Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) το IRIS που ειναι δωρεαν μεταφορα χρηματων, ειναι ΜΟΝΟ οταν εχεις αριθμο τηλεφωνου και στελνεις σε καποιον με αυτο τον τροπο? Δηλαδη αν στειλω σε IBAN απο εθνικη σε πειραως με τον κλασικο τροπο απο ebanking, παλι θα χρεωθω 3 ευρω?

2) εχω συνταξιουχους γονεις, 62 και 67. Θα πρεπει να κανουν αγορες με καρτα για να πιασουν το αφορολογητο?

Επεξ/σία από APapsda
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Kag1ante είπε

1) Ναι, αν και μεταφορές IRIS μπορείς να κάνεις και με ΑΦΜ αν το έχει δηλώσει ο παραλήπτης
2) Ναι. Συχνές ερωτήσεις https://www.eurobank.gr/el/suxnes-erotiseis-aforologito

1) δηλαδη αν πληρονωμαι ενα ενοικιο απο αλλη τραπεζα, θα συνεχισω να χανω 3 ευρω ανα συναλαγγη

2) πρεπει να βγαλω καρτες στους γερους? αν απο το ebanking φορτωσω την revolut Μου , θα φανει ως δαπανη? Μεχρι τι ηλικια θα πρεπει να ξοδευουν με καρτες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, APapsda said:

1) δηλαδη αν πληρονωμαι ενα ενοικιο απο αλλη τραπεζα, θα συνεχισω να χανω 3 ευρω ανα συναλαγγη

Να βάλεις iris να μην έχεις καμια προμήθεια έως 500€. Αν το ενοίκιο είναι μεγαλύτερο, τότε λες σε αυτόν που σου καταθέτει το ενοίκιο μέσω iris, να σπάσει τα ποσά σε δύο ημέρες (500€ είναι το ημερήσιο όριο σε όλες σχεδόν τις τράπεζες, χωρίς χρέωση).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Να βάλεις iris να μην έχεις καμια προμήθεια έως 500€. Αν το ενοίκιο είναι μεγαλύτερο, τότε λες σε αυτόν που σου καταθέτει το ενοίκιο μέσω iris, να σπάσει τα ποσά σε δύο ημέρες (500€ είναι το ημερήσιο όριο σε όλες σχεδόν τις τράπεζες, χωρίς χρέωση).

αν βαλω ΙΡΙΣ, θα πρεπει να του πω να με πληρωνει μεσω του κινητου μου? Τοτε θα πρεπει να συνενοηθω μαζι του και να το δεχτει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, APapsda είπε

2) πρεπει να βγαλω καρτες στους γερους? αν απο το ebanking φορτωσω την revolut Μου , θα φανει ως δαπανη? Μεχρι τι ηλικια θα πρεπει να ξοδευουν με καρτες?

70 ετών απαλλάσσονται 

1 ώρα πριν, APapsda είπε

Μέχρι ΤΩΡΑ τι κάνουν?

Η αγορά με κάρτα είναι υποχρεωτική.

Δηλώνουν εικονικές συναλλαγές?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, APapsda είπε

μεχρι τωρα πληρωνουν με καρτα τις δεκο

Άρα, έχουν κάρτα!!

Ας κάνουν μερικές συναλλαγές ακόμη 

1 λεπτό πριν, APapsda είπε

μεχρι τωρα πληρωνουν με καρτα τις δεκο

Ας πληρώνουν το super market 

Δημοσ.
4 hours ago, APapsda said:

αν βαλω ΙΡΙΣ, θα πρεπει να του πω να με πληρωνει μεσω του κινητου μου? Τοτε θα πρεπει να συνενοηθω μαζι του και να το δεχτει?

Ναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Ναι.

και γιατι να το δεχτει, οταν στο συμβολαιο γραφει οτι η πληρωμη γινεται σε αυτο το συγκεκριμενο IBAN?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, APapsda said:

και γιατι να το δεχτει, οταν στο συμβολαιο γραφει οτι η πληρωμη γινεται σε αυτο το συγκεκριμενο IBAN?

Αυτά να τα βρείτε μεταξύ σας, ουδεμία σχέση έχουν με την πολύ συγκεκριμένη ερώτηση που έθεσες αρχικά.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να μην πληρώνεσαι το ενοίκιο με IRIS. Να ανοίξεις λογαριασμό εσύ στην τράπεζα που χρησιμοποιεί ο νοικάρης σου ή αυτός στη δική σου. Απλούστατο είναι πλέον και σχεδόν αυτονόητο ότι διατηρούμε συνεργασία αν όχι με όλες σίγουρα με πάνω από μια τράπεζα. 62 και 67 χρονών οι γονείς σου δεν είναι "γέροι". Και ναι, έχουν υποχρέωση "ηλεκτρονικών" συναλλαγών. Είτε με κάρτα, είτε με εμβάσματα με ebanking, mobile banking κλπ. Κάτι από όλα το χρησιμοποιούν σίγουρα και σε μεγάλο βαθμό πλέον το 2024. Γιατί τα "γκισέ" τείνουν να εξαφανιστούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...