wesker Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Καλησπέρα παιδάκια. Έχω ένα NAS WD MyCloud Ultra EX2, ως NAS, στο οποίο πέρα απο τα Backup κλπ, εχω και ξεχωριστό χώρο για τα media μου. Πρόσφατα του έβαλα και το Plexi Media Server, βλέπω όμως οτι δεν την πολυπαλεύει σε trascoding αρχείων media 1080 και πάνω. Στο μυαλό μου παίζουν 2 λύσεις: 1) Ή να παρω ενα πιο σύγχρονο NAS, 2) Ή να στήσω ενα mini pc αποκλειστικά για χρήση σαν NAS. Tι προτείνετε από τα 2;
catmaster Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 43 λεπτά πριν, wesker είπε Tι προτείνετε από τα 2; Τι τύπου αρχεία κανεις stream; h264, hevc κτλ ; Μόνο τοπικά στο local lan η και απέξω ; Το lan τι υποδομή έχει ; (1-2.5gb end to end ; wifi Μια λύση είναι να φτιάξεις ενα νεο μηχάνημα μονο για media server και να κρατήσεις το παλιό για τα backup Ποιό οικονομικά και ανάλογα και την υποδομή ,αν υπάρχει ενα σχετικά συγχρονο μηχάνημα μπορείς να σετάρεις επάνω του ενα media server που θα αναλάβει το stream διαβάζοντας τα αρχεία κατευθείαν από το nas box.
wesker Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 4 ώρες πριν, catmaster είπε Τι τύπου αρχεία κανεις stream; h264, hevc κτλ ; Μόνο τοπικά στο local lan η και απέξω ; Το lan τι υποδομή έχει ; (1-2.5gb end to end ; wifi Μια λύση είναι να φτιάξεις ενα νεο μηχάνημα μονο για media server και να κρατήσεις το παλιό για τα backup Ποιό οικονομικά και ανάλογα και την υποδομή ,αν υπάρχει ενα σχετικά συγχρονο μηχάνημα μπορείς να σετάρεις επάνω του ενα media server που θα αναλάβει το stream διαβάζοντας τα αρχεία κατευθείαν από το nas box. Καλησπέρα φίλε μου. Δεν ειναι στανταρ ο τυπος του αρχειου που κανω stream. Καινούριες ταινίες σε h264, παλιές σειρές απο την εποχή του Γιουγκερμαν σε απλά avi. To lan ειναι 1gb. Yπάρχει gaming υπολογιστής σπίτι, αν και θα ήθελα ενα mini pc ή NAS αφιερωμένο αποκλειστικά σε media. Υποθέτω το WD MyCloud Ultra EX2 αναλαμβάνει και το transcoding, οπότε είναι "λίγο" για 1080/4k ταινίες.
kirileman Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Ποια είναι η χρησιμότητα του Plex όταν είσαι στον χώρο σου; Σόρυ που ρωτάω, δεν το έχω καταλάβει.
benign Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου On 24/03/2024 at 12:16, wesker said: Καλησπέρα παιδάκια. Έχω ένα NAS WD MyCloud Ultra EX2, ως NAS, στο οποίο πέρα απο τα Backup κλπ, εχω και ξεχωριστό χώρο για τα media μου. Πρόσφατα του έβαλα και το Plexi Media Server, βλέπω όμως οτι δεν την πολυπαλεύει σε trascoding αρχείων media 1080 και πάνω. Στο μυαλό μου παίζουν 2 λύσεις: 1) Ή να παρω ενα πιο σύγχρονο NAS, 2) Ή να στήσω ενα mini pc αποκλειστικά για χρήση σαν NAS. Tι προτείνετε από τα 2; Αυτο το εχετε σκεφτει? https://iguru.gr/ftiakste-dorean-ena-nas-openmediavault/
atheatos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Media pc δαγκωτό. Μπορείς να φτιάξεις ή αγοράσεις ένα pc με τουλάχιστον μια έξοδο hdmi 2.1και να την συνδέσεις απευθείας στην τηλεόραση σου. Θα είναι σαν να βλέπεις τις ταινίες σου για πρώτη φορά…
Risky Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα ωραιότατο σύγχρονο NAS με 2 SSD πάνω και 15W κατανάλωση (π.χ. Synology) εκτός αν έχεις χρόνο και μεράκι να στήσεις και να συντηρείς custom built media PC όπως πρότειναν παραπάνω οι συμφορουμίτες. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ, παρότι αναφέρεται σε 4-bay NAS ενώ νομίζω και με 2-Bay NAS θα είσαι μια χαρά. Στην περίπτωση του NAS με ελάχιστη ενασχόληση θα έχεις ένα ενεργειακά αποδοτικό media και backup server (προφανώς μπορείς να στήσεις και άλλα κόλπα αλλά αναφέρομαι στα βασικά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα