pirmen56 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, tzavardin είπε Ρε αδερφέ καλά όλα αυτά, άλλα έχεις ανοιχτό fsr. Χωρίς fsr πόσα πιάνεις; Δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου το fsr τα αποτελέσματα για την CPU. FSR Quality σε 1080p είναι σαν να τρέχεις native το game σε 720p. Όπως το PCGH. FSR χρησιμοποίησα σε έκεινη την πανάθλια έκδοση του Starfield γιατί μου έριχνε μπουκάλα η 4080 ακόμα και σε 1080p. Το test το έκανα για το CPU. Σε κομμάτι του game εξίσου βαρύ, αν όχι χειρότερο, με το κομμάτι που τεστάρει το PCGH.
Tambas91 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 15 ώρες πριν, tzavardin είπε @Tambas91 Τι απόκλιση έχεις ας πούμε σε efficiency και performance στο cyberpunk σε σχέση με τα benchmark της αγοράς (μη βάλεις και εσύ pcgh και με κουφάνεις). Πιάνεις 7800x3d; Αυτό που λες είναι μια γενική αλήθεια, αλλά το θέμα είναι πώς εφαρμόζεται ακριβώς στην πράξη και αν παίζει ρόλο. Με μνήμες μόνο τη διαφορά δεν την καλύπτεις. Υποθέτω ότι προσπαθείς να με πείσεις ότι είναι τόσο ζαβοί στην intel, που με τα stock settings έχουν καταστρέψει τα chip τους ξαφνικά στην 13η και 14η γενιά. Γιατί νωρίτερα είχαμε κι εμείς Intel και ξέρουμε τι παίζει. η intel έχει κάνει τη μλκια και έχει βάλει HT και ξεκλείδωτα watt για να εμφανίζει πινακάκια στις παρουσιάσεις με μεγάλα νούμερα και να χειροκροτάει ο κόσμος λέγοντας σου έχουμε τα δυνατότερα cpu.. εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και πριν πάρω το cpu μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμουν ότι έκανα βλακεία που δεν πήγα σε 7800x3D μιας και το pc το έχω μονο για να παίζω εδώ έχω ένα video δικό μου που τρέχω το παιχνίδι σε normal ρυθμίσεις όπως παίζω στη καθημερινότητα ο 7800x3D που έψαξα λίγο είναι πάνω κάτω στα ίδια watt άντε να είναι 5-10 watt πιο κάτω Spoiler και εδώ είναι με cpu bound ένα δικό μου και ένα άλλο ενός παιδιού απ το forum Spoiler
pirmen56 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 44 λεπτά πριν, Tambas91 είπε η intel έχει κάνει τη μλκια και έχει βάλει HT και ξεκλείδωτα watt για να εμφανίζει πινακάκια στις παρουσιάσεις με μεγάλα νούμερα και να χειροκροτάει ο κόσμος λέγοντας σου έχουμε τα δυνατότερα cpu.. εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και πριν πάρω το cpu μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμουν ότι έκανα βλακεία που δεν πήγα σε 7800x3D μιας και το pc το έχω μονο για να παίζω εδώ έχω ένα video δικό μου που τρέχω το παιχνίδι σε normal ρυθμίσεις όπως παίζω στη καθημερινότητα ο 7800x3D που έψαξα λίγο είναι πάνω κάτω στα ίδια watt άντε να είναι 5-10 watt πιο κάτω Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου και εδώ είναι με cpu bound ένα δικό μου και ένα άλλο ενός παιδιού απ το forum Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η Intel χρειάζεται 3D cache μοντέλο για να ξαναπιάσει την πρωτιά στα games με στοκ ρυθμίσεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ξέρουν ή δεν θέλουν όλοι να σετάρουν RAM. Ούτε είναι εύκολο χωρίς κάποιον οδηγό. Από την άλλη, στο productivity είναι κυριάρχη στη μεσαία κατηγορία με την υβριδική της αρχιτεκτονική. Η ειρωνεία είναι ότι η AMD βρισκόταν στην ίδια θέση μέχρι και τους 3ΧΧΧ. Χρειαζόσουν RAM tuning μόνο και μόνο για να φτάσεις στοκ Intel. Αλλά στάθηκε απίστευτα τυχερή που οι τότε GPU έριχναν bottleneck ακόμα και σε 1080p. Έτσι, οι διαφορές με Intel φαίνονταν πλασματικά μικρές. Όχι όμως και στα 720p benchmarks που τότε χλευάζονταν από τους "peer reviewers" κόκκινους, ενώ σήμερα είναι μια χαρά. 1
Tambas91 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Η Intel χρειάζεται 3D cache μοντέλο για να ξαναπιάσει την πρωτιά στα games με στοκ ρυθμίσεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ξέρουν ή δεν θέλουν όλοι να σετάρουν RAM. Ούτε είναι εύκολο χωρίς κάποιον οδηγό. Από την άλλη, στο productivity είναι κυριάρχη στη μεσαία κατηγορία με την υβριδική της αρχιτεκτονική. Η ειρωνεία είναι ότι η AMD βρισκόταν στην ίδια θέση μέχρι και τους 3ΧΧΧ. Χρειαζόσουν RAM tuning μόνο και μόνο για να φτάσεις στοκ Intel. Αλλά στάθηκε απίστευτα τυχερή που οι τότε GPU έριχναν bottleneck ακόμα και σε 1080p. Έτσι, οι διαφορές με Intel φαίνονταν πλασματικά μικρές. Όχι όμως και στα 720p benchmarks που τότε χλευάζονταν από τους "peer reviewers" κόκκινους, ενώ σήμερα είναι μια χαρά. είχαν ακουστεί κάτι φήμες ότι θα βγάλει τέτοια μοντέλα άντε να τα δούμε και αυτά.. πάντως αν έφτιαχνα pc σε φίλο που δε γνώριζε πολλά πολλά από πισιά intel δε θα του έβαζα για κανένα λόγο... το υπέρτατο chip που θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν ένα 7950x3D με τα 2 ccd 3D και όχι ένα και ένα.. εκεί θα είχες και καλύτερο efficiency και θα είχες και πολλούς πυρήνες, με κλειστό HT παπάδες θα έκανε... 2
pirmen56 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε είχαν ακουστεί κάτι φήμες ότι θα βγάλει τέτοια μοντέλα άντε να τα δούμε και αυτά.. πάντως αν έφτιαχνα pc σε φίλο που δε γνώριζε πολλά πολλά από πισιά intel δε θα του έβαζα για κανένα λόγο... το υπέρτατο chip που θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν ένα 7950x3D με τα 2 ccd 3D και όχι ένα και ένα.. εκεί θα είχες και καλύτερο efficiency και θα είχες και πολλούς πυρήνες, με κλειστό HT παπάδες θα έκανε... Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Απλά ο 7950X λόγω δομής λέγεται ότι είναι πιο ασταθής σε lows σε σχέση με τον 7800X3D, παρά την συνολικά μεγαλύτερη cache. Έχει μανούρα αν τον θες κυρίως για games.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 54 minutes ago, pirmen56 said: Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ξέρουν ή δεν θέλουν όλοι να σετάρουν RAM. Τι εννοείς "όλοι"? Πες το όπως ειναι στην πραγματικότητα, απειροελάχιστοι το κάνουν. 😛 1
Tambas91 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 50 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Απλά ο 7950X λόγω δομής λέγεται ότι είναι πιο ασταθής σε lows σε σχέση με τον 7800X3D, παρά την συνολικά μεγαλύτερη cache. Έχει μανούρα αν τον θες κυρίως για games. εε ναι εντάξει αυτό συμβαίνει λόγο της υβριδικής του κατασκευής αν είχε 2 ccd 3D αντί για 1 και στα 1% μπροστά θα ήταν 17 λεπτά πριν, Thresh είπε Τι εννοείς "όλοι"? Πες το όπως ειναι στην πραγματικότητα, απειροελάχιστοι το κάνουν. 😛 καλά και εγώ ιδέα δεν είχα απλά μου είχαν στείλει τις τιμές και τις έκανα copy paste
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 8 minutes ago, Tambas91 said: καλά και εγώ ιδέα δεν είχα απλά μου είχαν στείλει τις τιμές και τις έκανα copy paste Αν σου έλεγαν ότι αύριο με το που θα βγεις από το σπίτι θα έχεις την ίδια πιθανότητα να ζήσεις με το ποσοστό των χρηστών που κάνουν ram tuning, θα πρόσεχες τον Παντέλο. 😛 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα