Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Υπάρχει κάποιος εδώ που να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά συνέχεια η οικογένεια του και το κυριότερο οι γονείς;

Προσπαθώ να τους το κόψω και να τους βαλω όρια αλλά δεν καταλαβαίνουν και στραβώνουν και από πάνω.

Βοηθησα οικονομικά τους γονείς και τα αδέρφια μου όταν μπορούσα δίνοντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να γνωρίζω τι θα επακολουθούσε.

Τα σπατάλησαν και έτσι ξεκίνησαν κάθε Τρις και λίγο να θενε κάτι.

Μου έχουν κάνει ζημιά ψυχολογικα δεν μπορώ άλλο να τους ανέχομαι και να μην καταλαβαίνουν να βοηθάω όταν και όποτε μπορώ ναι αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει έχοντας επιπτώσεις στην ψυχολογία μου αλλά και στα οικονομικά μου.

Εχει περάσει κάνεις κάτι ανάλογο να μου πει πως το χειρίστηκε;

• Like 2
  • Haha 4
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν και τρολοθεμα απαντάω γενικά.

Όσα δανεικά και να έχεις δώσει σίγουρα είναι λιγότερα και μικρότερη εκμετάλλευση από αυτά που έχεις λάβει τόσα χρόνια από τους γονείς σου στην καλύτερη μέχρι να ενηλικιωθείς

• Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες τρολοθέμα.

είναι κάτι που συμβαίνει.

Δεν μιλάμε για  5 και 10 ευρώ τα χρήματα που τους έδωσα είναι μια περιουσία για εμένα που δεν τα μαζεύει ένας εργαζόμενος  σε ολόκληρη ζωή.

Τα έδωσα τα χάρισα δηλαδή τα έφαγαν και μετά ξεκίνησαν τα δάνεικα 

Μιλαω για χιλιάδες ευρώ.

Δεν εκτιμάνε τίποτα 

Και συμφωνω ότι πρέπει  να βοηθάμε τους γονείς μας αλλά μέχρι ένα σημείο και ένα οριο.Οταν δεν σέβονται δεν υπολογίζουν τα όρια που πας να τους βαλεις και σε κάνουν να νιώθεις και υποχρεωμένος να βοηθάς μόνο εσυ ενώ τα αδέρφια σου είναι πέρα βρέχει είναι ψυχοφθόρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Wlf είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες τρολοθέμα.

είναι κάτι που συμβαίνει.

Δεν μιλάμε για  5 και 10 ευρώ τα χρήματα που τους έδωσα είναι μια περιουσία για εμένα που δεν τα μαζεύει ένας εργαζόμενος  σε ολόκληρη ζωή.

Τα έδωσα τα χάρισα δηλαδή τα έφαγαν και μετά ξεκίνησαν τα δάνεικα 

Μιλαω για χιλιάδες ευρώ.

Δεν εκτιμάνε τίποτα 

Και συμφωνω ότι πρέπει  να βοηθάμε τους γονείς μας αλλά μέχρι ένα σημείο και ένα οριο.Οταν δεν σέβονται δεν υπολογίζουν τα όρια που πας να τους βαλεις και σε κάνουν να νιώθεις και υποχρεωμένος να βοηθάς μόνο εσυ ενώ τα αδέρφια σου είναι πέρα βρέχει είναι ψυχοφθόρο.

Μην δώσεις άλλα λεφτά,που το δύσκολο;Κόψε τα πολλά πολλά μαζί τους.

Ελπίζω να μην μένεις ακομα μαζί τους.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μένω μαζί τους.

Το θέμα είναι ότι επηρεάζουν  την ψυχολογία μου αρνητικά και με κάνουν να νιώθω χαλια.

Προσπαθείς να τους βαλεις όρια τα οποία δεν καταλαβαίνουν ούτε υπολογίζουν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Wlf είπε

Δεν μένω μαζί τους.

Το θέμα είναι ότι επηρεάζουν  την ψυχολογία μου αρνητικά και με κάνουν να νιώθω χαλια.

Προσπαθείς να τους βαλεις όρια τα οποία δεν καταλαβαίνουν ούτε υπολογίζουν.

Κλείσε τηλεφωνα κλπ.Μεγάλο παιδί εισαι,κράτα απόσταση.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι όλα έχω προσπαθήσει να τα κάνω .

Αν κλείσεις τηλέφωνα έρχονται και χτυπάνε τα κουδούνια του σπιτιού να δουν που είσαι και αν έπαθες κάτι.

Αν  σε πάρουν τηλ και θέλουν να έρθουν για επίσκεψη αν δεν έρθουν απροειδοποίητα  και τους πεις ότι δεν μπορείς και ότι δεν θα είσαι σπίτι στραβώνουν και θα έρθουν την επόμενη ημέρα.

Γενικά δεν καταλαβαίνουν δεν ξέρω αν αντιμετωπίζει κάποιος άλλος το ίδιο με εμένα να μας πει πως το χειρίζεται αυτος.

και ναι ειμαι μεγάλο παιδί πια για να μην καταλαβαίνουν και να συμπεριφέρονται παράλογα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Wlf είπε

Ναι όλα έχω προσπαθήσει να τα κάνω .

Αν κλείσεις τηλέφωνα έρχονται και χτυπάνε τα κουδούνια του σπιτιού να δουν που είσαι και αν έπαθες κάτι.

Αν  σε πάρουν τηλ και θέλουν να έρθουν για επίσκεψη αν δεν έρθουν απροειδοποίητα  και τους πεις ότι δεν μπορείς και ότι δεν θα είσαι σπίτι στραβώνουν και θα έρθουν την επόμενη ημέρα.

Γενικά δεν καταλαβαίνουν δεν ξέρω αν αντιμετωπίζει κάποιος άλλος το ίδιο με εμένα να μας πει πως το χειρίζεται αυτος.

και ναι ειμαι μεγάλο παιδί πια για να μην καταλαβαίνουν και να συμπεριφέρονται παράλογα.

Ζήτα τους και εσύ δανεικά,τρέλα στην τρέλα!!!

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υποθέσω είστε στο ίδιο σπίτι οπότε δεν μπορείς να το αποφύγεις; Αλλιώς δεν θα πρεπε καν να ρωτάς, απλά κόβεις επικοινωνία. Θεωρώ αδιανόητο γονείς να ζητάνε χρήματα από τα παιδιά τους εκτός αν είναι σε έσχατη κατάσταση και δεν έχουν να φάνε. Για μένα, θα ήταν λόγος μεγάλου καβγά γιατί θα ένιωθα εκμετάλλευση. 

Edit: είδα ότι δεν μένεις μαζί τους. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, κόβεις επικοινωνία. Ίσως εξακολουθείς να τους αγαπάς παρότι αυτοί σε βλέπουν μόνο ως εκμετάλλευση. Γιατί όμως; Αυτό ψυχολόγος μπορεί να σου το λύσει. Πρέπει να είμαστε πιο "χοντρόπετσοι" σε τέτοιες συμπεριφορές.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Βρείτε τα μέσω φιλικού διακανονισμού και ξεκίνα τα γραμμάτια.

Φιλικού διακανονισμού; Έχω δώσει δανεικά σε αδέρφια τα οποία δεν έχουν γύρισαν ποτέ.

Εδωσα τεράστιο χρηματικό ποσό ως χαρισμα γιατί απλά έτσι ένιωσα ότι ήθελα να βοηθήσω τα σκόρπισαν και άρχισαν τα δανεικά τους έδωσα την πρώτη δεν τα γύρισαν ποτέ την δεύτερη δεν ήθελα να τα δώσω και έπεσε όλη η οικογένεια πάνω μου έλα βοήθησε και θα στα γυρίσει και πάλι δεν τα γυρισε πίσω 

Πεσανε όλοι πάνω μου όταν τα ζήτησα πίσω γιατί κατά την γνώμη τους δεν έπρεπε να τα ζητήσω πίσω ενώ είχε περάσει κατά πολύ η ημερομηνία που μου είχαν πει ότι τα γύριζαν και ενώ αυτοί ήταν ταξιδάκια ψώνια και αγορά μεταφορικού μέσω.

αλλα να γυρίσουν τα δανεικά δεν είχαν.

Γιατι εγώ έχω ενώ αυτοί όχι αλλά είναι όλο βολτιτσες ταξιδάκια ψώνια και μεγάλα έξοδα.

Το τι άκουσα τότε δεν λέγεται ειδικά από την μάνα και την αδερφή μου οι οποίες είναι τοξικότατες και ενώ αυτές μου έλεγαν να δανείσω στην άλλη μου αδερφή και θα τα γυρίσει μετά με κατηγορούσαν και έλεγαν ότι δημιουργώ προβλήματα και ότι ψάχνομαι και να μην τα ζητάω γιατί είναι αδερφή μου και πρέπει να βοηθάω.

Δεν με υποστήριξε κάνεις τους και νιώθω βιασμό ψυχής όχι για κωλο λεφτά αλλά για την αντιμετώπιση που είχα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ζήτα τους και εσύ δανεικά,τρέλα στην τρέλα!!!

Τρέλα δεν λες τίποτα.

Αυτοι αν δώσουν δανεικά και δεν τους τα γυρίσουν πισω πρέπει να δεις πως αντιδράνε και πως τα ζητάνε μέχρι να τα πάρουν πίσω.

Αλλα εγώ πρέπει να το βουλώνω και να μην λέω τίποτα κατά την γνώμη τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...