Ashaman Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Καλησπερα παιδες , Εχω ενα HP ZBook Power 15.6 inch G9 λαπτοπ και ετσι οπως εχω το εχω στησει για να εχω χωρο στο γραφειο με pc & 2 monitors δεν εχω τροπο να βγαζω ευκολα το τροφοδοτικο του. Θελω λοιπον να παρω ενα 2ο τροφοδοτικο για να το εχω ειτε οταν βγαινω (σπανια) με το λαπτοπ εξω ειτε οταν πηγαινω μεσα στο σαλονι κι εχω το λαπτοπ μαζι για διαφορους λογους. Στο τροφοδοτικο γραφει τον παρακατω κωδικο : hp part m85394-001 και ειναι 150W. Το φθηνοτερο που εχω βρει (και δεν ειμαι και σιγουρος οτι κανει) σε αυτα τα Watt & με το σωστο μέγεθος βύσματος (4.5x3.0x10mm) ειναι στα περιπου 50 ευρα και δε θελω να φτασω εκει. Ξερει κανεις αν θα εχει θεμα να παρω καποιον φορτιστη με λιγοτερα Watt? Οταν το χρησιμοποιω εκτους του γραφειου θα ειναι κυριως με χρηση Browser ειτε για να παιξω κανενα παιχνιδι strategy online (ogame πχ ) που δεν εχει απαιτησεις σε γραφικα, ειτε για να βλεπω κανεναν αγωνα αν εχει παραλληλα Euroleague και ποδοσφαιρο σε αλλο καναλι, το οποιο βεβαια ισως να απαιτει παραπανω ισχυ). Στα σιγουρα δε μου κανει με 65W γιατι εχω δοκιμασει απο την Dell οθονη που εχω με το USB-C που βγαζει 65 φορτιση και δε δειχνει να φορτιζει. Αρα θελει απο 90 το λιγοτερο και πανω. Οποτε η 2η ερωτηση ειναι, ξερει κανεις ποσο ειναι το λιγοτερο που μπορω να παρω και να ειμαι ασφαλης οτι θα φορτιζει? Ευχαριστω εκ των προτερων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου MHN, να το επαναλαβω, ΜΗΝ σκεφτεσαι οτιδηποτε μικροτερων προδιαγραφων απο τον φορτιστη της μαμας. Μαλιστα στα φορητα θα επεμενα για τον εργοστασιακο φορτιστη και οχι συμβατο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 4 minutes ago, 29gk said: MHN, να το επαναλαβω, ΜΗΝ σκεφτεσαι οτιδηποτε μικροτερων προδιαγραφων απο τον φορτιστη της μαμας. Μαλιστα στα φορητα θα επεμενα για τον εργοστασιακο φορτιστη και οχι συμβατο. Θα εχει προβλημα το λαπτοπ δλδ απο μικροτερο φορτιστη? Οχι οτι δε θα φορτιζει πληρως αλλα οτι θα παθει ζημια? Οκ εστω οτι παω με αυτη τη λογικη, το μαμα αν εχω καταλαβει καλα ξεκιναει απο 60 και ανεβαινει αναλογα απο που θα το παρω. Εχεις καμια ιδεα πως να ψαξω μονο το κομματι απο το τροφοδοτικο εως το laptop ωστε να παρω μονο αυτο που ειναι δυσκολο να βγαινει? Δε μου παει το μυαλο πως να το ψαξω να το βρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
29gk Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου α) εαν ο κατασκευαστης μπορουσε να βαλει μικροτερο τροφοδοτικο επομενως και φθηνοτερο κι ξανα επομενως με μεγαλυτερο περιθωριο κερδους, τι λες να εκανε; β) ενα συμβατο κι ιδιων προδιαγραφων αλλα οχι μαμισιο, πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ποιοτικα και λειτουργικα ειναι ιδιο ή καλυτερο; γ) δεν ειναι θεμα οτι δεν θα φορτιζει στο 100% ή πιο αργα, αλλα οτι σε ενα φορητο, ποσα ..."τεμαχια" εχεις; Τα εξης 3. Το φορητο, την μπαταρια και το τροφοδοτικο. Που πατανε ολα για την λειτουργια τους; Στο τροφοδοτικο. Σε ενα οχι απαραιτητα λοιπον κακο αλλα ενα μη επαρκες τροφοδοτικο, ποσο εισαι διατεθειμενος να ρισκαρεις το μηχανημα, την μπαταρια ή και ακομα κινδυνο πυρκαιας ή αλλης ζημιας; δ) και τελευταιο, τα φορητα σημερα, και χτες αλλα ειδικα σημερα, ειναι εντελως κλειστα συστηματα και οι επωνυμοι τουλαχιστον κατασκευαστες δεν επιτρεπουν το παραμικρο. Και εχουν τροπους να το επιβαλλουν αυτο, με τις διαδικασιες της εγγυησης, με τα αμπερ που θα δινει ενα τροφοδοτικο, με την καλωδιοταινια του πληκτρολογιου, με, με με. Οποτε το ζητημα ειναι απλα και καθαρα μονοδρομος. Απο τον κατασκευαστη, το ιδιο και με αποδειξη κι εγγυηση αν κατι παει στραβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2 minutes ago, 29gk said: α) εαν ο κατασκευαστης μπορουσε να βαλει μικροτερο τροφοδοτικο επομενως και φθηνοτερο κι ξανα επομενως με μεγαλυτερο περιθωριο κερδους, τι λες να εκανε; β) ενα συμβατο κι ιδιων προδιαγραφων αλλα οχι μαμισιο, πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ποιοτικα και λειτουργικα ειναι ιδιο ή καλυτερο; γ) δεν ειναι θεμα οτι δεν θα φορτιζει στο 100% ή πιο αργα, αλλα οτι σε ενα φορητο, ποσα ..."τεμαχια" εχεις; Τα εξης 3. Το φορητο, την μπαταρια και το τροφοδοτικο. Που πατανε ολα για την λειτουργια τους; Στο τροφοδοτικο. Σε ενα οχι απαραιτητα λοιπον κακο αλλα ενα μη επαρκες τροφοδοτικο, ποσο εισαι διατεθειμενος να ρισκαρεις το μηχανημα, την μπαταρια ή και ακομα κινδυνο πυρκαιας ή αλλης ζημιας; δ) και τελευταιο, τα φορητα σημερα, και χτες αλλα ειδικα σημερα, ειναι εντελως κλειστα συστηματα και οι επωνυμοι τουλαχιστον κατασκευαστες δεν επιτρεπουν το παραμικρο. Και εχουν τροπους να το επιβαλλουν αυτο, με τις διαδικασιες της εγγυησης, με τα αμπερ που θα δινει ενα τροφοδοτικο, με την καλωδιοταινια του πληκτρολογιου, με, με με. Οποτε το ζητημα ειναι απλα και καθαρα μονοδρομος. Απο τον κατασκευαστη, το ιδιο και με αποδειξη κι εγγυηση αν κατι παει στραβα. Βεβαια ο αντιλογος σε ολο αυτο που λες ειναι οτι ολα τα noname ή συμβατα αλλης εταιρειας, δε θα υπηρχαν πλεον αν ισχυε αυτο για ολα . Και αυτο παει σε ολα τα προιοντα γενικα και οχι μονο στα Laptops. Αλλα οπως ειδες δεν ειπα οχι και απλα ρωτησα αν υπαρχει τροπος να βρω μονο το κομματι απο το τροφοδοτικο μεχρι το λαπτοπ , ή μαλλον πως να το ψαξω. Εχω ψαξει με κωδικο αλλα δε βρισκω κατι. Τεσπα θα συνεχισω να κοιταζω. Ευχαριστω για τη βοηθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Αν το φορητο κανει κατω απο 500 ευρω , βαλε και απευθειας καλωδια σε κολωνα της ΔΕΗ. Αλλιως εγω προσωπικα που τα κλαιω τα λεφτα μου , θα πηγαινα στην σιγουρη λυση του επωνυμου φορτιστη. Αν επισης θες να παιξεις με την ζωη του φορητου σου για τον χ,ψ λογο , παρε εναν no-name φορτιστη και ο,τι γινει ... Σοβαρες εταιριες οπως π.χ. η DELL , εχουν ελεγχους για τους φορτιστες που συνδεονται στο φορητο και σε πολλες περιπτωσεις(=μοντελα) , δεν μπουταρει καν το μηχανημα αν δεν "δει" επωνυμο φορτιστη. Θα μου πεις , οκ ρε φιλε το κανει για να πουλησει τους επωνυμους φορτιστες που δεν θα ειναι και φτηνοι , ισως ναι δεν αντιλεγω , αλλα ισως παραλληλα θελει να εξασφαλισει και το προιον της , για να μην σκανε στα services φορητα κλασμενα απο τιποτα ακυρους φορτιστες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) έχεις mobile workstation κ θες καλό τροφοδοτικό για να μπορεί να υποστηρίζεται σωστά κ η κάρτα γραφικών ΑΝ πάρεις barrel δηλαδή τον στρόγγυλο με το Pin Στη μέση, πάρε ΜΟΝΟ αυθεντικό. Δες τις ports σου, αν φορτίζεις κ από usb-c, t;ote μπορείς να πας κ σε USB-C φυσικά, εκεί μπορείς να πας κ σε άλλες μάρκες, δες πχ κ εδώ στο forum στις αγγελίες αν πωλείται κάτι στα watt σου φυσικά πχ αν usb-c κλπ βάλεις κ dell, lenovo κλπ δε θα χεις κανένα απολύτως πρόβλημα Επεξ/σία 23 Μαρτίου από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 19 ώρες πριν, Ashaman είπε Καλησπερα παιδες , Εχω ενα HP ZBook Power 15.6 inch G9 λαπτοπ και ετσι οπως εχω το εχω στησει για να εχω χωρο στο γραφειο με pc & 2 monitors δεν εχω τροπο να βγαζω ευκολα το τροφοδοτικο του. Θελω λοιπον να παρω ενα 2ο τροφοδοτικο για να το εχω ειτε οταν βγαινω (σπανια) με το λαπτοπ εξω ειτε οταν πηγαινω μεσα στο σαλονι κι εχω το λαπτοπ μαζι για διαφορους λογους. Στο τροφοδοτικο γραφει τον παρακατω κωδικο : hp part και ειναι 150W. Το φθηνοτερο που εχω βρει (και δεν ειμαι και σιγουρος οτι κανει) σε αυτα τα Watt & με το σωστο μέγεθος βύσματος (4.5x3.0x10mm) ειναι στα περιπου 50 ευρα και δε θελω να φτασω εκει. Ξερει κανεις αν θα εχει θεμα να παρω καποιον φορτιστη με λιγοτερα Watt? Οταν το χρησιμοποιω εκτους του γραφειου θα ειναι κυριως με χρηση Browser ειτε για να παιξω κανενα παιχνιδι strategy online (ogame πχ ) που δεν εχει απαιτησεις σε γραφικα, ειτε για να βλεπω κανεναν αγωνα αν εχει παραλληλα Euroleague και ποδοσφαιρο σε αλλο καναλι, το οποιο βεβαια ισως να απαιτει παραπανω ισχυ). Στα σιγουρα δε μου κανει με 65W γιατι εχω δοκιμασει απο την Dell οθονη που εχω με το USB-C που βγαζει 65 φορτιση και δε δειχνει να φορτιζει. Αρα θελει απο 90 το λιγοτερο και πανω. Οποτε η 2η ερωτηση ειναι, ξερει κανεις ποσο ειναι το λιγοτερο που μπορω να παρω και να ειμαι ασφαλης οτι θα φορτιζει? Ευχαριστω εκ των προτερων Θα στο πω ξεκαθαρα. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ με οποιονδηποτε φορτιστή με λιγοτερα Watt από αυτά που πρέπει να έχεις (150W). Θα σου βγάλει μύνημα οτι δεν εχει σωστή παροχή. Αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι τα σωστά Volt και τα σωστά Amperes μαζί με τα Watts. Στο σταθερο PC σου θα εβαζες ότι να ναι απλα και μονο για να είναι οτι πιο φθηνό βρήκες? Μπορεις να βρεις απο Κινα (πχ AliExpress) πιο φθηνά αλλα και εκει κατω απο 30 ευρώ δεν θα βρεις. Ρίξε μια ματια και στο Original φορτιστη της HP. Παιζει να ειναι σε λογική τιμη. Αλήθεια ομως τώρα, τσιγκουνεύεσαι τι ακριβώς ποσό? 50 ευρώ εχουν πια οι σωστοί φορτιστές Smartphones. 20 ευρω έχουν οι φθηνιάρικοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2 hours ago, SeNNinhA said: Θα στο πω ξεκαθαρα. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ με οποιονδηποτε φορτιστή με λιγοτερα Watt από αυτά που πρέπει να έχεις (150W). Θα σου βγάλει μύνημα οτι δεν εχει σωστή παροχή. Αυτο που πρεπει να τσεκαρεις ειναι τα σωστά Volt και τα σωστά Amperes μαζί με τα Watts. Στο σταθερο PC σου θα εβαζες ότι να ναι απλα και μονο για να είναι οτι πιο φθηνό βρήκες? Μπορεις να βρεις απο Κινα (πχ AliExpress) πιο φθηνά αλλα και εκει κατω απο 30 ευρώ δεν θα βρεις. Ρίξε μια ματια και στο Original φορτιστη της HP. Παιζει να ειναι σε λογική τιμη. Αλήθεια ομως τώρα, τσιγκουνεύεσαι τι ακριβώς ποσό? 50 ευρώ εχουν πια οι σωστοί φορτιστές Smartphones. 20 ευρω έχουν οι φθηνιάρικοι. Το original Ελλάδα δεν τον έχω βρει με τον κωδικό του και στο site της HP πάει 110 χωρίς μεταφορικά από US. Όλοι οι συμβατοί στα 150 ξεκινάνε από 60+. Επειδή ακριβώς δεν ήξερα αν μπορεί να παίξει με λιγότερα γι'αυτό ρώτησα. Δε θα παω να δώσω αυτά τα λεφτά για να μη βγάζω το τροφοδοτικό για να πηγαινοφερνω το λαπτοπ απλά. Να ήταν πιο σοβαρός ο λόγος, πχ να είχε χαλάσει το τροφοδοτικο ναι να τα έδινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Διαμόρφωσε τον χώρο διαφορετικά ώστε να βγάζεις/βάζεις εύκολα το τροφοδοτικό απο την πρίζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Ashaman είπε Το original Ελλάδα δεν τον έχω βρει με τον κωδικό του και στο site της HP πάει 110 χωρίς μεταφορικά από US. Όλοι οι συμβατοί στα 150 ξεκινάνε από 60+. Επειδή ακριβώς δεν ήξερα αν μπορεί να παίξει με λιγότερα γι'αυτό ρώτησα. Δε θα παω να δώσω αυτά τα λεφτά για να μη βγάζω το τροφοδοτικό για να πηγαινοφερνω το λαπτοπ απλά. Να ήταν πιο σοβαρός ο λόγος, πχ να είχε χαλάσει το τροφοδοτικο ναι να τα έδινα. Πόσα volt και πόσα amperes είναι? Βγάλε μια φώτο το ταμπέλα κι του Original Απ ότι είδα πρέπει να ειναι: 19.5V 7.7A 150W 4.5x3.0mm βυσμα Βρίσκεις στα 35€ τροφοδοτικά. Θα βρεις και σε τοπικά καταστήματα ηλεκτρονικών επίσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Taperakias Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Καλημερα...καλυτερα να πληρωσεις μια φορα το Γνησιο τροφοδοτικο της hp στα 150w παρα να παρεις ενα πιο φτηνο και να σου βγαλει βλαβες μετα αλλου..γιατι με πιο μικρο τροφοδοτικο θα ζορισεις επεξεργαστη καρτα γραφικων...Σκεψου τις γιορτες πηρα ενα hp envy 15 εβαλα το γνησιο τροφοδοτικο (90w) στα 50 ευρω αλλα μετα ειδα οτι δεν ειναι αρκετο θελει το 120w και παλι θελω να το αλλαξω..στην τελικη θα σου μεινει ενα τροφοδοτικο για οταν το παιρνεις μαζι σου και ενα να το εχεις μονιμα κουμπωμενο στο γραφειο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashaman Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 4 hours ago, Ukforthemoment said: Διαμόρφωσε τον χώρο διαφορετικά ώστε να βγάζεις/βάζεις εύκολα το τροφοδοτικό απο την πρίζα. Αυτο εκανα. Παραμενει λιγο εκνευριστικο γιατι πρεπει να περασει πισω απο την οθονη για να φτασει στο λαπτοπ αρα πρεπει να προσεχω πολυ οταν παω να το βγαλω αλλα προκειμενου να δωσω 130+ ευρω για να μην παιδευομαι λιγο παραπανω, καλυτερα ετσι. Να παρω μικροτερο δεν παιζει αφου μπορει να εχει προβλημα, κατι που δεν ηξερα πριν ρωτησω. Να παρω αλλη καλη μαρκα συμβατο παλι βγαινει αρκετα και οπως λενε ολοι οι αλλοι μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα οποτε δεν ασχολουμαι αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα