Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι του πατέρα μου αποχώρησε ο ενοικιαστής πριν πολύ καιρό και  διέκοψε την παροχή. Είχαμε διαπιστώσει ότι το ρεύμα κόπηκε και κατεβάσαμε τον γενικό από τον πίνακα. Διαπιστώσαμε όμως σηκώνοντας τυχαία τον γενικό ότι το ρεύμα έχει επανασυνδεθει χωρίς να έχουμε κάνει κάποια αίτηση επανασυνδεσης. 

Εξέτασα το ρολόι αλλά δεν βλέπουμε κάτι πειραγμένο η παραβιασμενο στον μετρητή. Μιλώντας με τον διαχειριστή μου ανέφερε πως το ίδιο πράγμα έχει συμβεί παλιά και με ένα άλλο διαμέρισμα που ο ένοικος έκοψε το ρεύμα και αργότερα διαπιστώθηκε ότι κάποιος το είχε συνδέσει πάλι εν άγνοια του ιδιοκτήτη. 

Έχει κανένας ακούσει παρόμοιο συμβάν; Όχι τίποτε άλλο αλλά μην βρούμε και τον μπελά μας μετά. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Στο σπίτι του πατέρα μου αποχώρησε ο ενοικιαστής πριν πολύ καιρό και  διέκοψε την παροχή. Είχαμε διαπιστώσει ότι το ρεύμα κόπηκε και κατεβάσαμε τον γενικό από τον πίνακα. Διαπιστώσαμε όμως σηκώνοντας τυχαία τον γενικό ότι το ρεύμα έχει επανασυνδεθει χωρίς να έχουμε κάνει κάποια αίτηση επανασυνδεσης. 

Εξέτασα το ρολόι αλλά δεν βλέπουμε κάτι πειραγμένο η παραβιασμενο στον μετρητή. Μιλώντας με τον διαχειριστή μου ανέφερε πως το ίδιο πράγμα έχει συμβεί παλιά και με ένα άλλο διαμέρισμα που ο ένοικος έκοψε το ρεύμα και αργότερα διαπιστώθηκε ότι κάποιος το είχε συνδέσει πάλι εν άγνοια του ιδιοκτήτη. 

Έχει κανένας ακούσει παρόμοιο συμβάν; Όχι τίποτε άλλο αλλά μην βρούμε και τον μπελά μας μετά. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Καλησπερα... Απλα θα εχει προβλημα ο επομενος ενοικιαστης που θα θεωρηθει οτι αυτος εκανε την παραβιαση.. Θεωρειται πλεον σαν ρευματοκλοπη...Εκτος αν το αναφερεις αμεσα στον Δεδδηε...

Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Στο σπίτι του πατέρα μου αποχώρησε ο ενοικιαστής πριν πολύ καιρό και  διέκοψε την παροχή.

Έχετε αντίγραφο του τελικού λογαριασμού; Αν ναι συγκρίνεις το 10-11ο ψηφίο πχ 04, με το ψηφίο που θα εμφανίσει η αναζήτηση του ΥΔΕ https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Αν ταιριάζουν τότε η παροχή δε κόπηκε. Αν στο ΥΔΕ δείχνει το 11ο ψηφίο αλλαγμένο πχ 05, τότε η παροχή ενεργοποιήθηκε ξανά.

Επίσης αν έχεις αντίγραφο του τελικού λογαριασμού, τσεκάρεις την τελευταία ένδειξη και τη συγκρίνεις με τη τωρινή ένδειξη του μετρητή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει τελικός λογαριασμός. Το είχε διακόψει ο ενοικιαστής. Παραβίαση μετρητή δεν έχει γίνει. Οπότε πρέπει να το αναφέρω στον ΔΕΔΔΗΕ τώρα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν υπάρχει τελικός λογαριασμός. Το είχε διακόψει ο ενοικιαστής. Παραβίαση μετρητή δεν έχει γίνει. Οπότε πρέπει να το αναφέρω στον ΔΕΔΔΗΕ τώρα. 

Καλημερα..Αφου εχει γινει η διακοπη...Πως εχει ρευμα η παροχη και το σπιτι...Μηπως δεν εχει γινει η διακοπη αυτη;  Σε ποια περιοχη εισαι; Η παροχη ειναι παραβιασμενη με κομμενη σφραγιδα;  Για πληροφοριες παρε ενα τηλεφωνο στον Δεδδηε να ρωτησεις...

Δημοσ.

Καλημέρα μήπως ζήτησε να γίνει διακοπή ρεύματος αλλά όταν ήρθαν δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο ρολόι και δεν έγινε ποτέ;  Αυτό έτυχε σε εμένα και για λίγο καιρό συνέχισε το ρεύμα μου στον επόμενο ενοικιαστή, αλλά τα βρήκαμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, paylidis είπε

Συνήθως η διακοπή σημαίνει κατέβασμα της ασφαλείας. Μήπως κάποιος τη ξανανεβασε;

Αναλογα...Και αυτο μπορει να συμβαινει..Αλλα θα πρεπει να ανοιξει και  η παροχη να ξεσφραγισουν το κιβωτιο..Και να βαλουν να βαλουν νεα σφραγιδα.. Αλλα υπαρχουν και οι  ασφαλειες τηξεως...Μπορει να βγαινει και το καλωδιο του πελατη...Υπαρχουν πολλοι τυποι διακοπων..

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
10 hours ago, mariosnik_ said:

Δεν υπάρχει τελικός λογαριασμός. Το είχε διακόψει ο ενοικιαστής.

Όταν γίνεται διακοπή της παροχής, βγαίνει τελικός λογαριασμός. Σε ποιανού το όνομα ήταν η παροχή... στου ενοικιαστή ή στο δικό σας;

Δημοσ.

Η παροχή ήταν στο όνομα του ενοικιαστή. Διέκοψε το ρεύμα πλήρωσε τον τελευταίο λογαριασμό και τον πήρε μαζί του δεν μου τον έδωσε. 

Το ρεύμα είχε όντως κοπεί, το είχαμε διαπιστώσει. Μετά από μήνες είδαμε ότι υπήρχε ρεύμα πάλι. Με προβλημάτισε ότι ο διαχειριστής μου είπε ότι έχει ξαναγίνει αυτό παλιά με άλλο διαμέρισμα. Μήπως υπάρχει κάποιος πονηρός ένοικος που οποία διαμερίσματα ξενοικιαζονται και μένουν κενά πάει και πειράζει τα ρολόγια... Δεν ξέρω τι να πω. 

Εξέτασα την σφραγίδα του μετρητή δεν είδα κάτι σπασμένο, αλλά θα ξαναπάω στο διαμέρισμα κάποια στιγμή να το ελέγξω καλύτερα μπας και... Δεν υπάρχει θέμα αδύνατης πρόσβασης στα ρολόγια, είναι κάτω στην πυλωτή και έρχεται κανονικά ο υπάλληλος του δεδδηε. 

Το σπίτι βρίσκεται στην Πεύκη, βόρεια προάστια. Τα ρολόγια έχουν έναν μοχλό από έξω, αλλά δεν εξέτασα αν και προς τα που είναι γυρισμένος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Η παροχή ήταν στο όνομα του ενοικιαστή. Διέκοψε το ρεύμα πλήρωσε τον τελευταίο λογαριασμό και τον πήρε μαζί του δεν μου τον έδωσε. 

Το ρεύμα είχε όντως κοπεί, το είχαμε διαπιστώσει. Μετά από μήνες είδαμε ότι υπήρχε ρεύμα πάλι. Με προβλημάτισε ότι ο διαχειριστής μου είπε ότι έχει ξαναγίνει αυτό παλιά με άλλο διαμέρισμα. Μήπως υπάρχει κάποιος πονηρός ένοικος που οποία διαμερίσματα ξενοικιαζονται και μένουν κενά πάει και πειράζει τα ρολόγια... Δεν ξέρω τι να πω. 

Εξέτασα την σφραγίδα του μετρητή δεν είδα κάτι σπασμένο, αλλά θα ξαναπάω στο διαμέρισμα κάποια στιγμή να το ελέγξω καλύτερα μπας και... Δεν υπάρχει θέμα αδύνατης πρόσβασης στα ρολόγια, είναι κάτω στην πυλωτή και έρχεται κανονικά ο υπάλληλος του δεδδηε. 

Το σπίτι βρίσκεται στην Πεύκη, βόρεια προάστια. Τα ρολόγια έχουν έναν μοχλό από έξω, αλλά δεν εξέτασα αν και προς τα που είναι γυρισμένος.

Θα παρεις τηλεφωνο στον Δεδδηε..Να ρωτησεις ποτε κοπηκε η παροχη αυτη;; Και με ποια ενδειξη εχει γινει αυτο.. Και θα δεις αν εχει προχωρησει η ενδειξη.. Βασικα κοιταξε και το σπιτι αν εχει ρευμα;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, takoulou είπε

Βασικα κοιταξε και το σπιτι αν εχει ρευμα;;

Το είπα από την αρχή, το σπίτι έχει ρεύμα κανονικά ήταν από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...