kr0m Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 υπενθυμιση (οχι προς τον OP, προς τους υπολοιπους - που δεν τρολλαρουν): δεν δανειζομουμε σε κανεναν παραπαπανω απ'οσα αντεχουμε να χασουμε 3
Wlf Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 45 λεπτά πριν, 1comment είπε Να υποθέσω είστε στο ίδιο σπίτι οπότε δεν μπορείς να το αποφύγεις; Αλλιώς δεν θα πρεπε καν να ρωτάς, απλά κόβεις επικοινωνία. Θεωρώ αδιανόητο γονείς να ζητάνε χρήματα από τα παιδιά τους εκτός αν είναι σε έσχατη κατάσταση και δεν έχουν να φάνε. Για μένα, θα ήταν λόγος μεγάλου καβγά γιατί θα ένιωθα εκμετάλλευση. Edit: είδα ότι δεν μένεις μαζί τους. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, κόβεις επικοινωνία. Ίσως εξακολουθείς να τους αγαπάς παρότι αυτοί σε βλέπουν μόνο ως εκμετάλλευση. Γιατί όμως; Αυτό ψυχολόγος μπορεί να σου το λύσει. Πρέπει να είμαστε πιο "χοντρόπετσοι" σε τέτοιες συμπεριφορές. Προφανώς τους αγαπώ τους γονεις μου και τους λατρεύω και τους ευχαριστώ γιατί προσπάθησαν μέσα στα δικά τους λαθη και δυσκολιεσ που αντιμετώπισαν να με μεγαλώσουν και να μου προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τοξικότητα μη αντίληψη ειδικά από την πλευρά της Μάνας και της αδερφής και δεν θέλω να τους συναναστρέφομαι συχνά γιατί βγάζουν πολύ τοξικότητα και νιώθω ότι δεν έχω να πω τίποτα μαζί τους και τέλος πάντων εχουν γίνει πολλά που νιώθω ότι δεν αντέχω αλλά βάρη πάνω μου ενώ τα άλλα αδέρφια είναι Τρις λαλούν και δυο χορεύουν. 1 λεπτό πριν, kr0m είπε υπενθυμιση (οχι προς τον OP, προς τους υπολοιπους - που δεν τρολλαρουν): δεν δανειζομουμε σε κανεναν παραπαπανω απ'οσα αντεχουμε να χασουμε Πίστεψε με ναι. Αν ήξερα τι θα επακολουθούσε θα είχα πράξει αλλιώς. Το ψυχολογικό αντίκτυπο είναι βαρύ και δεν ξέρω πως Ξεπερνιέται Στερνη μου γνώση να σ είχα πρώτα.
1comment Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 5 λεπτά πριν, Wlf είπε Αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τοξικότητα μη αντίληψη ειδικά από την πλευρά της Μάνας και της αδερφής και δεν θέλω να τους συναναστρέφομαι συχνά γιατί βγάζουν πολύ τοξικότητα και νιώθω ότι δεν έχω να πω τίποτα μαζί τους και τέλος πάντων εχουν γίνει πολλά που νιώθω ότι δεν αντέχω αλλά βάρη πάνω μου ενώ τα άλλα αδέρφια είναι Τρις λαλούν και δυο χορεύουν. Καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια ψυχολόγου εφόσον σε επηρεάζει τόσο και νιώθεις έτσι. Το φυσιολογικό θα ήταν αυτό που σου είπα, να έκλεινες την πόρτα μια και καλή μέχρι να αλλάξουν. Εφόσον δεν το αντέχεις, πρέπει να πας σε ειδικό. 3
G.TH. Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Τουλάχιστον δεν είναι και τα ξαδέλφια σου τρακαδόροι
andreaspA Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 40 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ρε φίλε πες δεν έχω! τι θα σου πουν; Ξερουν οτι εχει. Και ζητανε επιτακτικα μεχρι να το καταφερουν. Καθε οικογενεια εχει και εναν μαλάκα! προσπάθησε να μην εισαι αυτος. 2
Wlf Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ξερουν οτι εχει. Και ζητανε επιτακτικα μεχρι να το καταφερουν. Καθε οικογενεια εχει και εναν μαλάκα! προσπάθησε να μην εισαι αυτος. Ακριβώς!! Και όλες τις φορές κάνουν κόμμα μεταξύ τους και συνεννοούνται και προσπαθούν μέσω συναισθηματικών εκβιασμών να τους βοηθήσεις.
esertas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, Wlf είπε Φιλικού διακανονισμού; Έχω δώσει δανεικά σε αδέρφια τα οποία δεν έχουν γύρισαν ποτέ. Εδωσα τεράστιο χρηματικό ποσό ως χαρισμα γιατί απλά έτσι ένιωσα ότι ήθελα να βοηθήσω τα σκόρπισαν και άρχισαν τα δανεικά τους έδωσα την πρώτη δεν τα γύρισαν ποτέ την δεύτερη δεν ήθελα να τα δώσω και έπεσε όλη η οικογένεια πάνω μου έλα βοήθησε και θα στα γυρίσει και πάλι δεν τα γυρισε πίσω Πεσανε όλοι πάνω μου όταν τα ζήτησα πίσω γιατί κατά την γνώμη τους δεν έπρεπε να τα ζητήσω πίσω ενώ είχε περάσει κατά πολύ η ημερομηνία που μου είχαν πει ότι τα γύριζαν και ενώ αυτοί ήταν ταξιδάκια ψώνια και αγορά μεταφορικού μέσω. αλλα να γυρίσουν τα δανεικά δεν είχαν. Γιατι εγώ έχω ενώ αυτοί όχι αλλά είναι όλο βολτιτσες ταξιδάκια ψώνια και μεγάλα έξοδα. Το τι άκουσα τότε δεν λέγεται ειδικά από την μάνα και την αδερφή μου οι οποίες είναι τοξικότατες και ενώ αυτές μου έλεγαν να δανείσω στην άλλη μου αδερφή και θα τα γυρίσει μετά με κατηγορούσαν και έλεγαν ότι δημιουργώ προβλήματα και ότι ψάχνομαι και να μην τα ζητάω γιατί είναι αδερφή μου και πρέπει να βοηθάω. Δεν με υποστήριξε κάνεις τους και νιώθω βιασμό ψυχής όχι για κωλο λεφτά αλλά για την αντιμετώπιση που είχα. Άρα είσαι ηλιθιος αν ισχύουν όλα αυτά. Σόρυ κι όλας.
Wlf Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 50 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ρε φίλε πες δεν έχω! τι θα σου πουν; Ξέρουν ότι μπορώ να τους βοηθάω μέχρι Ξερουν ότι μπορώ αλλά πλέον δεν θέλω κουράστηκα .πρόσφατα τους είπα όχι με κοιτούσαν σαν χάνοι και μου ζήτησαν και τον λόγο.γιατι μου ειπαν; Ασε που όταν σπαταλώ για τον ευατο μου βγάζουν κόμπλεξ και ζήλια γι αυτό σταμάτησα να τους λέω οτιδήποτε με αφορά. Λες και τα έχουμε μαζί που θα τους δίνω και λογαριασμό τι θα κάνω τα δικά μου τα λεφτά. 6 λεπτά πριν, esertas είπε Άρα είσαι ηλιθιος αν ισχύουν όλα αυτά. Σόρυ κι όλας. Και ηλιθιος και μαλακας Ειπα να βοηθήσω την οικογένεια μου και έχω καταστραφεί ψυχολογικα. 3
Petros Electron Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Wlf είπε Ξερουν ότι μπορώ αλλά πλέον δεν θέλω κουράστηκα .πρόσφατα τους είπα όχι με κοιτούσαν σαν χάνοι και μου ζήτησαν και τον λόγο.γιατι μου ειπαν; Ασε που όταν σπαταλώ για τον ευατο μου βγάζουν κόμπλεξ και ζήλια γι αυτό σταμάτησα να τους λέω οτιδήποτε με αφορά. Λες και τα έχουμε μαζί που θα τους δίνω και λογαριασμό τι θα κάνω τα δικά μου τα λεφτά. Σε καταλαβαίνω πως νιωθεις.. Οταν ο άλλος ξερει οτι έχεις τότε θα σε εκμεταλλευτεί.. Και οταν ειναι της οικογενείας ακομα ποιο πολύ.. Μονο ενας πραγματικός φίλος θα σε καταλάβει και δεν θα σε εκμεταλλευτεί (οικονομικά). Οι υπόλοιποι, δυστυχώς ναι.. Δεν ειναι ο κανόνας, αλλα συμβαίνει.. Και μην τρολλαρετε συμβαινουν αυτα που λεει ο TS. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2024 από Petros Electron 2
MikhailBakurin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δεν δίνεις ποτέ χρηματικά ποσά και ειδικά μεγάλα. Ξεκόβεις από την αρχή κάθε κουβέντα, κι αν επιμείνουν ρίχνεις τη βόμβα με την οποία θα κόψουν σίγουρα λάσπη: Μνημόνιο. Δηλαδή, οκ, θα σας δώσω δανεικά, αλλά μέχρι να αποπληρωθούν θα έχω πλήρη εικόνα (αν όχι ΚΑΙ διαχείριση) των οικονομικών του σπιτιού, ώστε να αποπληρώνομαι, έστω και με μικροποσά κάθε μήνα. Έτσι ανοίχτηκα κάποτε κι εγώ με 1-2 χιλιάρικα όταν πρωτοέβγαλα λεφτά και είχα τη λογική "ντάξει γονείς μου είναι". Μέγα λάθος, σε 1-2 μήνες επιστρέψαμε στη μίρλα και τα χρήματα πήγαν να καλύψουν τρύπες που συνεχίζουν να δημιουργούνται, εφόσον οι γονείς εμμένουν σε προηγούμενο τρόπο ζωής. Πχ, ξαναπιστολιάσματα μικροποσών στην εφορία, προκειμένου να καταναλώνουν, με αποτέλεσμα τα μικροποσά να συσσωρεύονται και πλέον... να μην είναι μικροποσά. Ένας ωραίος τρόπος να μη μαλώσεις, είναι προσφορά σε είδος. Θέλετε ηλεκτρική σκούπα; Να σας πάρω. Θέλετε έναν καναπέ; Να σας πάρω. Λεφτά σε μετρητά, δε δίνω. Εξαιρούνται φυσικά οι έκτακτες ιατρικές ανάγκες. Μη γίνουμε νεοφιλελεύθερα γουρούνια. Με τη ζωή και την υγεία, δεν παίζουμε. Αν τα έχουμε, τα δίνουμε. (Μόνος αστερίσκος στο παραπάνω, να έχουν κατασπαταλήσει σε κατανάλωση αποταμιεύσεις που κάποτε ενδεχομένως είχαν. Εκεί η απάντηση είναι "μια χαρά δημόσιο σύστημα υγείας έχουμε".) 8
jimmy213 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 5 hours ago, Morosana said: Όσα δανεικά και να έχεις δώσει σίγουρα είναι λιγότερα και μικρότερη εκμετάλλευση από αυτά που έχεις λάβει τόσα χρόνια από τους γονείς σου στην καλύτερη μέχρι να ενηλικιωθείς Υποχρέωσή τους είναι (μέχρι περίπου τα 22-24 θα έλεγα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις