διαβάζω ότι ο box τα πάει καλά, λέτε;

ASRock B650 PG Lightning Motherboard ATX
φίλος που εμπιστεύομαι μου είπε ότι είναι μια χαρά, καλύτερα specs από την Asus Prime B650 plus

Στο θέμα του κουτιού, μάαααααααααλλον λέω για αυτό, θα έλεγα σίγουρα αυτό αλλά τρομάζω με αυτά που διαβάζω για την σκόνη. Αν έχετε κάποιο άλλο midi, σεμνό, που να ανοίγει πολύ εύκολα από το πλάι, θα το κοιτάξω πολύ ευχάριστα
Lian Li Lancool II Mesh Performance

Στο θέμα του SSD, στην αρχή έλεγα για Samsung 970 Evo Plus, εκεί είχα μείνει :D   μου είπαν ότι ναι, ήταν κορυφαίος στην εποχή του, έχει κρατήσει την τιμή ψηλά λόγω ονόματος αλλά έχει και άλλες καλές επιλογές πια, όπως:
TeamGroup MP44L SSD 1TB M.2 NVMe
Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe
Solidigm P41 Plus SSD 1TB M.2 NVMe
Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις, θα πάω για TeamGroup.

RAM
G.Skill Ripjaws S5 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6400

PSU
Δεν έχω ιδέα, ποιο είναι το πιο καλό μέχρι 500W και 60€ ;

Υπόψιν ότι αυτά, με εκτιμώμενη τιμή του PSU στα 50€ είναι στο άνω όριο του μπάτζετ, οπότε προσπαθούμε, αν όχι να κόψουμε, να μείνουμε στα ίδια.

Αισθάνομαι πολύ καλύτερα γιατί νομίζω ότι έχει μπει σε ράγες το σύστημα και πλησιάζει!
Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για τον χρόνο σας!

1) MD Ryzen 5 7600X box

Overkill για την χρήση που λες. Γενικά η ΑΜ5 πλατφορμα ειναι overkill για εσενα. Μπορεις ανετα να πας στην AM4.

Αλλα για την ΑΜ5 ειναι μια χαρα επεξεργαστής

2) ASRock B650 PG Lightning Motherboard ATX

Ειναι μια χαρά επιλογή οντως.

3) Στο θέμα του κουτιού, μάαααααααααλλον λέω για αυτό, θα έλεγα σίγουρα αυτό αλλά τρομάζω με αυτά που διαβάζω για την σκόνη. Αν έχετε κάποιο άλλο midi, σεμνό, που να ανοίγει πολύ εύκολα από το πλάι, θα το κοιτάξω πολύ ευχάριστα
Lian Li Lancool II Mesh Performance

Πολύ ακριβό για αυτο που λες να στησεις. Δεν θα εδινα ποτέ τοσα χρήματα σε αυτό το budget που εχεις. Θα ελεγα να βρεις ενα κουτι γυρω στα 50-60 ευρώ οπου και υπαρχουν πολλά και να επενδυσεις τα χρηματα αλλου.

4) Στο θέμα του SSD, στην αρχή έλεγα για Samsung 970 Evo Plus, εκεί είχα μείνει :D   μου είπαν ότι ναι, ήταν κορυφαίος στην εποχή του, έχει κρατήσει την τιμή ψηλά λόγω ονόματος αλλά έχει και άλλες καλές επιλογές πια, όπως:

TeamGroup MP44L SSD 1TB M.2 NVMe - καλός (Read 5000 MB/s / Write 4500 MB/s)

Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe - καλός ( Read 5150 MB/s / Write 4900 MB/s)

Solidigm P41 Plus SSD 1TB M.2 NVMe - αργος (Read 4125 MB/s / Write 2950 MB/s)

Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις, θα πάω για TeamGroup - Ναι. γιατι οχι. Δεν εχεις απαιτησεις οποτε πηγαινε με τον φθηνοτερο 

5)RAM
G.Skill Ripjaws S5 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6400

Σε αυτη την τιμή παίζουν οι DDR5 32gb. Μια χαρα ειναι.

6) PSU
Δεν έχω ιδέα, ποιο είναι το πιο καλό μέχρι 500W και 60€ ;

Εαν θελεις future proof πας σε μεγαλύτερο. Εαν δεν βάλεις GPU δεν θα χρειαστεις μεγαλύτερο βεβαια. 

Παρε ενα επώνυμο. Προτεινω να δωσεις κατι παραπανω και ειναι Full modular και οχι full wired.

Γενικά το συστημα σου μια χαρα δειχνει αν και overkill για τις αναγκες σου τωρα και στο μελλον.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekkli είπε

Μην μου το εκτροχιάζετε τώρα, πλιζ. Πάμε ΑΜ5, γερά!

Για το PSU, είχα υποθέσει ότι αρκούν 60€. Σφάλμα μου. Ας το πάμε αλλιώς, μπάτζετ φρη, ποιο τροφοδοτικό είναι ανάλογο ενός τέτοιου συστήματος;

Για τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, κάποια παρατήρηση;

Συμφωνείτε με τον SSD, την ram και τα υπόλοιπα;

Ελπίζω να μη σε παρέσυρα με τις απόψεις μου. Θεώρησα απλά να τις παραθέσω, εφόσον πολλά υποσυστήματα έχουν πάρει τελευταία την ανιούσα, οι τιμές στις κάρτες γραφικών (στην κορυφή) παραμένουν απλησίαστες (για το ευρύτερο κοινό), κ.λπ. με σκοπό να σε βοηθήσω ώστε να καταλήξεις κάπου στην τελική σου επιλογή. ¨Οπως αναφέρει και ο φίλος SeNNinhA και εμένα μπέρδεψες ως προς το θέμα αυτό. Οπότε ευελπιστώ στην κατανόησή σου για την παρένθεση και ελπίζω και εγώ να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Συνήθως η asrock δίνει 2 χρόνια εγγύηση ενώ asus/msi/gigabyte 3.  

Πολυ σοβαρος παραγοντας επιλλογης

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, ekkli είπε

Μην μου το εκτροχιάζετε τώρα, πλιζ. Πάμε ΑΜ5, γερά!

Για το PSU, είχα υποθέσει ότι αρκούν 60€. Σφάλμα μου. Ας το πάμε αλλιώς, μπάτζετ φρη, ποιο τροφοδοτικό είναι ανάλογο ενός τέτοιου συστήματος;

Για τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, κάποια παρατήρηση;

Συμφωνείτε με τον SSD, την ram και τα υπόλοιπα;

Δεν θα σου πω να πας σε AM4 ή να αλλαξεις κατι απο αυτα που εχεις ηδη αποφασισει γιατι δεν θα καταληξεις ποτε.Αυτο που εχω να πω ειναι μην τσιγκουνευεσαι σε κυρια πραγματα οπως μητρικη,τροφοδοτικο και κουτι,απλα το αναφερω.Καλυτερα κοψε απο καρτα πχ ή απο επεξεργαστη και οχι απο κουτι πχ διοτι το κουτι ή το τροφοδοτικο,θα το κρατησεις ανετα μια 10ετια,επεξεργαστη ή καρτα αλλαζεις και στην 3ετια-4ετια πχ και το κυριοτερο,πολυ πιο ευκολα.

Πηρα προχθες το Lancool ii mesh rgb σε λευκο,ημουν αναμεσα σε αυτο και στο 4000D.Εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,καλη λαμαρινα,πολλα και εξυπνα feautures τα οποια ειναι λειτουργικα.Πραγματι η Lian Li κανει ερευνα,δεν φτιαχνει απλα ενα κουτι και οτι γινει.Κοψαν 3-4 ψιλοπραγματα τα οποια με ξενερωσαν ειναι η αληθεια και κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε μιας και δεν ειναι κανενα φθηνο κουτι αλλα τεσπα.Εγω θα σου προτεινα να πας στο 3000D καλυτερα μιας και ειναι αρκετα καλο σαν κουτι και ειναι και οικονομικο αρκετα.Με την διαφορα βαλε ενα καλο 650W gold τροφοδοτικο και για nvme πηγαινε εδω:https://www.bestprice.gr/item/2158760488/lexar-nm790-ssd-1tb-m2-nvme-pci-express-40.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξανά ξανά, σας ευχαριστώ όλους, για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας!

Συμφωνώ πάρα πολύ στο ότι κάθε σύστημα πρέπει να έχει γερές βάσεις, πχ να μπορεί μετά από 5 χρόνια να αναβαθμιστεί μόνο ο επεξεργαστής ή η ραμ, να μην χρειάζεται να τρέχεις για αλλαγή κουτιού ή να σου βγάλει περίεργα θέματα το τροφοδοτικό.

Στις 3/4/2024 στις 7:28 ΜΜ, LouCi4er είπε

Αυτο που εχω να πω ειναι μην τσιγκουνευεσαι σε κυρια πραγματα οπως μητρικη,τροφοδοτικο και κουτι,απλα το αναφερω.Καλυτερα κοψε απο καρτα πχ ή απο επεξεργαστη και οχι απο κουτι πχ διοτι το κουτι ή το τροφοδοτικο,θα το κρατησεις ανετα μια 10ετια,επεξεργαστη ή καρτα αλλαζεις και στην 3ετια-4ετια πχ και το κυριοτερο,πολυ πιο ευκολα.

Αυτό ακριβώς!

Με βάση αυτά λοιπόν, νόμιζα ότι η Asρock είναι ικανοποιητική. Κοιτάζω MSI, GigaByet και Asus, δεν βλέπω κάποια που σε specs τουλάχιστον ή σε δημοτικότητα στο skroutz να είναι καλύτερη. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, παρακαλώ πολύ μοιραστείτε την!

Για κουτί, το ξέρω ότι είναι ιδιοτροπία μου το να μπορεί να ανοίξει εύκολα από το πλάι, δεν βρίσκω κάποια πιο φτηνή λύση με αυτό το χαρακτηριστικό, από το LianLi. Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, παρότι κορυφαία μάρκα, γιατί διαβάζω θέματα με την σκόνη. Ξανά, αν έχετε κάτι στα υπόψιν, παρακαλώ πολύ ενημερώστε!

Το PSU, είναι άγνωστη χώρα για μένα. Να ανέβω μπάτζετ, να είμαι σίγουρος, όπως έκανα και με το υπάρχον σύστημα και πήρα το Hamburg το 2012, σε σύστημα 270€ και δεν έβγαλε κιχ τόσα χρόνια, παρά τα θέματα αστάθειας δικτύου στο Ηράκλειο. Αλλά νομίζω ότι αφού δεν τίθεται θέμα μεγάλης gpu, τα 500W και τα 550W είναι υπαρκετά. Σε full modular πάντα.
Για gpu, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ποτέ κάποια, πέρα απο μία τυπική όταν πάω για 2 οθόνες. Με χειρισμό γραφικών από επεξεργαστή, δεν σηκώνω 2 οθόνες, σωστά;
Βλέπω το Be Quiet Pure Power 12 M 550W, στα 95€ περίπου. Έχει πιο φτηνά, έχει και πιο ακριβά. Υπάρχει κάποιο άλλο προτεινόμενο, μέχρι 120€; Αν όχι, το ίδιο μοντέλο στα 650W είναι 3€ πιο ακριβό, πάω εκεί προφανώς;

Στις 3/4/2024 στις 7:28 ΜΜ, LouCi4er είπε

Με την διαφορα βαλε ενα καλο 650W gold τροφοδοτικο και για nvme πηγαινε εδω:https://www.bestprice.gr/item/2158760488/lexar-nm790-ssd-1tb-m2-nvme-pci-express-40.html

Για SSD, δεν δίνω 15€ παραπάνω τώρα, ας τα δώσω σε PSU ή μητρική ή σε κάποιο από τα βασικά κομμάτια που λέμε στην αρχή.

Να υπενθυμίσω τα σίγουρα, όπως έχω καταλήξει μέχρι τώρα:
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz boz
G.Skill Ripjaws S5 32GB DDR5 RAM (2x16GB), 6400

Ευχαριστώ ξανά, όσους διαβάζουν και αφιερώνουν χρόνο για όλους εμάς που ψαχνόμαστε!

Επεξ/σία από ekkli
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, konik είπε

Ο 7600x παίζει με 6400cl32?

Ναι. Το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη motherboard και το bios version μπορεί να τα παίξει σταθερά.

Σε γενικές γραμμές από ένα συγκεκριμένο agesa Ιανουάριο και μετά έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση και μέχρι τα 6400 όλες οι εταιρείες δουλεύουν  με απλό xmp πολύ εύκολα. 

Πλέον από 7000 και πάνω είναι ψιλοερωτηματικό αλλά πιστεύω καο αυτό σύντομα δεν θα είναι θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ekkli είπε

Για κουτί, το ξέρω ότι είναι ιδιοτροπία μου το να μπορεί να ανοίξει εύκολα από το πλάι, δεν βρίσκω κάποια πιο φτηνή λύση με αυτό το χαρακτηριστικό,

Οταν λες να ανοιγει ευκολα απο το πλαι? Εγω εχω ενα καλο κουτακι (bequiet dark base 700) το πλαινο τζαμι στηριζεται με 4 χειροβιδες. Πολυ ευκολα ανοιγει. Εκτος αν ενοεις το τζαμι να ειναι σαν πορτακι με μεντεσεδες. Παντως υπαρχουν πολλα καλα κουτια και με τα μισα χρηματα απο το δικο μου. Τα κριτηρια επιλλογης να ειναι ευρυχωρο ωστε να χωρα ανετα αυτα  που θελεις να βαλεις μεσα, να εχει χωρο για τα καλωδια πισω απο την μητρικη, καλο air flow  για να ψ

υχεται επαρκως και βεβαια να σου αρεσει γιατι ενα κουτι, οπως κι ενα τροφοδοτικο, το περνεις για πολλα χρονια και θα το βλεπεις καθε μερα μπροστα σου.

Για τροφοδοτικο, γνωμη μου, ενα αξιοπιστο μοντελο γνωστης μαρκας π.χ. corsair, seasonic, be quiet, και καμια 200αρια watt, περισσοτερο απο οσα χρειαζεσαι, με 7+ χρονια εγκυηση. Δεν θα το μετανιωσεις.

Προσωπικα πιστευω πως σε οθονες, τροφοδοτικα και κουτια δεν κανεις οικονομια, περνεις οτι καλυτερο μπορει να σηκωσει η τσεπη σου

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tzavardin είπε

Ναι. Το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη motherboard και το bios version μπορεί να τα παίξει σταθερά.

Σε γενικές γραμμές από ένα συγκεκριμένο agesa Ιανουάριο και μετά έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση και μέχρι τα 6400 όλες οι εταιρείες δουλεύουν  με απλό xmp πολύ εύκολα. 

Πλέον από 7000 και πάνω είναι ψιλοερωτηματικό αλλά πιστεύω καο αυτό σύντομα δεν θα είναι θέμα. 

Δε λέγανε ότι χάνει σε infinity fabric με τις συγκεκριμένες ταχύτητες?Δλδ παρόλο που έβαζες καλύτερες ραμ 6400c32 ο επεξεργαστής λειτουργούσε χειρότερα από 6000c30?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, konik είπε

Δε λέγανε ότι χάνει σε infinity fabric με τις συγκεκριμένες ταχύτητες?Δλδ παρόλο που έβαζες καλύτερες ραμ 6400c32 ο επεξεργαστής λειτουργούσε χειρότερα από 6000c30?

Τα ns είναι ίδια σε 6400c32  και 6000c30. Θεωρητικά είναι ίδιας ταχύτητας μνήμες. 

Στην πράξη βέβαια, κάποιες χρήσεις του υπολογιστή επηρεάζονται περισσότερο από τη συχνότητα και άλλες από το latency. Πιο συχνά στο gaming έχω δει να γινεται το πρώτο σε ddr4. Να δίνει ο χρονισμός ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα. 

Επειδή έχω 6400, να πω ότι μέχρι τώρα σε benchmark τόσο του 7800x3d όσο και gaming benchmarks δεν έχω δει κάποια σοβαρή διαφορά από τους reviewers που τρέχουν συνήθως 6000c30.

Πραγματικά παίρνω περίπου τα ίδια αποτελέσματα. Βέβαια δεν κάνω επαγγελματικά benchmarks με ρυθμισμένος όλους τους παράγοντες οπότε η εμπειρία μου δεν είναι επιστημονική απόδειξη, απλά μια εμπειρία.

Δημοσ.
Στις 7/4/2024 στις 11:41 ΠΜ, ekkli είπε

Ξανά ξανά, σας ευχαριστώ όλους, για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας!

Συμφωνώ πάρα πολύ στο ότι κάθε σύστημα πρέπει να έχει γερές βάσεις, πχ να μπορεί μετά από 5 χρόνια να αναβαθμιστεί μόνο ο επεξεργαστής ή η ραμ, να μην χρειάζεται να τρέχεις για αλλαγή κουτιού ή να σου βγάλει περίεργα θέματα το τροφοδοτικό.

Αυτό ακριβώς!

Με βάση αυτά λοιπόν, νόμιζα ότι η Asρock είναι ικανοποιητική. Κοιτάζω MSI, GigaByet και Asus, δεν βλέπω κάποια που σε specs τουλάχιστον ή σε δημοτικότητα στο skroutz να είναι καλύτερη. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, παρακαλώ πολύ μοιραστείτε την!

Για κουτί, το ξέρω ότι είναι ιδιοτροπία μου το να μπορεί να ανοίξει εύκολα από το πλάι, δεν βρίσκω κάποια πιο φτηνή λύση με αυτό το χαρακτηριστικό, από το LianLi. Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, παρότι κορυφαία μάρκα, γιατί διαβάζω θέματα με την σκόνη. Ξανά, αν έχετε κάτι στα υπόψιν, παρακαλώ πολύ ενημερώστε!

Το PSU, είναι άγνωστη χώρα για μένα. Να ανέβω μπάτζετ, να είμαι σίγουρος, όπως έκανα και με το υπάρχον σύστημα και πήρα το Hamburg το 2012, σε σύστημα 270€ και δεν έβγαλε κιχ τόσα χρόνια, παρά τα θέματα αστάθειας δικτύου στο Ηράκλειο. Αλλά νομίζω ότι αφού δεν τίθεται θέμα μεγάλης gpu, τα 500W και τα 550W είναι υπαρκετά. Σε full modular πάντα.
Για gpu, δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω ποτέ κάποια, πέρα απο μία τυπική όταν πάω για 2 οθόνες. Με χειρισμό γραφικών από επεξεργαστή, δεν σηκώνω 2 οθόνες, σωστά;
Βλέπω το Be Quiet Pure Power 12 M 550W, στα 95€ περίπου. Έχει πιο φτηνά, έχει και πιο ακριβά. Υπάρχει κάποιο άλλο προτεινόμενο, μέχρι 120€; Αν όχι, το ίδιο μοντέλο στα 650W είναι 3€ πιο ακριβό, πάω εκεί προφανώς;

Για SSD, δεν δίνω 15€ παραπάνω τώρα, ας τα δώσω σε PSU ή μητρική ή σε κάποιο από τα βασικά κομμάτια που λέμε στην αρχή.

Να υπενθυμίσω τα σίγουρα, όπως έχω καταλήξει μέχρι τώρα:
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz boz
G.Skill Ripjaws S5 32GB DDR5 RAM (2x16GB), 6400

Ευχαριστώ ξανά, όσους διαβάζουν και αφιερώνουν χρόνο για όλους εμάς που ψαχνόμαστε!

Δεν εχει τιποτα να σου προσφερει το πανακριβο ΑΜ5,με ΑΜ4 θα εισαι για αρκετα χρονια υπερκαλυμμενος.Το μαυρο 4000D θα χωρεσει οτι μελλοντικη αναβαθμιση σκεφτεις να κανεις και με πολυ καλο airflow,το 3000D το ιδιο.Υπαρχουν βιντεο στο youtube με 2000€ συνθεσεις στο 3000D,δεν χρειαζεται και τιποτα παραπανω.Αυτο που θελεις να ανοιγει το πλαινο τζαμι ευκολα με μεντεσε προφανως υπαρχει και σε κουτια των 50€,αν ειναι μονο αυτο το κριτηριο αγορας του κουτιου,απλα το αναφερω.

Το Lian Li το εχω οπως ειπα και πιο πανω,το "μετανιωσα" που το πηρα(τροπος του λεγειν,περιμενω ακομα μνημες και nvme και το κοιταω σβηστο με τις ωρες,ειναι πανεμορφο).Ειναι ΚΟΥΤΑΡΑ αλλα ειναι για ακριβες συνθεσεις,εγω ΑΜ4 εστησα και θα βαλω και μια 7700ΧΤ,και με ενα φθηνοτερο κουτι μια χαρα θα ημουν.

Εγω πχ πηγα στον 5600 και θα παω και στην 7700ΧΤ.Παιζω σε 2Κ,πιστευω μια χαρα θα με βγαλει η 7700ΧΤ για μια 3ετια,ισως και παραπανω.Μετα απο μια 5ετια,αναβαθμιζω σε καρτα,βαζω και τον 5800X3D και ειμαι παλι για καποια χρονια κομπλε.Με το ΑΜ5 μεχρι ποσα χρονια θα ειχα την δυνατοτητα να αναβαθμισω?Βασικα για να μην καθομαι και γραφω με τις ωρες,στους υπολογιστες παιρνεις το καλυτερο δυνατο για την χρηση που θες σημερα,αν παρεις εσυ πχ ΑΜ5 δεν θα σου προσφερει τπτ περισσοτερο σημερα σε σχεση με το ΑΜ4,για την χρηση που σκοπευεις να κανεις παντα.Τα λεφτα πρεπει να στα βγαλει σημερα-αυριο,οχι μετα απο 7 χρονια.Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Εγω πχ πηγα στον 5600 και θα παω και στην 7700ΧΤ.Παιζω σε 2Κ,πιστευω μια χαρα θα με βγαλει η 7700ΧΤ για μια 3ετια,ισως και παραπανω.Μετα απο μια 5ετια,αναβαθμιζω σε καρτα,βαζω και τον 5800X3D και ειμαι παλι για καποια χρονια κομπλε.Με το ΑΜ5 μεχρι ποσα χρονια θα ειχα την δυνατοτητα να αναβαθμισω?Βασικα για να μην καθομαι και γραφω με τις ωρες,στους υπολογιστες παιρνεις το καλυτερο δυνατο για την χρηση που θες σημερα,αν παρεις εσυ πχ ΑΜ5 δεν θα σου προσφερει τπτ περισσοτερο σημερα σε σχεση με το ΑΜ4,για την χρηση που σκοπευεις να κανεις παντα.Τα λεφτα πρεπει να στα βγαλει σημερα-αυριο,οχι μετα απο 7 χρονια.Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.

Όποιος μπορεί να τη βγάλει με ΑΜ4 μέχρι να βγει το ΑΜ6 (μέσα σε αυτούς κι εγώ) εννοείται πως δεν έχει νόημα να πάει τώρα σε ΑΜ5. Τώρα είμαι με 5700Χ / rx 6700 10 gb και 1440p μόνιτορ. Με παίρνει για άλλη μια αναβάθμιση μετά από π.χ 2-3 χρόνια με Χ3D και μια κάρτα επιπέδου 4080 / 7900ΧΤΧ οπότε κάνω skip το ΑΜ5.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Όποιος μπορεί να τη βγάλει με ΑΜ4 μέχρι να βγει το ΑΜ6 (μέσα σε αυτούς κι εγώ) εννοείται πως δεν έχει νόημα να πάει τώρα σε ΑΜ5. Τώρα είμαι με 5700Χ / rx 6700 10 gb και 1440p μόνιτορ. Με παίρνει για άλλη μια αναβάθμιση μετά από π.χ 2-3 χρόνια με Χ3D και μια κάρτα επιπέδου 4080 / 7900ΧΤΧ οπότε κάνω skip το ΑΜ5.

Φαντασου οτι παιζω παιχνιδια μονο τον χειμωνα,απο Νοεμβριο πχ μεχρι Μαρτιο βαρια και οχι καθε μερα,μπορει να περασει βδομαδα χωρις να παιξω καν.Εκτος αυτης της περιοδου,η πιο βαρια δουλεια που κανει το pc ειναι σερφαρισμα και βιντεο στο youtube.Δεν ξερω,μου φαινοταν καπως μ@λ@κι@ να εχω 500€ μητρικη-επεξεργαστη απλα για να σερφαρω οταν με 220€ κανω ακριβως την ιδια δουλεια.Να μην βαλω και τις DDR5 στο παιχνιδι γιατι πηρα 32GB 3600 με 67€ ενω αλλιως ηθελα τα διπλασια χρηματα τουλαχιστον.Το θεμα ειναι να παιρνουμε κατι που θα αξιοποιηθει τωρα,σημερα και οχι σε μια 5ετια ή και παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Φαντασου οτι παιζω παιχνιδια μονο τον χειμωνα,απο Νοεμβριο πχ μεχρι Μαρτιο βαρια και οχι καθε μερα,μπορει να περασει βδομαδα χωρις να παιξω καν.Εκτος αυτης της περιοδου,η πιο βαρια δουλεια που κανει το pc ειναι σερφαρισμα και βιντεο στο youtube.Δεν ξερω,μου φαινοταν καπως μ@λ@κι@ να εχω 500€ μητρικη-επεξεργαστη απλα για να σερφαρω οταν με 220€ κανω ακριβως την ιδια δουλεια.Να μην βαλω και τις DDR5 στο παιχνιδι γιατι πηρα 32GB 3600 με 67€ ενω αλλιως ηθελα τα διπλασια χρηματα τουλαχιστον.Το θεμα ειναι να παιρνουμε κατι που θα αξιοποιηθει τωρα,σημερα και οχι σε μια 5ετια ή και παραπανω.

Για σερφαρισμα, YouTube ακόμα και ένα αρχαίο αλλά καλό 775 σύστημα (τετραπύρηνο, 8 gb ram, ssd)τα βγάζει πέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...