GiwrgosNvidia Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πριν λίγο καιρο μου κάηκε η MOBO και την αντικατέστησα με ένα τενεκέ. Ψάχνω μια αναβάθμιση σε MOBO και να επεκτείνω τις RAM στα 32 GB. Το budget καλό θα ήταν να μήν ξεφύγει πολύ. Επίσης με συμφέρει να πάρω άλλα 2 dim RAM ή να πάω απευθείας σε 2x 16GB? EDIT: Να τονήσω οτι η χρήση είναι 1440p gaming, αλλα τίποτα το πολύ βαρύ. Thanks Επεξ/σία 23 Μαρτίου από GiwrgosNvidia
Λύση nickol-us Δημοσ. 23 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Αφού η μητρική που έχεις φέρει μόλις 2 σλοτ μνήμης, πως θες να κάνεις αναβάθμιση ακόμη 2 στικ; https://www.gigabyte.com/Motherboard/H510M-H-rev-10-11-15#kf Υποχρεωτικά πας σε 2x16gb και συνήθως είναι καλύτερα για τους χρονισμούς των μνημών, αν και στα 2666 που τρέχεις εσύ δε θα είχε κανένα θέμα. Δε σε συμφέρει να πάρεις μνήμες στα 2666, πάρε καλύτερα 3200 και θα χρονίσουν αυτόματα στα 2666 https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=20497706%2C20073925%2C8001844 Επεξ/σία 23 Μαρτίου από nickol-us
GiwrgosNvidia Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αφού η μητρική που έχεις φέρει μόλις 2 σκοτ μνήμης, πως θες να κάνεις αναβάθμιση ακόμη 2 στικ; https://www.gigabyte.com/Motherboard/H510M-H-rev-10-11-15#kf Υποχρεωτικά πας σε 2x16gb και συνήθως είναι καλύτερα για τους χρονισμούς των μνημών, αν και στα 2666 που τρέχεις εσύ δε θα είχε κανένα θέμα. Δε σε συμφέρει να πάρεις μνήμες στα 2666, πάρε καλύτερα 3200 και θα χρονίσουν αυτόματα στα 2666 https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=20497706%2C20073925%2C8001844 Συγνώμη δεν ήμουν σαφής. Θέλω να κάνω upgrade και την MOBO και τις RAM
nickol-us Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, GiwrgosNvidia είπε Συγνώμη δεν ήμουν σαφής. Θέλω να κάνω upgrade και την MOBO και τις RAM Είσαι σίγουρος οτι αξίζει τον κόπο; Το 1200 socket έχει φύγει από την αγορά και αν πετύχεις κάτι της προκοπής(σε μητρική) θα το πληρώσεις χρυσό. Μοναδική ευκαιρία να βρεις μεταχειρισμένη ή refurbished. Μήπως αξίζει να σκεφτείς την ολική αναβάθμιση, πώληση του παρόντος και στήσιμο νέου; Εφόσον το gaming είναι ο σκοπός σου, χρειάζεσαι μνήμες με υψηλότερο χρονισμό. Για να παίξει το συγκεκριμένο cpu τις μνήμες ψηλά θα πρέπει να βρεις κατάλληλο b560 ή z490/z590 mobo. Δε νομίζω οτι θα βρεις κάτι άξιο αναφοράς ή σε λογική τιμή. Θα έλεγα οτι θα μπεις σε περιπέτειες και θα χαλάσεις δυσανάλογα χρήματα από τις επιδόσεις που θα σου επιστρέψει
GiwrgosNvidia Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είσαι σίγουρος οτι αξίζει τον κόπο; Το 1200 socket έχει φύγει από την αγορά και αν πετύχεις κάτι της προκοπής(σε μητρική) θα το πληρώσεις χρυσό. Μοναδική ευκαιρία να βρεις μεταχειρισμένη ή refurbished. Μήπως αξίζει να σκεφτείς την ολική αναβάθμιση, πώληση του παρόντος και στήσιμο νέου; Εφόσον το gaming είναι ο σκοπός σου, χρειάζεσαι μνήμες με υψηλότερο χρονισμό. Για να παίξει το συγκεκριμένο cpu τις μνήμες ψηλά θα πρέπει να βρεις κατάλληλο b560 ή z490/z590 mobo. Δε νομίζω οτι θα βρεις κάτι άξιο αναφοράς ή σε λογική τιμή. Θα έλεγα οτι θα μπεις σε περιπέτειες και θα χαλάσεις δυσανάλογα χρήματα από τις επιδόσεις που θα σου επιστρέψει Ίσως έχεις δίκιο γιατι κοίταξα και η Z490 είναι στα 200 ευρω, που δεν βγάζει νόημα. Μάλλον θα αρκεστώ σε 2x 16GB RAM για τώρα. Ένα καινούργιο combo για CPU-MOBO-RAM γύρω στα 400-500 ευρώ ποιό θα ήταν με τα σημερινά δεδομένα; Graphics θα κρατήσω την 3060 και τα monitors είναι οκ για τώρα.
benign Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 9 minutes ago, GiwrgosNvidia said: Ένα καινούργιο combo για CPU-MOBO-RAM γύρω στα 400-500 ευρώ ποιό θα ήταν με τα σημερινά δεδομένα; Graphics θα κρατήσω την 3060 και τα monitors είναι οκ για τώρα. Νομιζω εισαι καλα για την ωρα,με το υλικο και τις αναγκες που εχεις.Βαλε τις 16Χ2 που ειπατε με τον Νικο και 2 με 3 χρονια πας για καινουργιο combo. (Ισως θα μπορουσες εναλλακτικα να πουλουσες το παρον σου υλικο και να πηγαινες σε B550 motherboard και εναν καλο amd ryzen της σειρας 5.Αυτο θα σου εδινε μεγαλυτερη ισχυ και διαρκεια για το μελλον.) 1
SeNNinhA Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, GiwrgosNvidia είπε Ίσως έχεις δίκιο γιατι κοίταξα και η Z490 είναι στα 200 ευρω, που δεν βγάζει νόημα. Μάλλον θα αρκεστώ σε 2x 16GB RAM για τώρα. Ένα καινούργιο combo για CPU-MOBO-RAM γύρω στα 400-500 ευρώ ποιό θα ήταν με τα σημερινά δεδομένα; Graphics θα κρατήσω την 3060 και τα monitors είναι οκ για τώρα. Ποιος ο λόγος που θέλεις παραπάνω Ram αυτή την στιγμή? Δεν βλέπω να κερδίσεις κάτι από την αύξηση της Ram. Όπως σου είπαν. Ή πας σε νέο σετ ή κράτα το υπάρχον. Εάν θέλεις οπωσδήποτε περισσότερη μνήμη τότε και να αλλάξεις mobo πήγαινε σε 2Χ16 γιατί τις 8αρες δεν θα τις παίρνει κανένας σε λίγο.
GiwrgosNvidia Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 58 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ποιος ο λόγος που θέλεις παραπάνω Ram αυτή την στιγμή? Δεν βλέπω να κερδίσεις κάτι από την αύξηση της Ram. Όπως σου είπαν. Ή πας σε νέο σετ ή κράτα το υπάρχον. Εάν θέλεις οπωσδήποτε περισσότερη μνήμη τότε και να αλλάξεις mobo πήγαινε σε 2Χ16 γιατί τις 8αρες δεν θα τις παίρνει κανένας σε λίγο. Με το WoW και Discord ανοιχτο, οι RAM είναι στο 90% Load, οπότε νομίζω είναι αναγκαίο πλεόν. Προς το παρόν θα αναβαθμίσω σε 2x16 όπως προαναφέρθηκε και αργότερα θα κάνω ενα ολικό upgrade.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα